Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bobi wrote: ↑20/04/2025 14:38
Administracija na forumu radi nedjeljom, nije zabranjeno ali ni naredjeno ali ni odredjeno .
Eto vidis.
Ispade da trgovci ne smiju sebi zeljeti da imaju nedljelju slobodno ali za sve ostale je to uredu.
Ljudi se godinama borili da nerade nedjeljom ali onima koji svakako nisu dio price kao zaposlenik to smeta.
Administracija na forumu radi nedjeljom, nije zabranjeno ali ni naredjeno ali ni odredjeno .
Eto vidis.
Ispade da trgovci ne smiju sebi zeljeti da imaju nedljelju slobodno ali za sve ostale je to uredu.
Ljudi se godinama borili da nerade nedjeljom ali onima koji svakako nisu dio price kao zaposlenik to smeta.
Opet ti mjesas kruske i jabuke, jedno je zabraniti a jedno je zeljeti.
Nikome ne smije biti zabranjeno da li zeli da radi ili ne radi nedeljom. Svako bira sebi hoce li da radi ili ne, ali niko ne smije zabranjivati nekome rad.
Eto vidis.
Nikome ne smije biti zabranjeno da li zeli da radi ili ne radi nedeljom. Svako bira sebi hoce li da radi ili ne, ali niko ne smije zabranjivati nekome rad.
Pa mora postojati neka vrsta regulacije, nije divlji zapad niti Indija.
Upravo zbog nelojalne konkurencije, radi posodavaca koji ne postuju pravila itd.
Zasto samo nedljom, nega gazde odlucu koliko i kada ce se raditi, pa ako kaze da mu radnik radi 12h dnevno, zasto mu zabranjivati.
Po tvome ne treba da budu zabrane, pa onda ne treba nista regulisti ni prava radnika, niti plate nista. Sto ce nam regulacije i zabrane u saobracaju, neka vozi i parkira gdje ko hoce.
Cudno je sto su u fokusu samo trgovci a svi ostali sto imaju zabrane oni se ne broje.
Eto vidis.
Pa mora postojati neka vrsta regulacije, nije divlji zapad niti Indija.
Upravo zbog nelojalne konkurencije, radi posodavaca koji ne postuju pravila itd.
Zasto samo nedljom, nega gazde odlucu koliko i kada ce se raditi, pa ako kaze da mu radnik radi 12h dnevno, zasto mu zabranjivati.
Po tvome ne treba da budu zabrane, pa onda ne treba nista regulisti ni prava radnika, niti plate nista. Sto ce nam regulacije i zabrane u saobracaju, neka vozi i parkira gdje ko hoce.
Cudno je sto su u fokusu samo trgovci a svi ostali sto imaju zabrane oni se ne broje.
Ti i dalje mjesas kruske i jabuke
Pa ima zakon o radu gdje se radi 40 sati sedmicno. Sve ima u zakonu koja su prava radnika. Radnik za svako krsenje svojih prava prijavi inspekciji poslodavca ili promjeni poslodavca.
Last edited by kakaljin on 20/04/2025 15:45, edited 1 time in total.
Vama bi bilo najbolje da se organizujete i pokrenete demonstracije protiv toga sto postoji zabrana rada nedjeljom.
Nazlost sindakt vas tu nece podraziti ali ako mozda kroz tu pricu o mrtvom gradu i radnicama na benziskoj pumpi okpite jos nekih dvadestak ljudi koji ce vas podrzati.
bumerangss wrote: ↑20/04/2025 09:37
Sreca pa nedjeljom radi autopijaca, inace bi grad bio potpuno mrtav
Do sad mi toliko neradna nedjelja nije smetala, jer zimski period pa ako nigdje ne moras kuci si makar zbog lošeg vremena, hladnoce i smoga... ali sad lijepo vrijeme proljece, sve olistalo.... grad prelijep ali nemas gdje kupiti flašicu vode
Nema ni A od autopijace! Tamo gdje su nekad bila auta sad je samo pijaca vašar čevabdžije...
U tamvaju po 20 putnika i od njih na stupu izađe 18 za autopijacu a samo 2 nastave ili prema ilidzi a tako je isto i prema gradu... tuga
U toj citavoj prici mi nije jasno ko tebe natjera da ides na autopijacu u nedjelju ujutro jos prije dorucka?
I onda jos da na autopijaci kupis sira iz nekontrolisane proizvodnje?
Isao auto da trazis a vratio se sa sirom
Pa probudio se u pola 7. Sam živim, ni kuceta ni maceta
Da makar imam macu ili kucu da prošetam
I sta drugo nego na autopijacu
I meni je žao kad nesta moram kupiti bez racuna ali sta cu kad na autopijaci niko ne izdaje racune
bumerangss wrote: ↑20/04/2025 16:15
Pa probudio se u pola 7. Sam živim, ni kuceta ni maceta Da makar imam macu ili kucu da prošetam
I meni je žao kad nesta moram kupiti bez racuna ali sta cu kad na autopijaci niko ne izdaje racune
bumerangss wrote: ↑20/04/2025 09:37
Sreca pa nedjeljom radi autopijaca, inace bi grad bio potpuno mrtav
Do sad mi toliko neradna nedjelja nije smetala, jer zimski period pa ako nigdje ne moras kuci si makar zbog lošeg vremena, hladnoce i smoga... ali sad lijepo vrijeme proljece, sve olistalo.... grad prelijep ali nemas gdje kupiti flašicu vode
Nema ni A od autopijace! Tamo gdje su nekad bila auta sad je samo pijaca vašar čevabdžije...
U tamvaju po 20 putnika i od njih na stupu izađe 18 za autopijacu a samo 2 nastave ili prema ilidzi a tako je isto i prema gradu... tuga
U toj citavoj prici mi nije jasno ko tebe natjera da ides na autopijacu u nedjelju ujutro jos prije dorucka?
I onda jos da na autopijaci kupis sira iz nekontrolisane proizvodnje?
Isao auto da trazis a vratio se sa sirom
Pa probudio se u pola 7. Sam živim, ni kuceta ni maceta
Da makar imam macu ili kucu da prošetam
Pa gdje raja?
Hebo racun nego neznas u kavim uslovima je taj pravo sir.
A neka logika nalaze odakle sir i suho meso na autopijaci.
Isto sam vidio u Banovicima na najvecem kruznom toku gdje se saobracaj racva iz seednje Bosne sa Tuzlu, Zivinice i Kalesiju frajer prodaje suho meso na standu, onako izlozeno bez ikakvih sanaitarnih uvjeta.
Usput te pita koji karcinom zelis.
elcaliente wrote: ↑20/04/2025 16:09
Vama bi bilo najbolje da se organizujete i pokrenete demonstracije protiv toga sto postoji zabrana rada nedjeljom.
Nazlost sindakt vas tu nece podraziti ali ako mozda kroz tu pricu o mrtvom gradu i radnicama na benziskoj pumpi okpite jos nekih dvadestak ljudi koji ce vas podrzati.
Ali zaista nije posteno! Ili svi ili niko
Evo u mojoj mahali ima 9000 stanovnika
Konzum, merkator i 4 lokalna granapa ne rade
Radi samo jedna pekara i kladionica i tu ne mozes uci kolika je gužva
Zar ta u pekari i u kladionici ne zeli da odmara nedjelju
Pa one ce sutra odbolovati današnji radni dan
elcaliente wrote: ↑20/04/2025 16:09
Ali zaista nije posteno! Ili svi ili niko
Evo u mojoj mahali ima 9000 stanovnika
Konzum, merkator i 4 lokalna granapa ne rade
Radi samo jedna pekara i kladionica i tu ne mozes uci kolika je gužva
Zar ta u pekari i u kladionici ne zeli da odmara nedjelju
Pa one ce sutra odbolovati današnji radni dan
Pa da se onda zalite sto vam nije ostavljena mogucnost da nesto kupite.
Evo sada postoji mogucnost da kupite nesto ako vam je hitno pa se opet zalite.
Ja sam odrastao sa tom neradnom nedjleljom, pa bi mi sada bilo tacno neobicno da prodavnice rade.
Sve je to do navike. Simptomaticno je to da se ljudi zale na tu temu ili se kao brinu iako sami nisu dio price odnosno ne rade u trogovini.
Tudza posla su uvejek zanimljivija