Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Osmi Socrates

#84301 Re: Liverpool FC

Post by Osmi Socrates »

Ova titula vam je impresivna, bez obzira kakav spin neki koristili. Mora se konačno uzeti u obzir da menadžer ima zasluge i kad tim prođe bez većih povreda kroz čitavu sezonu, kao što je i krivac ako mu je tim bolnica manje-više veći dio sezone, kao što je bio slučaj sa Tottenhamom, recimo. Nešto otpiši na lošu sreću, ali ne možeš sve.

Povrede koje nisu impact injuries mogu i moraju biti minimizirane od strane stručnog štaba, a menadžer je odgovoran i za biranje i za rad stručnog štaba. Slot je odradio vrhunski posao. Što se mene tiče, ova titula je impresivnija od one Kloppove. Nije toliko spektakularna igra u dosta utakmica, ali i to je odraz nadmoćnih timova, i kad nisu u spektakularnoj formi, osvajaju trofeje.
vaučer

#84302 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Arne je došao u nov klub, nije doveo ni jednog igrača i na pragu je osvajanja naslova. Sve što je uradio ove sezone - uradio je kroz prilično zajeban proces paralelnog preslagivanja taktike te učenja lige i protivnika (a bome i sudija). Sad odjednom mu se ‘poklopilo’. Kako se jebenom Arteti ne ‘poklopi’ nakon koliko već godina? Sad odjednom su ozljede faktor, a nama su odmahivali rukom da stisnemo zube kad bi nam mesari polomili pola prvog tima.

Na samom vrhu tablice ni ovaj Liverpool a ni City/Arsenal nisu razina onih peak Klopp/Guardiola timova. Ali ostatak lige po meni nikad nije bio jači. Doslovno svi osim ovih padobranaca iz Championshipa su timovi koji mogu bilo koga pobjediti.

I u takvoj ligi Slot je odradio posao iz prve, skoro bez greške.
BHF_Manijak

#84303 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ma nema se sta tu previse analizirati, Liverpool je tim koji je potpuno iskoristio pad City i na vrlo suveren nacin dosao do titule. Bilo je kasljanja i to dobrog u 2025., ali i pored toga, drugi timovi su i mnogo vise kasljali.

Ja se samo nadam da je ona brutalna dominacija Citya stvar proslosti i da Guardiola nece vise biti u stanju sastaviti onakvu masineru od 95+ bodova, te da ce liga biti "normalnija". U takvim odnosima ovaj Liverpool moze biti vrlo konkurentan svake sezone.
Onakvog Citya nema sanse da bi Arne ispratio s ovim timom.
Mozemo sada ici u scenarije sta bi bilo kad bi bilo, ali siguran sam da je recimo City ganjao ovaj Liverpool, da bi chokirao Liverpool bas kao i Arsenal prethodnih godina, jer vidimo kakva je igra zandjih 6-7 kola i ekipa bi pukla pod pritiskom k´o kokica.

Nadam se da ce refresh uraditi na ljeto, dovesti igrace na potrebne pozicije, a trenutno gori lijevi bek i napadac. City igra ono govno na ljeto, tako da ocekujem dodatni umor i vrlo los start sljedece sezone, sto treba iskoristiti.
drug_profi

#84304 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Stalo Salaha, jedva se pobjeđuje.
Ako to riješe nekim pojačanjem (dal napadač ili kreativac), ekipa je bitno unaprijeđena.
jasko_ba

#84305 Re: Liverpool FC

Post by jasko_ba »

jasko_ba wrote: 18/02/2025 10:54
drug_profi wrote: 18/02/2025 10:50 Gledam raspored i nadam se 10.05. oko 18h da će se slaviti titula na Anfildu.
ja cu biti malo hrabriji pa reci 26. 04. u 18,00 :oops:
vrijeme da arsenal zareda 3-4 utakmice bez pobjede, obicaj je :D
pomjerena utakmica na 27.04, ali to bi bilo to :izet:
vaučer

#84306 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

BHF_Manijak wrote: 21/04/2025 08:48
Onakvog Citya nema sanse da bi Arne ispratio s ovim timom. Mozemo sada ici u scenarije sta bi bilo kad bi bilo, ali siguran sam da je recimo City ganjao ovaj Liverpool, da bi chokirao Liverpool bas kao i Arsenal prethodnih godina, jer vidimo kakva je igra zandjih 6-7 kola i ekipa bi pukla pod pritiskom k´o kokica.
Ne bi se složio. Ne da tvrdim suprotno, nego jednostavno nikad ne znaš. Jer jebiga nije isto igrati s 10+ bodova prednosti, kad si svjesno ili ne u nekom 'cruise' modu ili igrati kad ti diše za vratom ozbiljna ekipa. Također ne znamo kako bi Slot postavljao ekipu, rotirao u tom scenariju. Lani smo igrali super i nije nas dotukao pritisak nego ozljede i umor.

'Onakav' City više ne postoji, kao ni 'onakav' Liverpool koji je redovito išao preko 90 bodova. Možda bude novi City, ili novi Liverpool - ali ovo je za sve tranzicija. Najveće razočaranje lige je Arsenal koji je u biti jedina stabilna ekipa i opet su usrali motku.
AmiĐa_Idriz

#84307 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Ne znam kako mozete ikakve negativnosti vaditi u trenutku kada se osvaja titula :-)

Koga briga za igru, kad dodje proljece samo su bodovi bitni.
drug_profi

#84308 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Teško se oteti dojmu da je titula zapravo pala u ruke Liverpulu jer je niko drugi nije htio.
Tri-četiri tekme šampionski odigrane, ostalo sve kilavljenje, stresiranje, bodovi na mišiće, malo sreće itd.

Nikad se još nije desilo da ja odustanem od gledanja utakmica.
Nisam gledao ništa od onih 2:2 sa Evertonom. Ništa u živo. Samo poslije tekme pregledam snimak. Tačno otrovan budem ako gledam uživo.
ismar2215

#84309 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

50% je smijesno, a 50% iritira koliko su neki negativni u momentima kad osvajamo titulu. Prije sezone smo znali kakva je ova ekipa, šta joj fali, da imamo novog trenera, a shodno tome, znali da mozemo ocekivati promjenjivu formu i prilagodbu novoj taktici. Očekivali smo borbu za top 4. Na kraju svega, dižemo trofej 4 kola prije kraja. I kaže trebamo harati ako smo šampioni. PA KAKO ĆEMO HARATI KAD NEMAMO EKIPU ZA HARANJE LIGOM? Loša igra kažu, PA JESMO LI REKLI NA POČETKU SEZONE DA NEMAMO IGRAČE I DA ĆE BITI SLABA IGRA U NEKIM MOMENTIMA PA DA ĆEMO ZATO BITI JEDVA ČETVRTI?!?!

Kaže loša liga ove sezone, a u svim europskim takmičenjima englezi u svim europskim takmičenjima u vrhu. Arsenal rasuo Reala, a iza nas 15 bodova. City 2021, sezonu nakon nas osvojio titulu sa 86 bodova, pa niko ne reče da su kanta. Šampion engleske apsolutno nikad ne može biti neko ko nema vrhunsku sezonu. Nekad malo manje vrhunsku, nekad malo više. Sama činjenica da nam je forma u padu je pokazatelj da nam treba pojačanja. Hocete da pričate da Darwin, Diaz, Robbo, Tsimikas, Szobo, Jota, Gakpo kurci ne valjaju, al istovremeno hoćete da ti isti igrači koju kurcu ne valjaju poharaju svaku tekmu. Saberite se.

Ja nista osim podignutog trofeja necu vidjeti.
HarunKovac

#84310 Re: Liverpool FC

Post by HarunKovac »

Ma sva prica staje tim da smo se s ovim timom i novim selektorom nadali top4. A osvajamo ligu. Mnogi od vas nikad nece shvatit koliko je to impresivno.

Slot nijednog igraca po svojoj mjeri nije doveo. Pa da si prime Cityu zamijenio Guardiolu novim menadzerom ne bi osvojili ligu. :-)
zomri

#84311 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

I još da dodam: prvi uspješni manager u EPL iz Holandije. Kad skontaš ko je sve bio i prošao kroz ligu, nimalo za podcijeniti.

Moram priznati da sam i sam prije sezone bio skeptičan oko njegovog dovođenja upravo zato što je iz Holandije. Drago mi je da sam se prevario.
convict

#84312 Re: Liverpool FC

Post by convict »

Kad se sjetim koliko sam samo bio zagrijan da dovedu Amorima i poslije bio razocaran i skeptican kad su objavili za Slota...

Kolikogod nas Edwards i Hughes nervirali, mora se priznati da znaju sta rade.
vaučer

#84313 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

drug_profi wrote: 21/04/2025 11:20 Tri-četiri tekme šampionski odigrane, ostalo sve kilavljenje, stresiranje, bodovi na mišiće, malo sreće itd.
Ovo kao prvo nije istina, jer da jeste ne bi bili gdje jesmo s gol razlikom koju imamo. A kao drugo i važnije - zar ovo ne opisuje 90% Fergusonovih naslova s Unitedom?

To što su 115 cheateri normalizirali 95+ bodovne sezone ne znači da su normalne. Ovo je potpuno normalna šampionska sezona.
drug_profi

#84314 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

ismar2215 wrote: 21/04/2025 12:12 Sama činjenica da nam je forma u padu je pokazatelj da nam treba pojačanja.
Da bravo. Konačno neko da razumije.
Samo ja se bojim da bi za Liverpul bilo bolje da smo jedva četvrti sa starom ekipom, nego prvi.
Jer sad će vlasnici počet kalkulacije, ma ne treba baš toliko para potrošiti i sl.
I onda ćemo izgubiti još koju dobru godinu najboljih igrača.
Jel stvarno vi jš uvijek mislite da ovaj vlasnik ima namjeru biti u minusu ikad?
Dati pare iz svog dzepa?
Kupiće ako može na šoping karticu i to mladu nadu...
drug_profi

#84315 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Ali eto da ne bude da sam paribrejker.
Titula jeste zaslužena, neupitno.
To što nije dojam takav, jeste i do konkurencije koja nije postojala drugi dio prvenstva. Ispada da je lako bilo.

Poenta mog crnjaka je što se bojim da je ovo labuđi pjev.
Osmi Socrates

#84316 Re: Liverpool FC

Post by Osmi Socrates »

Ništa ovoj sezoni Liverpula ne fali. I dalje je maksimalni broj bodova koje mogu uzeti 94. To što će biti dovoljno 82 boda (a vjerovatno i manje) za titulu ne govori mnogo.

City je i pored sve dominacije imao samo jednu sezonu sa manje od tri poraza. Pošto će ovo biti riješeno ranije, ne znamo kako bi na kraju ovo završilo da je bilo tijesno do kraja, ali zasad je Liverpool sa samo dva poraza.
BHF_Manijak

#84317 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ma dobro nemojte sad ni kuku i motiku na druga profija, ko je prosoa godine s Liverpoolom, normalno je da je paranoja uvijek prisutna. Ali uvijek. Kome nije jasno, neka procita Dezulovicev tekst.

OK, nerijetko se tu pretjeruje, nakukava i slicno, ali opet kazem ko Liverpool prati preko 2 decenije, onda je prepadnut i kad je kolo do kraja, a ti imas 25 bodova prednosti, jer se preko noci mogu promijeniti pravila i da za pobjedu se dobiva 26 bodova, a Liverpool ce zadnje kolo izgubiti. To je tako.

Ja se sa njim slazem da je igra, po meni, u kompletnoj 2025. jako losa. Skupilo se bodova, stoji sve, ali igra jako lose izgleda.

Nadam se da to vidi i Slot, najavljuju svi to ljeto, ali i tu znamo da su bile neke megalomanske izjave i najave u proslosti, a na kraju kurcina. Tako da dok se ne desi - ne vjerujem vise nikome.

Moje licno misljenje je da ova ekipa vapi za lijevim bekom i napadacom. To je ono osnova osnova. Lijevo krilo bih takodjer mijenjao, a Diazu se zahvalio. Previse nekonstantan i preslabe brojke za stil igre koji se godinama gaji u Liverpoolu.

Neki mladi rezervni stoper, desni bek i po mogucnosti rezervni zadnji vezni. To je opcionalno.
Osmi Socrates

#84318 Re: Liverpool FC

Post by Osmi Socrates »

U novu sezonu svi ulaze sa novim pitanjima na koja treba odgovoriti. Ja lično ne vidim da City može uspostaviti ravnotežu, prije svega obrambenu, odmah na početku sezone, čak i sa povratkom Rodrija.

Kad bih bio objektivan, vjerovatno bih rekao da mi Arsenal liči na tim koji ima najmanje problema sa početkom nove sezone. Ali, to sam mislio i ove sezone nakon povrede Rodrija, pa nije ispalo tako. Nisu bili ni blizu tituli. Jedno vrijeme se činilo i da se Chelsea može umiješati u borbu za titulu, pa se ni to nije desilo.
King_Kenny

#84319 Re: Liverpool FC

Post by King_Kenny »

Prezadovoljan sam sezonom. Očekivanja u januaru u odnosu na avgust su značajno porasla i to zahvaljujući igrama Liverpoola.
U avgustu nisam ni pomislio da će Liverpool uzeti 20. titulu. I uopće ne sumnjam da će biti konkurentni i naredne sezone.
AmiĐa_Idriz

#84320 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Samo se nadam da Arsenal neće kiksati u srijedu, pa onda ni mi jel :D

Želim da potvrde titulu na Anfieldu, a ne ispred tv ekrana.
AmiĐa_Idriz

#84321 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

PAUL JOYCE: Liverpool set for big summer — how and where will they strengthen?

Despite being on verge of the title, Arne Slot is keen to refresh his side to take them to next level, with a long shopping list to help challenge on all fronts again
https://archive.ph/qJmWr#selection-1385.0-1407.166
no_sekirli

#84322 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Uz ovu titulu, trebao se uzeti i Carabao. Nisam pohlepan, jasni su mi limiti ekipe, ali ono se moralo uzeti.
ismar2215

#84323 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

AmiĐa_Idriz wrote: 21/04/2025 18:26
PAUL JOYCE: Liverpool set for big summer — how and where will they strengthen?

Despite being on verge of the title, Arne Slot is keen to refresh his side to take them to next level, with a long shopping list to help challenge on all fronts again
https://archive.ph/qJmWr#selection-1385.0-1407.166
To je to. Ovo je svakako labuđi pjev ove neke ekipe jer otici ce 4-5 igraca. Samo je neocekivano bilo da labudji pjev bude titula, ne jedva 4. mjesto. :D Sigurno nas ceka zanimljivo ljeto.
drug_profi

#84325 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Statistički - izdominirana liga.
Po svemu.
Post Reply