To je ta prica o riziku.canvra888 wrote: ↑24/04/2025 13:59Ma ne, treba vepra pustiti da se mjesecima ismijava i iživljava sa već svakako ismijanom državom i to sve pod krinkom izbjegavanja "rizičnih akcija". Valjda je to modus djelovanja, iako lik evo dokazuje mjesecima da ima državu u državi. Navikao je naš narod da ne pokazuje zube, nego da pusti da ga tlače.LSD wrote: ↑24/04/2025 13:51Slusaj brate.Ateista wrote: ↑24/04/2025 12:32
Nisu forumasi krivi za to, ja ne negiram da nase institucije nisu dorasle mnogim stvarima, ali treba razgovarati realno i znati kako neke stvari funkcionisu, znati ko je za sta nadlezan, kako idu odredjene procedure, zasto je uopste poslat poziv Dodiku i onda nalog za hapsenje nakon sto se nije odazvao, koga za sta treba prozivati i slicno, a forumasi tu pokazuju veliko neznanje, odnosno neki namjerno spinuju kako bi stvari prikazali gorim nego sto jesu. Prozivaju se ljudi za posao koji uopste nije njihov, prizivaju se akcije koje su sulude i ne mogu donijeti nista dobro i slicno.
Objektivna kritika nije problem, itekako ima prostora za kritiku, ali vecina kritike apsolutno nije objektivna
Sit sam ja supljih prica o nadleznostima, procedurama, rizima i slicno.
Forumasi nisu duzni da imaju ogromno znanje o tom stavrima - vec su institucije duzne da hapse rusitelje drzave...nemoj spinovati sa forumasima, nema potrebe za tim, zaista...nisu forumasi ni za sta nadlezni.
Hocemo da vidimo na djelu konkretne akcije i rezultate, a ne sakrivanje iza procedura i nadleznosti ! dosta vise suplje price.
Ili nek objasne zasto ne mogu raditi svoj posao...nek javno kazu da su neposobni za to.
Dodiku nije rizik izvrsiti drzavni udar i napraviti secesiju (koju je godinama najavljivao).
Krmak se ne boji preuzeti te rizike, a mi ko pizde zadnje, nama je sve rizik, govedo rusi drzavi, al mi se bojim rizika....i onda ide prica Neka, polako, smirite se, nece niko da salje svoju djecu da ginu, ima Eufor, ima Nato, ima Interpol, nek oni hapse bandu (naravno, samo da mi izvucemo guzowe)...a evo sad ih svi odjebase...i sta cemo sad ? koja je sad suplja ?