Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ShnjaZZZ wrote: ↑18/04/2025 21:55
Ne dolazi ruda zbog dvostrukog štrajka u RS. Štrajkuju i Željeznice RS koje dovoze rudu iz Omarske do Doboja, a štrajk je i u prijedorskom Arcelor Mittalu.
Također GIKIL ima određenih problema sa proizvodnjom koksa zbog nedostatka uglja.
Ne mogu ni ovi raditi bez sirovina. Mimo toga situacija je užasno loša, Mehta je uništio giganta. Šta taj čovjek radi to nisu istine. Nikad gori i nesposobniji direktor nije bio.
Mehta je napravio potop.
Svaki dobar radnik koji je otišao do njega i tražio veću platu njegov odgovor je bio, ko nije zadovoljan može ići.
I odlazili su i odlaze ljudi.
Prije njegovog dolaska moja žena je 2018. imala platu koja je bila 1,46 prosječnih plata.
Prošli mjesec je to bilo 1,02 prosječnih plata.
Znači da je njena plata pratila kretanje plata sad bi bila 700 maraka veća nego što jeste.
Dok sam ja radio u saobraćaju nas je 7 pustio da odemo u par mjeseci uz isto obrazloženje. Kad smo napustili nazvao biro i tražio 10 radnika naše struke, ovi mu rekli da na birou nema nijednog. Dvije godine nakon što smo otišli zaposlen je samo jedan radnik te struke.
Ne odustaje od uhljebljenja u javni sektor, a očito podrska iza leđa je još uvijek jaka. Vjerujem da će i uspjeti.
Eno dala je intervju na “072 info” s Dinom Pašalićem.
Ne odustaje od uhljebljenja u javni sektor, a očito podrska iza leđa je još uvijek jaka. Vjerujem da će i uspjeti. Najjači su mi komentari podrške ispod tekstova, sve prijateljice isto tako dobile posao preko stele, a muževi kriminalci i po zatvorima.
cenecimoveocino wrote: ↑16/04/2025 13:35
ma recite mi kakve to poslovne prilike nudi nasa Zenica za mladog covjeka ? govorim iskljucivo za privatni sektor a ne drzavnu sluzbu i politicka uhljebljenja...
kod nasih lokalnih gazdi sa zavrsenim faxom za 1000KM ili ranije kako je bilo za 700-800KM bez ove minimalne plate
da se gazdina familija izivljava nad radnicima
SHOT nam jedna od najjacih privatnih firmi ako ne i najjaca u gradu za uslove rada, zaposljava dvadesetak ljudi i to je to
Ko god ima iole nekakvu ambiciju u zivotu, zeli nesto da postigne, pomjeri granicu u karijeri itd. mora ici iz ovog grada makar u Sarajevo da negovorim dalje EU/MENA regije... naravno govorim za radnike u privatnom sektoru
Samo naprijed idite
Ja sam čula da su vlasnici Shota u velikim dugovima i da je prilično haoticna situacija. Nije kao sto je bilo. Otvorili su firmu u Splitu, pa možda planiraju ili sele tamo kapital.
ma recite mi kakve to poslovne prilike nudi nasa Zenica za mladog covjeka ? govorim iskljucivo za privatni sektor a ne drzavnu sluzbu i politicka uhljebljenja...
kod nasih lokalnih gazdi sa zavrsenim faxom za 1000KM ili ranije kako je bilo za 700-800KM bez ove minimalne plate
SHOT nam jedna od najjacih privatnih firmi ako ne i najjaca u gradu za uslove rada, zaposljava dvadesetak ljudi i to je to
Ko god ima iole nekakvu ambiciju u zivotu, zeli nesto da postigne, pomjeri granicu u karijeri itd. mora ici iz ovog grada makar u Sarajevo da negovorim dalje EU/MENA regije... naravno govorim za radnike u privatnom sektoru
Samo naprijed idite
Ja sam čula da su vlasnici Shota u velikim dugovima i da je prilično haoticna situacija. Nije kao sto je bilo. Otvorili su firmu u Splitu, pa možda planiraju ili sele tamo kapital.
Shot, prihod u 2024. preko 13 miliona i dobit iznad milion maraka. U 2023. su imali dobit 145.000.
Tako da ne bi rekao da im ide loše.
Samo naprijed idite
Shot, prihod u 2024. preko 13 miliona i dobit iznad milion maraka. U 2023. su imali dobit 145.000.
Tako da ne bi rekao da im ide loše.
Citam na fb opet neka šana se pojavila kod soping centra, nekoj zeni novcanik maznuli. Majku mu jest mi i postao odbojan, nmzs proci da te barem 5 ne gnjavi.
Meni nije jasno što se to sve ne rastjera .... onoliko sekjuritija šeta po centru a tek kad vidim da vani neki od njih priča i zeza se sa prosjacima - katastrofa.
Ne odustaje od uhljebljenja u javni sektor, a očito podrska iza leđa je još uvijek jaka. Vjerujem da će i uspjeti.
tap3ah75 wrote: ↑20/04/2025 23:53
Meni nije jasno što se to sve ne rastjera .... onoliko sekjuritija šeta po centru a tek kad vidim da vani neki od njih priča i zeza se sa prosjacima - katastrofa.
Cijeli centar treba sravnat sa zemljom pa nanovo napravit...Prvo ja sam iznenadjen kako se onaj krov ne srusi od onolikog broja auta, u Subotu sam krenuo do centra tamo haos ima jedno 5000 auta okolo centra gore na krov otiso još gore morao cijeli parking u rikverc vozit da bi pobjegao od bagre. Po meni bi se trebao parking naplacivati da se riješi ono, ako ništa barem na krovu da se naplacuje jer je lakše kontrolisati.
Da ne pricamo o nepristupacnosti, jedan lift koji vodi na parking koji je GORE, svako pravi parking ispod i da ima 5-6 liftova jer ljudi voze stvari iz prodavnica u kolicima, invalidi itd itd...Samo kod nas ugase i onaj jedan lift koji jedva radi.
A o prljastini, prosijacima da ne pricam, smeća sam manje oko kontejnera vidio.
To mi fakat nije jasno. Stavi parking sa naplatom tipa 1km sat, a ako si koristio usluge na kasi ti poniste parkirnu kartu.
I brate malo to rastjerati okolo stvarno je neugledno.
(Jedino Mirso Silvester Stalone moze)
Mislim da nema interesa jer se Grad i Bingo ne mogu dogovoriti, posto je vlasnistvo i pravo korištenja problematicno.
Ne mogu se dogovoriti ko će ubirati pare i ko će uložiti. Možda bi to Bingo i uredio, ali Grad je osjetljiv na temu parkinga.
Bingo se inače nije pokazao u uređenju okoline svojih centara. U Lukovom polju je isto haos 20 godina, nikad ograde nisu postavili. I u Sarajevu u City centru ista situacija. Kontaju vjerovatno zašto da ulažemo oko centara kad će svakako narod dolaziti i kupovati.
tap3ah75 wrote: ↑20/04/2025 23:53
Cijeli centar treba sravnat sa zemljom pa nanovo napravit...Prvo ja sam iznenadjen kako se onaj krov ne srusi od onolikog broja auta, u Subotu sam krenuo do centra tamo haos ima jedno 5000 auta okolo centra gore na krov otiso još gore morao cijeli parking u rikverc vozit da bi pobjegao od bagre. Po meni bi se trebao parking naplacivati da se riješi ono, ako ništa barem na krovu da se naplacuje jer je lakše kontrolisati.
Da ne pricamo o nepristupacnosti, jedan lift koji vodi na parking koji je GORE, svako pravi parking ispod i da ima 5-6 liftova jer ljudi voze stvari iz prodavnica u kolicima, invalidi itd itd...Samo kod nas ugase i onaj jedan lift koji jedva radi.
A o prljastini, prosijacima da ne pricam, smeća sam manje oko kontejnera vidio.