Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Gdje pise to da ne mozes biti u vanjskoj vise od izlaza?
P.S.
Strasno je koliko se ne zna voznja u kruznom.
"piše" na strelicama horizontalne signalizacije na ulazima u ovaj kruzni tok. Jasno je nacrtano iz koje trake trebas gdje izaci. Samo sto to rijetko ko postuje
Moguce. Jutros prosao bas malo poslije sudara.
Nisam primjetio strelice u kruznom. Kakonce onaj u kruznom znati imas li ti pravo ili nemas iz drugog ulaza?
Evo, pogledaj strelicu. Sta kaze? Moze li kruziti vanjskom?
Spoiler
Show
Otprilike ovako. Po horizontalnoj signalizaciji plavi, narandžasti i rozi se ne isključuju na prvom izlazu. Zeleni, zuti, ljubicasti i crveni mogu izaći na prvom izlazu ili nastaviti dalje u kružnom toku. Pošto je u kružnom isprekidana, svi se mogu prestrajati unutar kružnog iz lijeve u desnu i iz desne u lijevu, s tim što onaj ko se zeli prestrojiti mora se uvjeriti da to može uraditi, tj. on nema prednost. Isto ko da ide ulicom Zmaja od Bosne i hoće da se prestroji.
Naravno, zbog obrnutog trokuta na ulazima u kruzni tok, oni koji se vec krecu u kruznom toku su na putu s prvenstvom prolaza u odnosu na one sto ulaze.
Last edited by tomhagen on 22/04/2025 11:58, edited 2 times in total.
Logovan wrote: ↑22/04/2025 11:59
Mogla bi se nekad napraviti posebna traka za prvi izlaz sa kojom ne ulaziš u kružni.
Svaki kružni po šablonu. Isto kao da je u kamenu zapisano da svaki mora biti isti, da se ništa ne smije mijenjati.
Upravo sto i Ateista spominje turbo KT. Fizički odvojene trake na pojedinim dijelovima bi jos vise smanjile rizik od kolizije.
Ma cudo se moze napraviti od KT, samo treba prepisati sta ljudi po svijetu prave. U Barseloni sam vozio kroz KT gdje jedan ulaz/izlaz ima prednost u odnosu na sve ostale u kružnom toku. Pomislio sam kako bi kod nas tako nesto da postoji trebalo postaviti jedan punkt hitne pomoći kraj takvog KT
Ateista wrote: ↑22/04/2025 09:52samo ljudi ne znaju voziti, pratiti saobracaj oko sebe, retrovizore i slicno.
Vozis unutrasnjom i ako je nekopored tebe u vanjskoj, usporis ili stanes da prodje,
E moj ateitsta, spominjes voznju, znanje a ti stajes u KT?
Inace opet se moja prica potvrdjuje. GUSLAJ vanjskom pa makar te prozivalo cijelo Sarajvo. Kasno je dokazivati kada je ko usao, da li je trebao uci, da li je imao namjeru izaci ili nastaviti, sve je kasno kada si ti u unutrasnjoj.
drug_profi wrote: ↑22/04/2025 12:22
Samo kruzite vanjskom i ja cu vam svaki put leci na sirenu i ebavat ma*er papansku
Slobodno majstore, to je par sekundi i ja sam vec otpicio. Slazem se da sam papan na kvadrat, no moje iskustvo je takvo da svaki put kada uniDJem u unutrasnju ja pojedem govno. Pa je lakse biti papan nego jesti govna.
Taj KT na pofalicima je toliko ogavan da mi skoro svaki put uzmu pravo prvenstva ako udjem u unutrasnju, odnosno oni koji ulaze u KT ne prate moju signalizaicju da prelazim u vanjsku traku, vec se trpaju. Ako ga ja udarim, kriv.
KT poput onog prema Hrasnici, Brijesce, i ovaj novi na IX trans mozemo nazvati KT.
Ovo ostalo je smijesno za takav intenzitet saobracaja. Npr na Dobrinji su redovni udesi. KT onaj blizi Mojmilu je premalen. U takav KT je ukljuceno 16 traka.
Ili onaj na Cengic Vili. Ono se samo u teoriji moze nazvati KT.
Sve je jednostavno premaleno, brzo se vozi. Ja pokusam da vozim vanjskom ako cu izaci na trecem ili puni krug. Ali to je bas lutrija svaki put. Jednostavno nemas prostora da ti prestrojavas i sl.
Samo kruzite vanjskom i ja cu vam svaki put leci na sirenu i ebavat ma*er papansku
Slobodno majstore, to je par sekundi i ja sam vec otpicio. Slazem se da sam papan na kvadrat, no moje iskustvo je takvo da svaki put kada uniDJem u unutrasnju ja pojedem govno. Pa je lakse biti papan nego jesti govna.
Taj KT na pofalicima je toliko ogavan da mi skoro svaki put uzmu pravo prvenstva ako udjem u unutrasnju, odnosno oni koji ulaze u KT ne prate moju signalizaicju da prelazim u vanjsku traku, vec se trpaju. Ako ga ja udarim, kriv.
E pa neces, sviraj.
Do tebe je.
Nikada nisam "pojeo govno" zato što sam ušao u unutrašnju.
Ne bih da se nadjacavamo, no reci mi molim te kako je do mene ako dam desni zmigavac, zelim da se prestrojim u vanjsku a ovaj ulazi u KT i u tome me sprjecava? Kako je do mene?
Ne bih da se nadjacavamo, no reci mi molim te kako je do mene ako dam desni zmigavac, zelim da se prestrojim u vanjsku a ovaj ulazi u KT i u tome me sprjecava? Kako je do mene?
Nemamo se šta nadjačavati.
Jesi li ti ovo napisao ili nisi:
no moje iskustvo je takvo da svaki put kada uniDJem u unutrasnju ja pojedem govno.
E pa neces, sviraj.
Do tebe je.
Nikada nisam "pojeo govno" zato što sam ušao u unutrašnju.
Moje iskustvo je da većina drka po mobitelu svakako, tako da im je vrijeme reakcije k'o mrtvoj kobili.
Ja unutrašnjom stignem ući i izaći dok većina iz vanjske nije skontala ni hoće li krenuti.
Naravno, dok prilaziš kružnom gledaš kakvi te sve bolidi čekaju (i kakvi su pored i iza tebe).
Sta ti predstavljam slika i puna linija? Dajem zmigavac na sredini te pune, priblizavam se kraju sa intencijom da se prestrojim u vanjsku dok ovaj koji je na ulazu u KT ulazi u isti i ne dopusta mi da se prestrojim. Nastavljamo dalju voznju, radi protoka vozila ja se ne mogu iskljuciti ni iz unutrasnje jer on ide pravo, a iza njega nova auta. Sta mi ostaje onda samo da napravim jos jedan krug?