Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kenny771 wrote: ↑09/04/2025 20:35
Sad imam superlight 2 i scroll wheel ne radi, tastatura g613 daje duple inpute. Nikad vise logitech, uzimo sam zbog dobrog wirelessa ali ne vrijedi vise ni to, ima konkurenata sa slicnim performansama.
Logitech je bas izgubio kvalitet, nije mi jasno zbog cega. Mozda su se osilili jer su bili prisutni kod vecine pro igraca na najvecim eventima.
Ako ti je bas bitna vrhunska wireless tehnologija onda su to definitivno ROG periferije, ali i tu se placa ASUS taksa. Na didakti budu cesto dobri popusti, ja sam kupio ROG Harpe Ace Mini za 125KM dok je na amazonu bio $130.
BaDa wrote: ↑09/04/2025 16:12
jel se isplati preci sa logitecha g305 na g903? jel bolji g903 mis nego ovaj g305
Ja sam misljenja da se nista logitech ne isplati, pogotov ne misevi. Imo sam 4 misa i na svakom se pojavio dvoklik nakon par godina korištenja, meanwhile na poslu koristim isti mis 5 godina koji je kostao 15KM....
Sad imam superlight 2 i scroll wheel ne radi, tastatura g613 daje duple inpute. Nikad vise logitech, uzimo sam zbog dobrog wirelessa ali ne vrijedi vise ni to, ima konkurenata sa slicnim performansama.
Jedan od razloga zbog kojeg sam ostao na superlight 1 , kupio ga 2021 i dan danas radi super , samo sam kupio onu zaštitu da ga ne oštećujem , a za 2 vidim već duže da se raja baš žali da je loša.
jel se isplati preci sa logitecha g305 na g903? jel bolji g903 mis nego ovaj g305
Ja sam misljenja da se nista logitech ne isplati, pogotov ne misevi. Imo sam 4 misa i na svakom se pojavio dvoklik nakon par godina korištenja, meanwhile na poslu koristim isti mis 5 godina koji je kostao 15KM....
Jedan od razloga zbog kojeg sam ostao na superlight 1 , kupio ga 2021 i dan danas radi super , samo sam kupio onu zaštitu da ga ne oštećujem , a za 2 vidim već duže da se raja baš žali da je loša.
Ipak sam odustao jer citam da ovaj g903 bas ima.problema sa double clickom.... tako da cu ostat na g305 do daljnjeg
BaDa wrote: ↑10/04/2025 17:13
Ipak sam odustao jer citam da ovaj g903 bas ima.problema sa double clickom.... tako da cu ostat na g305 do daljnjeg
Ovaj ima push-fit switch socket II i mogu se mjenjati 3-pin mehanicki i 5-pin opticki switchevi,a mislim da dodje i par rezervnih prekidaca u kutiji.Doslo je vrijeme kada se mora kupiti i tastatura i mis sa mogucnoscu zamjene switcheva jer je kvalitet opao generalno.
mislim da je zadnje dobro što su napravili G502...
I ako nisam bio fan Razera zbog fancy LED gluposti, uzeo sam Huntsman Mini tastaturu i Deathadder v3 i prezadovoljan sam...I ako sam dugo koristio mini tastature, na ovu se trebalo naviknuti jer nema ni strenice čak pa je bilo tegoba dok sam se navikao pogotovo zbog posla gdje raznorazne hotkeyeve imam.
xPaco1337 wrote: ↑14/04/2025 08:22
I ako nisam bio fan Razera zbog fancy LED gluposti, uzeo sam Huntsman Mini tastaturu i Deathadder v3 i prezadovoljan sam...I ako sam dugo koristio mini tastature, na ovu se trebalo naviknuti jer nema ni strenice čak pa je bilo tegoba dok sam se navikao pogotovo zbog posla gdje raznorazne hotkeyeve imam.
REDDEVILS wrote: ↑14/04/2025 12:19
Imali kod nas se gdje nabaviti CORSAIR iCUE Link RX120 RGB 120mm po pristojnoj cijeni
Cijena na Amazonu https://a.co/d/7eLHomi
Iskoristi pad dolara i naruci preko amazona jer kod nas nema bijelih po narudzbi nego samo crni koji su oko 240 + dostava.
Drustvo trebao bih upgrade maticne uraditi! Trenutno b450 tomahawk i 5700x3d upareni... sta bi preporucili ici na b550 ili na x570?? Ako bih isao na b550 pikno sam tomahawk b550.. jel ima razlike velike izmedju b550 i x570?
Zanima me je li dovoljno da stavim u kutiju od kucista, trebam li vaditi graficku karticu iz racunara, ili cak pokusati necim da oblozim dio gdje graficka?
Kako saljete i ove kutije od komponenti, jel strec folijom umotate na kutiju od kucista ili sve u neki veci karton?
BaDa wrote: ↑18/04/2025 08:59
Drustvo trebao bih upgrade maticne uraditi! Trenutno b450 tomahawk i 5700x3d upareni... sta bi preporucili ici na b550 ili na x570?? Ako bih isao na b550 pikno sam tomahawk b550.. jel ima razlike velike izmedju b550 i x570?
A zasto mjenjaš , jek ne radi ploča ok ili ? Ako već mora, provjeri malo,kao da sam vidio po netu da se na B550 nisu proslavili kao sa B450 chipsetom.
Što se tice B550 vs X570 mislim da za X570 nema nikakve potrebe
BaDa wrote: ↑18/04/2025 08:59
A zasto mjenjaš , jek ne radi ploča ok ili ? Ako već mora, provjeri malo,kao da sam vidio po netu da se na B550 nisu proslavili kao sa B450 chipsetom.
Što se tice B550 vs X570 mislim da za X570 nema nikakve potrebe
Sve je ok sa maticnom ali kontam upgrade uraditi zbog gen 4 brzina za nvme i sl... ali koliko vidim samo bih to mogao hajrovati sto se tice "upgrade-a"
BaDa wrote: ↑18/04/2025 10:11
Evo citam malo razlike izmedju b450 i b550 i stvarno bi bile bacene pare a nista previse ne bih dobio..
Kod mene je strix b450E , isto kontao i odustao,.bacanje para.
Dobio bi malo više brzine zbog pcie4 ,.ali to ti je uglavnom u testovima i "na papiru " , u praksi više manje sve isto
am4 je dovoljno stara platforma da se ne isplate neke nadogradnje iste, jeftinije je sacekati pa za godinu dvije sve zamijeniti, b450 predstavljen prije 7 godina
kabal1337 wrote: ↑18/04/2025 09:05
Ima li neko da je slao pc postom?
Zanima me je li dovoljno da stavim u kutiju od kucista, trebam li vaditi graficku karticu iz racunara, ili cak pokusati necim da oblozim dio gdje graficka?
Kako saljete i ove kutije od komponenti, jel strec folijom umotate na kutiju od kucista ili sve u neki veci karton?
Stavio bio kućište u kutiju , komad stiropora kod stakla i uzeo onu foliju običnu obmotao kutiju i neće ona niđe.
kabal1337 wrote: ↑18/04/2025 09:05
Ima li neko da je slao pc postom?
Stavio bio kućište u kutiju , komad stiropora kod stakla i uzeo onu foliju običnu obmotao kutiju i neće ona niđe.
Stavis centralnu u kutiju kucista, komad stirporoa ispred stakla kao sto kaze kolega, a kutije od komponenti umotas na kutiju kucista. Graficku bi bilo dobro izvaditi radi predostroznosti ako bude tumbanja. Ja sam jednom slao monitor i probili necim karton od monitora i stiropor, zamalo doslo do displeja....i drugi put se tumbalo kuciste isto probijen karton i spao AIO dio plastike... vecinom bude uredu sve al ponekad se desi nepaznja pa se tumba tako da oprez svakako treba....na mozda svakih 50 slanja mi se desi tako nesta da javi kupac ostecen karton, rizik svakako postoji, kod racunara preko 2000 KM uvijek se nadjem na pola puta sa kupcem autom da odvezem