FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

MELBOURNE_SARAJEVO

#90251 Re: FK Željezničar

Post by MELBOURNE_SARAJEVO »

Cekam ove sto su prve tekme pisali bajke da se moze stici obo :lol: Ja i jos neko je rekao da ni u vlaznim snovima ne mozemo,jer mi smo odron od ekipe..Mi ne znamo i trener isto tako ne zna..U 66 minuti sam izasao sa tekme jer sam znao da jos 5 dana da igramo ne bi nista mogli..Picke jedne.
Tromblon

#90252 Re: FK Željezničar

Post by Tromblon »

Otkaz danas.
Od prve sekunde se vidjelo nemamo ni volje, ni snage, ni energije. Jedna šansa u 90. minuta. Koncepcije nikakve nije bilo. Vrhunac je opet trostruka zamjena i Cavnić u špic bog te ne yebo.

Posebna priča su navijači. Svaka čast Mirzi rahmetli, ali za Đildu se ovoliko nije navijalo. Počinje tekma i umjesto juriša sa tribina pjevaju se tugaljive pjesmice. Atmosfera za komemoracije. Ni jednom nije zagrmilo kako treba. Da makar ovi bogalji na terenu osjete neku energiju.

Katastrofa.
luckylaka

#90253 Re: FK Željezničar

Post by luckylaka »

Ja nesto kontam da ovdje nije pao kakav dogovor.Onako bezidejno,bez volje,zara i zelje nemoguce je odigrati
Tvrtko II Kotromanić

#90254 Re: FK Željezničar

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Prvo poluvrijeme ko i nekako
Drugo ništa
Jbg, sad se nadat da će ih pitari uzeti, nama evropa treba finansijski da nas pogura ako ništa
insaneinthebrain

#90255 Re: FK Željezničar

Post by insaneinthebrain »

samo neko ko nije pogledao ni jednu utakmicu ovo proljece je mogao da lupa da mozemo proci nakon sramote u prvoj utakmici. zavrsiti sezonu nekako i nadati se da ce kone poderati uski uzeti kup kad smo mi nesposobni ni u finale da prodjemo pored prelaganog zrijeba. na ljeto vidjeti sta i kako. ko zasluzuje da ostane a koga sto prije poslati dalje. denisu pruziti sansu pa vidjeti sta moze uraditi u evropi ako je izborimo i iduce sezone.
frngla

#90256 Re: FK Željezničar

Post by frngla »

Tanak Željo ko bašlija
mist

#90257 Re: FK Željezničar

Post by mist »

Radovac sve ono sto je bio u prvom dijelu sezone u drugom je susta suprotnost.
Sredina iz utakmice u utakmicu ni za q....Vidim afirmativno je uticalo produzenje ugovora.
insaneinthebrain

#90258 Re: FK Željezničar

upravo, i ja sam to primjetio. radovac ograjisao proljetos. ko da nije isti igrac :roll:
splinter

#90259 Re: FK Željezničar

Post by splinter »

insaneinthebrain wrote: 16/04/2025 21:09 upravo, i ja sam to primjetio. radovac ograjisao proljetos. ko da nije isti igrac :roll:
Manje-više svi su u slabijoj formi na proljeće u odnosu na jesen, a Radovac je samo prekucao igricu, ali u negativnom smislu. Totalno mi je nejasno kako smo mi na 4. mjestu, mada mislim da nam to 4. mjesto na kraju zapravo neće donijeti ništa.

.
Tromblon

#90260 Re: FK Željezničar

Post by Tromblon »

Otkaz odmah. Nwk se goni sa svojom šupljom i neznanje m.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#90261 Re: FK Željezničar

Post by Slo Burner »

Da rezimiramo, 4. mjesto, 3 boda iza Sarajeva, 4 pobjede u prvenstvu u nizu, 7 utakmica uzastopno bez poraza. Evropa poprilicno izvjesna a Denis je ekipu pojacao klikerima jer za nesto bolje para nismo imali
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#90262 Re: FK Željezničar

Post by Slo Burner »

A iza coska nas ne ceka Jakirevic I Terzic, nego Mulalic, Djurbuzovic I Osim
Bambino Blu

#90263 Re: FK Željezničar

Post by Bambino Blu »

luckylaka wrote: 16/04/2025 20:21 Ja nesto kontam da ovdje nije pao kakav dogovor.Onako bezidejno,bez volje,zara i zelje nemoguce je odigrati

ja sam to odmah pomislio nakon prve tekme one greske radovca i ispadanja sukilovicy i na kraju auto gola. Da nije neko vracanje od prosle sezone itd...smrdi uglavnom kako god okrenes ovo nije normalno. Kao Denis nema sta zamjeriti momcima pa mi akcije napravili nismo da kazes wauuu, da nije onog penala bio koji tuku na sece moze a i ne mora se svirati mi ne bi nista uradili.
Tromblon

#90264 Re: FK Željezničar

Post by Tromblon »

Lik je limitirani demagog. Nek mu Cavnić kući igra špica.
insaneinthebrain

#90265 Re: FK Željezničar

:lol: :lol: jest dogovorili se. Kakvih se sve sve izgovora pojedinci nece dosjetiti. Bolje se pomirite s realnoscu da ova ekipa nem kvaliteta. Mozemo na guzove sa ovim slabijim. Al sa jacim pokazemo da nemamo kuveta. Sto se moglo vidjeti ovo proljece
Tvrtko II Kotromanić

#90266 Re: FK Željezničar

koliko para toliko muzike, dzaba sve

opet ja sezonom sam zadovoljan, pogotovo kad znamo sta je rposle sezone bilo

nama prioritet treba biti investitor, da ga rodimo kako znamo i umijemo, ovo je sve mimo toga ad hoc za prezivljavanje, pa se i na rezultatima vidi, mada nas evropa moze izvuci

uglavnom, po meni, nema mjesta prici o otkazima, sta trebamo sad opet svakih pola godine mjenjati trenera pa sve na novo :-)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#90267 Re: FK Željezničar

Post by Chmoljo »

Ma kakav otkaz jebote. Sto rece kolega gore, ko da nas cekaju neki vrhunski da preuzmu.
MELBOURNE_SARAJEVO

#90268 Re: FK Željezničar

Meni se kod Denisa ne svidja prica..Lik je iritantan koliko on hvali nase igrace.Nikad ni malo kritike ,nikad da imenuje igraca ,pa da malo i zakuha sa igracem.Svi dobri treneri to rade,on bukvalno isti sablon ima, ma koliko god lose igrali..Mi igre nemamo sto zbog manjka kvaliteta ali i trenerovo je maslo tu..Ali je uglavnom zato sto ne znaju.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#90269 Re: FK Željezničar

Post by Chmoljo »

Pa zar nije odmah sa sosicem zakuhao na prvu kad je ovaj zvijezdu glumio?
MELBOURNE_SARAJEVO

#90270 Re: FK Željezničar

Chmoljo wrote: 17/04/2025 09:00 Pa zar nije odmah sa sosicem zakuhao na prvu kad je ovaj zvijezdu glumio?
Ja odavno vecu nemoc nisam vidio kod nas kao juce..A realno ,Siroki je prosjecna ekipa..I onda on izadje i kaze,momci su dali sve od sebe..Ako je ono sve od sebe,onda oni treba da se bave drugim sportom...Toliko pogresnih pasova,losih driblinga da ono nije humano na ovom "nivou"..Zato kazem ,kritike vise treba .
Tromblon

#90271 Re: FK Željezničar

Post by Tromblon »

Znate li šta je trener u fuzbalu? Sve. Podigne i upropasti ekipu. Ima raznih nivoa kvalitete. Naš Ćorić je limitirani demagog. Ako krene dobro sve ide, kada stane opet sve isto ide. Nema promjene. Rotacije sistema. Nema nekog šoka da izazove u igračima. Ne zna motivisati i pripremiti utakmicu. Milion stvari na koje treba obratiti pažnju.

Evo, samo ću uzeti primjer ovog našeg u Plymouthu. Slučajno se odlučio nekad da pogledam Championship i ubodem 2 tekme Plymoutha. Ekipa loša, bezvoljnost bez granica. Ništa ih neće. Trener nema pojma šta želi od ekipe. Onda dođe ovaj naš i baš namjerno pogledam par tekmi. Jbt, druga ekipa, isti igrači. Doveli par pojačanja. Igrači ginu, lete. Trener kombinuje, mijenja sistem u zavisnosti od potrebe. Nisam mogao vjerovati šta je donio ekipi. Od tima koji je ispao napravio ekipu koja vjeruje da može ostati. Sad hoće li nije samo do njih.

Ćorić je isti kao i 99 posto naših trenera. Ne zna uraditi nešto ključno i prelomiti situaciju u svoju korist. Ove četiri pobjede u nizu. Tri u zadnjoj minuti i jednu od 3:0 umalo ispustili. Mučimo se, patimo, fali igre, kreativnosti. Ključni igrači van forme. Al Jabber karikatura na terenu. Juče najgori. Fizički nespreman. Slab. Svaki duel gubi. Izgleda ko kadet među seniorima. Niko sa njim individualno ne radi. Navodno najskuplji naš igrač kojem smo oborili cijenu.

Ma, može se pisati još milion stvari. Ali on je dosegao svoj limit kod nas i ne može i ne zna bolje.
Tvrtko II Kotromanić

#90272 Re: FK Željezničar

ok, koga onda da dovedemo?
posto ce Plymouth vjerovatno ispasti, uprkos dobrom radu trenera, da Mirona privolimo nekako :D

nakon par losih utakmica i njega bi tjerali
tramvajtrojka

#90273 Re: FK Željezničar

Post by tramvajtrojka »

MELBOURNE_SARAJEVO wrote: 17/04/2025 10:10
Chmoljo wrote: 17/04/2025 09:00 Pa zar nije odmah sa sosicem zakuhao na prvu kad je ovaj zvijezdu glumio?
Ja odavno vecu nemoc nisam vidio kod nas kao juce..A realno ,Siroki je prosjecna ekipa..I onda on izadje i kaze,momci su dali sve od sebe..Ako je ono sve od sebe,onda oni treba da se bave drugim sportom...Toliko pogresnih pasova,losih driblinga da ono nije humano na ovom "nivou"..Zato kazem ,kritike vise treba .
siroki prosjecna ekipa bas se vidi da nisi apsolutno nijednu utakmicu sirokog pogledao otkako im je klafuric došao za trenera
laik1981

#90274 Re: FK Željezničar

Post by laik1981 »

Arap definitivno nije ni sjena onoga dok je bio u formi. Momak se previse zajebava. Zijani previse cistih lopti. Previse napada potrosi greskama. Ne znam koji mu je.
Tromblon

#90275 Re: FK Željezničar

Post by Tromblon »

Nije to par utakmica. Mnogo duže i više mi nemamo igru. Patimo se sa svakim. Svaka druga tekma trener poslije kaže najgore poluvrijeme u sezoni. Radovac igra svaku, a griješi kao na traci. Zbog njega smo i ispali iz kupa. Imaš Lauševića lik nije šanse dobio da vidimo kakav je. Protiv goška 3;0 on uvodi tri standardna umjesto Brazilca i juniora.
I nije ovdje poenta ko bi došao nego da on nije za ovaj posao.
Post Reply