feđa narkić

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Edin H.

#376 Re: feđa narkić

Post by Edin H. »

PM72 wrote: 20/04/2025 17:27
Edin H. wrote: 20/04/2025 17:19
PM72 wrote: 20/04/2025 17:05

Po meni sve je plod mašte...pročitao sam knjigu...niđe veze sa stvarnim dešavanjima u ratu.
Ako misliš na onaj dio sa linije, jeste.
Na to i mislim...
Malo Ramba izigrava. :D

Ako nisi zapisao, teško se i nakon ovolikog vremena tačno sjetiti šta je bilo.

Pričam sa prijateljima, razgovaramo o nekom događaju iz rata i potpuno različito opisujemo šta se dogodilo. Šta je subjektivno, šta je plod mašte, ko bi ga znao…
PM72

#377 Re: feđa narkić

Post by PM72 »

Edin H. wrote: 20/04/2025 17:34
PM72 wrote: 20/04/2025 17:27
Edin H. wrote: 20/04/2025 17:19

Ako misliš na onaj dio sa linije, jeste.
Na to i mislim...
Malo Ramba izigrava. :D

Ako nisi zapisao, teško se i nakon ovolikog vremena tačno sjetiti šta je bilo.

Pričam sa prijateljima, razgovaramo o nekom događaju iz rata i potpuno različito opisujemo šta se dogodilo. Šta je subjektivno, šta je plod mašte, ko bi ga znao…
Slažem se,prošlo 3 decenije...pamtim samo dobro smiješne ili zajebane stvari...kad su mi meci ispadali od straha,punim okvir-pola prosipam kad su nas prvi put napali na trgu Pere Kosorića...ili kad teglim vodu na 10 sprat...

A Feđa je izmislio 90 % stvari vezano za liniju a ono 10% je čuo od drugih...
last mohicans

#378 Re: feđa narkić

Post by last mohicans »

Ja sam isto uzeo da pročitam zbog te njegove fikcije/sacije. Meni je odmah zasmetalo staro oružje koje su im dali neispravno ne bi li ih valjda vise poginulo. Takve konstatacije i notorne laži iznositi je jako opasno za sve one koji nisu to doživjeli i koji to čitaju. A slovi kao autobiografsko djelo o dijelu tvog života, a vrlo bitnog dijela života mnogih nas jer se događalo u periodu rata. Čemu laži tipa koji se deklariše kao neko ko govori istinu, ko se bori za prava običnih ljudi protiv laznih politika i osobito njemu mrskih religija.
tramvajtrojka

#379 Re: feđa narkić

Post by tramvajtrojka »

last mohicans wrote: 20/04/2025 18:29 Ja sam isto uzeo da pročitam zbog te njegove fikcije/sacije. Meni je odmah zasmetalo staro oružje koje su im dali neispravno ne bi li ih valjda vise poginulo. Takve konstatacije i notorne laži iznositi je jako opasno za sve one koji nisu to doživjeli i koji to čitaju. A slovi kao autobiografsko djelo o dijelu tvog života, a vrlo bitnog dijela života mnogih nas jer se događalo u periodu rata. Čemu laži tipa koji se deklariše kao neko ko govori istinu, ko se bori za prava običnih ljudi protiv laznih politika i osobito njemu mrskih religija.
Blank je lagano štivo uz kaficu nista komplicirano i mistično od cega se prave diskusije

Slican nivo Avdi Huseinoviću koji u svojim filmovima ima romantičnu verziju desavanja umjesto historijskih činjenica i fakti, to je najveća tuga da su historičari u vezi devedesetih baceni u stranu, a romanticari i svakojaki telali ubiru kesh na turbo patriotizmu
last mohicans

#380 Re: feđa narkić

Post by last mohicans »

tramvajtrojka wrote: 20/04/2025 18:45
last mohicans wrote: 20/04/2025 18:29 Ja sam isto uzeo da pročitam zbog te njegove fikcije/sacije. Meni je odmah zasmetalo staro oružje koje su im dali neispravno ne bi li ih valjda vise poginulo. Takve konstatacije i notorne laži iznositi je jako opasno za sve one koji nisu to doživjeli i koji to čitaju. A slovi kao autobiografsko djelo o dijelu tvog života, a vrlo bitnog dijela života mnogih nas jer se događalo u periodu rata. Čemu laži tipa koji se deklariše kao neko ko govori istinu, ko se bori za prava običnih ljudi protiv laznih politika i osobito njemu mrskih religija.
Blank je lagano štivo uz kaficu nista komplicirano i mistično od cega se prave diskusije

Slican nivo Avdi Huseinoviću koji u svojim filmovima ima romantičnu verziju desavanja umjesto historijskih činjenica i fakti, to je najveća tuga da su historičari u vezi devedesetih baceni u stranu, a romanticari i svakojaki telali ubiru kesh na turbo patriotizmu
Te dvije stvari su neuporedive, bez obzira kakvo je stivo, ono se temelji na ratnim dešavanjima koje nisu tačne. Koje činjenice u Avdinim dokumetarcima nisu tačne, ne ulazeći u njegov stil i način na koji je sve to prikazano.
Post Reply