Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
noviclan

#23601 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by noviclan »

akcija007 wrote: 12/04/2025 20:28 Danas sam oko 16 30 h prolazio pjeske ulicom Franca Lehara od Pizzerije Margarita uz rub hotela Holiday Inn prema Crvenoj Jabuci i Alti. I duz te ulice je parking od Rada . To je II zona. Sat je 1 KM . Vidio sam tri kandze na tocak da su stavili i krenuli su jos kazni da stavljaju.
Nikada na Radovom parkingu nisam vidio toliki broj kandzi/ kazni za neplaceni parking
Image
izbjeglica_iz_besmisla

#23602 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Mislis da ne zapisu tablice auta, i ko im je prerezao kandzu?
akcija007

#23603 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by akcija007 »

Rad otkljuca kandzu kada se plati kazna.
Naslovnica

#23604 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Naslovnica »

Meni je veći upitnik iznad glave zašto ljudi do sada nisu radili svoj posao u potrebnom kapacitetu?
Ono, jel' moguće da neko odozgo kaže "mojne kačiti kandže" i da se to sprovede na terenu?
Ono, jebo zakon
noviclan

#23605 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by noviclan »

Zar znaju koji je broj kandze, je li jos uvijek lijepe ono preko prozora i vrata
izbjeglica_iz_besmisla

#23606 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lijepe jos uvijek.
nepass1

#23607 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by nepass1 »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 12/04/2025 20:37 Navodno je dosao neki zajeban sef te sluzbe u Rad, pa ne da pardona.

Imam inace mjesecnu bas za zonu II, al promijenio auto i zaboravio prvi dan da nemam uopce naljepnicu za njega. Uredno se parkirao gdje i inace i, inaravno, s posla idem i vidim kandzu.

Helem, dodje lik uze lovu i rece mi da se pazim, ko biva dosao im taj novi i bas se namjerio da ozbiljno radi svoj posao.

To je bilo prije 7 mjeseci tacno.
I u sg od ljetos kandze na svakom koraku
Dozer

#23608 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Dozer »

Kako to sve fercera u BG... Naselje, rezervisqna mjesta za stanare, imas pravo do 2h tokom radnog dana ostaviti auto na necije mjesto I dq platis ta 2 h, naravno.
Cim istekne 2h, ma u roku 10 min tu je pauk i odnesu ga za 2 min.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#23609 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by laserShow »

Sto se rada tice meni je interesantno da reaguju po prijavama za prljanje saobracajnica. Redovno se izlazi na t eren i salju kazne.
ElRe

#23610 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by ElRe »

Na Ilidži policajci prije neki dan nisu pisali kazne za parkirnje već samo slikali tablice (domaće i strane). Da li sada samo domaćim pošalju uplatnice na adresu vlasnika a strance dočeka Sparta ili granica?
last mohicans

#23611 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by last mohicans »

Ma sve se može, kad se hoće. U zoni II je faking marka, dođe stoka na čvili na kafu, šugavu marku neće da plati. Vrati se, ups, kandze. Te kandze zakonski nisu regulirane, potvrdio mi je jedan iz Rada, ali neka kače. Hamuma se zajebavala, neće, jedan dan kandze. Sad kupuje naljepnicu. Inače, imaju ključe zasebno za svaku kandzu i neke kodove.
BadBoy

#23612 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by BadBoy »

Amin, tako treba biti. Nema merhameta. Svaka čast tom čovjeku i Rada ali šteta što je to kod nas "nenormalna" pojava pa se ljudi čude kad neko radi svoj posao.

Da mi vlastiti otac ostavi auto bez plaćanja parkinga, stavio bih mu kandžu.
izbjeglica_iz_besmisla

#23613 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

ElRe wrote: 13/04/2025 12:49 Na Ilidži policajci prije neki dan nisu pisali kazne za parkirnje već samo slikali tablice (domaće i strane). Da li sada samo domaćim pošalju uplatnice na adresu vlasnika a strance dočeka Sparta ili granica?
Za strance je upitno, ne mislim da je kod njih sporan nacin obavjestavanja bio, ali za nas valjda vise nema ostavljanja rozih papirica na sajbu.

Prica mi jedan momak neki dan da kod njih (u Bulevaru) sad policajci prodju, poslikaju sva pogresno parkirana auta, sjednu na kafu i polako zapisuju kaznu po kaznu koja ce ici u sistem.
last mohicans

#23614 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by last mohicans »

Ali u tom slučaju moraju na adresu poslati. Ne znam šta je tu dokaz, policajčeve riječi, da li slika ide u prilogu, vidjet ćemo.
Haris.ba

#23615 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris.ba »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 13/04/2025 13:13
ElRe wrote: 13/04/2025 12:49 Na Ilidži policajci prije neki dan nisu pisali kazne za parkirnje već samo slikali tablice (domaće i strane). Da li sada samo domaćim pošalju uplatnice na adresu vlasnika a strance dočeka Sparta ili granica?
Za strance je upitno, ne mislim da je kod njih sporan nacin obavjestavanja bio, ali za nas valjda vise nema ostavljanja rozih papirica na sajbu.

Prica mi jedan momak neki dan da kod njih (u Bulevaru) sad policajci prodju, poslikaju sva pogresno parkirana auta, sjednu na kafu i polako zapisuju kaznu po kaznu koja ce ici u sistem.
Sto na kraju ispade odlican sistem. Nikada ne znas jesu li te ili nisu skontali kada prekrsis zakon.
Naslovnica

#23616 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Naslovnica »

BadBoy wrote: 13/04/2025 12:52 Amin, tako treba biti. Nema merhameta. Svaka čast tom čovjeku i Rada ali šteta što je to kod nas "nenormalna" pojava pa se ljudi čude kad neko radi svoj posao.

Da mi vlastiti otac ostavi auto bez plaćanja parkinga, stavio bih mu kandžu.
:thumbup:
akcija007

#23617 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by akcija007 »

Strane tablice samo se evidentira prekrsaj i to je to.
Policija RS Zaustavi strano auto i provjerava u svojoj bazi kazni ima li kazne za tu stranu registraciju. Ako ima, plati je odmah vozac (imaju i pos i moze se odmah preko kartice platiti)
Policije kantona iz Federacije nemaju ovu praksu da kada zaustave vozilo provjeravaju kazne. Naravno, niti na granici GP isto ne radi .
mistek

#23618 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mistek »

Fazon je samo što ta parking kazna koju platiš zbog stavljanja kandže i nije Bog zna skupa :D Još ne moraš ići u banku, nego im platiš na licu mjesta.
Znam masu raje koja parkira uz logiku "ne mogu platiti kazni koliko će mi se isplatiti ovakvo parkiranje".

Meni se par puta desilo da platim parking za pogrešno auto, kako plaćam za par auta SMS porukama i onda promašim. Nema mi ništa žalivije od toga :D

Moraju se očistiti pješački koridori, i da se omogući nesmetano kretanje s kolicima (invalidska, dječja). Bukvalno to mora biti nulti prioritet, bez pardona. Tako da, ne može Rad sam za sebe ništa uraditi, jer će debili samo umjesto na Radovo parking mjesto parkirati na trotoar.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#23619 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mk ultra »

Mislim i da je do neke navike, neće se nista desiti prije samo obavijest ostavljali, i da je plaćanje parkinga vise na dobrovoljnoj bazi

U zadnje vrijeme te javne parkinge samo telefonom placam

Mtel ima bas dobro rijeseno kroz aplikaciju za sve gradove u RS
BHTelekom obavlja posao po SA i Mostaru
BadBoy

#23620 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by BadBoy »

mistek wrote: 13/04/2025 16:04 Fazon je samo što ta parking kazna koju platiš zbog stavljanja kandže i nije Bog zna skupa :D Još ne moraš ići u banku, nego im platiš na licu mjesta.
Znam masu raje koja parkira uz logiku "ne mogu platiti kazni koliko će mi se isplatiti ovakvo parkiranje".

Meni se par puta desilo da platim parking za pogrešno auto, kako plaćam za par auta SMS porukama i onda promašim. Nema mi ništa žalivije od toga :D

Moraju se očistiti pješački koridori, i da se omogući nesmetano kretanje s kolicima (invalidska, dječja). Bukvalno to mora biti nulti prioritet, bez pardona. Tako da, ne može Rad sam za sebe ništa uraditi, jer će debili samo umjesto na Radovo parking mjesto parkirati na trotoar.
Ma jarane, kolika da je kazna samo nek je izvjesna. A vjeruj mi da će nakon nekog vremena svakom dosaditi da zove Rad, pa čekaj dok dođu, pa plati kaznu, pa dok ti skinu kandžu, nabere se pola sata i više. Na kraju će se dovesti u suru
azdralovic

#23621 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by azdralovic »

akcija007 wrote: 13/04/2025 15:58 Strane tablice samo se evidentira prekrsaj i to je to.
Policija RS Zaustavi strano auto i provjerava u svojoj bazi kazni ima li kazne za tu stranu registraciju. Ako ima, plati je odmah vozac (imaju i pos i moze se odmah preko kartice platiti)
Policije kantona iz Federacije nemaju ovu praksu da kada zaustave vozilo provjeravaju kazne. Naravno, niti na granici GP isto ne radi .
Rade to i u FBiH, redovno dezurali na naplatnim kucimama provjeravali redom
GP nema nacina da provjerava nije integrisan sistem
last mohicans

#23622 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by last mohicans »

BadBoy wrote: 13/04/2025 16:15
mistek wrote: 13/04/2025 16:04 Fazon je samo što ta parking kazna koju platiš zbog stavljanja kandže i nije Bog zna skupa :D Još ne moraš ići u banku, nego im platiš na licu mjesta.

Ma jarane, kolika da je kazna samo nek je izvjesna. A vjeruj mi da će nakon nekog vremena svakom dosaditi da zove Rad, pa čekaj dok dođu, pa plati kaznu, pa dok ti skinu kandžu, nabere se pola sata i više. Na kraju će se dovesti u suru
30 je kazna, nema pola iznosa. Tako da nije zanemarivo. Treba je dići na 50.
Thorgerson

#23624 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Thorgerson »

Zakazalo se totalno sto se tice cestogradnje.

Nevjerovatno je da ova vlast nije uspjela niti jedan projekat pokrenuti i kompletirati.

Preuzeli su onu skalameriju od efendicevog KT. Dzemala bijedica isto ranije bilo dogovoreno.

Ovu prvu zapoceli nidokle. Nista nije uradjeno da se moze koristiti. Tunel je super, ali cemu? Cemu gradnja necega gdje ne vodi nigdje i ne mozes mu prici?

Zar nije logicnije bilo rijesiti XII trans? Gdje mozes spojiti nesto i napraviti neki efekat. Zar nije isto tako bilo potrebnije rijesiti dio, pa barem jedan, juzne.

Cak je jbt i sda vlast ceprkala po komadic te juzne.

Ja shvatam da je fokus prebacen na javni prevoz. Ali ovo zapostavljanje cestogradnje, bojim se da ce nam se obiti o glavu.
izbjeglica_iz_besmisla

#23625 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Ma nemaju oni para za to, samo ne smiju reci.

Koliko god cudno zvucalo, toh 20 miliona za prugu i jos toliko za tramvaje i trole je nista sta ce trebati za prvu, eventualno nultu. I onda biraj bar ono sto mozes deliverati prije izbora.

Logika je jasna sasvim, nije idealno za nas obicne ljude al hajde bolje je nego prije pa se moze istolerisati. Jos koju godinu, ne vise od tog.
Post Reply