Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- kabal1337
#50251 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Stvar je jednostavna, napraviti KT sa jednom sirom trakom i tjt. Nema problema.
-
NediM17
#50252 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vozio sam u Tirani, kruzni sa oznacene tri trake a oni u kruznom napravili 5 kolona, pa se ti snadji. 
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#50253 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
samo pravilo desne strane 
-
noviclan
#50254 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja sam cuo da prednost u albany ima onaj koji ulazi u rotor
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#50255 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Uvijek je vanjska iskljucna, bez obzira sto ti to iskljucenje vrsis iz unutrasnjeNediM17 wrote: ↑15/04/2025 21:36To naravno ne moze tako i nikad to nije receno.mk ultra wrote: ↑15/04/2025 20:02 Ovo sam ja opisivao milijardu puta
Uđu u vanjsku i misle da imaju prednost
A ne smiju uopce uci u KT
Po meni su ovdje najvise krive auto skole
A opet kazem, poslusajte Nedima i sta ako vozite vanjskom, i hocete izlaz u LIJEVU, u ul Ivice Osima?![]()
Izbor traka at its best
To bi tako moglo jedino da izlazis iz kruznog sa jednom trakom u ulicu sa vise traka (nisam siguran da imamo takav kruzni u gradu)
Ovako je vise nego jasno, vanjska u desnu, unutrasnja u lijevu (naravno kad se uvjeris da nema kruzera u vanjskoj)
Ispravis kruzni tok i ponasas se kao na klasicnoj raskrsnici.
Imas npr. izlaz kod Hece (Gume M) na glavnu. Desna traka je za desno, srednja za pravo i desno i lijeva za pravo.
Ovaj iz desne MORA ici u krajnju desnu, ovaj iz srednje ako ce desno moze uci u srednju ili lijevu, dakle samo on ima pravo izbora trake i da ih ima jos deset mogao bi izabrati bilo koju.
Ti ustvari uradis prestrojavanje u vanjsku i onda se tek iskljucujes
Ako ne mozes da se prestrojis ne mozes ni da se iskljucis...
Da nije, bilo bi situacija kada imao bi prednost u skretanju iz unutrasnje u odnosu na onoga koji kruzi vanjskom, osnosno u situaciju kada neko iz vanjske MORA napustiti KT
-
kakaljin
#50256 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sta cemo sa kruznim u Hrasnom, gdje imamo dvije trake u kruznom i dvije izlazne, po tebi se iz unutrasnje prestrojiti u vanjsku pa izaci iz kruznog u desnu pa se prestrojiti u lijevu traku!!!!!!mk ultra wrote: ↑16/04/2025 05:46Uvijek je vanjska iskljucna, bez obzira sto ti to iskljucenje vrsis iz unutrasnjeNediM17 wrote: ↑15/04/2025 21:36To naravno ne moze tako i nikad to nije receno.mk ultra wrote: ↑15/04/2025 20:02 Ovo sam ja opisivao milijardu puta
Uđu u vanjsku i misle da imaju prednost
A ne smiju uopce uci u KT
Po meni su ovdje najvise krive auto skole
A opet kazem, poslusajte Nedima i sta ako vozite vanjskom, i hocete izlaz u LIJEVU, u ul Ivice Osima?![]()
Izbor traka at its best
To bi tako moglo jedino da izlazis iz kruznog sa jednom trakom u ulicu sa vise traka (nisam siguran da imamo takav kruzni u gradu)
Ovako je vise nego jasno, vanjska u desnu, unutrasnja u lijevu (naravno kad se uvjeris da nema kruzera u vanjskoj)
Ispravis kruzni tok i ponasas se kao na klasicnoj raskrsnici.
Imas npr. izlaz kod Hece (Gume M) na glavnu. Desna traka je za desno, srednja za pravo i desno i lijeva za pravo.
Ovaj iz desne MORA ici u krajnju desnu, ovaj iz srednje ako ce desno moze uci u srednju ili lijevu, dakle samo on ima pravo izbora trake i da ih ima jos deset mogao bi izabrati bilo koju.
Ti ustvari uradis prestrojavanje u vanjsku i onda se tek iskljucujes
Ako ne mozes da se prestrojis ne mozes ni da se iskljucis...
Da nije, bilo bi situacija kada imao bi prednost u skretanju iz unutrasnje u odnosu na onoga koji kruzi vanjskom, osnosno u situaciju kada neko iz vanjske MORA napustiti KT
- mk ultra
- Ateista
#50258 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne slazem se, nije isto kada se prestrojis, sto znaci da ponovo zauzmes pravilan polozaj u traci nakon sto si presao u nju, i kad samo presijeces traku. Za prestrojavanje ti treba malo vise prostora, za presijecanje ne treba.
Naravno da i kod presijecanja trake zbog iskljucenja iz unutrasnje, kao i kod prestrojavanja, moras voditi racuna o onima koji su u svojoj traci.
- Ateista
- mk ultra
#50260 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pročitaj opet:Ateista wrote: ↑16/04/2025 09:20Ne slazem se, nije isto kada se prestrojis, sto znaci da ponovo zauzmes pravilan polozaj u traci nakon sto si presao u nju, i kad samo presijeces traku. Za prestrojavanje ti treba malo vise prostora, za presijecanje ne treba.
Naravno da i kod presijecanja trake zbog iskljucenja iz unutrasnje, kao i kod prestrojavanja, moras voditi racuna o onima koji su u svojoj traci.
ti to možeš izvesti kako hoćeš
zakonski si KT napustio iz vanjske
-
kakaljin
#50261 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kako kada imam svoju traku kojom se krecem i u koju ulazim. Tako da ako imaju dvije izlazne trake iz kruznog koji ima dvije trake ja izlazim iz unutrasnje u lijevu traku izlaza, as drugi izlazi iz vanjske u desnu traku.
Zasto su onda iscrtane ove prekidane koje prate izlaz iz unutrasnje

- Ateista
#50262 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da bi izasao iz neke trake moras biti u njoj. Presijecanje trake nije isto sto i biti u traci.mk ultra wrote: ↑16/04/2025 09:34pročitaj opet:Ateista wrote: ↑16/04/2025 09:20Ne slazem se, nije isto kada se prestrojis, sto znaci da ponovo zauzmes pravilan polozaj u traci nakon sto si presao u nju, i kad samo presijeces traku. Za prestrojavanje ti treba malo vise prostora, za presijecanje ne treba.
ti to možeš izvesti kako hoćeš
zakonski si KT napustio iz vanjske
Uostalom, trake u gradu vecinom nisu dovoljno siroke da prosjecni auto moze pod tim uglom stati cijeli u traku, mozda neka skroz mala auta i mogu ali vecina auta tokom presijecanja ni u jednom momentu ne budu cijela u toj traci, vec dijelom u drugoj ili van KT, tako da i po tome ne mozemo reci da je auto napustilo KT iz vanjske trake ako nije bilo cijelo u traci, vec je presjeklo tu traku.
-
1Dante1
#50263 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kriv je ovaj iz unutrasnje po dokazivanju u zakonu. Ovaj krembejac se ukljucio u kruzni tok a nije propustio vozila u KT pa i u unutrasnjoj traci i doslo je do kolizije.
Nazalost ovaj iz unutrasnje to nece moci dokazati i zato vazi zlatno pravilo. KRUZI VANJSKOM MA STA GOD BILO. Te vase becke skole vanjska-unutrasnja mozete sve do ovakve situacije.
Hajd ti sada vjestaci navode iz benveja da "ja sam izbjegavao vozilo i zato sam bjezao desno i takav polozaj ima vozilo".drug_profi wrote: ↑15/04/2025 14:07 Sudi se po zatečenom stanju, a ono kaže da se BMW uključivao u kružni i nije poštovao predonost vozila koje je u kružnom.
-
sahbazzz
#50264 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Cini mi se da bi bilo vrlo efikasno rjesenje napraviti one kruzne tokove sa "ivicnjacima" gdje te ako udjes u vanjsku odmah vodi na prvi izlaz i ne da ti da kruzis dalje. Cini mi se Mostar ima jedan takav kruzni. Cak bi se i postojeci kruzni mogli prilagoditi. Vremenom i sticanjem navike bi dosta vise ljudi koristili ispravno kruzni tok.
- drug_profi
-
1Dante1
#50266 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne pricam ja nista. On je u KT i izbjegavao vozilo koje mu uzima pravo prvenstva, odnosno vozilo koje se nije uvjerilo da se moze prestrojiti sigurno. Pa ti sada dokazuj da nije tako na sudu.
Je li bolje biti pametan i dokazivati na sudu ili pametno kruziti vanjskom?
- drug_profi
#50267 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
NE treba tu nista dokazivati, polozaj vozila sve govori.
Ti kruzi vanjskom, ja cu te zvati papkom koji ne zna voziti i to je to.
Ti kruzi vanjskom, ja cu te zvati papkom koji ne zna voziti i to je to.
- muha_sa
#50268 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Koristite zmigavac u kruznom i nece bit problema osim sa idiotima koji ko kamikaze ulijecu u kruzni a tskvih je mnogo 
-
kakaljin
#50269 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Malo dijete vidi na slici da je BMW se ukljucivao u kruzni a nije provjerio sta rade ostali ucesnici u kruznom i radi ne razmisljanja vozaca BMW je doslo do sudara gdje je coigledno kriv vozac BMW-a.1Dante1 wrote: ↑16/04/2025 11:45 Ne pricam ja nista. On je u KT i izbjegavao vozilo koje mu uzima pravo prvenstva, odnosno vozilo koje se nije uvjerilo da se moze prestrojiti sigurno. Pa ti sada dokazuj da nije tako na sudu.
Glupo je kruziti vanjskom i nekulturno i sve negativno ako ne izlazis na prvom, ili eventualno na drugom izlazu ako to znak pokazuje kao sto pokazuje na kruznom u hrasnom
-
1Dante1
#50270 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne da je glupo vec da je papanski. U BIH sam u 95% papak i kruzim vanjskom koliko god treba.
- Logovan
#50271 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kako neće moći dokazati pa vidi položaj kod BMW-a?1Dante1 wrote: ↑16/04/2025 11:18 Nazalost ovaj iz unutrasnje to nece moci dokazati i zato vazi zlatno pravilo. KRUZI VANJSKOM MA STA GOD BILO. Te vase becke skole vanjska-unutrasnja mozete sve do ovakve situacije.
Hajd ti sada vjestaci navode iz benveja da "ja sam izbjegavao vozilo i zato sam bjezao desno i takav polozaj ima vozilo".drug_profi wrote: ↑15/04/2025 14:07 Sudi se po zatečenom stanju, a ono kaže da se BMW uključivao u kružni i nije poštovao predonost vozila koje je u kružnom.
Kako izbjegavao i bježao desno pa vidi kako je okrenut? Vidi gdje su mu zadnji točkovi. Ne možeš bježati i onda ovako stati, nema logike. Pa nije pobjegao van kružnog pa se vratio u kružni.
Nije čitavim dijelom u kružnom toku.
Ma griješi on. Šta će nam onda dvije trake i iscrtane linije hahakakaljin wrote: ↑16/04/2025 09:36 Kako kada imam svoju traku kojom se krecem i u koju ulazim. Tako da ako imaju dvije izlazne trake iz kruznog koji ima dvije trake ja izlazim iz unutrasnje u lijevu traku izlaza, as drugi izlazi iz vanjske u desnu traku.
Zasto su onda iscrtane ove prekidane koje prate izlaz iz unutrasnje
- nepass1
- Ateista
#50273 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Situacija je ovdje jasna ko dan, po polozaju se jasno vidi da se ukljucivao i tu nema dileme.Logovan wrote: ↑16/04/2025 12:43Kako neće moći dokazati pa vidi položaj kod BMW-a?1Dante1 wrote: ↑16/04/2025 11:18 Nazalost ovaj iz unutrasnje to nece moci dokazati i zato vazi zlatno pravilo. KRUZI VANJSKOM MA STA GOD BILO. Te vase becke skole vanjska-unutrasnja mozete sve do ovakve situacije.
Kako izbjegavao i bježao desno pa vidi kako je okrenut? Vidi gdje su mu zadnji točkovi. Ne možeš bježati i onda ovako stati, nema logike. Pa nije pobjegao van kružnog pa se vratio u kružni.
Nije čitavim dijelom u kružnom toku.Ma griješi on. Šta će nam onda dvije trake i iscrtane linije hahakakaljin wrote: ↑16/04/2025 09:36 Kako kada imam svoju traku kojom se krecem i u koju ulazim. Tako da ako imaju dvije izlazne trake iz kruznog koji ima dvije trake ja izlazim iz unutrasnje u lijevu traku izlaza, as drugi izlazi iz vanjske u desnu traku.
Zasto su onda iscrtane ove prekidane koje prate izlaz iz unutrasnje![]()
Meni licno se ne svidja to sto papci znaju krenuti da se iskljucuju bez zmigavca, moguce da je ovdje to slucaj ali to je tesko dokazati, a i da se dokaze opet ne bi vjerovatno nista promijenilo, onaj ko se ukljucuje mora voditi racuna i to je to.
- mk ultra
#50274 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
BMW je ušao u KT kad nije smio...1Dante1 wrote: ↑16/04/2025 11:45 Ne pricam ja nista. On je u KT i izbjegavao vozilo koje mu uzima pravo prvenstva, odnosno vozilo koje se nije uvjerilo da se moze prestrojiti sigurno. Pa ti sada dokazuj da nije tako na sudu.
-
noviclan