Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
- dječak sa šibicama
#7251 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Volim ja kad je malo deblja 
- muha_sa
#7252 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Prije neg je izvadim iz celofana raspljeskam i onda na tavu
- dječak sa šibicama
#7253 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Tako bi trebalo, ali eto ja volim da ostane deblja, bude mi socnija unutra.
Stvarno dobre, drze neki vehbiaj, super su likovi ovako. I vidi se da nije pumpano sojom i sodom, cisto meso. Poskupe su, kila oko 19km ja mislim, ali vrijedi uzeti.
Stvarno dobre, drze neki vehbiaj, super su likovi ovako. I vidi se da nije pumpano sojom i sodom, cisto meso. Poskupe su, kila oko 19km ja mislim, ali vrijedi uzeti.
- muha_sa
#7254 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Gdje je ta mesnicadječak sa šibicama wrote: ↑18/04/2025 18:43 Tako bi trebalo, ali eto ja volim da ostane deblja, bude mi socnija unutra.
- dječak sa šibicama
#7255 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Imaš ppmuha_sa wrote: ↑18/04/2025 18:49Gdje je ta mesnicadječak sa šibicama wrote: ↑18/04/2025 18:43 Tako bi trebalo, ali eto ja volim da ostane deblja, bude mi socnija unutra.
Stvarno dobre, drze neki vehbiaj, super su likovi ovako. I vidi se da nije pumpano sojom i sodom, cisto meso. Poskupe su, kila oko 19km ja mislim, ali vrijedi uzeti.da sutra dodjem i kupim
-
noviclan
#7256 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Kakav pp daj da i mi obicni foru asi omastimo brke
-
Naslovnica
#7257 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Čuj pp za jebenu pljeskavicu

- dječak sa šibicama
#7258 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ma ne razumijete, vec sam reklamirao pa mi zaprijetise komsije da ne privlacim musterije, bice manje za nas 
- nivla
#7259 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
kad rece brat moze biti sisic, koji iskreno i nije cemu
-
last mohicans
#7260 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
U Nunete pojeo 5 cevapa i malu pljeskavicu, tj.mini pljeskavicu od 100g. To dvoje 12km, ćevapi prcmasti, somun polusuh i nenaparen. Radnici nadrndani kao da dzaba jedeš. Pljeskavica odron, formata tanjirića za kafu. Opet puno, nakih strenđera..Mene neće vidjeti. Baš su svi bezobrazni, cijene rastu, ćevapi se smanjuju. Sjećam se ćevapa u Zelje prije rata, a vrlo često su znali 11 ubaciti. Mislim da bi gazde ruku odfikarili roštiljđiji ako bi se zabrojao.
- muha_sa
#7261 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Znaš li gdje je Hodzic na Alpašinu
E nije ni blizu
- muha_sa
#7262 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Bogme sam jesenas volio otic kod Nuneta i bio sam fakat zadovoljanlast mohicans wrote: ↑18/04/2025 19:20 U Nunete pojeo 5 cevapa i malu pljeskavicu, tj.mini pljeskavicu od 100g. To dvoje 12km, ćevapi prcmasti, somun polusuh i nenaparen. Radnici nadrndani kao da dzaba jedeš. Pljeskavica odron, formata tanjirića za kafu. Opet puno, nakih strenđera..Mene neće vidjeti. Baš su svi bezobrazni, cijene rastu, ćevapi se smanjuju. Sjećam se ćevapa u Zelje prije rata, a vrlo često su znali 11 ubaciti. Mislim da bi gazde ruku odfikarili roštiljđiji ako bi se zabrojao.
Često odem do Brke ne bil u Petici pojeo i kad vidim da raja vani stoje okrenem se i pobjegmnem a hanuma u mene mi vrišti
- Edin H.
#7263 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Izgubio si protekciju u Petici izgledamuha_sa wrote: ↑18/04/2025 19:26Bogme sam jesenas volio otic kod Nuneta i bio sam fakat zadovoljanlast mohicans wrote: ↑18/04/2025 19:20 U Nunete pojeo 5 cevapa i malu pljeskavicu, tj.mini pljeskavicu od 100g. To dvoje 12km, ćevapi prcmasti, somun polusuh i nenaparen. Radnici nadrndani kao da dzaba jedeš. Pljeskavica odron, formata tanjirića za kafu. Opet puno, nakih strenđera..Mene neće vidjeti. Baš su svi bezobrazni, cijene rastu, ćevapi se smanjuju. Sjećam se ćevapa u Zelje prije rata, a vrlo često su znali 11 ubaciti. Mislim da bi gazde ruku odfikarili roštiljđiji ako bi se zabrojao.![]()
Često odem do Brke ne bil u Petici pojeo i kad vidim da raja vani stoje okrenem se i pobjegmnem a hanuma u mene mi vrištiobjasnim joj da mi je ponižavajuce stajat i buljit u ljude cekajuci hocel ko završit i ustat da mi sjednemo
Ne konta ona mene a tolke godine smo skupa
![]()
![]()
![]()
- muha_sa
#7264 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Vala bašEdin H. wrote: ↑18/04/2025 19:51Izgubio si protekciju u Petici izgledamuha_sa wrote: ↑18/04/2025 19:26Bogme sam jesenas volio otic kod Nuneta i bio sam fakat zadovoljanlast mohicans wrote: ↑18/04/2025 19:20 U Nunete pojeo 5 cevapa i malu pljeskavicu, tj.mini pljeskavicu od 100g. To dvoje 12km, ćevapi prcmasti, somun polusuh i nenaparen. Radnici nadrndani kao da dzaba jedeš. Pljeskavica odron, formata tanjirića za kafu. Opet puno, nakih strenđera..Mene neće vidjeti. Baš su svi bezobrazni, cijene rastu, ćevapi se smanjuju. Sjećam se ćevapa u Zelje prije rata, a vrlo često su znali 11 ubaciti. Mislim da bi gazde ruku odfikarili roštiljđiji ako bi se zabrojao.![]()
Često odem do Brke ne bil u Petici pojeo i kad vidim da raja vani stoje okrenem se i pobjegmnem a hanuma u mene mi vrištiobjasnim joj da mi je ponižavajuce stajat i buljit u ljude cekajuci hocel ko završit i ustat da mi sjednemo
![]()
![]()
![]()
Al hajd
- black
#7265 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
nedavno na nagovor drugih sjedoh kod Tarika u Galatasaray, nikad vise, ono je sramota, manji od smokija a gumen da se ne moze nozem prerezati..zao mi je sto nisam vratio i razgulio preko vrata kad sam vidio mrvice u somunu koje naziva cevapom..muha_sa wrote: ↑18/04/2025 19:26Bogme sam jesenas volio otic kod Nuneta i bio sam fakat zadovoljanlast mohicans wrote: ↑18/04/2025 19:20 U Nunete pojeo 5 cevapa i malu pljeskavicu, tj.mini pljeskavicu od 100g. To dvoje 12km, ćevapi prcmasti, somun polusuh i nenaparen. Radnici nadrndani kao da dzaba jedeš. Pljeskavica odron, formata tanjirića za kafu. Opet puno, nakih strenđera..Mene neće vidjeti. Baš su svi bezobrazni, cijene rastu, ćevapi se smanjuju. Sjećam se ćevapa u Zelje prije rata, a vrlo često su znali 11 ubaciti. Mislim da bi gazde ruku odfikarili roštiljđiji ako bi se zabrojao.![]()
![]()
![]()
![]()
- muha_sa
#7266 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Nikad kod njega valjali nisublack wrote: ↑18/04/2025 20:13nedavno na nagovor drugih sjedoh kod Tarika u Galatasaray, nikad vise, ono je sramota, manji od smokija a gumen da se ne moze nozem prerezati..zao mi je sto nisam vratio i razgulio preko vrata kad sam vidio mrvice u somunu koje naziva cevapom..muha_sa wrote: ↑18/04/2025 19:26Bogme sam jesenas volio otic kod Nuneta i bio sam fakat zadovoljanlast mohicans wrote: ↑18/04/2025 19:20 U Nunete pojeo 5 cevapa i malu pljeskavicu, tj.mini pljeskavicu od 100g. To dvoje 12km, ćevapi prcmasti, somun polusuh i nenaparen. Radnici nadrndani kao da dzaba jedeš. Pljeskavica odron, formata tanjirića za kafu. Opet puno, nakih strenđera..Mene neće vidjeti. Baš su svi bezobrazni, cijene rastu, ćevapi se smanjuju. Sjećam se ćevapa u Zelje prije rata, a vrlo često su znali 11 ubaciti. Mislim da bi gazde ruku odfikarili roštiljđiji ako bi se zabrojao.![]()
![]()
![]()
![]()
-
Naslovnica
#7267 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Meni nije jasno da držiš ćevaparu a ne znaš napraviti ćevape kako treba.
Ono, u čemu je konkretno problem?
Štednja ili ne znaš?
Eto, Muha kaže da u Galati nikada nisu ni valjali. I više ih ovih kod kojih ne valjaju nego ovih kod kojih valjaju.
Ja da imam čevaparu a ne mogu izbaciti dobre ćevape - zatvorio bih je.
Ali je najzanimljivije da i ovi loši i ovi malo manje loši imaju cijene tu negdje, nema velikog odstupanja cijene obzirom na konačan proizvod.
Štednja ili ne znaš?
Eto, Muha kaže da u Galati nikada nisu ni valjali. I više ih ovih kod kojih ne valjaju nego ovih kod kojih valjaju.
Ali je najzanimljivije da i ovi loši i ovi malo manje loši imaju cijene tu negdje, nema velikog odstupanja cijene obzirom na konačan proizvod.
- muha_sa
#7268 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Nekad je tu cevabdzinicu držo Abdurahman (Rahman) Čengić--odlični bili--sve sa roštilja fakat odlično bilo.Naslovnica wrote: ↑18/04/2025 20:24 Meni nije jasno da držiš ćevaparu a ne znaš napraviti ćevape kako treba.
Štednja ili ne znaš?
Tad je bilo malocevabdzinica a i kvalitet u odnosu na ovo danas nebo i zemlja--u korist birvaktilskih
-
PM72
#7269 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Muha,muha_sa wrote: ↑18/04/2025 20:28Nekad je tu cevabdzinicu držo Abdurahman (Rahman) Čengić--odlični bili--sve sa roštilja fakat odlično bilo.Naslovnica wrote: ↑18/04/2025 20:24 Meni nije jasno da držiš ćevaparu a ne znaš napraviti ćevape kako treba.
Štednja ili ne znaš?
Tad je bilo malocevabdzinica a i kvalitet u odnosu na ovo danas nebo i zemlja--u korist birvaktilskih![]()
Stari mi je pričao da su mu na Čaršiji birvaktile najbolji ćevapi bili pečeni u maslu...i još bile velike tegle sa feferonima...
- muha_sa
#7270 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
PM72 wrote: ↑18/04/2025 20:31Muha,muha_sa wrote: ↑18/04/2025 20:28Nekad je tu cevabdzinicu držo Abdurahman (Rahman) Čengić--odlični bili--sve sa roštilja fakat odlično bilo.Naslovnica wrote: ↑18/04/2025 20:24 Meni nije jasno da držiš ćevaparu a ne znaš napraviti ćevape kako treba.
Štednja ili ne znaš?
Tad je bilo malocevabdzinica a i kvalitet u odnosu na ovo danas nebo i zemlja--u korist birvaktilskih![]()
Stari mi je pričao da su mu na Čaršiji birvaktile najbolji ćevapi bili pečeni u maslu...i još bile velike tegle sa feferonima...
Jednom sam jeo--bila cevabdzinica--kolko me sjecanje služi--u Malom Curciluku. tu negdje
- ElRe
#7271 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ja kad napišem da su u Sa ćevapi 3 klase ispod travničkih, i klasu ispod banjalučkih bude svašta
Bili su u Sa dobri ćevapi tu nema priče, ali do cca 2015. Onda kreće odron.
Bili su u Sa dobri ćevapi tu nema priče, ali do cca 2015. Onda kreće odron.
-
last mohicans
#7272 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ma generalno su bezobrazni, lafo neke gramaže, koje kurčeve gramaže. Kod mene dijete od 12 godina pojede glat desetku koliku su. Ovih prcmastih bi 25 mogao pojesti. A nije to neka hrana za 12km. Moze se naći puno kvalitetniji obrok za ove pare. Pa na autopijaci su veći, a po kvaliteti ne bih rekao da su lošiji, ako nisu i bolji. Zato u mesnicu koju hoću i kupim kilo, kilo i po i udri. Ovo sto naslovnica veli, mislim da je tu više faktora u pitanju.black wrote: ↑18/04/2025 20:13nedavno na nagovor drugih sjedoh kod Tarika u Galatasaray, nikad vise, ono je sramota, manji od smokija a gumen da se ne moze nozem prerezati..zao mi je sto nisam vratio i razgulio preko vrata kad sam vidio mrvice u somunu koje naziva cevapom..muha_sa wrote: ↑18/04/2025 19:26Bogme sam jesenas volio otic kod Nuneta i bio sam fakat zadovoljanlast mohicans wrote: ↑18/04/2025 19:20 U Nunete pojeo 5 cevapa i malu pljeskavicu, tj.mini pljeskavicu od 100g. To dvoje 12km, ćevapi prcmasti, somun polusuh i nenaparen. Radnici nadrndani kao da dzaba jedeš. Pljeskavica odron, formata tanjirića za kafu. Opet puno, nakih strenđera..Mene neće vidjeti. Baš su svi bezobrazni, cijene rastu, ćevapi se smanjuju. Sjećam se ćevapa u Zelje prije rata, a vrlo često su znali 11 ubaciti. Mislim da bi gazde ruku odfikarili roštiljđiji ako bi se zabrojao.![]()
![]()
![]()
![]()
1-Receptura mislim da nije problem. Valjda svi znaju sta im ide u recept.
2-Kvaliteta mesa, mislim da bi tu mogao biti problem. Meso jednostavno nije isto svaki dan kod istog mesara. Plus, u pravi recept ide dio janjetine, a ona je pofino skupa, kao teleća šnicla
Vjerovatno izbjegavaju ili smanjuju udio.
3-Pohlepa gazdi, vjerovatno je ovo najveći razlog. Uzimaju svakakvo meso, idu ekonomskom racunicom i kontaju podvaliće levatima, vruće će se pojesti i tako i bude. Kakav da je god kvalitet, ne ovise o njemu, uvijek ima budala, neki se vako zajebu kao mi. To je naprosto tako.
Last edited by last mohicans on 18/04/2025 21:13, edited 1 time in total.
- black
- nepass1
#7274 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Nisu ni na autopijaci sto su nekad bili. Meni kod hodzica bas dobri cevapi bili u par navrata. Ali onaj na trgu tamo a ne preko puta ferhatovicalast mohicans wrote: ↑18/04/2025 20:52Ma generalno su bezobrazni, lafo neke gramaže, koje kurčeve gramaže. Kod mene dijete od 12 godina pojede glat desetku koliku su. Ovih prcmastih bi 25 mogao pojesti. A nije to neka hrana za 12km. Moze se naći puno kvalitetniji obrok za ove pare. Pa na autopijaci su veći, a po kvaliteti ne bih rekao da su lošiji, ako nisu i bolji. Zato u mesnicu koju hoću i kupim kilo, kilo i po i udri.black wrote: ↑18/04/2025 20:13nedavno na nagovor drugih sjedoh kod Tarika u Galatasaray, nikad vise, ono je sramota, manji od smokija a gumen da se ne moze nozem prerezati..zao mi je sto nisam vratio i razgulio preko vrata kad sam vidio mrvice u somunu koje naziva cevapom..muha_sa wrote: ↑18/04/2025 19:26
Bogme sam jesenas volio otic kod Nuneta i bio sam fakat zadovoljan![]()
![]()
![]()
![]()
-
Naslovnica