Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mk ultra wrote: ↑21/04/2025 09:28
pa evo prvi znaš koliko bi nam EU značila
zamisli uvoz izvoz samo na fakturu + eori broj, voziš sve gdje god stigneš, nema čekanja, al jookkk
Mi necemo u EU za nasih zivota.
Imamo izbor, uvesti EU kakve carine ko Tramp, radi netrgovinskih barijera.
Ili, suti, cuti. Najbitnije nam je i ovako EU trziste. Mogu da nam rade sta hoce.
konektovan wrote: ↑20/04/2025 11:38
Hebem vam mater kamiondzije, ...idite u 3 pm. Baloncicu, ovo za tebe ne vrijedi.
Shebali ste puteve, napravili haos na svakom metru puta..svojim lobijima unistili zeljeznicki saobracaj. Treba li jos sta dodati?!
ma nema problema ......to moraju zbog gazdi kreteni....a gazde finansiraju sistem koji nikad nece u EU.....a kad bi usli u EU ovi problemi bi nestali.....dakle adresa za vozikanje i blokadde je laktasi i zapadni mostar i poljine ili eventualno brisel.....sta moze drzava i forto nista.....isti problem imaju sve non EU drzave......
ali neukim narodom je lako manipulisati....umjesto da se fataju noge odu u sloveniju i hrvatsku ako vec ne znaju njemcki ili engleski i rade normalno...ovako neka ih gazde guze i nek spavaju po granicma danima bolje i ne zasluzuju....samo zapisati i poslati kazne jer ulaze u zabranu......
pa evo prvi znaš koliko bi nam EU značila
zamisli uvoz izvoz samo na fakturu + eori broj, voziš sve gdje god stigneš, nema čekanja, al jookkk
Ako su papiri svi ok procedura carinjena robe pri ulazu ili izlazu iz svice je max 1h....a na jednom granicnom prelazu npr Basel tacnije sui/fr ili sui/d nebitno, prodje u jednom danu kamiona kao na svim nasim granicnim prelazima ukupno......nikad nisam cekao duze od 1h.....to taman bude soferska pauza od 45min.....a ovo po EU da nema znakova ne bi ni skonto u kojoj si drzavi
Evo slusam ovog nekog imbecila ispred ovih vozava zubi mu se bijele ko da su od poruclana.....kaze da vlast nesta uradi i kao blokirat ce granice pa to treba pendrecima rastjerat......
Sto nisu ganjali prava prije 10g nije ovo pravilo do juce.....mamu im j.... I ti sad vjeruj ovo kao neki nezavsini portesti nesta sve je ovo u reziji sda hdz i snsd......
Dok se mi nalazimo ovdje 543 kamiona iz svih dijelova BiH učestvuju u defilu. Voljeli smo da je to defile kojim pokazujemo snagu, no nažalost povod je druge prirode. Zahvaljujemo se pripadnicima MUP-a KS.
Nije mi jasno kako ce im neko iz BiH pomoci sa ovim pravilom za dane u EU? To su jako strogi zakoni koje je EU donijela, a ne BiH. Cirkus bi nastao da EU to dopusti, i ovako imamo puno problema sa ljudima koji rade na crno u EU i ostaje duze od 90 dana, a kamoli da ovako neku uredbu uvedu, cisto sumnjam da ce ikad pristati na to...
Trappist wrote: ↑21/04/2025 12:47
Nije mi jasno kako ce im neko iz BiH pomoci sa ovim pravilom za dane u EU? To su jako strogi zakoni koje je EU donijela, a ne BiH. Cirkus bi nastao da EU to dopusti, i ovako imamo puno problema sa ljudima koji rade na crno u EU i ostaje duze od 90 dana, a kamoli da ovako neku uredbu uvedu, cisto sumnjam da ce ikad pristati na to...
To je regionalna prica. Pokusace se vrsiti pritisak da se da neki izuzetak.
Sanse nisu velike da ce dobiti.
Razumijem ja i ovaj performans sa kamionima.
Sve je to dio te price.
Vjerovatno ce se ici na to da se dobije nesta na domacem zakonodavstvu.
Last edited by Haris.ba on 21/04/2025 12:51, edited 1 time in total.
Trappist wrote: ↑21/04/2025 12:47
da hoće da zaista rješavaju problem, trebalo bi 250 kamiona otići u bakince, a 250 tamo gdje se Radobolji preusmjerio tok.
tada bi se moglo pričati o stvarnom pritisku. ovako samo jebu ionako sluđen narod.
al kurac, ne bi ni prismrdili, jer država je valjda samo u sarajevu.
dječak sa šibicama wrote: ↑21/04/2025 12:51
Kako zabranjeno za vozila iznad 3 ipo tone, a tom cestom regularno saobracaju mali kamioni, autobusi i svi su preko tri ipo tone
skinuli su prikolice
Nije zabranjeno vozilima jgs i javnim sluzbama. Voze li inace kamioni dok policija KS spava - vjerovatno.