onaj dan kad je Komsic zabio noz u ledja SDPu da bi usao u SDA+HDZ koaliciju je dan kada smo se SVI morali probuditi.
ali ne, trazili smo razlog njegove izdaje socijal-demokratije (kao tada jedinog istinskog nositelja ideje/ideoligije ZAVNOBiHa) u Lagumdziji, Niksicu, Becirovicu ...
ja sam priznao da sam dugo bio budala, vjerujuci u neki master plan velikog drzavnika Komsica koji - istine radi, ni tada NIJE RADIO NISTA - ali barem je GOVORIO ono sto onaj adolescentni, emotivni dio mene zeli da cuje (premda sam si i i tada postavljao pitanje: cekaj, zasto on uvijek prica o tome a nikad ne radi na tome - nadajuci se ipak, da ja ne razumijem taj master plan velikog drzavnika Komsica).
i onda on to sve govori, sve dok je u KOALICIJI sa onima koji NE GOVORE - nego lagano, hinjski, mic-po-mic RADE na unistenju BiH DRZAVE i DRUSTVA
i onda se covjek pita - zasto?
i onda covjek POKUSA da shvati!
i onda covjek shvati -> zato jer mu je svejedno:
on je kao priljepak sebi i svojoj maloj grupici osigurao onaj dio pozicija koji mu garantuje placene fotelje - i ono sto je jos vaznije -> nije u operativnoj poziciji --> znaci: NE MORA DA RADI, nego moze JOS UVIJEK danonocno da glumi opoziciju i ponavlja istu NEREALNU pricu - po emotivnom naboju veoma slicnu onim pricama koju pricaju nacionalne vodje --> jer zna da ce UVIJEK biti ljudi koji ce ga voljeti za ono sto on GOVORI dok ce zatvarati oci nad onim sta on NE RADI.