Ozbiljno razmišljam, pale cijene
Popularne stvari koje ne kontam
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#39401 Re: Popularne stvari koje ne kontam
- Chloe
- Photo mod
#39402 Re: Popularne stvari koje ne kontam
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
-
KraljicaIzJajca
#39404 Re: Popularne stvari koje ne kontam
- SmokingMan
#39405 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Primjetih lijepuškastu djevojku u lokalnoj apoteci, ali kada sam vidio filovane usne, ogadila mi se momentalno. 
-
KraljicaIzJajca
#39406 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Logično, jer im filuju botox certificirane osobe koje su zavrsile npr. Općumedicinuili dentisti, a ne eksperti plastične kirurgije i botoxiranja.SmokingMan wrote: ↑16/04/2025 19:30 Primjetih lijepuškastu djevojku u lokalnoj apoteci, ali kada sam vidio filovane usne, ogadila mi se momentalno.![]()
- banjaluka078
- SmokingMan
#39408 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne znam, no meni su lijepe tanke prirodne usne i prirodne teksture lice, sa svim njegovim nesavršenstivma, odaju daleko veću ženstvenost i samopouzdanje, nego usiljenost da se nekome fizički dopadneš kroz hirurške intervencije i pretjerano treniranje u teretani. Valjda je nešto što ćemo dugotrajnije i primarnije voljeti, a to su nečiji karater i duh, a manje tijelesna manifestacija, što se podrazumjeva kao veliki izazov modernog drutšva.KraljicaIzJajca wrote: ↑16/04/2025 19:35Logično, jer im filuju botox certificirane osobe koje su zavrsile npr. Općumedicinuili dentisti, a ne eksperti plastične kirurgije i botoxiranja.SmokingMan wrote: ↑16/04/2025 19:30 Primjetih lijepuškastu djevojku u lokalnoj apoteci, ali kada sam vidio filovane usne, ogadila mi se momentalno.![]()
![]()
Nisam ni ja savršen, daleko od toga, da prigovaram onome što ljudi žele od sebe da naprave. Naprotiv, pun sam mana koje vidim kao sunce na horizontu.
-
KraljicaIzJajca
#39409 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Moje usne sa jakom šminkom bi bile kao u afričkeSmokingMan wrote: ↑16/04/2025 20:05Ne znam, no meni su lijepe tanke prirodne usne i prirodne teksture lice, sa svim njegovim nesavršenstivma, odaju daleko veću ženstvenost i samopouzdanje, nego usiljenost da se nekome fizički dopadneš kroz hirurške intervencije i pretjerano treniranje u teretani. Valjda je nešto što ćemo dugotrajnije i primarnije voljeti, a to su nečiji karater i duh, a manje tijelesna manifestacija, što se podrazumjeva kao veliki izazov modernog drutšva.KraljicaIzJajca wrote: ↑16/04/2025 19:35Logično, jer im filuju botox certificirane osobe koje su zavrsile npr. Općumedicinuili dentisti, a ne eksperti plastične kirurgije i botoxiranja.SmokingMan wrote: ↑16/04/2025 19:30 Primjetih lijepuškastu djevojku u lokalnoj apoteci, ali kada sam vidio filovane usne, ogadila mi se momentalno.![]()
![]()
Nisam ni ja savršen, daleko od toga, da prigovaram onome što ljudi žele od sebe da naprave. Naprotiv, pun sam mana koje vidim kao sunce na horizontu.![]()
Ja ne volim tanke usne ni na ž ni na m.
A, ima osoba koje urade korekcije radi sebe, pa ako su zadovoljne, meni ne smeta, jer neke korekcije mogu biti odlično odrađene. Problem je da se danas to radi od strane osoba sa certifikatima za botox.
Presađivanje kose kod muškaraca npr. podržavam.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
-
kakavdanakneiskustvu
- Chloe
- Photo mod
#39412 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Zašto je problem biti pažljiv prema djevojci/ženi?kakavdanakneiskustvu wrote: ↑16/04/2025 15:01pa i zenama bi valjda muskarci trebali biti najljepši, osim onim ženama koje vole druge žene.
nije stvar u tome, nego u razmišljanju da kao zena ne moze biti debela nego ugodno popunjena, punija, plus size i slični nebulozni izrazi. da ukinemo riječ debel jer eto nema debelih nego samo puniji, plus size.
Kazati- plus size, kao neki prihvatljiviji ili "in" termin od debela ( kod ženskog roda se višak kilograma gleda kao negativnost, jer nije "savršen komad "mesa"" po današnjoj mjeri. )
Ko ima djevojčice/kćerke vrlo dobro znaju kakvi se kompleksi toj jadnoj djeci nabijaju još u osnovnoj školi, zbog (ne)savršenstva u građi, kilaži, izgledu ... BOLESNO DRUŠTVO.
- glitch
- darius_maximus
#39414 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne zezajChloe wrote: ↑17/04/2025 12:39Zašto je problem biti pažljiv prema djevojci/ženi?kakavdanakneiskustvu wrote: ↑16/04/2025 15:01pa i zenama bi valjda muskarci trebali biti najljepši, osim onim ženama koje vole druge žene.
nije stvar u tome, nego u razmišljanju da kao zena ne moze biti debela nego ugodno popunjena, punija, plus size i slični nebulozni izrazi. da ukinemo riječ debel jer eto nema debelih nego samo puniji, plus size.
Kazati- plus size, kao neki prihvatljiviji ili "in" termin od debela ( kod ženskog roda se višak kilograma gleda kao negativnost, jer nije "savršen komad "mesa"" po današnjoj mjeri. )
Ko ima djevojčice/kćerke vrlo dobro znaju kakvi se kompleksi toj jadnoj djeci nabijaju još u osnovnoj školi, zbog (ne)savršenstva u građi, kilaži, izgledu ... BOLESNO DRUŠTVO.
Jedno je zajebavati nekoga za nešto š čime je rođen, a jedno za to što voli drmnuti šest kolača za ručak.
Biti debeo je problem i izbjegavanje i uljepšavanje neće pomoći dugoročno.
Ono što bi se trebalo desiti je da se društvo i škola počnu uplitati čim dijete pređe neku granicu gojaznosti (putem ishrane, vježbi, itd.).
Rješenje društva ne treba biti da smišlja nove pridjeve da bi se ljudi osjećali bolje.
Za kraj (ako ga ko bude razumio kroz akcenat
- geralt
#39415 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Bolesno drustvo je ono u kojem djeca oboljevaju od dijabetesa i visokog pritiska jer im roditelji ne brane da svaki dan pojedu dvije cokolade, kesu bombona i da piju kolu i sok i energetska pica umjesto vode, i gdje im niko ne smije reci da to nije ok. Ili gdje djeca fizicki nisu u stanju potrcati za loptom ni popeti se tri sprata stepenicama.Chloe wrote: ↑17/04/2025 12:39Zašto je problem biti pažljiv prema djevojci/ženi?kakavdanakneiskustvu wrote: ↑16/04/2025 15:01pa i zenama bi valjda muskarci trebali biti najljepši, osim onim ženama koje vole druge žene.
To je bukvalna bolest, a ne metaforicka gdje se nekome povrijede dragocjeni osjecaji. Imam i ja kcerku koja bi (da smo zena i ja pustili i nismo usmjeravali) radije jela sladoled nego povrce i sjedila za kompjuterom nego se bavila sportom. Moj posao kao roditelja je da se borim protiv toga i da ne idem linijom manjeg otpora, te da je usmjerim u ispravnom pravcu. I ne, nisu svi pravci jednako ispravni.
- manuchao91
#39416 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ne kontam postavljanje slika na facebook nakon bavljena sportom.
trčim vec godinama i slabo to ko zna ,prijavljujem se na utrke uvijek sam top 20 dobro kotiram nikad potavio nista nisam.
skoro bila utrka 5 000 metara gro ljudi se prijavilo nakon utrke svi slike postavljaju a svi bili + 150 mjesto ko da su maratone osvojili.
Ja hladno bio 15 mjesto od 500 ljudi samo itosa kuci spavat i to je to hahah
trčim vec godinama i slabo to ko zna ,prijavljujem se na utrke uvijek sam top 20 dobro kotiram nikad potavio nista nisam.
skoro bila utrka 5 000 metara gro ljudi se prijavilo nakon utrke svi slike postavljaju a svi bili + 150 mjesto ko da su maratone osvojili.
Ja hladno bio 15 mjesto od 500 ljudi samo itosa kuci spavat i to je to hahah
-
kakavdanakneiskustvu
#39417 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ma treba biti pažljiv, ja ne govorim o mojoj ženi, djevojci, nego o komentarima na drustvenim mrezama na slikuChloe wrote: ↑17/04/2025 12:39Zašto je problem biti pažljiv prema djevojci/ženi?kakavdanakneiskustvu wrote: ↑16/04/2025 15:01pa i zenama bi valjda muskarci trebali biti najljepši, osim onim ženama koje vole druge žene.
debela zene. na komentar da je ta i ta zena debela, sručila se lavina komentara da se ne kaze da je debela nego plus size, punija i tako neki novi izrazi.
zbog čega je nekim ženama, ne vjerujem da je svim, toliko bitno da im se ne kaze da su debele ako su npr. visoke 165 i teške 100 kg, zar ih treba lagati, zar same ne vide da su debele?
ista stvar je sa muskarcima, zar onom ko je visok 180 i tezak 120 kg, ne treba reci da je debel, je li mu treba reci ti nisi debel nego si plus size,malo si puniji, je li ga treba lagati?
-
kakavdanakneiskustvu
#39418 Re: Popularne stvari koje ne kontam
da, biti debel je problem, i neće ga niko rijesiti time sto će mu se lagati da nije debeo ako ima 110 kg ,na 180 cm visinedarius_maximus wrote: ↑17/04/2025 16:08Ne zezajChloe wrote: ↑17/04/2025 12:39Zašto je problem biti pažljiv prema djevojci/ženi?kakavdanakneiskustvu wrote: ↑16/04/2025 15:01
pa i zenama bi valjda muskarci trebali biti najljepši, osim onim ženama koje vole druge žene.
Jedno je zajebavati nekoga za nešto š čime je rođen, a jedno za to što voli drmnuti šest kolača za ručak.
Biti debeo je problem i izbjegavanje i uljepšavanje neće pomoći dugoročno.
Ono što bi se trebalo desiti je da se društvo i škola počnu uplitati čim dijete pređe neku granicu gojaznosti (putem ishrane, vježbi, itd.).
Rješenje društva ne treba biti da smišlja nove pridjeve da bi se ljudi osjećali bolje.
Za kraj (ako ga ko bude razumio kroz akcenat):
-
kakavdanakneiskustvu
#39419 Re: Popularne stvari koje ne kontam
geralt wrote: ↑17/04/2025 16:42Bolesno drustvo je ono u kojem djeca oboljevaju od dijabetesa i visokog pritiska jer im roditelji ne brane da svaki dan pojedu dvije cokolade, kesu bombona i da piju kolu i sok i energetska pica umjesto vode, i gdje im niko ne smije reci da to nije ok. Ili gdje djeca fizicki nisu u stanju potrcati za loptom ni popeti se tri sprata stepenicama.Chloe wrote: ↑17/04/2025 12:39Zašto je problem biti pažljiv prema djevojci/ženi?kakavdanakneiskustvu wrote: ↑16/04/2025 15:01
pa i zenama bi valjda muskarci trebali biti najljepši, osim onim ženama koje vole druge žene.
To je bukvalna bolest, a ne metaforicka gdje se nekome povrijede dragocjeni osjecaji. Imam i ja kcerku koja bi (da smo zena i ja pustili i nismo usmjeravali) radije jela sladoled nego povrce i sjedila za kompjuterom nego se bavila sportom. Moj posao kao roditelja je da se borim protiv toga i da ne idem linijom manjeg otpora, te da je usmjerim u ispravnom pravcu. I ne, nisu svi pravci jednako ispravni.
- nepass1
#39420 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ma samo nek se tjese. Uvjek izgovor ima stitna zlijezda, porodjaj bla blakakavdanakneiskustvu wrote: ↑16/04/2025 15:01pa i zenama bi valjda muskarci trebali biti najljepši, osim onim ženama koje vole druge žene.
- nepass1
#39421 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pa nije prihvatljivo biti debeo sa zdravstvene strane. Sta imas umotavati, debeo si jer se ne pazis i zderes vise nego sto treba. To treba svakom sasuti u lice.Chloe wrote: ↑17/04/2025 12:39Zašto je problem biti pažljiv prema djevojci/ženi?kakavdanakneiskustvu wrote: ↑16/04/2025 15:01pa i zenama bi valjda muskarci trebali biti najljepši, osim onim ženama koje vole druge žene.
-
kakavdanakneiskustvu
#39422 Re: Popularne stvari koje ne kontam
da, u slucaju bolesti je druga priča, ali ako je neko debel onda se to tako valjda i kazenepass1 wrote: ↑17/04/2025 21:01Ma samo nek se tjese. Uvjek izgovor ima stitna zlijezda, porodjaj bla blakakavdanakneiskustvu wrote: ↑16/04/2025 15:01pa i zenama bi valjda muskarci trebali biti najljepši, osim onim ženama koje vole druge žene.
-
kakavdanakneiskustvu
#39423 Re: Popularne stvari koje ne kontam
bas tako, isto tako npr. alkoholičar si jer ne znaš prestati piti alkohol.nepass1 wrote: ↑17/04/2025 21:05Pa nije prihvatljivo biti debeo sa zdravstvene strane. Sta imas umotavati, debeo si jer se ne pazis i zderes vise nego sto treba. To treba svakom sasuti u lice.Chloe wrote: ↑17/04/2025 12:39Zašto je problem biti pažljiv prema djevojci/ženi?kakavdanakneiskustvu wrote: ↑16/04/2025 15:01
-
zigzag
#39424 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Kad smo već ko alkohola što bi nekome smetalo da ga zovem smrdonja jer ne zna prestati pušiti cigare i smetati svima oko sebe a smrdi ko pepeljara. ili smrdulja ako je žensko jelte 
- Chloe
- Photo mod
#39425 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Trebamo općenito biti jedni prema drugima pažljivi, bez obzira na problem s kojim se neko nosi, pa bila to i kilaža.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑17/04/2025 18:45ma treba biti pažljiv, ja ne govorim o mojoj ženi, djevojci, nego o komentarima na drustvenim mrezama na slikuChloe wrote: ↑17/04/2025 12:39Zašto je problem biti pažljiv prema djevojci/ženi?kakavdanakneiskustvu wrote: ↑16/04/2025 15:01
debela zene. na komentar da je ta i ta zena debela, sručila se lavina komentara da se ne kaze da je debela nego plus size, punija i tako neki novi izrazi.
zbog čega je nekim ženama, ne vjerujem da je svim, toliko bitno da im se ne kaze da su debele ako su npr. visoke 165 i teške 100 kg, zar ih treba lagati, zar same ne vide da su debele?
ista stvar je sa muskarcima, zar onom ko je visok 180 i tezak 120 kg, ne treba reci da je debel, je li mu treba reci ti nisi debel nego si plus size,malo si puniji, je li ga treba lagati?
Empatija nas čini ljudima.
Nisam upoznala nijedu puniju osobu da je zbog toga sretna, samo zavisi da li će to reći, pokazati .... Sad uzmi deset osoba m i ž, prokomenatriši im debljinu, reci im u facu da su debeli, neki će se nasmijati, neki će ti odgovoriti duhovito, neki ćutati, neki odbrusiti ... ali svakog od njih će to 100 % zaboljeti, a motivacija će možda jednoj od njih biti odluka da radi na sebi, neki će nakon toga umjesto dva kolača pojesti četiri.
Isto je i komenatrisanje mršavih osoba neumjesno i sve skupa toje čista nekultura.
Ne volim tu ograničenost i nerazumjevanje, još manje okrutnost. Zašto uopće komentarisati nečiji izgled ako nam se "ne dopada" i nije po našim aršinima. U biti, to je nekultura.
A upravo takva ponašanja odraslih, djeca upijaju, i na isti način se odnose među svojim vršnjacima. Slažem se da mi svi snosimo odgovornost za sebe, za našu djecu, kvalitet života, međutim, nismo svi isti, a djeca ne mogu birati roditelje.