Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
nemojte pisat o necemu o cemu ocigledno pojma nemate
To moze na bloku koji oni naprave, to sto ti spominjes su tegovi, radilica ne smije ni "mikron" da hoda jer ista ako ima oscilaciju dovesce do pretjerANog trosnja lezajeva, zasto je dotezes na odgovarajuci Nm ako ce imat "manje hoda".
Bracing koji ti spominjes je kada se brusi novi blok i samo leziste se produzi(ide drugaciji lezaj) nekih max 2 mm.
Ako ti bude trebao blok brusit kod nas na hercegovackom aluminiju ti napravimo sve. Samo sat masine je oko 400€(brusi nekih 3-4h) tako da novi blok te izadje oko 4000€×2 ko tebi 10.000 sa dostavom u sda centralu kod tebe u mahalu
To moze na bloku koji oni naprave, to sto ti spominjes su tegovi, radilica ne smije ni "mikron" da hoda jer ista ako ima oscilaciju dovesce do pretjerANog trosnja lezajeva, zasto je dotezes na odgovarajuci Nm ako ce imat "manje hoda".
Bracing koji ti spominjes je kada se brusi novi blok i samo leziste se produzi(ide drugaciji lezaj) nekih max 2 mm.
Ako ti bude trebao blok brusit kod nas na hercegovackom aluminiju ti napravimo sve. Samo sat masine je oko 400€(brusi nekih 3-4h) tako da novi blok te izadje oko 4000€×2 ko tebi 10.000 sa dostavom u sda centralu kod tebe u mahalu
Problem i jest kod subarua ovih sto krene da "hoda" , fabricka greska..
mk ultra wrote: ↑14/04/2025 17:06
Kako se ojacava blok pitam za jarana
Za 1500€ danas komplet vađenje motora sa novim dijelovima sastavljanje i palenje, nema sanse... mozda prije 10g kad je sve bilo 3x jeftinije
Polovan 2.0 TDI 2015 i noviji motor ne mozes naci za 5000 KM. A ima ih na pasja preskakala. Sad ce mi neko reci za 1500 € ce ti ljudi na novo složiti motor sa 2 bloka, klipovima, klipnjacama i radilicom. I to u EU zemlji
Dabogda sceri
Znači prenosim vam iskustva za tog NatKing iz Slovenije ljudi koji su išli. Ako odeš sa ispravnim ee20 koji nije okrenuo leteće i polomio radilicu. Čovjek za 1500 eura otvori, stavi neke jače leteće, zavari ojacanja na blok.
Ako sa rasutim motor dođeš kod njega onda ide sve to plus radilica jača i generalka, pod uslovom da je ostalo ok. Ta igranka je 3000-4000 eura.
Jos da si procitao sta si postavio
Fully CNC produced Re-inforced block.
Gdje god imas lezaj imas i odredjeni hod, nije to nikakvo ojacavanje bloka
Kad ti isporuce CNC izbusen blok u nekom X materijalu koji je razlicit od fabrickog, to nikakve veze nema sa fabrickim blokom a pogotovo ne sa "ojacanjem" bloka
Kad ti isporuce CNC izbusen blok u nekom X materijalu koji je razlicit od fabrickog, to nikakve veze nema sa fabrickim blokom a pogotovo ne sa "ojacanjem" bloka
kabal1337 wrote: ↑14/04/2025 20:02 opet ce se iskriviti glava, i propisat dihtung.
najveca laz za subaru motore, koga god sam pitao ukazuju na tjunere i WRX/STi modele, ovi obicni rijetko kad koji propisa, nista vise od ostalih motora
Ja sam pisao kako se ojacava blok
amaretoo
Koliko cilindara po strani ima Ej20?
ovo sto si ti stavio je za 6 u linij i ljudi ovo ugradjuju/prave za blokove koji oni naprave. ovo ne moze na stock engine( ovo kada stavis treba ti mnogo stvari koje se trebaju izduzit
kabal1337 wrote: ↑14/04/2025 20:02 opet ce se iskriviti glava, i propisat dihtung.
najveca laz za subaru motore, koga god sam pitao ukazuju na tjunere i WRX/STi modele, ovi obicni rijetko kad koji propisa, nista vise od ostalih motora
moj je propisao 2 puta bila tada u SA 2 Legacija(BH na Elidzi vozio neki stranac i ja sa BP) prvi put 10 dana nakon sto sam ga preuzeo i drugi put jer je zamjenski dio bio znj kvalitete.
mk ultra wrote: ↑14/04/2025 20:21
Ja sam pisao kako se ojacava blok
amaretoo
Koliko cilindara po strani ima Ej20?
ovo sto si ti stavio je za 6 u linij i ljudi ovo ugradjuju/prave za blokove koji oni naprave. ovo ne moze na stock engine( ovo kada stavis treba ti mnogo stvari koje se trebaju izduzit
Na to sam naletio prvo, moze moze na fabricki blok, imaju 2 verzije, integrisana sa blokom zamjenskim i ova sto se nasarafi, naravno da idu duzi brezoni i ostalo
kakve bolan tunere, iskrive se na fabrickoj mapi.
Pogledaj pola amerike, ljudi ravnaju glave kod kuce na kamenim plocama i staklu.
Pogledaj pola amerike, ljudi ravnaju glave kod kuce na kamenim plocama i staklu.
jeste, svaki drugi propisa dihtung
mene ljudi blijedo gledali kad sam se provalio
Propisaju u mnogo vecem omjeru nego drugi motori i to benzinci.
mk ultra wrote: ↑14/04/2025 21:29Ko jos pravi dizela da ih se pola razleti za 100k km
Ford
Ma nije
Kazem.opet bude problema na dizelu, ali crkne dizna, crkne turbo, crkne x,y, ali da se razleti to jako tesko...
Bilo je na prvim R5 dizelima VW, bilo je na nekim BMW dizelima, ali uglavnom na vecim kilometrazama i nekim popratnim kvarovima na manjem broju motora...
Kad se fabrika odrekne motora nakon jedne generacije, sta imas vise da razglabas valja li ili ne valja
Qler wrote: ↑15/04/2025 07:24
Znaci osim svih dizela i benzinaca, ostali valjaju
Pa realno, od 2018. na ovamo samo im je Coyote V8 i možda V6 iz Bronco-a da možeš reći da valjaju.
Ford of Europe je za nas relevantan, on je efektivno zasebna firma (koja je na rubu gasenja).
Sve ovo debilno sto stellantis danas radi je evropski ford vec doktorirao, stednja gdje je najbitnije (kvalitet i r&d), outsource-anje svega moguceg i nemoguceg, totalni korporativni haos kod odlucivanja i strategije…
U biti i maticni dio preko bare je isti ali ih spasava redneck mentalitet tamosnjih kupaca.
Obeco sam slikat cu hahaha.
Sta ja znam, na ovoj mojoj mi je sve super , osim plastika na vratima tj drske vrata. Ovo u sredini je sve mehko osim ovog dijela sto je naljepljnica karbona. A sjedista ….. ono sasvim okej.