Trcanje...
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#5276 Re: Trcanje...
evo moj Pegasus 29 nekad davno

-
brazzo20
#5277 Re: Trcanje...
Da se i ja ukljucim u temu...prosli vikend iza mene uspjesno odtrcan prvi polumaraton ove godine u Kopru, Slovenija. Vrijeme 1:48, PB popravljen za više od dvije minute. Sad nekoliko dana odmora i nastavak priprema za jednu utrku 10km u junu, isto u Sloveniji, gdje je zelja ponovo popraviti PB, koji je bio istrcan na istoj utrci prosle godine (46:27), a ove godine zelja je prvi put spustiti se ispod 45:00. Inace trenutno trcim u Brooks Adrenaline GTS 23 i prezadovoljan sam.
- nepass1
#5278 Re: Trcanje...
Kupih danas mizuno skyrise5 na snizenju 166KM, cini mi se dobar deal. Prve i nadam se zadnje patike ove godine
Nafatah i nov forerunner 165 za 390KM
Nafatah i nov forerunner 165 za 390KM
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
#5279 Re: Trcanje...
dajte malo slika da nije monotono sa aktivnosti, kakvih rekvizita sta god, vasih novih il starih patika
evo moj zadnji ulov na tene

onako na prvu, super udobne
-
Tabijat
#5280 Re: Trcanje...
Nikako na zelenu granu.
Cim imalo podignem intenzitet/duzinu trcanja, neka ozljeda iskoci niodakle.
Tacno mi dodje da batalim trcanje skroz.
Cim imalo podignem intenzitet/duzinu trcanja, neka ozljeda iskoci niodakle.
Tacno mi dodje da batalim trcanje skroz.
- nepass1
- nepass1
#5283 Re: Trcanje...
Ma neda mi se stavljati slike.
Jucer intervali 6x1km 4:30 pejs, zadnji je isao 3:54. I onda jos rastrcao 5km skroz easy 6:55 pejs
Sutra duzina 14km + tempo 30min pa sad ne znam hocu li ukombinovati ovih 30min u duzinu ili inace odoh na 21km sto mi je vala previse da se trosim
- Logovan
#5284 Re: Trcanje...
Možda je do treninga snage. Ako ti fali ovoga onda vrlo moguće. Ako nije ovo, možda da neko vrijeme samo hodaš, da hodanjem prelaziš kilometre pa bi mišići, itd ojačali dovoljno da nastaviš sa trčanjem.
-
Tabijat
#5285 Re: Trcanje...
Ne bih rekla. Planinarim preko 15 godina, 3 godine u teretani s privatnim trenerom (do prošle godine)...listovi od čelika, reklo bi se. A sad sve upućuje na rupturu mišića lista, ili neka tetiva....
A sve to nakon rupture kvadricepsa, problema sa hip fleksorom, problema sa petom/ahilovom tetivom....
Na masaže idem redovno, zagrijavam se prije/istezem poslije...
Ne znam stvarno šta je, do čega je, i sta mi je činiti.
Sutra ću tražiti uputnicu da slikam, pa nekog ortopeda ganjati, ne pada mi više ništa na pamet.
-
merk030
#5286 Re: Trcanje...
Svakako doktoru ako ima neki problem trenutno.Tabijat wrote: ↑20/04/2025 13:05Ne bih rekla. Planinarim preko 15 godina, 3 godine u teretani s privatnim trenerom (do prošle godine)...listovi od čelika, reklo bi se. A sad sve upućuje na rupturu mišića lista, ili neka tetiva....
A sve to nakon rupture kvadricepsa, problema sa hip fleksorom, problema sa petom/ahilovom tetivom....
Sutra ću tražiti uputnicu da slikam, pa nekog ortopeda ganjati, ne pada mi više ništa na pamet.
Šta je s formom, ako je list, da nisi previše na prstima tokom trčanja ?
-
Tabijat
#5287 Re: Trcanje...
@merk030 mislim da nisam. Nešto između midfoot i heel strikera. Neutral gait.
Ovo se desilo poslije 10*10sec sprinteva (2 min odmora između)
Sutradan laganih 5k, osjetim bolna noga ali kontam proći će dok se zagrije
Nije prošlo, sutra jedva stajem na nogu
Džaba i masaža i brufeni i Voltaren gel, tri dana poslije opet 5k easy, znači jedva
Danas preloše.
Ništa se konkretno nije desilo za vrijeme sprintova, nije se čulo, osjetilo, zabolilo ništa. Tek sutra za vrijeme recovery treninga počinje boljeti
Ovo se desilo poslije 10*10sec sprinteva (2 min odmora između)
Sutradan laganih 5k, osjetim bolna noga ali kontam proći će dok se zagrije
Nije prošlo, sutra jedva stajem na nogu
Džaba i masaža i brufeni i Voltaren gel, tri dana poslije opet 5k easy, znači jedva
Danas preloše.
Ništa se konkretno nije desilo za vrijeme sprintova, nije se čulo, osjetilo, zabolilo ništa. Tek sutra za vrijeme recovery treninga počinje boljeti
- corolla02
#5288 Re: Trcanje...
ih, ti si profinepass1 wrote: ↑19/04/2025 15:04
Ma neda mi se stavljati slike.
Jucer intervali 6x1km 4:30 pejs, zadnji je isao 3:54. I onda jos rastrcao 5km skroz easy 6:55 pejs
Sutra duzina 14km + tempo 30min pa sad ne znam hocu li ukombinovati ovih 30min u duzinu ili inace odoh na 21km sto mi je vala previse da se trosim
- corolla02
#5289 Re: Trcanje...
odmori 10 dana pa vidi, polako se vracaj nazad, probaj hodanje il traku za trcanje u teretani, mozes i hodati na istojTabijat wrote: ↑20/04/2025 13:05Ne bih rekla. Planinarim preko 15 godina, 3 godine u teretani s privatnim trenerom (do prošle godine)...listovi od čelika, reklo bi se. A sad sve upućuje na rupturu mišića lista, ili neka tetiva....
sretan je onaj ko se ne ozlijedi dok radi ono sto voli
ja sam hodao danas recimo takoder, sve sto radis ce te sresti, hodanje, biciklizam, joga, dizanje tegova, cucnjevi, sklekovi, ovi oni, gubitak par kila i sl
smanjiti intezitet a povecat numerazu je cini mi se najbolji recept protiv kakve ozljede

- yoda82
#5290 Re: Trcanje...
Ma ništa odomor. Nastaviš trenirati dok ili ne prođe, ili se skroz raspadneš.corolla02 wrote: ↑21/04/2025 01:30odmori 10 dana pa vidi, polako se vracaj nazad, probaj hodanje il traku za trcanje u teretani, mozes i hodati na istojTabijat wrote: ↑20/04/2025 13:05Ne bih rekla. Planinarim preko 15 godina, 3 godine u teretani s privatnim trenerom (do prošle godine)...listovi od čelika, reklo bi se. A sad sve upućuje na rupturu mišića lista, ili neka tetiva....
sretan je onaj ko se ne ozlijedi dok radi ono sto voli![]()
ja sam hodao danas recimo takoder, sve sto radis ce te sresti, hodanje, biciklizam, joga, dizanje tegova, cucnjevi, sklekovi, ovi oni, gubitak par kila i sl
smanjiti intezitet a povecat numerazu je cini mi se najbolji recept protiv kakve ozljede
![]()
Da se ne lažemo. Ni jedan trkač nikad nije pauzirao dok se baš ozbiljno nije povrijedio.
Počev od mene, pa nadalje.
Šalu na stranu, najbolje bi bilo da odeš kod nekog dobrog doktora da to pogleda i da ti eventualno da neke vježbe korekcije, ako nije kakva ozbiljna povreda. Ja sam išao kod Bojana u Istočno Sarajevo i Alena Raonića na Dobrinju. Oba su mi pomogla. Jednom je bila upala obje ahilove tetive koje sam vukao bar 2 godine, i kontao samo će proći, a drugi put i ne znam šta je bilo, ali mi je Alen dao neke vježbe i prošlo kroz 15-20 dana.
-
Tabijat
#5291 Re: Trcanje...
Haha i ja natežem na tu stranu, ali ovo se bas pogoršava sa svakim trčanjem, pa ću morat nešto uradit, šta god to bilo. Trčati trenutno ne mogu -htjela ne htjela.yoda82 wrote: ↑21/04/2025 08:52
Ma ništa odomor. Nastaviš trenirati dok ili ne prođe, ili se skroz raspadneš.![]()
Da se ne lažemo. Ni jedan trkač nikad nije pauzirao dok se baš ozbiljno nije povrijedio.
Počev od mene, pa nadalje.
Šalu na stranu, najbolje bi bilo da odeš kod nekog dobrog doktora da to pogleda i da ti eventualno da neke vježbe korekcije, ako nije kakva ozbiljna povreda. Ja sam išao kod Bojana u Istočno Sarajevo i Alena Raonića na Dobrinju. Oba su mi pomogla. Jednom je bila upala obje ahilove tetive koje sam vukao bar 2 godine, i kontao samo će proći, a drugi put i ne znam šta je bilo, ali mi je Alen dao neke vježbe i prošlo kroz 15-20 dana.
Imala sam lani rupturu kvadricepsa, nakon dva mjeseca pauze i dalje je boljelo pri trčanju, dok nisam fizioterapeutu otišla nije se riješilo.
Danas sam slikala RTG noge, sutra ću se naručiti ortopedu pa nek vidi šta je.
Što je najgore - imam prijavljen half za manje od mjesec dana. Kako stvari sad stoje - nista od toga.
- corolla02
#5292 Re: Trcanje...
evo bostonke nakon 160 km

- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#5293 Re: Trcanje...
Spuru uraditi i tjeraj dalje.

- corolla02
#5294 Re: Trcanje...
Iz prve mi se nisu plaho svidjele, dosta mekane i nestabilne, trošile mi puno energije; poslije su postale one prve koje idu sa police kad trčim
Brojevi su malo atipični za Adidas, obično moram pola broja vise no kod ovih je to za pola broja manje, također ove su dosta široke naprijed, neobično za Adidas čiji su modeli najčešće uži
Brojevi su malo atipični za Adidas, obično moram pola broja vise no kod ovih je to za pola broja manje, također ove su dosta široke naprijed, neobično za Adidas čiji su modeli najčešće uži
- madesa
#5295 Re: Trcanje...
Asics je definitvno iznad sviju ali i sa cijenom
- nepass1
#5296 Re: Trcanje...
Asics ove bas skupe nisam posjedovao, jeftine sad nosim onako. Bas grozno trcati u njima.
Brooks mi je najbolji za long run ili easy. Pegasus next turbo mi je za intervala taman, hoka mach5 za tempo. Mizuno ultima kad ne znam sta obuci a skyrise mi je za sad veoma udoban nije za neke pretjerane brzine. Adidas duramo samo traka. Ghost stari samo ako kisa pada za easy. NB ne znam u njima trcati
Ugl nike i izuno skyrise su mi ko salivene, kao da je neko uzeo moje stopalo i prema njemu napravio patiku
- madesa
#5297 Re: Trcanje...
ja imam nimbus 25 i patike su savrsenstvonepass1 wrote: ↑23/04/2025 14:17Asics ove bas skupe nisam posjedovao, jeftine sad nosim onako. Bas grozno trcati u njima.
Brooks mi je najbolji za long run ili easy. Pegasus next turbo mi je za intervala taman, hoka mach5 za tempo. Mizuno ultima kad ne znam sta obuci a skyrise mi je za sad veoma udoban nije za neke pretjerane brzine. Adidas duramo samo traka. Ghost stari samo ako kisa pada za easy. NB ne znam u njima trcati
Ugl nike i izuno skyrise su mi ko salivene, kao da je neko uzeo moje stopalo i prema njemu napravio patiku
- konektovan
#5298 Re: Trcanje...
Otprlike,..sta kome odgovara kalupom, tehnologijama su proizvodjaci tu negdje, u pet deka sto bi rekli.
- corolla02
#5299 Re: Trcanje...
svi rade danas i dobre i lose tene, ono uopste ih ne mozes klasifikovati po brandovima/imenima, izuzev tenine upotrebe i cijenovnog ranga
medjutim i cijenovni rang, ono moras se zapitati dal mi bas treba ta skupa/vrh tena za svoje potrebe
medjutim i cijenovni rang, ono moras se zapitati dal mi bas treba ta skupa/vrh tena za svoje potrebe
- konektovan
#5300 Re: Trcanje...
Bas tako, kupujes iskljucivo prema svojim potrebama.