Narod i Pravda (Konakovic)

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#39601 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

Slazem se sa vecinom iznesenog, ali bih dodao da vas dvojica to posmatrate iz sarajevske vizure.

Van KS NIP je rastao, to su uostalom pokazali rezultati lokalnih izbora, a u KS ih je prvestveno kostao Ademovic junior, ali i velika migracija glasova ka SBiH-u koji je sada potrosio kredite antiSDA stranke.

Mislim da ce u kantonu situacija ostati ovako bare bare, da Trojka ni dalje nece biti u stanju da formira vlast bez satelita. U svakom slucaju SDP ce ubuduce biti lokomotiva koalicije.

DF bez Komsica je u velikom hendikepu, izuzev ako se on ne kandiduje na KS ili FBiH nivou, ne znam kakve su mu ambicije, ali preveliki je on neradnik za objektivno gledajuci rudarska mjesta naspram onoga na sta je navikao, ali mozda kao nosilac liste da povuce glasove i eventualno da ostane u hladovini skupstinskih klupa gdje ponovo moze prespavati kao sto je to ucinio 2014-18.

Mislim da Bake iz tog razloga sad ponovo izvlaci svog drugog džokera trabanta-Fahru i da racuna da ce mu on odigrati ulogu DF-a. Vidjet cemo.

Sve u svemu, slazem se nacelno da je doslo do degradacije kvaliteta, ali ni da nismo ocekivali da je Kifla Adenauer ni Brandt ni Kissinger. Bar ja nisam. I KPJ je bila najbolja dok su krvavili gace po sumama i gorama. Cim je narod koji je za to vrijeme surovao sa okupatorom i koristio prilike da malo genocidise komsije, usao u nju, tu joj je negdje bio i kraj.

Moja ocekivanja su ispunjena u smislu da nemaju velikih korupcijskih afera i u smislu da ne brane do smrti svoje fule pricom o ranjavanju, vjeri i dzamiji, nego da su u stanju da se prestroje u hodu. Pri tome, ja sam ideoloski negdje izmedju NS i SDP i prevashodno sam njihov glasac kojem je drago sto je i NiP u prici.

Naravno narodu je najvaznije sta ce biti sa Dodikom tako da ce od epiloga ove price uveliko zavisiti rezultat na narednim izborima.

Nije slucajno da se botovi satrase od likovanja nad "nesposobnom drzavom". Naprotiv. Znaju da im je to najbolji adut za naredne izbore i mole boga da Dodik ne bude uhapsen. Kao sto mole boga da propadne prica o lobiranju u SAD.

To uostalom govori i o njihovom patriotizmu.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#39602 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Chmoljo »

slažem se Bato.

mislim da je Konakovićeva najveća greška bila što je uzeo poziciju sa koje ne može upravljati strankom. to SDA nikada nije radila. tihić, bakir - predsjedništvo, skupština, ništa izvršna vlast koja traži puno posla. tu idu kurbani poput fadila.

pogledati i pozicije koje obnaša Čović.

vođenje stranke je ozbiljno jeben posao, i tu nema luksuza pustiti nekome drugom da ti radi. mislim, ako hoćeš da ti je stranka artikulisana i da nema puno ispadanja.

jest ono, nekako demokratski, predsjednik preuizma užarenu stolicu pa onda neka tu vuče stranku. ali to ovdje ne ide tako. ti za svaki loš potez vlade imaš predjsednika SDPa za šta ga možeš kriviti. za svako sranje na državnom nivou imaš predsjednike NiP i NS koje možeš kriviti. a ako su oni loši, kakvi su tek ostali? pa jel...
Haris.ba

#39603 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Haris.ba »

Chmoljo wrote: 18/04/2025 11:33 mislim da je Konakovićeva najveća greška bila što je uzeo poziciju sa koje ne može upravljati strankom. to SDA nikada nije radila. tihić, bakir - predsjedništvo, skupština, ništa izvršna vlast koja traži puno posla. tu idu kurbani poput fadila.
Nije imao izbora. Nema kadrova. I njemu je novina kako funkcionise visi nivo vlasti. Ima licnu i znatizelju i zelju za vlasti.
Preko mvp se moze odraditi dobar netvorking. I to je ocito sto je zelio.

Glavna vlast u odlucivanju na drzavnom nivou je u domu naroda. To je najbolja pozicija za predsjednike stranaka. Dovoljna pozicija da se licno koze upravljati mnogim procesima, a da se ostavi dosta slobodnog vremena.
Ali, onda moras imati povjerljive ljude u vijecu ministara. I kojima mozes upravljati.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#39604 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

Pa vidi meni prvom se taj potez svidja.

U drzavama kojima tezimo, predsjednik pobjednicke stranke postaje premijer i uzima konce u svoje ruke.

U suprotnom imas Fadile, Ane Brnabic, Radovane Viskovice ili Oreskovice za koje znas da se ne pitaju nista.

Kifla je uzeo zeznutu stolicu, nema ga cesto u drzavi, a nema izgradjenu infrastrukturu koja ce drzati stvari na autopilotu dok njega nema.

Opet sa druge strane, MVP ga je ucinila vidljivim van KS.
Pa do unazad 2-3 godine mene su u Zenici maltene blijedo gledali ljudi kad im spomenes Konakovica, ono bitan im je ko sto je tebi bitan neki kantonalni funkcioner u BPK ili USK :mrgreen:

Sad je vec druga prica.

Plus ono samaranje Avde Avdica u Istrazi je bas odjeknulo.
Prpa.ba

#39605 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Vidi se da gledate kroz crvene (ili crvenije) naocale, i da se ne krecete bas u zelenim krugovima. :mrgreen:

Litmus vam je detekcija opstine centar kao problematicne, sto ima smisla za vas jer vam se drmalo Mandica. Ali kad se zadje malo dalje od populistickih naslovnica po klixu, propusta se igru opskurnih trecepozivaca prihajalih sa kongresom u NIP. Tihi, ali obavjestajno potkovani, napravili su svoju paralelnu strukturu koja je cijeloj stranci svezala svilen gajtan, i jos daje dodatnu energiju SBIH-u. 8)

Ponavljam vam, Konakovic je tanak politicar ali vrhunski retoricar za ono u sta vjeruje. NIP je bio jak dok se strankom upravljalo timskim konsenzusom. Sada NIP-om upravlja vrhunski retoricar kojeg vodi "dino kralju" kruzok, i par trecepozivaca koji vec gledaju kako dalje.

Ne morate mi nista vjerovati, samo pratite rezultate, ljude, ko se s kim slika.. :oops: :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#39606 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

Prpa.ba wrote: 18/04/2025 12:24 Vidi se da gledate kroz crvene (ili crvenije) naocale, i da se ne krecete bas u zelenim krugovima. :mrgreen:

Litmus vam je detekcija opstine centar kao problematicne, sto ima smisla za vas jer vam se drmalo Mandica. Ali kad se zadje malo dalje od populistickih naslovnica po klixu, propusta se igru opskurnih trecepozivaca prihajalih sa kongresom u NIP. Tihi, ali obavjestajno potkovani, napravili su svoju paralelnu strukturu koja je cijeloj stranci svezala svilen gajtan, i jos daje dodatnu energiju SBIH-u. 8)

Ponavljam vam, Konakovic je tanak politicar ali vrhunski retoricar za ono u sta vjeruje. NIP je bio jak dok se strankom upravljalo timskim konsenzusom. Sada NIP-om upravlja vrhunski retoricar kojeg vodi "dino kralju" kruzok, i par trecepozivaca koji vec gledaju kako dalje.

Ne morate mi nista vjerovati, samo pratite rezultate, ljude, ko se s kim slika.. :oops: :mrgreen:
Hajde nek si barem priznao :D
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#39607 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

Prpa.ba wrote: 18/04/2025 12:24 Vidi se da gledate kroz crvene (ili crvenije) naocale, i da se ne krecete bas u zelenim krugovima. :mrgreen:

i ko na kraju upravlja nipom?
Prpa.ba

#39608 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

_BataZiv_0809 wrote: 18/04/2025 12:35 Hajde nek si barem priznao :D
Nisi ni ti negirao crvene naocale. Kazem ti ja, kroz njih je svako zelen - SDA. Zaboravljas samo to da smo vam mi (ne-SDA zeleni) jedina nada da fildzanistanci ne ostvare potpunu vlast. Jer vi kuveta nemate, ni demografskog, ni ideoloskog, a nisu vam strana ni politicka samoubistva iz zasjede. :mrgreen:

Kurtonizacija NIP-a mozda je donijela kratkorocnu nametnutu vlast, ali treba razmisljati dugorocnije. Kratkorocna nametnuta vlast ce zavrsiti svoje, a oporavka onda nema deceniju. Moglo se drugacije.
malakh wrote: 18/04/2025 12:36 i ko na kraju upravlja nipom?
Tesko pitanje, kolega. :mrgreen: Meni iz vana NIP trenutno izgleda kao 3-4 stranke, frilenseri i konakovicevi grupiji koje na okupu drze iskljucivo pozicije koje trenutno zauzimaju i malo stare hemije. Nema tu vise stranke s glavom i repom.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#39609 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

Prpa.ba wrote: 18/04/2025 15:24

Nisi ni ti negirao crvene naocale. Kazem ti ja, kroz njih je svako zelen - SDA. Zaboravljas samo to da smo vam mi (ne-SDA zeleni) jedina nada da fildzanistanci ne ostvare potpunu vlast. Jer vi kuveta nemate, ni demografskog, ni ideoloskog, a nisu vam strana ni politicka samoubistva iz zasjede. :mrgreen:
Nisi citao pazljivo.
Napisao sam da sam ideoloski izmedju SDP i NS, ali da mi je drago sto su u koaliciji sa NIP-om.
Nisamsdaali

#39610 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Nisamsdaali »

Ja sam ideološki ono što se NS predstavljao da jesu (socijal-liberal), ali s obzirom da su se ispostavili kao ljevlji od SDPa, SDP mi je matična stranka.

NiP mi je trenutno u trojci 2. po redu, nisam ideološki saglasan sa njima ali imaju par kadrova koji su me pozitivno iznenadili, čak razmišljam o tome da Konakoviću dam glas ako bude kandidat za državni nivo, a Muzur je možda i najbolji načelnik u KS uz Efendića koji je svoje najbolje dane imao prošlu deceniju
drug_profi

#39611 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Trojka bi kao stranka centra, sa svojim desnim i lijevim krilom, bila vrlo prihvatljiva svima, a vjerovatno bi i bolje kotirala.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#39612 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

Prpa.ba wrote: 18/04/2025 15:24 Kurtonizacija NIP-a mozda je donijela kratkorocnu nametnutu vlast, ali treba razmisljati dugorocnije. Kratkorocna nametnuta vlast ce zavrsiti svoje, a oporavka onda nema deceniju. Moglo se drugacije.
Vlast nije nametnuta nego se VP igrao u izbornoj noci.
Zahvaljujuci tim igricama, politickoj korupciji i kinder jajima za PP FBIH izabran je Lendo koji je ignorisao postojanje parlamentarne vecine bez SDA. I zbog toga je njegova saglasnost preskocena takodjer intervencijom VP.

Eh sad, kazes moglo se drukcije. Kako?
Jos 4 godine tehnickog mandata Fadila je bila jedina alternativa.
Styling

#39613 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

drug_profi wrote: 19/04/2025 00:47 Trojka bi kao stranka centra, sa svojim desnim i lijevim krilom, bila vrlo prihvatljiva svima, a vjerovatno bi i bolje kotirala.
Trojka mora ojačati svoje redove i međusobnu saradnju kako bi uzeli još jedan mandat. Moraju se izboriti za koalicioni kapacitet. Moraju biti svjesni da je Bakir spreman ući u koaliciju sa crnim đavolom samo da se dokopa vlasti jer još jedan mandat u opoziciji je smrt za SDA.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#39614 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

Styling wrote: 19/04/2025 10:13
drug_profi wrote: 19/04/2025 00:47 Trojka bi kao stranka centra, sa svojim desnim i lijevim krilom, bila vrlo prihvatljiva svima, a vjerovatno bi i bolje kotirala.
Trojka mora ojačati svoje redove i međusobnu saradnju kako bi uzeli još jedan mandat. Moraju se izboriti za koalicioni kapacitet. Moraju biti svjesni da je Bakir spreman ući u koaliciju sa crnim đavolom samo da se dokopa vlasti jer još jedan mandat u opoziciji je smrt za SDA.
S kim?
SBiH, DF, SBB su dokazani Trojanski konji.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#39615 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by izvrsni direktor »

_BataZiv_0809 wrote: 19/04/2025 10:15
Styling wrote: 19/04/2025 10:13
S kim?
SBiH, DF, SBB su dokazani Trojanski konji.
Ko je nasjeo bezbroj puta na df pricu da nece sa sda, ko je mogao nasjest na pricu da sbih nije isto sto i sda, ko je mogao nebrojeno puta nasjest na pricu da je fahro posvadjan sa bakirom,....nasjest ce jos jednom.
Ili to vjerujes da je narodu preko noci porastao iq za 20 + jedinica?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#39616 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

izvrsni direktor wrote: 19/04/2025 10:42
Ko je nasjeo bezbroj puta na df pricu da nece sa sda, ko je mogao nasjest na pricu da sbih nije isto sto i sda, ko je mogao nebrojeno puta nasjest na pricu da je fahro posvadjan sa bakirom,....nasjest ce jos jednom.
Ne vjerujem, velim da Trojka ne moze siriti koalicioni kapacitet na njih.
Styling

#39617 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

_BataZiv_0809 wrote: 19/04/2025 10:47
Trojka neće s njima ali ima NES, Naprijed, i ako se ukaže još neko da treba.
HelaS

#39618 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by HelaS »

Styling wrote: 19/04/2025 10:52
_BataZiv_0809 wrote: 19/04/2025 10:47
Trojka neće s njima ali ima NES, Naprijed, i ako se ukaže još neko da treba.
NES, Naprijed, SBiH, i slični, daleko su bliži ideologiji i politici SDA+DF, i njihovo ugovaranje u poziciju "Trojke" nosi ogroman rizik od "izdaje", od napuštanja programa rada "Trojke". Ako Trojka sama ne može da iznese pobjedu na izborima, bez koaliranja sa prevrtljivim strankama, onda i ne treba planirati njihovu koaliciju. Ako već "Trojka" želi vlast po svaku cijenu, puno joj je pametnije koalirati sa SDA, razlika skoro pa nikakva :-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#39619 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

Sa SDA koju nece voditi Sebija i njen muz, bez Zahiragica, Devica, Kapidzica, Smajica, Pivica u vrhu stranke, zasto da ne?

Nece se to desiti dok Bakir ne krene u nebeski Trezor, ali eto...
laik1981

#39620 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by laik1981 »

Sistem niko nece ni pokusati mijenjati. Uhljebljavanje nece stati. Tenderisanje isto tako. Korupcija ce i dalje biti temelj drustva. Mi biramo izmedju razlicitih retorika. U sustini nekog izbora i nemamo.
HelaS

#39621 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by HelaS »

_BataZiv_0809 wrote: 19/04/2025 11:29 Sa SDA koju nece voditi Sebija i njen muz, bez Zahiragica, Devica, Kapidzica, Smajica, Pivica u vrhu stranke, zasto da ne?

Nece se to desiti dok Bakir ne krene u nebeski Trezor, ali eto...
Zahiragić, Dević, Kapidžić, Smajić, pa i Sebija, i slični, samo su gornji od svih njih jednakih, barem 95%. Bakir je samo instrument u njihovom postizanju ciljeva i interesa, koji se nikad nisu promijenili.
Prpa.ba

#39622 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Prpa.ba wrote: 17/04/2025 14:34
Nisu ispunjena očekivanja
Vijećnik u Općinskom vijeću Stari Grad Alija Begić napustio NiP
Misija, hemija, vizija.. :mrgreen:
Ipak je hemija u pitanju
Prelaskom Begića u SBB, praktično je počeo proces povratka ove stranke na političku scenu u Starom Gradu, jer je njen status, praktično bio zamrznut. Inače, u posljednje vrijeme i više drugih članova iz pojedinih stranaka iskazalo je želju da pređe u SBB i pridruži se ekipi novih, mladih i uspješnih lica koja se već okupljaju oko ovog političkog projekta.
:lol: :lol: :lol:
Ozimician

#39623 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Ozimician »

Zanimljivo da nakon dugo vremena citam jako smislenu i kulturnu raspravu na nekoj politickoj temi, samo da pohvalim. :thumbup:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#39624 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

Mrtva trka Selimbegovića i Avdića za novog gradonačelnika Sarajeva
https://faktor.ba/bosna-i-hercegovina/a ... eva/217295

kakav ba mirza selimbegović? ne znam koji mozak može porediti avdića i selimbegovića...
Styling

#39625 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

malakh wrote: 21/04/2025 22:48
Mrtva trka Selimbegovića i Avdića za novog gradonačelnika Sarajeva
https://faktor.ba/bosna-i-hercegovina/a ... eva/217295

kakav ba mirza selimbegović? ne znam koji mozak može porediti avdića i selimbegovića...
Niđe veze. Dogovor Trojke je Avdić. Ne znam ko bi zdrave pameti podržao Selimbegovića.
Post Reply