Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Uzmi barem nekad manometar u ruke ako si vec siguran da je spura uredu, koja se btw moze sjebati na 50 centimetara voznje a ne 50 hiljada kilometara.
A sta je to jedini simptom lose spure sjebana guma, ne lupce ne trese, ne ide u stranu volan na krivo?
OK, reci cu im na sljedecem servisu da mi pregledaju spuru pa ti javim kako sam prosao.
Uzmi barem nekad manometar u ruke ako si vec siguran da je spura uredu, koja se btw moze sjebati na 50 centimetara voznje a ne 50 hiljada kilometara.
A sta je to jedini simptom lose spure sjebana guma, ne lupce ne trese, ne ide u stranu volan na krivo?
OK, reci cu im na sljedecem servisu da mi pregledaju spuru pa ti javim kako sam prosao.
Sasvim je moguce da je dovoljno losa da se gume trose nejednako a dovoljno dobra da se ne osjeti nista u voznji.
Receni su ti moguci uzroci, nije nuzno bas taj, najcesci je nizak pritisak.
Kvaliteta gume (jakog brenda) je najmanje vjerovatan razlog da na „mjestima nema sare“, da su se podjednako potrosile na tipa 3mm onda okej, bilo bi rano ali nista nevidjeno.
Karikaturist wrote: ↑12/04/2025 13:25
Zena mijenjala gume danas, prednje dvije kaze za zamjenu a i sam sam primjetio na mjestima bukvalno nema sare.
Znaci dvije zime ih vozila, nije presla ukupno 20k km
Bridgestone Blizzak, jebeno bile najskuplje tad ubjedljivo. Bljak.
Karikaturist wrote: ↑12/04/2025 13:25
Zena mijenjala gume danas, prednje dvije kaze za zamjenu a i sam sam primjetio na mjestima bukvalno nema sare.
Znaci dvije zime ih vozila, nije presla ukupno 20k km
Bridgestone Blizzak, jebeno bile najskuplje tad ubjedljivo. Bljak.
ZoomZoomKiwi wrote: ↑05/01/2025 00:52
Pa ovaj Hankook je za šest zima prešao ukupno samo 20ak hiljada km.
Dubina šare je iznad 5mm.
Takav “star” u vožnji na snijegu je na nekih 95% u odnosu na nekorištenu Savu Eskimo S3, na mokrom i suhom (ispod 7°C) je bolji za najmanje 30-40% od Save.
.
Ja te podržavam i dodajem da je itekako moguće sa toliko godina starom gumom voziti još uvijek kvalitetnu gumu. Uvjerio sam se iz svog iskustva. Kroz kakvu oluju i nevrijeme sam prošao sa zimskim Sportiva 6 godina starim gumama ne biste vjerovali. U pitanju je bila dionica puta Sokolac-Vlasenica-Kladanj. Nezaboravno iskustvo, u tim momentima je preovladavao strah od starih guma, koji se na kraju pokazao neopravdanim.
Znači pravilna upotreba i korištenje guma može biti strašno praktična i efikasna navika.
BarbaDue wrote: ↑20/04/2025 23:57
Znači pravilna upotreba i korištenje guma može biti strašno praktična i efikasna navika.
Ja gume eksploatiram obicno 6-7 godina. Tad nekad primjetim da to vise nije to i mijenjam.
Uvijek ispravan pritisak, zimske sto manje habati u proljece i eto.
Karikaturist wrote: ↑12/04/2025 13:32
Sta losa spura, novo vozilo nije preslo 50k km
Spuru mozes sjebat da se jednom popnes nezgodno na trotoar s vozilom koje je sislo sa trake u tvornici, tako da nema nikakve veze je li novo ili je preslo 200000.
Karikaturist wrote: ↑12/04/2025 13:32
Sta losa spura, novo vozilo nije preslo 50k km
Spuru mozes sjebat da se jednom popnes nezgodno na trotoar s vozilom koje je sislo sa trake u tvornici, tako da nema nikakve veze je li novo ili je preslo 200000.
Ne penjem se na trotoare.
Ali provjeriti cemo i to na sljedecem servisu.
kao_kaoty wrote: ↑10/09/2025 22:46
Pozdrav, koja je najpovoljnija trgovina za kupovinu zimskih guma u Sarajevu ili okolici. Trazim Michelin ili Continental.
To cemo vidjeti kad krajem oktobra izbace cjenovnike.
Mozda ti je najbolje pogledti malo web shopove. Često i sa dostavom izađu jeftinije od lokalnih radnji.
vidi ekutak.ba i conti.ba, npr.
kao_kaoty wrote: ↑10/09/2025 22:46
Pozdrav, koja je najpovoljnija trgovina za kupovinu zimskih guma u Sarajevu ili okolici. Trazim Michelin ili Continental.
To cemo vidjeti kad krajem oktobra izbace cjenovnike.
Mozda ti je najbolje pogledti malo web shopove. Često i sa dostavom izađu jeftinije od lokalnih radnji.
vidi ekutak.ba i conti.ba, npr.