Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- drug_profi
#23626 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Para nema izgleda i to je vjerovatno razlog. Ponder je oteo gutu.
Završiće oni do izbora ovo od Bara do Hotonja sigurno. To bi bila velika glupost da ostave nedovršeno.
Završiće oni do izbora ovo od Bara do Hotonja sigurno. To bi bila velika glupost da ostave nedovršeno.
Last edited by drug_profi on 15/04/2025 09:09, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#23627 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
pa svjedno dodje na asdresu kazna i kad je okacilast mohicans wrote: ↑13/04/2025 13:27 Ali u tom slučaju moraju na adresu poslati. Ne znam šta je tu dokaz, policajčeve riječi, da li slika ide u prilogu, vidjet ćemo.
mogu reci da je ovo mnogo bolje mislis promasili te a ono iznenajdjenje
suporaaajz
- Haris.ba
#23628 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Prva i dvanaesta su projekti koje placa i Federacija.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑15/04/2025 09:07 Ma nemaju oni para za to, samo ne smiju reci.
Koliko god cudno zvucalo, toh 20 miliona za prugu i jos toliko za tramvaje i trole je nista sta ce trebati za prvu, eventualno nultu. I onda biraj bar ono sto mozes deliverati prije izbora.
Logika je jasna sasvim, nije idealno za nas obicne ljude al hajde bolje je nego prije pa se moze istolerisati. Jos koju godinu, ne vise od tog.
Ne placa to sam kanton.
Dvanaestu mislim da u 100% iznosu placa FBiH (Ceste Federacije). A, neka je podjela na prvoj. Mislim da je 1/3 iznos FBiH.
Za prvu je dobijeno kredita na ime kantona, nekih 30 miliona. Davalo se i direktno love iz budzeta (mislim 15 miliona za otkup objekata). Vlada FBiH je dala svojih oko 30 miliona.
Da ponovim. Pare nisu problem ni za prvu, ni za dvanaestu, ni za nultu.
Niko ne smije Stetu pitati gdje su i kako potrosene pare.
-
kakaljin
#23629 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ponder je dosta toga usporio, A taj novac ostali kantoni ne koriste nego je bitno bilo oduzeti KS da se uspori razvoj KSdrug_profi wrote: ↑15/04/2025 09:08 Para nema izgleda i to je vjerovatno razlog. Ponder je oteo gutu.
https://www.klix.ba/biznis/finansije/do ... /250409120
Ali opet radi se i vidi se
- Haris.ba
#23630 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Sta je konkretno ponder usporio na 12 transverzali?
Kako je ponder povezan sa tim sto jedna opcina ne da saglasnost dok se projekat ne izmjeni "kako narodu odgovara"?
Sta je ponder usporio na prikljucku autoceste u Vlakovu?
Sta je ponder usporio na nultoj?
Ponder je postao korisna isprika za nerad.
-
laik1981
#23631 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Upravo tako. Ponder kao opravdanje za sve.
- drug_profi
#23632 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Nešto mi se čini da sam negdje čitao da ove godine namjeravaju početi XII, znamo da će južnu do kružnog raditi.
O prvoj i nultoj se pričalo nedavno.
Ne zanemari efekat izbora i pamćenje zlatne ribice.
Dakle pred izbore mora sve da grmi od radova i otvaranja.
- Haris.ba
#23633 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Sve sto si naveo se isto pricalo i za prosle izbore.drug_profi wrote: ↑15/04/2025 09:35 Nešto mi se čini da sam negdje čitao da ove godine namjeravaju početi XII, znamo da će južnu do kružnog raditi.
Tanovic se slikao sa slikom kruznog na Grbavici na juznoj. Eno, vidimo kako se nista nije uradilo.
Ista prica i za ostale projekte.
Da ponovim. Ministar saobracaja je izdao rjesenje za parking uz nultu. Sa onakvim izlazom na cestu.
Prvu ce tunele zavrsiti. Ali, niti se sta radi sa strane Alipasine da se spoji, niti se ista radi od strane Hotonja. Samo najave. A, od najava nista....
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#23634 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Je li imao opciju da ne izda?Haris.ba wrote: ↑15/04/2025 09:38Sve sto si naveo se isto pricalo i za prosle izbore.drug_profi wrote: ↑15/04/2025 09:35 Nešto mi se čini da sam negdje čitao da ove godine namjeravaju početi XII, znamo da će južnu do kružnog raditi.
Tanovic se slikao sa slikom kruznog na Grbavici na juznoj. Eno, vidimo kako se nista nije uradilo.
Ista prica i za ostale projekte.
Da ponovim. Ministar saobracaja je izdao rjesenje za parking uz nultu. Sa onakvim izlazom na cestu.
Prvu ce tunele zavrsiti. Ali, niti se sta radi sa strane Alipasine da se spoji, niti se ista radi od strane Hotonja. Samo najave. A, od najava nista....
- Haris.ba
#23635 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pa nije gledajuci ko je podnosioc zahtjeva. Moras pokazati da nisi na daljinski onda.
Ali, da se radilo po javnom interesu moglo se bez problema prvo ulaz i izlaz sa parkinga izmjestiti.
Da ne pricam o dogovoru o otkupu zemljista.
Ako cemo mak na konac - ono tamo nije ucrtano kao parking ni u jednom prostornom dokumentu. Znaci, sve se moglo uslovljavati.
Last edited by Haris.ba on 15/04/2025 10:07, edited 1 time in total.
- drug_profi
#23636 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ja se kladim da će sve raskopat u narednih 18 mjeseci.
Šta će od tog završiti ne znam, ali bi im bilo pravo glupo da tunel KG ostave nekoj drugoj vlasti da se okiti.
Jer ni u malom mozgu SDFA to nije imala da radi nikad. Kao ni trolu za Vogošću. To im je samo bila predizborna reciklirajuća.
Šta će od tog završiti ne znam, ali bi im bilo pravo glupo da tunel KG ostave nekoj drugoj vlasti da se okiti.
Jer ni u malom mozgu SDFA to nije imala da radi nikad. Kao ni trolu za Vogošću. To im je samo bila predizborna reciklirajuća.
- Logovan
- Logovan
- VladaFBiH
-
username_here
#23640 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ma samo cekaj dok im neko pokaze da i ceste mogu na stubovima ili cak i tramvaj. To ce tek da budu megaprojekti samo dok ove starije generacije pomru pa dodju neki mladji.
- problemnatravunu
#23641 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ili kad skontaju da se cesta može i pod zemlju provući......username_here wrote: ↑16/04/2025 09:18Ma samo cekaj dok im neko pokaze da i ceste mogu na stubovima ili cak i tramvaj. To ce tek da budu megaprojekti samo dok ove starije generacije pomru pa dodju neki mladji.
- Thorgerson
#23642 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Bulevar raskrsnica pocela izgradnja u augustu 2023. Godine.
Pa jel ih stid.
Dvije jebene godine ono dole stoji raksopano, razrovljeno. Ne zanima me ko je kriv, vik, gas, telecom.
Svi su idioti.
Taj kruzni na juznoj je isto zamazivanje ociju. Radi se o popisanih 100m ceste i KT.
Ponder nije opravdanje. I kad nije bio ponder, nije bilo planova za ceste.
Obecali su kada dodju na vlast u federaciji, da ce krenuti sa izgradnjom XII. I? Sta bi? Gdje zapelo? Sta je sa lot 3c na mostarskom? Pa jbt izbore su na tome ganjali. Stoji kako stoji godinama.
Steta je odradio odlican posao sto se tice javnog prevoza. Tu mu se treba skinuti kapaal. Uradio je generacijski projekat i to se mora odati priznanje. Ali ovoliko zapostaviti gradnju cesta, ne znam.
Pa jel ih stid.
Dvije jebene godine ono dole stoji raksopano, razrovljeno. Ne zanima me ko je kriv, vik, gas, telecom.
Svi su idioti.
Taj kruzni na juznoj je isto zamazivanje ociju. Radi se o popisanih 100m ceste i KT.
Ponder nije opravdanje. I kad nije bio ponder, nije bilo planova za ceste.
Obecali su kada dodju na vlast u federaciji, da ce krenuti sa izgradnjom XII. I? Sta bi? Gdje zapelo? Sta je sa lot 3c na mostarskom? Pa jbt izbore su na tome ganjali. Stoji kako stoji godinama.
Steta je odradio odlican posao sto se tice javnog prevoza. Tu mu se treba skinuti kapaal. Uradio je generacijski projekat i to se mora odati priznanje. Ali ovoliko zapostaviti gradnju cesta, ne znam.
- Haris.ba
#23643 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Mjenja se projekat jer se narodu koji zivi uz cestu nije svidjalo kako je prvobitno planirano. Sasvim slucajno - opcina Ilidza oba slucaja.Thorgerson wrote: ↑17/04/2025 08:51 Obecali su kada dodju na vlast u federaciji, da ce krenuti sa izgradnjom XII. I? Sta bi? Gdje zapelo? Sta je sa lot 3c na mostarskom? Pa jbt izbore su na tome ganjali. Stoji kako stoji godinama.
P.S.
Sjeca li se iko upisa nipovaca na forumu da 12.se blokira od strane sda, jer eto tako? Pa kad osvoje vlast i maknu sdaovce iz Cesta Federacije - krenuce.
- Thorgerson
#23644 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
A sta je problem, mozda Kasindolska? Ili dole kod Pennyja. Mislim nije bas da je naseljeno nesto previse.Haris.ba wrote: ↑17/04/2025 08:55Mjenja se projekat jer se narodu koji zivi uz cestu nije svidjalo kako je prvobitno planirano. Sasvim slucajno - opcina Ilidza oba slucaja.Thorgerson wrote: ↑17/04/2025 08:51 Obecali su kada dodju na vlast u federaciji, da ce krenuti sa izgradnjom XII. I? Sta bi? Gdje zapelo? Sta je sa lot 3c na mostarskom? Pa jbt izbore su na tome ganjali. Stoji kako stoji godinama.
- Haris.ba
#23645 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Sve je problem. Od Tibre pa nadalje. Sva ta naselja su nabujala sa stanovnistvom, a nemaju cestovne infrastrukture. Svima njima je 12.glavna cesta za spoj sa ostalim cestama.Thorgerson wrote: ↑17/04/2025 08:58 A sta je problem, mozda Kasindolska? Ili dole kod Pennyja. Mislim nije bas da je naseljeno nesto previse.
Kriju od javnosti sta i kako ce biti. Znam da su stanovnici trazili bruku kruznih i raskrsnica u nivou. I da sva krizanja budu u nivou.
- Thorgerson
#23646 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Znaci qrcina.
Mislim ok, potrebe su se stvorile, ima smisla kruzni kod pumpe i kod kasindolske. Plus aerodrom. Ne znam sta vise hoce i kome jos sta treba?
I ovo je previse i rascjepkano, ali sta se moze.
Mislim ok, potrebe su se stvorile, ima smisla kruzni kod pumpe i kod kasindolske. Plus aerodrom. Ne znam sta vise hoce i kome jos sta treba?
I ovo je previse i rascjepkano, ali sta se moze.
- Logovan
#23647 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Traže što više izlaza/ulaza, nemoj da bi neko kružio gluho bilo i daleko. Zamisli potrošiš dodatne dvije minute da bi došao do kuće, firme. Daj svima po jedan izlaz/ulaz.
- JavierBosnia
#23648 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Cemu uopste potreba da neki gradjanin ili grupa njih ucestvuje u takvim odlukama? Valjda imaju ljudi koji su strucni za to, oni naprave projekat, objasnjenje i gotovo, gradi. Sta se ima pitati neki pekar, moler, it inzinjer ili bilo ko kako ce se cesta projektovati, samo zato sto zivi 300 metara u krugu te ceste?
- Haris.ba
#23649 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Zato sto je drzava odlucila da se narod pita za objekte koji se grade u njihovom naselju.JavierBosnia wrote: ↑17/04/2025 10:22Cemu uopste potreba da neki gradjanin ili grupa njih ucestvuje u takvim odlukama? Valjda imaju ljudi koji su strucni za to, oni naprave projekat, objasnjenje i gotovo, gradi. Sta se ima pitati neki pekar, moler, it inzinjer ili bilo ko kako ce se cesta projektovati, samo zato sto zivi 300 metara u krugu te ceste?
To je u sustini javna rasprava. Da se narod upozna sta ce se raditi i da svoj prijedlog. Taj prijedlog se ne mora uvaziti.
Stvar je sto se radi polulizma ti prijedlozi usvoje.
Poenta je sto se ove stvari rade namjerno. Kada se radi prvobitni projekat moze se odrzati javna rasprava i uzeti svi prijedlozi, ti prijedlozi odmah provjeriti i ucrtati u projekat. Ovako se plati jedan projekat, pa se onda opet plati mjenjanje projekta.
- Logovan
#23650 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ma hajde da su to neki normalni prijedlozi i da je to normalna komunikacija, ali jok nije. Predložiš nešto normalno, odbije se, ništa, nema veze. Biće kako obični ljudi kažu, morate nam napraviti ovako, morate nam napraviti onako. Ako nam ne napravite, mi ćemo organizovati proteste, mi ćemo blokirati gradilište. Zbog ovakvih imamo onakav kružni tok u Hrasnom.JavierBosnia wrote: ↑17/04/2025 10:22Cemu uopste potreba da neki gradjanin ili grupa njih ucestvuje u takvim odlukama? Valjda imaju ljudi koji su strucni za to, oni naprave projekat, objasnjenje i gotovo, gradi. Sta se ima pitati neki pekar, moler, it inzinjer ili bilo ko kako ce se cesta projektovati, samo zato sto zivi 300 metara u krugu te ceste?
Vidjet ćeš cirkusa kada krene gradnja gradskog autoputa. Dajte nam ovdje izlaz, ovdje ulaz, ovdje ovo, ovdje ono. A onda ako se krenu slušati građani to neće više biti gradski autoput, već obična cesta.