Styling wrote: ↑22/04/2025 22:58Tu metodologiju je uveo Fadil.
Ako želite socijalnu državu gdje država treba da vodi računa o svemu, onda da se vratimo u socijalizam.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
kakabanja213
#27776 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- Styling
#27777 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ti kao da si juče došao na forum.last mohicans wrote: ↑22/04/2025 23:01Haj ne kaki vise, te pare je centralna namakla od komercijalnih banaka, a klijenti banaka su ko, pametnice? Braniš neodbranjivo, zasto ti sef nije oborio dnevni red, nadao se neće croati izdati, pa ga opet zajebali. Sto je pustio koalicionog partnera,ministra i nesposobnog Fortu da ide na nekakav event, a drzava gori. Zar Amidzić i Košarac nisu smijenjeni, gdje su bageri, metle, gdje opozicija iz RSa, kad ce ta rekonstrukcija vlasti, jel se obruč dovoljno pritego, gdje su privedeni bjegunci, gdje je novi Čović, novi Dodik koji je to bio prije godinu, dvije? Zasto danas u DN FBiH pola NiPa glasa, pola suzdrzano. Kad nam na sve ovo odgovoriš, javi se. Sef ti se previše zaigro visoke politike i traljavog lobiranja a Čović i Mile ga vodaju kao mečku, a ni cipele ne može brisati srpskoj i hrvatskoj politici. Samo mlati i mlati, baš kao i ti na forumu.Styling wrote: ↑22/04/2025 22:50Pare idu iz dobiti CB, ne iz tvog džepa.last mohicans wrote: ↑22/04/2025 22:45 Mani nas se patetike, stilistikinjo. Te pare za tuđe dugove su od nas otkinute. Meni je u cijeloj ovoj usranoj ujudrmi najžalije jadnih penziće koji jedva sastavljaju kraj s krajem.
Za penziće sam već napisala gore.
Pare komercijalnih banaka nisu tvoje od momenta kada ih daš banci.
Amidžić i Košarac su smijenjeni u Parlamentu, čeka se DN. Tamo opozicija i HDZ imaju većinu, a ne Trojka.
To što si prizeman, primitivan i što nemaš ništa suvislo za napisati, potvrđuje da sam u pravu i da Trojka, uz sve opstrukcije, ipak radi pravu stvar.
- Styling
#27778 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne možemo penzioneru koji je imao minimalnu platu izjednačiti penziju sa nekim ko je imao veću platu i plaćao veće doprinose. To bi onda povuklo linearno povećanje. Ne može federalni budžet imati najveće stavke za sve vrste socijalnih davanja. Tako se ne može voditi država. Ne znam zašto ti ovo uopšte moram objašnjavati. Smatrala sam da si dovoljno pametan da sam dođeš do ovog zaključka.Hakiz wrote: ↑22/04/2025 23:04Nemam ništa protiv.
Metodogija za penzije: Fadil je uveo, ne valja penzionerima, neka je trojka izvede. Briga se pokazuje djelima.
- Styling
#27779 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
mishic wrote: ↑22/04/2025 23:03 Plati li Država i bilo ko drugi sem pravog dužnika (RS) i fening duga bez obzira na ovo preglasavanje u Vijeću ministara onda građani moraju građanskim neposluhom, prekidom plaćanja svih svojih obaveza prema državi, državnim institucijama i firmama obustaviti sav promet, blokirati sve i sa vlasti ukloniti one koji pristanu na to.
Potpuno je svejedno koje političke partije bile u pitanju jer ovaj bezobrazluk SNSD-a i HDZ-a ne smije proći.
A lekcija koja se očitava forumašima i hvalospjevi "Trojci" nisu ništa drugo do botovsko navijanje trojkinih sendvićara koji bi da im naprave alibi za još jedan neoprostiv i neizdrživ kiks. Plaćati Dodikove dugove znači pomagati mu u rušenju Države.
To je apsolutno nedopustivo, ne smije se dogoditi i dozvoliti...
-
last mohicans
#27780 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pomest će sebe sams, da će SDA, a vidimo i stari trojanac Fahro se budi, ući kao u Breninoj pjesmi. Uđi, slobodno..
Čovječe danas trojka glasala sve kontra sebe, SDP i dio NiP za, NS protiv za izbor sudija US.
- canvra888
#27781 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Moj fokus je bio na povećanju troškova smještaja koje su sebi povećali za apsurdan procenat i to po kojem osnovu?Styling wrote: ↑22/04/2025 22:48Penzije rastu u skladu sa zakonom. Svakog aprila usklađivanje.canvra888 wrote: ↑22/04/2025 22:37Je li i povećanje troškova smještaja od strane vlade FBiH samima sebi na cifru koja je veća od minimalne penzije dokaz brige o sebi ili drugima?Styling wrote: ↑22/04/2025 22:24 Ovdje je toliko nepismenih i neinformisanih individua koje što zbog svoje nepismenosti, što zbog neznanja, a bogami i po direktivi, očigledno ne razumiju, neće da razumiju, ili je previše za njihov mentalni sklop da sami dokuče da se DUGOVI MORAJU PLAĆATI, da je BHANSA pod blokadom, i da su ljudima smanjene plate i ugrožena egzistencija.
Toliko su zatucani da više vole nečiju propast i dalje gomilanje duga od toga da se reguliše situacija. Takvi vjerovatno nisu ni svoje kredite otplaćivali pa banka ganjala žirante. Nevjerovatno je da zbog mržnje prema Trojki ne bi imali ništa protiv da država propadne.
Isto je i sa FTV. Od 2012 nema Upravnog odbora i a onom četničkom vojvodi istekao mandat. Znači, frajer nelegalno radi i to je SDA ekipi bilo ok i niko nije postavljao pitanje imenovanja i zašto se neimenovanjem krši zakona. Sad kad Trojka brani državu, imenuje UO i reguliše stanje na FTV, pokušava se nekim manevrima sakupljati potpise za VNI.
Koliki ste dušmani državi, pored vas nam ne treba niko drugi. Izazivate osjećaj nevjerovatnog gađenja.
A, Trojka samo![]()
A, ko je kriv što toliko ljudi ima minimalne penzije? Vlada ili poslodavci koji su ljude prijavljivali na minimalac?
Što se tiče penzija, one rastu u skladu sa zakonom, a vlada se brine da u svakom svom potezu misli na penzionere (a i mimo penzionera) i da im olakša. Kao npr. sa ishitrenom odlukom minimalne plate koja je instantno rezultovala novim poskupljenjima i time je još više oslabila kupovnu moć već svakako mizerne penzije.
-
Hakiz
#27782 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
I, evo ga.Styling wrote: ↑22/04/2025 23:11Ne možemo penzioneru koji je imao minimalnu platu izjednačiti penziju sa nekim ko je imao veću platu i plaćao veće doprinose. To bi onda povuklo linearno povećanje. Ne može federalni budžet imati najveće stavke za sve vrste socijalnih davanja. Tako se ne može voditi država. Ne znam zašto ti ovo uopšte moram objašnjavati. Smatrala sam da si dovoljno pametan da sam dođeš do ovog zaključka.
Naravno da ne može. Kako bi rasle naknade za odvojeni život loše plaćenim političarima kada bi penzije rasle?
Invalide ignorišeš, Delićeva škola
-
last mohicans
#27783 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Haha, koja je to logika, pa prihodi od poreza, taksi i razmih nameta nisu naši čim ih platimo, jelde? Koja analogija.Styling wrote: ↑22/04/2025 23:07Ti kao da si juče došao na forum.last mohicans wrote: ↑22/04/2025 23:01Haj ne kaki vise, te pare je centralna namakla od komercijalnih banaka, a klijenti banaka su ko, pametnice? Braniš neodbranjivo, zasto ti sef nije oborio dnevni red, nadao se neće croati izdati, pa ga opet zajebali. Sto je pustio koalicionog partnera,ministra i nesposobnog Fortu da ide na nekakav event, a drzava gori. Zar Amidzić i Košarac nisu smijenjeni, gdje su bageri, metle, gdje opozicija iz RSa, kad ce ta rekonstrukcija vlasti, jel se obruč dovoljno pritego, gdje su privedeni bjegunci, gdje je novi Čović, novi Dodik koji je to bio prije godinu, dvije? Zasto danas u DN FBiH pola NiPa glasa, pola suzdrzano. Kad nam na sve ovo odgovoriš, javi se. Sef ti se previše zaigro visoke politike i traljavog lobiranja a Čović i Mile ga vodaju kao mečku, a ni cipele ne može brisati srpskoj i hrvatskoj politici. Samo mlati i mlati, baš kao i ti na forumu.
Pare komercijalnih banaka nisu tvoje od momenta kada ih daš banci.
Amidžić i Košarac su smijenjeni u Parlamentu, čeka se DN. Tamo opozicija i HDZ imaju većinu, a ne Trojka.
To što si prizeman, primitivan i što nemaš ništa suvislo za napisati, potvrđuje da sam u pravu i da Trojka, uz sve opstrukcije, ipak radi pravu stvar.
Ali građani i privredni subjekti pune budzete a ne da bi ovi kriminalci krčmili drzavu, a to im je omogućeno upravo danas od trojke. Smijenjeni a uredno rade i čak se njihovi prijedlozi usvajaju. Hoće li proći i Čavijeva koverta, sevap je kako reče Bakirov emisar Zvizda? Klinac si ti moj u pravu. Pad koji se sad doživjeli će biti veći 2026, samo vi živite u zabludi bagerisanja i by the way, referisala si se samo na dvije stavke iz mog navoda.
-
Moenx
#27784 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Da skontao nisam upucen i nisam smogao da shvatim u tom trenutkuizvrsni direktor wrote: ↑22/04/2025 17:05Aha, i sta pise u tom linku?Je li imalo jasno?kao i odluke o finansiranju troškova Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i BiH (BHANSA) koju je predložio ministar prometa i komunikacija BiH Edin Forto.
Kako saznaje Fokus, Forto je svoje kolege u Vijeću ministara BiH, ministre vanjskih poslova Elmedina Konakovića te izbjeglica i raseljenih lica Sevlida Hurtića, zamolio da usvoje odluku koja se odnosi na BHANSA-u
Ili ces se sad i ti praviti skijas?
Valjda je fazon privremeno finansiranje
A inace finansiranje vrse medjunarodni faktori a zbog duga sve je blokirano
I to je sto sam shvatio i sto je sjednica pozitivno donihela bez obzira na rdjave tacke dnevnog reda
No hajmo ovako
Moze li FBiH napraviti dug pa da onda se rjesava kao i ovo to jest parama GTa tj RSa
-
kakabanja213
#27785 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa vec ti je odgovorila zivimo u ne socijalnoj drzavi. Da bi bila socijalna drzava moramo se vratiti u socijalizam.Hakiz wrote: ↑22/04/2025 23:20I, evo ga.Styling wrote: ↑22/04/2025 23:11Ne možemo penzioneru koji je imao minimalnu platu izjednačiti penziju sa nekim ko je imao veću platu i plaćao veće doprinose. To bi onda povuklo linearno povećanje. Ne može federalni budžet imati najveće stavke za sve vrste socijalnih davanja. Tako se ne može voditi država. Ne znam zašto ti ovo uopšte moram objašnjavati. Smatrala sam da si dovoljno pametan da sam dođeš do ovog zaključka.
Naravno da ne može. Kako bi rasle naknade za odvojeni život loše plaćenim političarima kada bi penzije rasle?
Invalide ignorišeš, Delićeva škola![]()
-
Hakiz
#27786 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
I ja sam odgovorio, vratimo se.kakabanja213 wrote: ↑22/04/2025 23:24Pa vec ti je odgovorila zivimo u ne socijalnoj drzavi. Da bi bila socijalna drzava moramo se vratiti u socijalizam.Hakiz wrote: ↑22/04/2025 23:20I, evo ga.Styling wrote: ↑22/04/2025 23:11
Ne možemo penzioneru koji je imao minimalnu platu izjednačiti penziju sa nekim ko je imao veću platu i plaćao veće doprinose. To bi onda povuklo linearno povećanje. Ne može federalni budžet imati najveće stavke za sve vrste socijalnih davanja. Tako se ne može voditi država. Ne znam zašto ti ovo uopšte moram objašnjavati. Smatrala sam da si dovoljno pametan da sam dođeš do ovog zaključka.
- skupljac_zeljeza
#27787 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa ako je Fadil smijenjen pa zatvoren što je loše radio, što spasitelji ne promijene praksu jer su obećali boljitak?
Tvoja tvrdnja kako su krivi penzioneri što nisu skupili dovoljno staža je morbidna jer bio je rat, poslije rata sve porušeno i upravo ovu generaciju je to sada zakačilo da im fali godina, dvije, pet, deset pa su na minimalcu jer i poslodavac nije htio ili nije mogao da daje dobru platu. Aprilsko usklađivanje je podiglo minimalac za samo 25 KM pa su sada minimalne od kojih se mora živjeti mjesec dana 599 KM. 599:30=20 KM. Jesi li ti unuka, kćerka pa tako hladno otpiliš ljude neka prežive sa 20 KM dnevno za hranu, režije, lijekove, ogrev....i to kome se posrećilo da dobije ikakvu penziju. Da li možeš objasniti raspon penzija između 600 KM i 3000 KM. Ko je donio odluku da Nikšić sada sebi poveća platu sa 4200 KM na 4730 KM a penzionerima penziju sa 573 KM na 599 KM? Ovo meni zvuči i dalje...ko je jamio, jamio je. Ko je ostalima kriv što se nisu snašli.
- canvra888
#27788 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
i ne smije se tu zaboraviti i ishitrena i nepromišljena odluka sa minimalnom platom, gdje su penziju još više obezvrijedili zbog poskupljenja koja su uslijedila. I tim ljudima kojima je minimalna plata bila povećana, dio tog povećanja su im anulirala poskupljenja, a tek koliko su penzionerima.skupljac_zeljeza wrote: ↑22/04/2025 23:35Pa ako je Fadil smijenjen pa zatvoren što je loše radio, što spasitelji ne promijene praksu jer su obećali boljitak?
Tvoja tvrdnja kako su krivi penzioneri što nisu skupili dovoljno staža je morbidna jer bio je rat, poslije rata sve porušeno i upravo ovu generaciju je to sada zakačilo da im fali godina, dvije, pet, deset pa su na minimalcu jer i poslodavac nije htio ili nije mogao da daje dobru platu. Aprilsko usklađivanje je podiglo minimalac za samo 25 KM pa su sada minimalne od kojih se mora živjeti mjesec dana 599 KM. 599:30=20 KM. Jesi li ti unuka, kćerka pa tako hladno otpiliš ljude neka prežive sa 20 KM dnevno za hranu, režije, lijekove, ogrev....i to kome se posrećilo da dobije ikakvu penziju. Da li možeš objasniti raspon penzija između 600 KM i 3000 KM. Ko je donio odluku da Nikšić sada sebi poveća platu sa 4200 KM na 4730 KM a penzionerima penziju sa 573 KM na 599 KM? Ovo meni zvuči i dalje...ko je jamio, jamio je. Ko je ostalima kriv što se nisu snašli.
- Novi_Nick
#27789 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa vidis da spasitelji ne znaju bolje, kad su isti k'o i SDA, jedni druge samo kopiraju, ali me cudi sto im HDZ ne pomogne da ih vrati na pravi put?skupljac_zeljeza wrote: ↑22/04/2025 23:35Pa ako je Fadil smijenjen pa zatvoren što je loše radio, što spasitelji ne promijene praksu jer su obećali boljitak?
- hatemondays
#27790 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jedna prilicno losa baklava ovdje, puno jufke a oraha nigdje, suha brate. Frizerka u punoj formi , da je nema treba je izmisliti. Po ovom glasanju oko FTV vidi se misevi poceli da se sklanjaju pa ce biti slijedece godine , nisam ja Amire mi.
-
Dimu1927
#27791 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
trojka mete samo jos u forumskoj alternativnoj stvarnosti

- skupljac_zeljeza
- Novi_Nick
#27793 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Rastaljivanje od isplacenih 58 miliona fifty fifty na Kipru.skupljac_zeljeza wrote: ↑23/04/2025 01:00 Možda nas ovo zaobiđe.
https://www.rtvbn.com/4075107/kako-je-s ... ana-srpske
![]()
- skupljac_zeljeza
#27794 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Tako slično tvrde i u komentarima, a slika najbolje govori čiji osmjeh je najširi.
- Styling
#27795 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Gdje sam ja rekla da su penzioneri krivi za staž? (dalje nisam čitala jer si beć prvom rečenicom sebe diskreditovao)skupljac_zeljeza wrote: ↑22/04/2025 23:35Pa ako je Fadil smijenjen pa zatvoren što je loše radio, što spasitelji ne promijene praksu jer su obećali boljitak?
- Styling
#27796 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Invalidnine su pomoć a ne primarni izvor prihoda.Hakiz wrote: ↑22/04/2025 23:20I, evo ga.Styling wrote: ↑22/04/2025 23:11Ne možemo penzioneru koji je imao minimalnu platu izjednačiti penziju sa nekim ko je imao veću platu i plaćao veće doprinose. To bi onda povuklo linearno povećanje. Ne može federalni budžet imati najveće stavke za sve vrste socijalnih davanja. Tako se ne može voditi država. Ne znam zašto ti ovo uopšte moram objašnjavati. Smatrala sam da si dovoljno pametan da sam dođeš do ovog zaključka.
- MuaDib
#27797 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Tridestet godina SDA truni da RS nema medunarodnopravni subjektivitet politicki, ekonomski, kreditni, sportski itd.
I na kraju balade su spremni radi 200 miliona odreci se drzave.
Populisti koji pojma nemaju da je drzava BiH prvi vjerovnik u medunarodnim poravnanjima i da svijet ne interesuju politicke relacije u BiH kad su pare u pitanju.
Populisti koji pojma nemaju da je drzava BiH prvi vjerovnik u medunarodnim poravnanjima i da svijet ne interesuju politicke relacije u BiH kad su pare u pitanju.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#27798 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ma nista hajd, do sljedeceg pogresnog kontanja i pljuvanja po nekome od trojkeMoenx wrote: ↑22/04/2025 23:22Da skontao nisam upucen i nisam smogao da shvatim u tom trenutkuizvrsni direktor wrote: ↑22/04/2025 17:05Aha, i sta pise u tom linku?Je li imalo jasno?kao i odluke o finansiranju troškova Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i BiH (BHANSA) koju je predložio ministar prometa i komunikacija BiH Edin Forto.
Kako saznaje Fokus, Forto je svoje kolege u Vijeću ministara BiH, ministre vanjskih poslova Elmedina Konakovića te izbjeglica i raseljenih lica Sevlida Hurtića, zamolio da usvoje odluku koja se odnosi na BHANSA-u
Ili ces se sad i ti praviti skijas?
Valjda je fazon privremeno finansiranje
A inace finansiranje vrse medjunarodni faktori a zbog duga sve je blokirano
I to je sto sam shvatio i sto je sjednica pozitivno donihela bez obzira na rdjave tacke dnevnog reda
No hajmo ovako
Moze li FBiH napraviti dug pa da onda se rjesava kao i ovo to jest parama GTa tj RSa
-
PM72
#27799 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kad uzmeš kredit i imaš žirante prvo tebe pritisnu da vraćaš pare pa kad vide da od tebe nemaju hajra-udare po žirantima.Jebiga,ti ih doveo i dobrovoljno potpisali.MuaDib wrote: ↑23/04/2025 07:07 Tridestet godina SDA truni da RS nema medunarodnopravni subjektivitet politicki, ekonomski, kreditni, sportski itd.
Ja ne vidim koga su ispred države obavjestili ili ko je potpisao u ime države aranžman bilo kojeg entiteta.
Zato nek vraća ko se uvalio u govna.
- Point.
#27800 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nikšić je od SDP napravio žalostan privjesak HDZa. Isto da ga drma Štokholmski sindrom.last mohicans wrote: ↑22/04/2025 23:13Pomest će sebe sams, da će SDA, a vidimo i stari trojanac Fahro se budi, ući kao u Breninoj pjesmi. Uđi, slobodno..
Čovječe danas trojka glasala sve kontra sebe, SDP i dio NiP za, NS protiv za izbor sudija US.