Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

hatemondays

#26401 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by hatemondays »

drug_profi wrote: 13/04/2025 19:26 Dijaspora sto se mene tice, nema pravo glasa.
Necu vise da uopste diskutujem sa ljudima kojima ovdje nije buducnost.
Meni ga neces uzimati pa ti vidi.
Ozimician

#26402 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ozimician »

Najjace je kad ljudi koji su zaposleni na budzetu (dakle efektivno uzimaju pare od drzave) prozivaju one koji donose pare u drzavu. :D

Nije problem sto se glasaci autobusima iz Srbije dovoze da glasaju na izborima u Srebrenici, ali jeste problem koliko ono 10-15k glasova iz dijaspore za proBiH stranke? U odnosu na broj BH dijaspore, broj glasova je mizeran svakako.
drug_profi

#26403 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

escobar__ wrote: 13/04/2025 21:03 Ti garant na portalu komentarišeš kako dijaspora pere njemačke guzice i raduješ se svakom problemu u inozemstvu potajno se nadajući da će bosansku dijasporu protjerati nazad? 😂
Ne dapače. želim vam svima sve najbolje.
I da se ne vraćate.
Nabili nam cijene nekretnina, kad dođete qurčite se naveliko, a na forumu sve mudroserete kako bi trebalo ovako, kako bi trebalo onako.
Dijaspora je posebna dijagnoza, posebno stanje svijesti. Osjećaj da si bolji od drugih. Ima u medicini ime za to.
drug_profi

#26404 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

hatemondays wrote: 14/04/2025 00:05
drug_profi wrote: 13/04/2025 19:26 Dijaspora sto se mene tice, nema pravo glasa.
A ti si mi poseban slučaj. :mrgreen: :kiss:
made_in_sarajevo

#26405 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by made_in_sarajevo »

I jos jednom avdo govno bi sve dao, samo da moze napisati eh evo konakovic zajebo. Mada sumnjam da js konakovic toliki amater i tamo ti ljudi da ne znaju kako moze ili nd moze ici uplata, a znaju sa senstorima pricati i okrenuti ih na nasu stranu :-)
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#26406 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mk ultra »

escobar__ wrote: 13/04/2025 21:03 Ti garant na portalu komentarišeš kako dijaspora pere njemačke guzice i raduješ se svakom problemu u inozemstvu potajno se nadajući da će bosansku dijasporu protjerati nazad? 😂
Mislim da ti slabo tko ovdje ima takvo misljenje

Ima svasta u dijaspori, od NK radnika do visokokvalifikovanih ljudi koji svoje kvalifikacije nisu mogli ovdje da ostvare. Pola moje generacije radi u elektrodistribuciji Minhen.

Ali ti ljudi nisu ovdje osim 15 radnih dana godisnje a i to manje
Njihova djeca ne

Jednostavno pobjegli su od svega ovoga a hoce sta? Da se i dalje pitaju u toj "rupi" odakle su pobjegli?

E jbg sad...
Skijaš

#26407 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Skijaš »

Ozimician wrote: 14/04/2025 00:55
Nije problem sto se glasaci autobusima iz Srbije dovoze da glasaju na izborima u Srebrenici, ali jeste problem koliko ono 10-15k glasova iz dijaspore za proBiH stranke? U odnosu na broj BH dijaspore, broj glasova je mizeran svakako.
Rajko Vasic i Sanja Vlaisavljevic su u BiH (a i na ovom forumu) ali je ili budala Ili zlonamjeran onaj ko tvrdi da je zbog tog njihov stav o desavanjima u BiH legitimniji od stava Aleksandra Hemona ili Arminke Helic koji nisu u BiH. Huskanje na rat je pogresno, pogotovo kad to radi neko ko zivi van BiH, ali ova forumska moda da se pljuje po dijaspori je nesto trece i u stvari je jedan od rezultata specijalnog rata kojeg se vodi protiv BiH, a koji za cilj ima dalje raslojavanje bosanskohercegovackog tkiva. Nije tesko zakljuciti kome odgovara stvaranje antagonizma u odnosu s dijasporom, odricanje od Ivice Puljica i Adisa Ahmetovica i hiljada drugih koji doprinose na druge nacine, jer zaboga, ne zive u BiH.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#26408 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Truba »

ovo_malo_duse wrote: 14/04/2025 00:02 Kako se botovi kamenjarci upale ko kvarni zubi.Cim namirisu krv eto ih da nas ubjedjuju kako od drzava nema nista . Pola otvorenih pola ovih podmuklih . Ko biva sta ce ko lobirat za drzavu. Ko biva Bosnje glupe.Bosanska djeca gratis lobiraju po vladama i parlamentima i sve ih je vise. I ne zna se za njih. Nikad Vam u kamenjaru nije bilo od kako ste postali nego u ovoj trenutno usranoj drzavi. Zapadna Hercegovina ku..c od ovce od Tvrtka do 90_it. Napljackali ste od rata na ovamo al dzaba topi te se ko svijeca. Trebalo bi vas pustit Rvatakoj da vas HDZ ko slavoniju vrati u kameno doba. Al polako nicija nije do zore. Dzaba vam putevi dole po kamenjaru kad ce jos za par godina vlade Cirilicara & CO sve ostat prazno. A doce I vrijeme kad mrtvi nece glasat. Nije dzaba Cirilicar pozurio da na silu progura Izborni.
:lol: ov malo posta :lol:
KraljicaIzJajca

#26409 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by KraljicaIzJajca »

Novak20 wrote: 13/04/2025 22:21
KraljicaIzJajca wrote: 13/04/2025 21:42
Styling wrote: 13/04/2025 21:04

Nisam upućena u detalje, ali mislim da ćemo uskoro saznati o čemu se radi.
Hvala

Čudim se dečkima u SAD, da su primali na svoj konto/račun, posebno velike sume, jer kako će i kome objasniti u poreznoj službi!? Za ovakve stvari se otvara poseban račun sa Ugovorom. Budemo vidjeli.
Evo se Dodik javno čudi zašto ga Dino nije pitao kako se lobira. :lol:

https://hms.ba/konakovicu-lobisti-vrati ... e-to-radi/
Ako baš nije znao, mogao je pitati nas, mogli smo ga uputiti kako se to radi – rekao je Dodik komentirajući to da su američki lobisti vratili Konakoviću novac koji su skupili poduzetnici iz BiH za lobiranje.

On je pojasnio da je za to potrebna dozvola američkih vlasti i da bude preciziran način, a tek onda da se krene u posao lobiranja.
:D :lol:
SmokingMan

#26410 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SmokingMan »

Niko ne zna gdje je početak a gdje kraj srpske laži.
hatemondays

#26411 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by hatemondays »

drug_profi wrote: 14/04/2025 01:28
Prije nego sto sam postao dijaspora imao sam i ja slicna razmisljanja ali niej to bas tako. Moras obuci tudje cipele da vidis kako zuljaju. Na kraju nama Sarlijama niko ziv ne valja te papak, to Sipac, te Sandzaklija, te ova te onaj. Niko nam ne ljava a divi carsije , gluho bilo, prljavo, zapusteno a da o krkanluku ne pricam. Zadnju stvar koju mi sebi mozemo prisutiti da se odricemo bilo koga ko imalo voli nasu domovinu. Nema nas ko Kineza i Indijaca do posaljemo milone okolo i da nas uvijek jos ima. Evo da navedem konkretan primjer sta dijapsora radi ali niko se ne kurci time, nase dijete bivseg borca (rahmetli) zavrsilo fakultet , odlican student, oca mu znam, nema posla poslije fakulteta, stara zove pita ima li sta kod mene ,ja kazem nema kod mene je to puno komplikovanije ali imam ideju. Zovnem havericu u Svabiji, zena sef klinike u jednoj njemackoj bolnici, pitam moze li sta , kaze reci mu da se javi. Proslo 2 mjeseca dijete dobilo posao gore a niko dinara mu nije uzeo. I hvala Bogu da je tako, gurajmo se pomazimo a ne samo da seremo kako je tesko i da pljujemo jedni druge. Nije sve u jebenim zubima i zderanju cevapa ima nesto i u nijetu i ljubavi prema Bosni.
Chloe
Photo mod

#26412 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chloe »

hatemondays wrote: 14/04/2025 07:46
Prije nego sto sam postao dijaspora imao sam i ja slicna razmisljanja ali niej to bas tako. Moras obuci tudje cipele da vidis kako zuljaju. Na kraju nama Sarlijama niko ziv ne valja te papak, to Sipac, te Sandzaklija, te ova te onaj. Niko nam ne ljava a divi carsije , gluho bilo, prljavo, zapusteno a da o krkanluku ne pricam. Zadnju stvar koju mi sebi mozemo prisutiti da se odricemo bilo koga ko imalo voli nasu domovinu. Nema nas ko Kineza i Indijaca do posaljemo milone okolo i da nas uvijek jos ima. Evo da navedem konkretan primjer sta dijapsora radi ali niko se ne kurci time, nase dijete bivseg borca (rahmetli) zavrsilo fakultet , odlican student, oca mu znam, nema posla poslije fakulteta, stara zove pita ima li sta kod mene ,ja kazem nema kod mene je to puno komplikovanije ali imam ideju. Zovnem havericu u Svabiji, zena sef klinike u jednoj njemackoj bolnici, pitam moze li sta , kaze reci mu da se javi. Proslo 2 mjeseca dijete dobilo posao gore a niko dinara mu nije uzeo. I hvala Bogu da je tako, gurajmo se pomazimo a ne samo da seremo kako je tesko i da pljujemo jedni druge. Nije sve u jebenim zubima i zderanju cevapa ima nesto i u nijetu i ljubavi prema Bosni.
:thumbup: Sklonost osuđivanja i robovanje predrasudama, od onih koji su "savršeni" a imaju ne jedan, nekoliko kofera na leđima koje bi trebali raspakovati i pospremiti prije nego prst upere u nekog drugog.

Tačno je i ovo. Veliki problem Sarajeva.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#26413 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Gledao sam malo na preskok Baketa kod Avde.

Moram priznati da ga je Av Av cak dobro mezio, nije mu davao puno prostora da se demagoski razmase kao na MTV Igman.

Bakir je ljigav, uvlaci se Fahri sad, trazi sebi front, iako ga je Avdo 5 puta podsjetio da sa njim nece niko osim DF-a.

Ne vidi covjek problem u sebi, svi su drugi krivi. Nema ozdravljenja te stranke dok on ne odstupi na ovaj ili onaj nacin. Narod je kaze lud ako opet glasa za ove...

Jak momenat na kraju, prica Bake kako je Fadil stvorio 100 hiljada radnih mjesta, kaze njemu Avdo imate li vi kakav papir za to :lol: kaze Bake poslije emisije cemo :lol: i onda sam rece, hoce jezik pravo, njemacka privreda je rasla :mrgreen:

Kaze Fadil je dobro vodio vladu imali smo i mi potresa, pandemiju i migrantsku krizu. Kaze Avdo jest zato je u zatvoru :lol:

Kaze Sebija je dobro radila. Kaze Avdo sta je sa diplomom. :lol: kaze Bake nebitno je to haha.

Elem nista frajer nije naucio iz poraza na izborima.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#26414 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Da je prica da si nazvao seficu klinike u Tuzli i da je zaposlila to dijete, prica bi imala drugi kontekst. :-x :mrgreen:
KraljicaIzJajca

#26415 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Ministar prometa i komunikacija BiH Edin Forto je istakao je da BiH nema mehanizme da kontroliše cijeli proces, te da jedina opcija u ovom trenutku ostaje da država preuzme plaćanje tog duga. Forto je dodao da je Vijeće ministara usvojilo zaključak kojim se predviđa zahtjev Fiskalnom vijeću za izmjenu fiskalnog okvira, kako bi se budžetom omogućila isplata duga i deblokada računa BHANSA-e.
- Ukoliko Fiskalno vijeće ne da saglasnost, što je moguće s obzirom na to da bi preraspodjela sredstava iz Centralne banke mogla ići na štetu Federacije BiH, postoji velika vjerovatnoća da Federacija BiH to neće podržati. U tom slučaju, u utorak ćemo na sjednici Vijeća ministara razmatrati alternativne načine za deblokadu BHANSA-e, kako ne bi došlo do prekida nadzora zračnog prostora BiH - poručio je Forto i dodao da će država BiH insistirati da se ovo riješi kroz budžet, ali ostaje otvoreno pitanje kako će ta sredstva naplatiti od entiteta.

Državne institucije za 30 godina nisu napravile zakone za ovakvu situaciju. Nisu napravile zakone ni za isplacivanje duga na međunarodnim sporovima o isplati dugova. Nisu napravile zakon o dugovanju entiteta državi. Što su institucije radile 30 godina!?
Ozimician

#26416 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ozimician »

Sve je ovo produkt unistavanja obrazovanja i postavljanje na funkcije ljudi sa diplomama SKLJ univerziteta.

Intenzivirano nekad od 2010. god. na ovamo.

Ono sto je sada uzasno jeste da su te diplome "normalizovane", prije 10-15 god. su se u drustvu ismijavali ljudi sa diplomama tih fakulteta, sad koliko vidim niko to i ne spori vise. Moguce jer su takvi lagano preuzeli vodece uloge u drustvu.

Naplatu svega toga vidimo.
lotPi

#26417 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by lotPi »

drug_profi wrote: 14/04/2025 01:25
Ne dapače. želim vam svima sve najbolje.
I da se ne vraćate.
Nabili nam cijene nekretnina, kad dođete qurčite se naveliko, a na forumu sve mudroserete kako bi trebalo ovako, kako bi trebalo onako.
Dijaspora je posebna dijagnoza, posebno stanje svijesti. Osjećaj da si bolji od drugih. Ima u medicini ime za to.
Vidi 3 osobe iz dijapore i reflektira vlastita iskustva na stotine hiljada drugih osoba.
Drzi se ti svojih tasnica, nagrile i trenerki (kada smo vec kod stereotipova) i uzivaj cijeli dan uz kaficu!
benki2

#26418 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by benki2 »

made_in_sarajevo wrote: 14/04/2025 05:55 I jos jednom avdo govno bi sve dao, samo da moze napisati eh evo konakovic zajebo. Mada sumnjam da js konakovic toliki amater i tamo ti ljudi da ne znaju kako moze ili nd moze ici uplata, a znaju sa senstorima pricati i okrenuti ih na nasu stranu :-)
Recimo prije bih povjerovao da se to desilo njivi, on je prirodno glup za politiku. Kifla je klosar, ali da je toliki diletant, ne vjerujem.
drug_profi

#26419 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Sve to stoji što ti pričaš.
Ali evo ja dođem tebi u goste pa ti mudroserem kako treba vako-nako.
Pa te opet nekad nazovem pa ti opet serem kako treba vako nako.
Pa kad ti trebas nesto da odlucis, ja se onda opet upetljam da ja kazem kako ti treba da sebi namjestis.

Pa bil mi reko hajd odjebi ba više?
mishic

#26420 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mishic »

Vijest da su penzioni fondovi u oba entiteta u debelim minusima treba da utješi penzionere i da nastave crkavati ali u tišini.
Ovako kako zadnjih mjeseci i čine, kao da ih nema, da su u zemlju potonuli. Vlade za tili čas njihova rukovodstva potope, obezglave ih i do pred naredne izbore učine ih i nijemim i slijepim.

Dotle se primanja državnih činovnika drastično uvećavaju, skupe institucije koje ne funkcioniraju skupo se plaćaju, Dodikovi dugovi namiruju, rasipa se i bahati kao da smo među najbogatijim zemljama a penzije su ispod svakog nivoa i odavno se sa njima ne može ni preživjeti.

Nikakvi protesti i okupljanja neće i ne mogu dati rezultate jer vlast to koristi samo za odgađanje rješavanja problema nego se HITNO mora izaći sa blokadama svega živog počev od Vlade i institucija na svim nivoima, preko saobraćaja i svega drugog što se može blokirati kako bi se ove rasipnike upozorilo da dok se oni bahate i rasipaju ogroman broj ljudi gladuje.
dr_Evil

#26421 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

mishic wrote: 14/04/2025 09:08 Vijest da su penzioni fondovi u oba entiteta u debelim minusima treba da utješi penzionere i da nastave crkavati ali u tišini.
Ovako kako zadnjih mjeseci i čine, kao da ih nema, da su u zemlju potonuli. Vlade za tili čas njihova rukovodstva potope, obezglave ih i do pred naredne izbore učine ih i nijemim i slijepim.

Dotle se primanja državnih činovnika drastično uvećavaju, skupe institucije koje ne funkcioniraju skupo se plaćaju, Dodikovi dugovi namiruju, rasipa se i bahati kao da smo među najbogatijim zemljama a penzije su ispod svakog nivoa i odavno se sa njima ne može ni preživjeti.

Nikakvi protesti i okupljanja neće i ne mogu dati rezultate jer vlast to koristi samo za odgađanje rješavanja problema nego se HITNO mora izaći sa blokadama svega živog počev od Vlade i institucija na svim nivoima, preko saobraćaja i svega drugog što se može blokirati kako bi se ove rasipnike upozorilo da dok se oni bahate i rasipaju ogroman broj ljudi gladuje.
Zar mi jos uvijek imamo penzione fondove, zar to ne predje na budzet jos davno?
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#26422 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by F&N »

dr_Evil wrote: 14/04/2025 09:13
mishic wrote: 14/04/2025 09:08 Vijest da su penzioni fondovi u oba entiteta u debelim minusima treba da utješi penzionere i da nastave crkavati ali u tišini.

Tako je. Fondovi koliko ja znam ne postoji. Pare se uplacu u budzet i penzije se isplacuju iz budzeta.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#26423 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by izvrsni direktor »

naravno, fadilj je davno kapitulirao i morao penzije na budzet federacije prenijeti. ali eto, tad to nije bilo za zabrinuti se ili za pozivanje na proteste :D
KraljicaIzJajca

#26424 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Ozimician wrote: 14/04/2025 08:29 Sve je ovo produkt unistavanja obrazovanja i postavljanje na funkcije ljudi sa diplomama SKLJ univerziteta.

Intenzivirano nekad od 2010. god. na ovamo.

Ono sto je sada uzasno jeste da su te diplome "normalizovane", prije 10-15 god. su se u drustvu ismijavali ljudi sa diplomama tih fakulteta, sad koliko vidim niko to i ne spori vise. Moguce jer su takvi lagano preuzeli vodece uloge u drustvu.

Naplatu svega toga vidimo.
A tek ovo, političari se natežu na sjednicama i dezinformiraju narod, a itekako su svjesni ovoga:

Tražimo da, dok se ne donese odluka o izmirenju duga prema Viaductu, primjenjuje član 23. zakona o BHANSA-e, kojeg je Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine na 53. sjednici Zastupničkog doma, održanoj 13. maja 2009. godine, i na 29. sjednici Doma naroda, održanoj 20. maja 2009. godine, usvojila, a u kojem stoji:

Član 23. (Pokriće gubitka) - U slučaju nemogućnosti pokrivanja troškova nastalih od strane agencije pri pružanju usluga u zračnoj plovidbi, institucije Bosne i Hercegovine snosit će nepokriveni dio troškova - navode.

Aha, što reći na ovo? A u medijima tvrde da BHANSA ne bi mogla nastaviti sa radom. Lažovi!
vernes81

#26425 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vernes81 »

izvrsni direktor wrote: 14/04/2025 09:19

naravno, fadilj je davno kapitulirao i morao penzije na budzet federacije prenijeti. ali eto, tad to nije bilo za zabrinuti se ili za pozivanje na proteste :D
Sjebaste coeku koncepciju emisije :lol:
Post Reply