Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mislim da to ne drzi vise "stari gazda"...koji je uz to i vlasnik onog kafica u alti na prizemlju i jos nekog...
Dok je on tu bio,..news je bio na nivou..
Prije više od godinu dana, izgorio je prostor i inventar caffea Cordoba u BBI. Uzrok požaru bila je plinska peć kojom su zagrijavali prostoriju.
U jednoj caffe-dudlaoni (Lounge Bar) na Baš-Čaršiji postoji vatrena grijalica, plinska peć, koja na sredini prostora prijeti drvenim Trgovkama da ponovo izgore u požaru, kakav je bio prije rata, kada je Biserina grijalica ostala uključena nakon posla. Zar ne bi trebalo zabraniti upotrebu ovakvih grijalica i otvorenog plamena, makar u ovakvim područjima grada, kakvo je Baš-Čaršija
HelaS wrote: ↑23/01/2024 00:20
Prije više od godinu dana, izgorio je prostor i inventar caffea Cordoba u BBI. Uzrok požaru bila je plinska peć kojom su zagrijavali prostoriju.
U jednoj caffe-dudlaoni (Lounge Bar) na Baš-Čaršiji postoji vatrena grijalica, plinska peć, koja na sredini prostora prijeti drvenim Trgovkama da ponovo izgore u požaru, kakav je bio prije rata, kada je Biserina grijalica ostala uključena nakon posla. Zar ne bi trebalo zabraniti upotrebu ovakvih grijalica i otvorenog plamena, makar u ovakvim područjima grada, kakvo je Baš-Čaršija
Nisam nikad cuo nesto lose o Kiču. Poznavao sam ga povrsno, ali mogu reci sve najbolje...
Sto se Sunca (kasnije Nave) tice i sam sam nekoliko puta zaflipero, mada nisam bio redovan gost...
zikamu wrote: ↑19/04/2025 02:39
Nisam nikad cuo nesto lose o Kiču. Poznavao sam ga povrsno, ali mogu reci sve najbolje...
Sto se Sunca (kasnije Nave) tice i sam sam nekoliko puta zaflipero, mada nisam bio redovan gost...
Iako je prošlo hejbet godina i ništa nije ni nalik na nekdašnju kafanu mogu žmireci pokazat mjesto gdje je fliper stjAo
Isto tako i "Kod MUniba"--kasnije "Rock"
kako ne moze ponuditi, a cevapi (od danas skuplji), burek i ostale pite, par ulica carsije i pricu o olimpijskom duhu...doduse ovo je za turiste a za nas malo cevapa i koji gram tih sjecanja
bojim se da jednog dana ne bude naslov 'kako je propao turizam u sarajevu'..
"Trebalo bi ubijati proslost sa svakim danom sto se gasi. Izbrisati je da ne boli. Lakse bi se podnosio dan sto traje i ne bi se mjerio onim sto vise ne postoji. Ovako se mijesaju utvara i zivot, pa nema ni cistog sjecanja, a ni cistog zivota...".
Vozdra raja, da li se neko sjeca kako se zvao kafic na Pofalicima prekoputa Ekonomske skole, u istom redu gdje je i Music, samo na kraju. Od 2016. je Plan B, a od 2019. Klik. Zanima me kako se zvao prije 2016.