Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Po meni sve je plod mašte...pročitao sam knjigu...niđe veze sa stvarnim dešavanjima u ratu.
Ako misliš na onaj dio sa linije, jeste.
Na to i mislim...
Malo Ramba izigrava.
Ako nisi zapisao, teško se i nakon ovolikog vremena tačno sjetiti šta je bilo.
Pričam sa prijateljima, razgovaramo o nekom događaju iz rata i potpuno različito opisujemo šta se dogodilo. Šta je subjektivno, šta je plod mašte, ko bi ga znao…
Ako nisi zapisao, teško se i nakon ovolikog vremena tačno sjetiti šta je bilo.
Pričam sa prijateljima, razgovaramo o nekom događaju iz rata i potpuno različito opisujemo šta se dogodilo. Šta je subjektivno, šta je plod mašte, ko bi ga znao…
Slažem se,prošlo 3 decenije...pamtim samo dobro smiješne ili zajebane stvari...kad su mi meci ispadali od straha,punim okvir-pola prosipam kad su nas prvi put napali na trgu Pere Kosorića...ili kad teglim vodu na 10 sprat...
A Feđa je izmislio 90 % stvari vezano za liniju a ono 10% je čuo od drugih...
Ja sam isto uzeo da pročitam zbog te njegove fikcije/sacije. Meni je odmah zasmetalo staro oružje koje su im dali neispravno ne bi li ih valjda vise poginulo. Takve konstatacije i notorne laži iznositi je jako opasno za sve one koji nisu to doživjeli i koji to čitaju. A slovi kao autobiografsko djelo o dijelu tvog života, a vrlo bitnog dijela života mnogih nas jer se događalo u periodu rata. Čemu laži tipa koji se deklariše kao neko ko govori istinu, ko se bori za prava običnih ljudi protiv laznih politika i osobito njemu mrskih religija.
last mohicans wrote: ↑20/04/2025 18:29
Ja sam isto uzeo da pročitam zbog te njegove fikcije/sacije. Meni je odmah zasmetalo staro oružje koje su im dali neispravno ne bi li ih valjda vise poginulo. Takve konstatacije i notorne laži iznositi je jako opasno za sve one koji nisu to doživjeli i koji to čitaju. A slovi kao autobiografsko djelo o dijelu tvog života, a vrlo bitnog dijela života mnogih nas jer se događalo u periodu rata. Čemu laži tipa koji se deklariše kao neko ko govori istinu, ko se bori za prava običnih ljudi protiv laznih politika i osobito njemu mrskih religija.
Blank je lagano štivo uz kaficu nista komplicirano i mistično od cega se prave diskusije
Slican nivo Avdi Huseinoviću koji u svojim filmovima ima romantičnu verziju desavanja umjesto historijskih činjenica i fakti, to je najveća tuga da su historičari u vezi devedesetih baceni u stranu, a romanticari i svakojaki telali ubiru kesh na turbo patriotizmu
last mohicans wrote: ↑20/04/2025 18:29
Blank je lagano štivo uz kaficu nista komplicirano i mistično od cega se prave diskusije
Slican nivo Avdi Huseinoviću koji u svojim filmovima ima romantičnu verziju desavanja umjesto historijskih činjenica i fakti, to je najveća tuga da su historičari u vezi devedesetih baceni u stranu, a romanticari i svakojaki telali ubiru kesh na turbo patriotizmu
Te dvije stvari su neuporedive, bez obzira kakvo je stivo, ono se temelji na ratnim dešavanjima koje nisu tačne. Koje činjenice u Avdinim dokumetarcima nisu tačne, ne ulazeći u njegov stil i način na koji je sve to prikazano.