Telemach BH
Moderator: Benq
-
Ajdinn4
#25926 Re: Telemach BH
Pa i nema logike da daju minute "s mobitela" kad nemaju mobilnu mrežu... 
- Telemach
#25927 Re: Telemach BH
Zdravo @semsasuljakovic,semsasuljakovic wrote: ↑23/04/2025 17:07 Mama mi je, za komšinicu, danas potpisala anex ugovora gdje joj je rečeno da će sada imati 30 minuta s mobitela prema svim mrežama. Kaže da je 3 puta pitala službenicu i da joj je 3 puta to potvrdila.
Ja kažem da Telemach nema mobilnu telefoniju i da je nasamarena. Posebno što je službenica nije ni pitala na kojoj je mreži (ako se hipotetski uzme da dolazi do spajanja s Telecomom pa da će imati mobilnu mrežu). Ima li neko da je nešto slično doživio?
Besplatne minute prema mobilnim mrežama su sastavni dio naše ponude. Navedena opcija je sastavni dio EON Premium paketa i istu je moguće dokupiti uz druge pakete. Uvijek smo tu da Vas detaljnije upoznamo sa našim uslugama.
- typeOnegative
- semirsar
#25929 Re: Telemach BH
nisi skontao, citaj pazljivijetypeOnegative wrote: ↑23/04/2025 23:20Zašto nema?
Imaš 30 min mjesečn besplatno u sklopu paketa da možeš zvat mobitel s fiksnog, skroz korisna opcija ...ne vidim što je problem tu ?
-
kakavdanakneiskustvu
#25930 Re: Telemach BH
od nedavno koristim EON, i vidim da su HBO I CINEMAX kanali otvoreni. Nekada dok sam koristio Telemachove sve usluge ti kanali su bili otključani samo oko nove godine. Otkad je ovakvo stanje ?
- Benq
#25931 Re: Telemach BH
Jesi li licno korisnik Telemach usluga ili si dobio pristup EON-u od nekog prijatelja? Ako si ti licno korisnik, provjeri u Telemach aplikaciji da mozda nisi dokupio MAX paket, a ako ti je neko dao pristup EON-u, onda taj neko ili ima te kanale u paketu, ili je dobio kao benefit ili je dokupio taj paket kanala.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑24/04/2025 07:56 od nedavno koristim EON, i vidim da su HBO I CINEMAX kanali otvoreni. Nekada dok sam koristio Telemachove sve usluge ti kanali su bili otključani samo oko nove godine. Otkad je ovakvo stanje ?
Inace, MAX paket (Cinemax i HBO) su dio EON Premium paketa.
- semsasuljakovic
#25932 Re: Telemach BH
EON ima barem 3 paketa u ponudi. Prvo ustanovi koji paket koristiš pa će ti biti jasno.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑24/04/2025 07:56 od nedavno koristim EON, i vidim da su HBO I CINEMAX kanali otvoreni. Nekada dok sam koristio Telemachove sve usluge ti kanali su bili otključani samo oko nove godine. Otkad je ovakvo stanje ?
- typeOnegative
#25934 Re: Telemach BH
Vidim sad , hvala na ispravci .semirsar wrote: ↑24/04/2025 00:32nisi skontao, citaj pazljivijetypeOnegative wrote: ↑23/04/2025 23:20Zašto nema?
Imaš 30 min mjesečn besplatno u sklopu paketa da možeš zvat mobitel s fiksnog, skroz korisna opcija ...ne vidim što je problem tu ?![]()
- Hercegoviina
#25935 Re: Telemach BH
šuti ba, sad će ti zaključatikakavdanakneiskustvu wrote: ↑24/04/2025 07:56 od nedavno koristim EON, i vidim da su HBO I CINEMAX kanali otvoreni. Nekada dok sam koristio Telemachove sve usluge ti kanali su bili otključani samo oko nove godine. Otkad je ovakvo stanje ?
-
kakavdanakneiskustvu
#25936 Re: Telemach BH
ne vjerujem imam paket u kojem valjda imam te kanaleHercegoviina wrote: ↑24/04/2025 12:04šuti ba, sad će ti zaključatikakavdanakneiskustvu wrote: ↑24/04/2025 07:56 od nedavno koristim EON, i vidim da su HBO I CINEMAX kanali otvoreni. Nekada dok sam koristio Telemachove sve usluge ti kanali su bili otključani samo oko nove godine. Otkad je ovakvo stanje ?
-
ivan-tz
#25937 Re: Telemach BH
Meni je taj njihov sistem rada generalno jako čudan. Ja se sjećam prije nekoliko godina da je mene nazvao neko iz Telemacha nudeći mi da postanem njihov korisnik. Tada sam živio u domaćinstvu sa roditeljima i na ocu je bio Telemach, ali to oni nisu znali jer su mene nazvali na moj broj.
Tada sam im rekao da mi u kući već imamo Telemach, nakon čega su mi tražili podatke oca. Kada sam im dao, vidjeli su da nam je ugovor istekao već (što smo mi i znali samo nismo bili zainteresirani u tom trenutku da produžimo).
Tada je osoba koja me je zvala ponudila neke pogodnosti i dala opciju da ja odobrim to produženje ugovora preko telefona, na što sam ja odgovorio da ne mogu jer nisam vlasnik tog domaćinstva i što je glavno nisam potpisao taj ugovor, da bih mogao odlučivati o tome. Nakon kraćeg insistiranja, zatražila je broj mog oca i na tome se završilo.
Ali očito ima slučajeva kada produže tako i putem telefona ili sa trećim licima.
- semsasuljakovic
#25938 Re: Telemach BH
Pa ja već 6 godina produžavam SMS-om, sa svog broja telefona, iako mi je na ocu ugovor.ivan-tz wrote: ↑25/04/2025 07:53Meni je taj njihov sistem rada generalno jako čudan. Ja se sjećam prije nekoliko godina da je mene nazvao neko iz Telemacha nudeći mi da postanem njihov korisnik. Tada sam živio u domaćinstvu sa roditeljima i na ocu je bio Telemach, ali to oni nisu znali jer su mene nazvali na moj broj.
Tada sam im rekao da mi u kući već imamo Telemach, nakon čega su mi tražili podatke oca. Kada sam im dao, vidjeli su da nam je ugovor istekao već (što smo mi i znali samo nismo bili zainteresirani u tom trenutku da produžimo).
Tada je osoba koja me je zvala ponudila neke pogodnosti i dala opciju da ja odobrim to produženje ugovora preko telefona, na što sam ja odgovorio da ne mogu jer nisam vlasnik tog domaćinstva i što je glavno nisam potpisao taj ugovor, da bih mogao odlučivati o tome. Nakon kraćeg insistiranja, zatražila je broj mog oca i na tome se završilo.
Ali očito ima slučajeva kada produže tako i putem telefona ili sa trećim licima.
- Telemach
#25939 Re: Telemach BH
Zdravo @kakavdanakneiskustvu,kakavdanakneiskustvu wrote: ↑24/04/2025 07:56 od nedavno koristim EON, i vidim da su HBO I CINEMAX kanali otvoreni. Nekada dok sam koristio Telemachove sve usluge ti kanali su bili otključani samo oko nove godine. Otkad je ovakvo stanje ?
Hvala na obraćanju. Navedeni kanali su dostupni u sklopu Premium paketa dok se u ostalim mogu dokupiti kroz MAX paket. Budite slobodni da nam putem privatne poruke dostavite Vaše korisničke podatke, rado ćemo detaljnije provjeriti te Vam pružiti više informacija. Stojimo Vam na raspolaganju.
-
ivan-tz
#25940 Re: Telemach BH
A zamisli hipotetičku situaciju da si ti u lošim odnosima s ocem ili da jednostavno želiš drugi paket koji je dosta skuplji, a otac ne želi to da plaća...i ti se tako dogovoris preko telefona sa njima i oni ti to omoguće i ode otac u Telemach i žali se da neće platiti jer to i ne želi. Mislim da bi bila malo komplicirana situacija.semsasuljakovic wrote: ↑25/04/2025 08:05Pa ja već 6 godina produžavam SMS-om, sa svog broja telefona, iako mi je na ocu ugovor.ivan-tz wrote: ↑25/04/2025 07:53Meni je taj njihov sistem rada generalno jako čudan. Ja se sjećam prije nekoliko godina da je mene nazvao neko iz Telemacha nudeći mi da postanem njihov korisnik. Tada sam živio u domaćinstvu sa roditeljima i na ocu je bio Telemach, ali to oni nisu znali jer su mene nazvali na moj broj.
-
kakavdanakneiskustvu
#25941 Re: Telemach BH
Telemach wrote: ↑25/04/2025 08:24Zdravo @kakavdanakneiskustvu,kakavdanakneiskustvu wrote: ↑24/04/2025 07:56 od nedavno koristim EON, i vidim da su HBO I CINEMAX kanali otvoreni. Nekada dok sam koristio Telemachove sve usluge ti kanali su bili otključani samo oko nove godine. Otkad je ovakvo stanje ?
Hvala na obraćanju. Navedeni kanali su dostupni u sklopu Premium paketa dok se u ostalim mogu dokupiti kroz MAX paket. Budite slobodni da nam putem privatne poruke dostavite Vaše korisničke podatke, rado ćemo detaljnije provjeriti te Vam pružiti više informacija. Stojimo Vam na raspolaganju.
-
doff
#25942 Re: Telemach BH
@Telemach
Je li nemate namjeru popravljat eon connect aplikaciju? Mjesecima već ne radi a nisam siguran da je to toliki kvar. Je li istekla licenca ili...
Je li nemate namjeru popravljat eon connect aplikaciju? Mjesecima već ne radi a nisam siguran da je to toliki kvar. Je li istekla licenca ili...
- MTV
#25943 Re: Telemach BH
S obzirom da je to sve SBB odrzavao a on je prodan e& PPF Telecom Group (koji je vec vlasnik Yettela), mislim da je odgovor jasan.
- Telemach
#25944 Re: Telemach BH
Zdravo @doff,
Hvala na javljanju. Kolege iz nadležnog odjeljenja aktivno rade na sanaciji poteškoća te se iskreno nadamo da će ista biti završeno u što skorijem roku. Unaprijed se zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju te Vam Stojimo na raspolaganju.
-
Bosnjo84
#25945 Re: Telemach BH
Kod mene ga ima. Nešto ti nije uredu. Upravo gledam na HRT1 sportski dio dnevnika. Sad ću pogledati i na mobu.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑22/04/2025 18:30probao sa opcijom svi kanali, nema HRT 1 I 2, probao regionalni i dalje nema HRT 1 i 2
-
kakavdanakneiskustvu
#25946 Re: Telemach BH
Ima i kod mene,riješio sam problemBosnjo84 wrote: ↑25/04/2025 20:01Kod mene ga ima. Nešto ti nije uredu. Upravo gledam na HRT1 sportski dio dnevnika. Sad ću pogledati i na mobu.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑22/04/2025 18:30probao sa opcijom svi kanali, nema HRT 1 I 2, probao regionalni i dalje nema HRT 1 i 2
-
Dinjin
#25947 Re: Telemach BH
Koji je najbolji modem od telemacha ima sedmica, dvije dolazio tehničar stavio novi modem ubee i napravi ga i tamo vamo skontam sad mi internet Max 80 Mbps a na istom prošlom ubee modemu mogao 300-350 mbps, reče mi drug iz Amerike da mogu kupiti svoj modem i da zovnem podrsku pa da mi ga aktiviraju putem neke Mac adrese, a malo prije čitam da ne može bas na svaki operater pa da li bi moglo na telemach i da li bi mogao moca adapter raditi isto na telemach mreži i koji je najbolji modem. Hvala
-
DON_eARL
#25948 Re: Telemach BH
Nije moguće kupiti privatno modem i tražiti da ga aktiviraju u svom sistemu - isključivo dobijaš na korištenje opremu koju oni imaju. UBEE omogućava download brzine do 1Gbps kablom - ako mjeriš sa UTP nešto je do kabla, porta ili mrežne kartice, a ako si mjerio na WiFi, vjerovatano si zakačen na 2.4GHz. Nazovi 080031111, pa neka ti pogledaju konfiguraciju 5GHz, provjere ovo vezano za mjerenje kablom i eventualno da li ima potrebe da tehničar nešto radi na adresi.Dinjin wrote: ↑25/04/2025 23:17 Koji je najbolji modem od telemacha ima sedmica, dvije dolazio tehničar stavio novi modem ubee i napravi ga i tamo vamo skontam sad mi internet Max 80 Mbps a na istom prošlom ubee modemu mogao 300-350 mbps, reče mi drug iz Amerike da mogu kupiti svoj modem i da zovnem podrsku pa da mi ga aktiviraju putem neke Mac adrese, a malo prije čitam da ne može bas na svaki operater pa da li bi moglo na telemach i da li bi mogao moca adapter raditi isto na telemach mreži i koji je najbolji modem. Hvala
- Telemach
#25949 Re: Telemach BH
Zdravo @Dinjin,Dinjin wrote: ↑25/04/2025 23:17 Koji je najbolji modem od telemacha ima sedmica, dvije dolazio tehničar stavio novi modem ubee i napravi ga i tamo vamo skontam sad mi internet Max 80 Mbps a na istom prošlom ubee modemu mogao 300-350 mbps, reče mi drug iz Amerike da mogu kupiti svoj modem i da zovnem podrsku pa da mi ga aktiviraju putem neke Mac adrese, a malo prije čitam da ne može bas na svaki operater pa da li bi moglo na telemach i da li bi mogao moca adapter raditi isto na telemach mreži i koji je najbolji modem. Hvala
Ukoliko već niste pozivali kolege, ljubazno Vas molimo da nam putem pp dostavite korisničke podatke i kontakt broj. Tim tehničke podrške će Vas kontaktirati za detaljne provjere internet servisa.
- kakotakonikako
#25950 Re: Telemach BH
Ako nemas od oca punomoc za tu radnju i nisi to predocio Telemachu kao dokaz - onda je to protuzakonito.semsasuljakovic wrote: ↑25/04/2025 08:05Pa ja već 6 godina produžavam SMS-om, sa svog broja telefona, iako mi je na ocu ugovor.ivan-tz wrote: ↑25/04/2025 07:53Meni je taj njihov sistem rada generalno jako čudan. Ja se sjećam prije nekoliko godina da je mene nazvao neko iz Telemacha nudeći mi da postanem njihov korisnik. Tada sam živio u domaćinstvu sa roditeljima i na ocu je bio Telemach, ali to oni nisu znali jer su mene nazvali na moj broj.