Neko izgubi, drugi ustedi pa za 4 nedjelje moze zenu umjesto u trzni odvesti na Vlasic. Uglavnom, moras kao ferengiji vjerovati u veliki materijalni kontinum koji odrzava univerzum zajedno. Ili ti ga na nasem "jos se nije rodio kome je marka ostala u dzepu".drug_profi wrote: ↑15/04/2025 11:54 Vala sablasno izgleda nedelja. I samo skontaš koje pare se gube svaki taj dan.
Neradna nedjelja u FBiH
Moderator: anex
- dr_Evil
#6176 Re: Neradna nedjelja u FBiH
-
1Dante1
#6177 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Sto bi vodio zenu, kada moze ljubavnicu? Neka zena ide s djecom negdje setati.
- drug_profi
#6178 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Quark je bio vrlo pragmatičan lik. Zapravo ilustracija ljudske pohlepe i oportunizma.
Evolutivno ispravno ponašanje.
E sad, kad postaneš uzvišen, onda imaš skrupule, savjest i tako te bolesti....
Evolutivno ispravno ponašanje.
E sad, kad postaneš uzvišen, onda imaš skrupule, savjest i tako te bolesti....
- tramvajtrojka
#6179 Re: Neradna nedjelja u FBiH
gdje sablasno izgleda nedjelja u nedjelju se gradom nije moglo procidrug_profi wrote: ↑15/04/2025 11:54 Vala sablasno izgleda nedelja. I samo skontaš koje pare se gube svaki taj dan.
- Cherry-Cherry
#6180 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Pa bolje je da vrvi od ljudi, da se osjeti život, nego mrtvilo, pustinja i depresija. Scena kao iz apokaliptičnih filmova, posljednji čovjek na zemlji. To nije tužno, to je sablasno. O gubitku zarade da ne govorimo. Ali dobro, sada kasirke idu na izlet sa porodicom na planinu.tramvajtrojka wrote: ↑15/04/2025 12:23gdje sablasno izgleda nedjelja u nedjelju se gradom nije moglo procidrug_profi wrote: ↑15/04/2025 11:54 Vala sablasno izgleda nedelja. I samo skontaš koje pare se gube svaki taj dan.![]()
- Cherry-Cherry
#6181 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ali čuj onog bisera, molim te. Kaže, ne može mi niko pera odbiti, dođem da se sprdam...
Jesi li ti svjestan sebe? 
- Sanjarko
#6182 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ma jbla ih neradna nedelja, svi ovdje navale u petak ili subotu, prosle hefte malo nedostajalo da mi staru pukne auto jer je bila navala, a i onako su kriticne ove prodavnice sve, a kola na svakom cosku, jos mnogi divljaju, zure i sl.
- DaysleepeR
#6183 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Kao neko ko se sjeća Sarajeva prije rata, "pustahija" nedjeljom je najsličija tome.kakaljin wrote: ↑15/04/2025 11:57Najgori dan, nigdje nikoga. Pustahija. Nema zivota u gradu, da vidis da je grad ziv da ljudi hodaju. Toga na zalost nema vise. Ali nadam se ne dugoDaysleepeR wrote: ↑15/04/2025 11:55 Sad je nedjelja postala najbolji dan.
Može se rahat kretati po gradu.
Što je jednom apokalipsa, drugom je raj.
Biram uvijek da Sarajevo više liči na švedsku "pustahiju" nego na prenaseljeni istok tipa Istanbul.
Treba malo i odahnuti od gužvi i prometa. Bolje je i za zrak u gradu.
- Cherry-Cherry
#6184 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Miješaš stvari, koje veze nemaju jedne sa drugima. I ja sam uvijek za Švedsku, a ne za Istanbul što se tiče mentalnog sklopa i kulture življenja. Ali ovdje je riječ o nečem drugom.DaysleepeR wrote: ↑15/04/2025 13:21Kao neko ko se sjeća Sarajeva prije rata, "pustahija" nedjeljom je najsličija tome.kakaljin wrote: ↑15/04/2025 11:57Najgori dan, nigdje nikoga. Pustahija. Nema zivota u gradu, da vidis da je grad ziv da ljudi hodaju. Toga na zalost nema vise. Ali nadam se ne dugoDaysleepeR wrote: ↑15/04/2025 11:55 Sad je nedjelja postala najbolji dan.
Biram uvijek da Sarajevo više liči na švedsku "pustahiju" nego na prenaseljeni istok tipa Istanbul.
- DaysleepeR
#6185 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ne dijelimo mišljenje.Cherry-Cherry wrote: ↑15/04/2025 13:29Miješaš stvari, koje veze nemaju jedne sa drugima. I ja sam uvijek za Švedsku, a ne za Istanbul što se tiče mentalnog sklopa i kulture življenja. Ali ovdje je riječ o nečem drugom.DaysleepeR wrote: ↑15/04/2025 13:21Kao neko ko se sjeća Sarajeva prije rata, "pustahija" nedjeljom je najsličija tome.
Recimo Prag, vikendom su turističke posjete i Prag je prepun.
Ljudi koji žive u Pragu masovno napuste grad preko vikenda i odu na vikendice da izbjegnu tu gužvu.
Mi pojma nemamo šta je kvalitet života.
Samo daj gužve, frke, što nabijenije nek se osjeti život.
A niko nikog očima ne može.
Ne dijelim tu "estetiku".
- drug_profi
#6186 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Pa mislim realno, ko voli grad taj voli i gužvu.
Gradovi bez gužve nisu gradovi. Mrtvaje.
Srećom uvijek ima gdje da se ode ako želiš malo odmoriti.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#6187 Re: Neradna nedjelja u FBiH
drug_profi wrote: ↑15/04/2025 14:01 Pa mislim realno, ko voli grad taj voli i gužvu.
- Cherry-Cherry
#6188 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Upravo. Šta je grad bez ljudi? Pustahija. Kad neko poželi da je sam, onda ode na planinu ili slično.konektovan wrote: ↑15/04/2025 14:10drug_profi wrote: ↑15/04/2025 14:01 Pa mislim realno, ko voli grad taj voli i gužvu.
Srećom uvijek ima gdje da se ode ako želiš malo odmoriti.![]()
Pa sve svjetske metropole New Yorku, London, Pariz, Sidney.. žive 24 sata. Zamislite da je tamo mrtvilo i depresija.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6189 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Savrseno opisano.DaysleepeR wrote: ↑15/04/2025 13:32Ne dijelimo mišljenje.Cherry-Cherry wrote: ↑15/04/2025 13:29Miješaš stvari, koje veze nemaju jedne sa drugima. I ja sam uvijek za Švedsku, a ne za Istanbul što se tiče mentalnog sklopa i kulture življenja. Ali ovdje je riječ o nečem drugom.DaysleepeR wrote: ↑15/04/2025 13:21
Kao neko ko se sjeća Sarajeva prije rata, "pustahija" nedjeljom je najsličija tome.
Recimo Prag, vikendom su turističke posjete i Prag je prepun.
Ljudi koji žive u Pragu masovno napuste grad preko vikenda i odu na vikendice da izbjegnu tu gužvu.
Mi pojma nemamo šta je kvalitet života.
Samo daj gužve, frke, što nabijenije nek se osjeti život.
A niko nikog očima ne može.
Ne dijelim tu "estetiku".
- DaysleepeR
#6190 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Siguran sam da ljudi koji stanuju uz Bulevar Meše Selimovića, kao i uz druge veoma prometne ulice Sarajeva konačno mogu nedjeljom malo otvoriti prozore i odahnuti dušom.
0% osjećaja imamo za opšte dobro.
Samo daj meni i šta se meni sviđa i šta meni odgovara.
Bez osjećaja za opšte dobro, ništa nam se dobro ne piše.
BTW. je li ko vidio kod Kristijana Iličića kako izgleda Adis Abeba, glavni grad Etiopije?
Pustahija
https://www.facebook.com/share/r/199vrL ... tid=wwXIfr
BTW. je li ko vidio kod Kristijana Iličića kako izgleda Adis Abeba, glavni grad Etiopije?
Pustahija
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#6191 Re: Neradna nedjelja u FBiH
DaysleepeR wrote: ↑15/04/2025 14:59 Siguran sam da ljudi koji stanuju uz Bulevar Meše Selimovića, kao i uz druge veoma prometne ulice Sarajeva konačno mogu nedjeljom malo otvoriti prozore i odahnuti dušom.
Pustahija
- drug_profi
#6192 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ako proda stan u BMS, može kupiti drugi malo dalje od BMS možda čak i noviji i veći, ali sigurno mirniji i prozračniji.
Cijena stanovanja u gradu je gužva i buka jer je grad živo biće.
Da li je sad ljepota neradne nedelje sa kasirki na izletu prebačena na stanovnike BMS koji mogu otvoriti prozore?
Poenta je zapravo da se rad ne smije zabranjivati. Zakonodavac mora donijeti propise koji će efikasno spriječiti izrabljivanje i kršenje prava radnika, ispekcija rada mora raditi svoj posao itd.
Cijena stanovanja u gradu je gužva i buka jer je grad živo biće.
Da li je sad ljepota neradne nedelje sa kasirki na izletu prebačena na stanovnike BMS koji mogu otvoriti prozore?
Poenta je zapravo da se rad ne smije zabranjivati. Zakonodavac mora donijeti propise koji će efikasno spriječiti izrabljivanje i kršenje prava radnika, ispekcija rada mora raditi svoj posao itd.
- DaysleepeR
#6193 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ja mislim da je ta tema oko kasirki davno završena.
Ja se referišem na upise koji proglašavaju stanje u gradu nedjeljom kao apokaliptično.
Ja recimo subotom ni motorom ne mogu da se krećem kroz grad kolika je gužva, a nedjeljom se krećem kao nekad 2005 godine kad sam tek počeo motor da vozim.
Lijepo je, mirno, tišina, kako nedjelja i treba da bude.
Ja se referišem na upise koji proglašavaju stanje u gradu nedjeljom kao apokaliptično.
Ja recimo subotom ni motorom ne mogu da se krećem kroz grad kolika je gužva, a nedjeljom se krećem kao nekad 2005 godine kad sam tek počeo motor da vozim.
Lijepo je, mirno, tišina, kako nedjelja i treba da bude.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#6194 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Kad nam krene navala stranih radnika, mi cemo sa sjetom pricati o danasnjim vremenima.
Bit ce pojam kad te na kasi ili u kaficu usluzi neko kome je nas jezik maternji.
O getima koja ce se stvarati suvisno je i pricati.
Bit ce pojam kad te na kasi ili u kaficu usluzi neko kome je nas jezik maternji.
O getima koja ce se stvarati suvisno je i pricati.
- Cherry-Cherry
#6195 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ispade sad nerad nedeljom je za opšte dobro. De, ljudi, odvadite malo. Znači, u New Yorku niko ne misli ni na koga, kasirke nedeljom ne idu na izlet.
-
bumerangss
#6196 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Eno na fb Muhamed ef Velić kuka sto se ne radi nedjeljom jer i on radi nedjeljomsamo sarajevo wrote: ↑15/04/2025 11:37 par nikova drzi ovu temu zivom mjesecima,svi ostali su navikli,ne znam nikoga ko kuka na nedjelju
Ko zna nek postavi ovdje njegov post dok ga nije obrisao jer ima dosta kontra misljenja u komentarima direktno od njegovih fb prijatelja
Ja mu nisam u prijateljima nego samo pratitelj pa mu ne mogu komentarisati nego samo lajkati
-
bumerangss
#6197 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Vala tuhafluk... samo jos oni natpisi fale "pazi snajper" da me podsjeti na ratno SarajevoDaysleepeR wrote: ↑15/04/2025 11:55 Sad je nedjelja postala najbolji dan.
U tramvaju nas 10ak, po 2 3 putnika uđu i 2 3 izađu
Da nije autopijace ni tramvaji ne bi imali radi koga voziti
Tuga, a turisticka sezona dolazi... vrvit ce od sebilja do vjecne vatre i to je to a vec ispred Aria centra pustahija
- konektovan
#6198 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Jos sto nemogu ovih supljaka od daysleepera
Kakva je poveznica etiopije i Sarsjeva sta hoces da kazes?!
Glavni grad mora da zivi 24 sata,..kao i svugdje sto zivi, bas iz razloga sto su glavbu gradovi udarna mjesta,..a Boga mi i za domaci svijet. Hebote, pa Kandahar je zivlje mjesto od Sarajeva.
Kakva je poveznica etiopije i Sarsjeva sta hoces da kazes?!
Glavni grad mora da zivi 24 sata,..kao i svugdje sto zivi, bas iz razloga sto su glavbu gradovi udarna mjesta,..a Boga mi i za domaci svijet. Hebote, pa Kandahar je zivlje mjesto od Sarajeva.
-
ibizza
#6199 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Kakva je situacija u Beču, radi li se nedjeljom kod njih?konektovan wrote: ↑15/04/2025 15:45 Jos sto nemogu ovih supljaka od daysleepera![]()
Kakva je poveznica etiopije i Sarsjeva sta hoces da kazes?!![]()
- konektovan
#6200 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Nekako mi Bečaj zivlje djeluje od Sarajeva ,..majku mu..ibizza wrote: ↑15/04/2025 15:48Kakva je situacija u Beču, radi li se nedjeljom kod njih?konektovan wrote: ↑15/04/2025 15:45 Jos sto nemogu ovih supljaka od daysleepera![]()
Kakva je poveznica etiopije i Sarsjeva sta hoces da kazes?!![]()