Utakmice.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Logovan
#45251 Re: Utakmice.
Pavičić je taj koji zna igrati lopte i bilo bi dobro kada bi ostao.
- vicious
#45252 Re: Utakmice.
Meni je Balta u ono malo vremena od kad je ušao opet pokazao da je, uz Pavičića, jedan od malobrojnih koji zna, koji liči na igrača. Vjerovatno nije spreman fizički, ali za ove ostale je Yaya Toure.
- van Basten
#45253 Re: Utakmice.
Ja ne znam koji je ovo put ove sezone da se prvih 45, pa i 60min baci niz vodu ne radeći ništa i onda se kao nešto krene stiskati pred kraj.
Ne može tako svaki put, u derbijima smo to već vidjeli, a evo sad zapinje i protiv rekreativaca. Pristup utakmicama je sramotan većinom
Ne može tako svaki put, u derbijima smo to već vidjeli, a evo sad zapinje i protiv rekreativaca. Pristup utakmicama je sramotan većinom
-
18mn97
#45254 Re: Utakmice.
Sastav previse izmijesan, plus kurcobolja i neatraktivan protivnik i dobijes sto dobijes. Igraci koji dobiju priliku bi trebali barem da ginu na terenu da se dokazu, medjutim nema ni toga. Mnogima ocekujem sut-kartu na kraju sezone.
-
last mohicans
#45255 Re: Utakmice.
U tome je problem, mrtvu Slobodu napadaš sa 3-4 igrača. Kad smo igrali viktorije zadnjih 20 min, napravio si neke šanse. Onakav mlitav i lako ćemo pristup je nedopustiv. Previše osciliramo, nakon povrede Gulija se itekako patimo (izuzetak je BL), a i s njim smo znali imati ove momente. Nemamo rezervne opcije, nego Zekić pokušava s nekim igračima s klupe koji su apsolutno van forme. Neko spomenu Liju, meni je stvarno zao sto nije ostao, on se ubio za ovakvih utakmica kad ti treba svjez igrač s klupe. Sinoć je loš start, a to je prvo poluvrijeme bilo za odrona. Vjerovatno ima i umora, bile su teške utakmice u kratkom peroidu, ali to ti je posao, nije tako cijele sezone, a zato imaš i rezerve koje to nisu kod nas. Neki manji remont opet mora ići, treba nam 4-5 igrača, najmanje. Već ih treba tražiti...
Last edited by last mohicans on 23/04/2025 11:28, edited 1 time in total.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#45256 Re: Utakmice.
Izveli smo pet U-21 igrača od prve minute, nije prošlo i to je to. Ne moramo od svega praviti tragediju 
- omega369
#45257 Re: Utakmice.
Kako si kiksao.ovo, tako lako mozes kiksati i derbi a to ce onda bas biti tragedija. Izgubimo li derbi, oni ce kao i prosle godine "pobjediti" sve do kraja i prestici nas na tabeli. Pazite sta sam vam rekao. Sad kad im se ukazala kakva takva sansa, oni nece nista prepustiti slucaju a onda se mozemo vaditi na mlade igrace, povrede, bezvolju.....
Ekipu treba rastresti jer na proljece ne lici ni na sta. Uostalom to i posjeta pokazuje
Ekipu treba rastresti jer na proljece ne lici ni na sta. Uostalom to i posjeta pokazuje
-
El_comadante
#45258 Re: Utakmice.
E to i jest problem. Kod nas uvijek ima par igraća za šut kartu, onda imamo slabu selekciju igrača, onda i toga treba otjerati ko nam dovodi igrače jer je previše fula u godinama iza nas.
- muha_sa
#45259 Re: Utakmice.
Jebeš ekipu koja zavisi od jednog igrača 
-
18mn97
#45260 Re: Utakmice.
Kod Pavicica se vidi kvalitet kad uzme loptu.
-
Adobeg
#45261 Re: Utakmice.
Druze ovaj Turkes je jedan od gorih napadaca,u zadnjih nekoliko godina koji je bio kod nas,covjek u napad trci okomito neprirodno trcanje,u duelima mlak i mlitav kao dijete.F&N wrote: ↑23/04/2025 08:35 Malo pretjerujete.
Ekipa usla u utakmicu samo da je odigra. Bez imalo volje i zelje za istom. Kontali lahko cemo s ovim levatima uci ce sama u gol.
Kad je dosla 70ta minuta skontali da je vrag odnio sali i tek tad proigrali.
Ali jbg onda ti i sreca okrene ledja a i protivnicki igraci dobiju na samopouzdanju.
Da su krampe nisu. Desava se to svim ekipama. Ja zamjeram Zekicu ostavljanje Turkesa na klupi. Ono utakmiac sto je igrao jesenas nije bio toliko los da bi dobio u drugoj polusezoni mozda svega jedni poluvrijeme.
- omega369
#45262 Re: Utakmice.
I tako, dok nas kradu komsije mogu imati posteno sudjenje protiv Borca koji jos mora pobjediti.
Znaci, zrinjskom.ce negdje probati podmetnuti nogu a zeljeznicarima cisti poguranac za 3. mjesto. Ponavlja se finis prosle sezone za njih. Bice svega u derbiju
Znaci, zrinjskom.ce negdje probati podmetnuti nogu a zeljeznicarima cisti poguranac za 3. mjesto. Ponavlja se finis prosle sezone za njih. Bice svega u derbiju
Last edited by omega369 on 23/04/2025 23:07, edited 1 time in total.
-
last mohicans
#45263 Re: Utakmice.
Eto košpa na bod, ništa sem pobjede nam nije u interesu. Stoga Zeko, spremi ih kako znaš i umiješ.
- Logovan
#45264 Re: Utakmice.
Hrabro, jako i borbeno od prve minute i biće dobro. 
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#45265 Re: Utakmice.
Meni je drago da su ovi pobijedili veceras, da nasi ne umisle lahko cemo.
Imaju 2 crvene lampe (sloboda i vecerasnja utakmica) nek se uozbilje.
Imaju 2 crvene lampe (sloboda i vecerasnja utakmica) nek se uozbilje.
-
svi u napad
#45266 Re: Utakmice.
Meni nije jasno ko dovodi nama igrace. Mi imamo masu igraca i od toga polovina pojma nema. Sad ce se desiti ponovo iste stvari kao zadnjih 5-6 godina a to je da cemo otjerati 8-10 igraca a onda dovesti isti broj novih i onda ih uigravaj i nadaj se dobrom. Tako se to ne radi ako zelis rezultat.
Drugi problem lezi u Zekicu koji voli eksperimentisati u vaznim tekmama i nikako da shvati da kao domacin moras igrati napadacki klasicni fudbal a ne stalno 3-5-2 gdje igra sa 4 beka dva centarhalfa 2 defanzivna vezna i 2 krila. Dakle u zadnjoj tekmi kao domacin igras sa Keremehom kao spicom a covjek moze igrati samo krilo. Pored toga dokazano je da Keremeh treba 51 sansu da dadne gol. Kao sto neko ranije napisa Zekic nema 2-3 varijante tj. plan B kad ne ide ova njegova igra.
Tacno je da smo imali problema sa povredama ali imamo toliko preplacenih igraca da se odsustvo nekih igraca ne bi trebalo osjetiti. Sad je zaista upaljeno crveno svjetlo jer kone su samo na bod od nas i u derbiju nikad ne znas sta se moze desiti jer pored lose forme moras racunati i na sudije koje ce biti na njihovoj strani. Sto je najgore mi mislimo da je kup nas 100% zaboravljajuci kako smo do sada prolazili protiv Sirokog i kakva ce atmosfera biti na uzvratnoj tekmi.
Pobjeda protiv kona bi zaljecila nase rane ali problemi ostaju i mora se jednom stati sa stalnom prodajom i kupovinom igraca te okrenuti radu na duze staze. Nadam se kao i obicno boljem jer nas klub je to zasluzio. Zivjeli.
Drugi problem lezi u Zekicu koji voli eksperimentisati u vaznim tekmama i nikako da shvati da kao domacin moras igrati napadacki klasicni fudbal a ne stalno 3-5-2 gdje igra sa 4 beka dva centarhalfa 2 defanzivna vezna i 2 krila. Dakle u zadnjoj tekmi kao domacin igras sa Keremehom kao spicom a covjek moze igrati samo krilo. Pored toga dokazano je da Keremeh treba 51 sansu da dadne gol. Kao sto neko ranije napisa Zekic nema 2-3 varijante tj. plan B kad ne ide ova njegova igra.
Tacno je da smo imali problema sa povredama ali imamo toliko preplacenih igraca da se odsustvo nekih igraca ne bi trebalo osjetiti. Sad je zaista upaljeno crveno svjetlo jer kone su samo na bod od nas i u derbiju nikad ne znas sta se moze desiti jer pored lose forme moras racunati i na sudije koje ce biti na njihovoj strani. Sto je najgore mi mislimo da je kup nas 100% zaboravljajuci kako smo do sada prolazili protiv Sirokog i kakva ce atmosfera biti na uzvratnoj tekmi.
Pobjeda protiv kona bi zaljecila nase rane ali problemi ostaju i mora se jednom stati sa stalnom prodajom i kupovinom igraca te okrenuti radu na duze staze. Nadam se kao i obicno boljem jer nas klub je to zasluzio. Zivjeli.
- Logovan
#45267 Re: Utakmice.
Koja je to polovina, koji igrači?
-
svi u napad
#45268 Re: Utakmice.
Evo dragi Logovani pokusat cu ti odgovoriti koji su to igraci. Mozda sam u huji malo pretjerao oko polovine da nemaju pojma ali evo napisat cu ti nekoliko imena koje treba prodati (grubo otjerati iz nase svetinje). Dakle ovo su igraci koji ne ispunjavaju kriterije (po meni i molim bez nekih velikih diskusija oko toga jer ukusi su razliciti): Rockov, Mehmedovic, Gordeziani, Ristic, Kurtes. Sad imas grupu igraca koji nesto znaju ali nisu kvalitet niti buducnost kluba: Mustafic, Lulic, Unusic te Kupresak koji zna centrirati (jedan od rijetkih) ali odbranu ne igra.
Dakle to je grupa za ciscenje. Pored ovog postavlja se pitanje i sta sa nasom omladinom. Licno mislim da bi poslije derbija u svakoj nasoj tekmi trebalo pruziti sansu barem dvojici nasih omladinaca kako bi vidjeli ima li tu stofa. Dakle Kapetanovic, Krdzalic (ima nekog stofa) Hamzic, Tiro i Vrban bi trebali dobiti minutazu jer licno mislim da npr Vrban ne moze losije odigrati od Gordeziania ili Kurtesa.
Nadam se da sam ti ovim mojim objasnjenjem i razmisljanjem odgovorio na tvoje direktno pitanje. Mozda (vjerovatno) imamo razlicite poglede o igracima i igri naseg kluba no ne bih volio bez obzira sto tebe smatram jednim od najvecih navijaca i optimista (sto je jako dobro) da sada sirimo pricu oko ovoga. Puno pozdrava svim navijacima naseg voljenog kluba u nadi da cemo u nedelju akb satrati malene jer smo bolji od njih. Zivjeli
Dakle to je grupa za ciscenje. Pored ovog postavlja se pitanje i sta sa nasom omladinom. Licno mislim da bi poslije derbija u svakoj nasoj tekmi trebalo pruziti sansu barem dvojici nasih omladinaca kako bi vidjeli ima li tu stofa. Dakle Kapetanovic, Krdzalic (ima nekog stofa) Hamzic, Tiro i Vrban bi trebali dobiti minutazu jer licno mislim da npr Vrban ne moze losije odigrati od Gordeziania ili Kurtesa.
Nadam se da sam ti ovim mojim objasnjenjem i razmisljanjem odgovorio na tvoje direktno pitanje. Mozda (vjerovatno) imamo razlicite poglede o igracima i igri naseg kluba no ne bih volio bez obzira sto tebe smatram jednim od najvecih navijaca i optimista (sto je jako dobro) da sada sirimo pricu oko ovoga. Puno pozdrava svim navijacima naseg voljenog kluba u nadi da cemo u nedelju akb satrati malene jer smo bolji od njih. Zivjeli
- GandalfSivi
#45269 Re: Utakmice.
Sanjao sam da Guli igra od pocetka i da se odmah povrijedio…
- Logovan
#45270 Re: Utakmice.
HAJDE SARAJ'VO!

-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#45271 Re: Utakmice.
Ima li se gdje sada kupiti karata?
- Logovan
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#45273 Re: Utakmice.
Je li zatvorena cesta prema porodilistu?
-
last mohicans
#45274 Re: Utakmice.
Moj Luliću, po zemlji i u golmana pored onolikog gola
-
mond
#45275 Re: Utakmice.
Zasluženo. Lula u tri prilike, Gruzijac u jednoj i dvije odbrane Keri prije gola. Samo nastaviti i u drugom