Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Umjesto tradicionalnog pravničkog puta, izabrala državnu službu
Hahahahahaha, ma hajde. Zajebavala se na faksu da sad bude referent za ništa, u službi za nešta, pri gradskoj upravi.
Tačno osjećam susramlje.
Bobi wrote: ↑23/04/2025 16:04
Obale su čiste, korito je prljavo. Ne smije niko prismrdit koritu dok agencija ne odobri.
Normalno bi oni trebali da očiste i urede korito.
Imaju budžet od dvadesetak miliona koji pojedu i potroše za izrade kojekakvih studija.
Sve te agencije su čisti promašaj. Pojedu par stotina miliona bez ikakvog učinka i odogovornosti.
Obale su čiste, korito je prljavo. Ne smije niko prismrdit koritu dok agencija ne odobri.
Imaju budžet od dvadesetak miliona koji pojedu i potroše za izrade kojekakvih studija.
Sve te agencije su čisti promašaj. Pojedu par stotina miliona bez ikakvog učinka i odogovornosti.
Cekaj, zar nije to gradska nadleznost? Meni je bas bilo cudno proslo ljeto kad je vodostaj Bosne opao skroz. Pa kontam: sto ne posalju sada par bagera da prokopaju ono korito. bas je bilo dostupno. mogle su se odnijeti sve one stijene i police i malo ga produbiti. Ova zadnja poplava se ne bi desila i ne bi se izlila Bosna, a ovi sto zive na Uscu ne bi imali problema koje su imali.
Ocito se onda tu mora ici sa Trump stilom. Mi ulazimo u korito a vas ko jebe...
Ja kako sam skontao guglajuci postoji termin gradske rijeke gdje nadleznost ciscenja korita pada na grad, e sad da li dio Bosne koji prolazi kroz grad ima taj status nije mi bas jasno . Uzmimo na primjer Kočevu, nikad nije bio problem albi uci u korito i cistiti cak ovi ulucni cistaci imaju obavezu ako mogu na svom rejonu da slobodno kupe smece iz korita.
Agencije su zlo. Većina ih egzistira samo da bi se uhljebili politički poslušnici. Inače, meni jedna od dražih je
Agencije su zlo. Većina ih egzistira samo da bi se uhljebili politički poslušnici. Inače, meni jedna od dražih je
Bobi wrote: ↑24/04/2025 09:45
Ja kako sam skontao guglajuci postoji termin gradske rijeke gdje nadleznost ciscenja korita pada na grad, e sad da li dio Bosne koji prolazi kroz grad ima taj status nije mi bas jasno . Uzmimo na primjer Kočevu, nikad nije bio problem albi uci u korito i cistiti cak ovi ulucni cistaci imaju obavezu ako mogu na svom rejonu da slobodno kupe smece iz korita.
Vodne naknade ne idu u budžet grada ni kantona nego u njihov budžet i oni su nadležni za korito rijeke Bosne cijelom dužinom. To što grad plati čišćenje oko rijeke je vjerovatno zbog toga što ne bi njih nikad dočekao.
Civilna zaštita ima ljude i ima mehanizaciju, sjede plata a ide. Sjećam se da su poslije poplava 2014. čistili ušće Babine rijeke i da su opremljeni solidnom mehanizacijom.
Last edited by Ci-Nick on 25/04/2025 06:55, edited 1 time in total.
Zanimljivo koliko je kod nas status drzavnog posla jak.
Uvalis se u drzavnu firmu(kako to vec ide) i osigurao si se za zivota. Sve moguce beneficije i barem 50 posto veca plata od prosjecnog Mehe.
Cak vise od inzinjera u nekog jakoj privatnoj firmi.
Dok npr u Njemackoj imas takodjer beneficije, ali plata je tu negdje mozda 10 posto veca od prosjecnog Hansa u nekoj privatnoj firmi. A i taj Hans isto ima i godisnjeg i 13 tu platu itd
A njemacki inzinjer ima haman pa duplu platu, ne bi mu palo na pamet da radi u drzavnoj sluzbi.
Zavisi i gdje se uvališ. Ja sam otišao sa plate od 1750 u Mittalu na 200 maraka manju jer nisam više mogao izdržati tempo od 4 noćne zaredom i činjenicom da nikad ne možeš uzet godišnji kad želiš nego kad Mehta pošalje sve na kolektivni.
I nisu nešto velike plate ovdje gdje sam ja. Ako je 1500-1600 sa toplim obrokom i noćnim radom sve zajedno velika plata onda jebiga. Pa Bingo kasirke zarade malo manje.
A vjerovao ili ne manje sam nekad znao radit u Mittalu efektivno.
Opet da, samo u mojoj firmi ima nekakvih radnih mjesta sa platom 2500+ da Bog mili sačuva.
Treba Tuku pitati, on je glavni i odgovorni.. Takodje ga treba pitati jel OK parkirati kombi i vlastito auto na trotoaru i jel OK biti suzdrzan da se prvim komsijama da vise para kao pomoc kad im je krov izgorio