OLX.BA - sve o tome

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Vox_liberi

#6701 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by Vox_liberi »

Prijavljen i blokiran. Hvala vam
canvra888

#6703 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by canvra888 »

kabal1337 wrote: 14/04/2025 16:21 https://olx.ba/artikal/67576970
malko :lol:
:lol: :lol:

Šta kaže, kao nov :-)
noviclan

#6704 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by noviclan »

Nije ovaj malko iz sarajeva
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6705 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by Truba »

sta se moze dogoditi da olx shopu nestanu svih 3000 oglasa ali nije bio online 20 dana
i nije banovan
500 dostava
2000 dojmova

nije platio ceh?
Toxic91

#6706 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by Toxic91 »

Hocu da upozorim raju koja gledaju kupovinu automobila na "auto plac" AC_STANIC u Lukavici. Uzeo Audija A4 prije 8 mjeseci auto od samog starta auto je imalo problema sa potrosnjom ulja napocetku manje ali cim sam uradio mali servis auto je enormno pocelo da trosi ulje na 500km 1l narokali su ga aditivima samo da bi ga nekome uvalili. Troskove generalke motora nece nista da prizna. Pitanje je dal im je i firma cista jer uvozni papiri uopste nisu isli preko njih.
noviclan

#6707 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by noviclan »

Toxic91 wrote: 16/04/2025 09:08 Hocu da upozorim raju koja gledaju kupovinu automobila na "auto plac" AC_STANIC u Lukavici. Uzeo Audija A4 prije 8 mjeseci auto od samog starta auto je imalo problema sa potrosnjom ulja napocetku manje ali cim sam uradio mali servis auto je enormno pocelo da trosi ulje na 500km 1l narokali su ga aditivima samo da bi ga nekome uvalili. Troskove generalke motora nece nista da prizna. Pitanje je dal im je i firma cista jer uvozni papiri uopste nisu isli preko njih.
Zar ne ide garancija za motor i mjenjac 6mjeseci
Toxic91

#6708 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by Toxic91 »

noviclan wrote: 16/04/2025 19:02
Toxic91 wrote: 16/04/2025 09:08 Hocu da upozorim raju koja gledaju kupovinu automobila na "auto plac" AC_STANIC u Lukavici. Uzeo Audija A4 prije 8 mjeseci auto od samog starta auto je imalo problema sa potrosnjom ulja napocetku manje ali cim sam uradio mali servis auto je enormno pocelo da trosi ulje na 500km 1l narokali su ga aditivima samo da bi ga nekome uvalili. Troskove generalke motora nece nista da prizna. Pitanje je dal im je i firma cista jer uvozni papiri uopste nisu isli preko njih.
Zar ne ide garancija za motor i mjenjac 6mjeseci
Kod ovih je kao samo garancija na kilometre popisam im se na njihove kilometre na audiju 198 hiljada motor kad su otvorili u servisu klipovi karike cilindri sve u kurcu , ljudi su zesce prevare Dejan i njegov brat Bojan. Opisu auto detaljno kao da je tek iz fabrike izasao a ustvari podvala zesca.
xPaco1337

#6709 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by xPaco1337 »

Koji motor u A4 ? Ako je bilo koji benzinac nemoj se cudit njima je mana do 2016 sa karikama da ulje troše. Kao i sa CVT mjenjacima isto do 2016 veliki problemi. 2.0 tdi ti sigurno nece trosit ulje, moze curiti ali svako curenje se moze zaustaviti ako imas normalnog majstora.

Ja ne znam što ljudi ne istraže takve stvari kad kupuju auto, sve moguce mane i probleme da znaš šta te čeka. Ja kad sam kupovao A4 htjeo sam automatika...dok nisam vidio šta se dešava sa CVT-om odustao sam i rađe cu ga ja šaltat nego da radim servis svakih par hiljada mjenjaca i da cekam kad ce ckrnit kad vec nije pouzdan mjenjac.
Toxic91

#6710 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by Toxic91 »

kazo wrote: 17/04/2025 08:50
Toxic91 wrote: 16/04/2025 22:35
kabal1337 wrote: 16/04/2025 19:40

@kazzoo jel ono bjese i ti od istih kupi volva?
Dejan vojno lice a brat Bojan u sipi radi firma (ako mogu tako da je nazovem) im registrovana za popravku i servis vozila imaju tu neku kao radionicu za sminkanje vozila a na placu i sa kolima se vrse razne malverzacije. Ja sam nasjeo sto bi se reklo pojeo govno cuvajte se ljudi ovakvih smecara jer ne prezaju ni od cega. Stace se i njima na rep kako radili tako ce im se vratiti kad tad. Ako ima jos ko da su ga sjebali pisite u inbox
Ista situacija i kod mene bila. Nakon 500 km auto počelo trošiti ulje. S tim da je meni svaki majstor govorio da je to normalno kod volva. Dok nisam nasao majstora kako treba i koji je rekao da su karike otišle. Na sve to auto je vraćeno bilo za 50.000 km.
Mislim da Bojan radi u MUP-u, jer je meni auto bez tablica dovukao do kuće.

Uvoz ide preko neke druge firme (zaboravio sam u kojem se gradu nalaze, ali je blizu granice). Ta firma proda njima auto i onda oni ovdje prodaju. Ja sam imao i problema sa registracijom. MUP Ilidža traži neke dodatne papire prilikom prve registracije i oni to nisu imali, jer petljaju nešto prilikom prodaje sa firme 1 na firmu 2.

Kada sam ja kupovao, bili su na početku i livada bila u avliji, sada su to dosta sredili, usminkali i slabo će ko posumnjati da su prevaranti.

Ako adminsitracija dozvoli, treba napraviti posebnu temu za njih i upozoriti buduće kupce.
xPaco1337 wrote: 17/04/2025 09:42
Koji motor u A4 ? Ako je bilo koji benzinac nemoj se cudit njima je mana do 2016 sa karikama da ulje troše. Kao i sa CVT mjenjacima isto do 2016 veliki problemi. 2.0 tdi ti sigurno nece trosit ulje, moze curiti ali svako curenje se moze zaustaviti ako imas normalnog majstora.

Ja ne znam što ljudi ne istraže takve stvari kad kupuju auto, sve moguce mane i probleme da znaš šta te čeka. Ja kad sam kupovao A4 htjeo sam automatika...dok nisam vidio šta se dešava sa CVT-om odustao sam i rađe cu ga ja šaltat nego da radim servis svakih par hiljada mjenjaca i da cekam kad ce ckrnit kad vec nije pouzdan mjenjac.
A4 b8.5 2.0 TDI 177konja manuelac CGLC oznaka motora, od samog starta auto je imalo problem sa DPF om nije htjelo da zavrsi regeneraciju ispostavilo se da auto ima lazni softver sa kojim je audi imao aferu 2012 pa do 2015 serije, a uz to na sve se nadovezala potrosnja ulja koja je enormno velika. Ko zna koja je i prava kilometraza na njemu manipulatori su to veliki
xPaco1337

#6711 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by xPaco1337 »

Toxic91 wrote: 17/04/2025 10:02 A4 b8.5 2.0 TDI 177konja manuelac CGLC oznaka motora, od samog starta auto je imalo problem sa DPF om nije htjelo da zavrsi regeneraciju ispostavilo se da auto ima lazni softver sa kojim je audi imao aferu 2012 pa do 2015 serije, a uz to na sve se nadovezala potrosnja ulja koja je enormno velika. Ko zna koja je i prava kilometraza na njemu manipulatori su to veliki
Kod mene je CJCA, u dokumentaciji od auta sam našao u Švicarskoj taj recall što je bio u vezi dieselgate-a...ne mogu rec šta je tačno pisalo jer je na Francuskom bilo pa nisam pohvatao sve pa da je vjerovatno na njemu bilo popravljeno to oko softwarea. Ja kad sam kupio auto bio je DPF pun tako da sam i njega i EGR uklonio odma mislim isto bi uradio i da nije bio pun :lol:

@Probaj provjeriti auto na car verticalu ? Ja prije kupovine sam pogledao i auto je 2022 imalo 210k ja sam ga kupio sa 270 tako da ono od prilike mi je odgovarala kilometraža.
azdralovic

#6712 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by azdralovic »

Toxic91 wrote: 17/04/2025 10:02
Toxic91 wrote: 16/04/2025 22:35

Dejan vojno lice a brat Bojan u sipi radi firma (ako mogu tako da je nazovem) im registrovana za popravku i servis vozila imaju tu neku kao radionicu za sminkanje vozila a na placu i sa kolima se vrse razne malverzacije. Ja sam nasjeo sto bi se reklo pojeo govno cuvajte se ljudi ovakvih smecara jer ne prezaju ni od cega. Stace se i njima na rep kako radili tako ce im se vratiti kad tad. Ako ima jos ko da su ga sjebali pisite u inbox
Ista situacija i kod mene bila. Nakon 500 km auto počelo trošiti ulje. S tim da je meni svaki majstor govorio da je to normalno kod volva. Dok nisam nasao majstora kako treba i koji je rekao da su karike otišle. Na sve to auto je vraćeno bilo za 50.000 km.

Uvoz ide preko neke druge firme (zaboravio sam u kojem se gradu nalaze, ali je blizu granice). Ta firma proda njima auto i onda oni ovdje prodaju. Ja sam imao i problema sa registracijom. MUP Ilidža traži neke dodatne papire prilikom prve registracije i oni to nisu imali, jer petljaju nešto prilikom prodaje sa firme 1 na firmu 2.

Kada sam ja kupovao, bili su na početku i livada bila u avliji, sada su to dosta sredili, usminkali i slabo će ko posumnjati da su prevaranti.

Ako adminsitracija dozvoli, treba napraviti posebnu temu za njih i upozoriti buduće kupce.

A4 b8.5 2.0 TDI 177konja manuelac CGLC oznaka motora, od samog starta auto je imalo problem sa DPF om nije htjelo da zavrsi regeneraciju ispostavilo se da auto ima lazni softver sa kojim je audi imao aferu 2012 pa do 2015 serije, a uz to na sve se nadovezala potrosnja ulja koja je enormno velika. Ko zna koja je i prava kilometraza na njemu manipulatori su to veliki
kakve veze ima DPF sa laznim softverom...
Toxic91

#6713 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by Toxic91 »

azdralovic wrote: 17/04/2025 10:12
Toxic91 wrote: 17/04/2025 10:02

kakve veze ima DPF sa laznim softverom...
Nije softwer na autu nego sotwer za izduvne gasove koji je vezan sa dpf om diselgate afera koja je bila, gdje se regeneracija ne moze da zavrsi i uvjek vrti na 1000 obrtaja a ako se razumis to znas da je smrt za auto i to se tako u instranstvu vozilo godinama gdje dpf prilikom regeneracije ubacuje naftu u ulje i onda to ulje gubi viskozitet itakvo ulje ide u motor samim ti dolazi do ostecenja karika klipova itd
kabal1337

#6714 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by kabal1337 »

izvuci osigurac abs pumpe, provozaj auto pri maloj brzini. spoji na dijagnostiku i ocitaj km
manuchao91

#6715 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by manuchao91 »

neki tip s olx hoce da kupi nesto od mene 850 KM i sve se dogovorimo s postom.Trebam samo potvrditi klikom na link
ja udjem na link kad se otvori polje unesi broj kartice i sve ostale podatke s kartice fino napravljeno lafo link od brze pošte

naravno da nisam nista unio samo sam izasao i prijavio administraciji

sad me interesuje da li moze nesto drugo skemovat na mom telefonu s obzirom da sam usao na link al nisam uneo nikakve podatke odmah sam ga blokirao
azdralovic

#6716 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by azdralovic »

manuchao91 wrote: 18/04/2025 14:47 neki tip s olx hoce da kupi nesto od mene 850 KM i sve se dogovorimo s postom.Trebam samo potvrditi klikom na link
ja udjem na link kad se otvori polje unesi broj kartice i sve ostale podatke s kartice fino napravljeno lafo link od brze pošte

naravno da nisam nista unio samo sam izasao i prijavio administraciji

sad me interesuje da li moze nesto drugo skemovat na mom telefonu s obzirom da sam usao na link al nisam uneo nikakve podatke odmah sam ga blokirao
ne moze
MehmedPasaMoric

#6717 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by MehmedPasaMoric »

https://olx.ba/artikal/66193568

Jesu li ovi legit? Vidim cijene nekih mobitela su dosta povoljnije nego kod drugih, a nisam nikad nista narucivao od njih
Truba

#6718 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by Truba »

Truba

#6719 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by Truba »

https://www.facebook.com/share/v/16RvxTZYPq/

Svuda isto
Zena napravila show karikirajuci komunikaciju za krevet koji poklanja
zippoo87

#6720 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by zippoo87 »

Truba wrote: 13/05/2025 06:37 https://www.facebook.com/share/v/16RvxTZYPq/

Svuda isto
Zena napravila show karikirajuci komunikaciju za krevet koji poklanja
Ljudi su cirkus.
Evo maloprije ,javlja mi se neki na oglas prozora. Ostao mi jedan drveni prozor ,ja ga stavio na olx,po niskoj cijeni,ono ako nekome zatreba da se namiri,meni ne treba...i napisao sve detalje o prozoru i evo javlja mi se lik,pita moze li se prozor razdvojiti,kao da opere stakla,ja napisem da moze i uslikam mu razdvojen prozor...eto 10 poruka,kako on ne vidi to gdje je razdvojen na slici,kako se razdvaja,sa koje strane...ja mu opet sve napisem ,uslikam,opet on ne vjeruje svojim ocima :lol:
Ajde nekako mu "nacrtam" ...kaze kupio bi prozorE (mnozina).
Ja mu kazem,gdje je vidio da prodajem prozorE ,kada na oglasu lijepo pise "prozor",jednina...kaze "ja sam mislio da imas vise" :lol: :lol: :lol:

I kada ovakvim napises da su glupi,jos se i naljute na tebe :lol:
Truba

#6721 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by Truba »

Vise nije ni smijesno
sarajevosa

#6722 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by sarajevosa »

Kako neko postavi 200 artikala za jedan dan na svom profilu?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#6723 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by Velkoski »

skripta, bot, neki api kojeg možda imaju? biraj :mrgreen:
sarajevosa

#6724 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by sarajevosa »

Ako je legalno volio bih i ja da imam 😁 Kao da sam jednom naletio na neku stranicu što nudi povezivanje tvoje web stranice i olx-a, moguće da tako rade.
azdralovic

#6725 Re: OLX.BA - sve o tome

Post by azdralovic »

sarajevosa wrote: 14/05/2025 06:11 Ako je legalno volio bih i ja da imam 😁 Kao da sam jednom naletio na neku stranicu što nudi povezivanje tvoje web stranice i olx-a, moguće da tako rade.
https://api-documentation.olx.ba
Post Reply