i ne žele novu jer novu ne proizvodi Iskra Emeco
ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Moderator: anex
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#4401 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
pa kad koriste tehnologiju koja je zastarjela
-
corei3
#4402 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
I ova EP se počela raspadati
-
gidra
#4403 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Nema to veze informatizirana su i ručna očitanja, ali ako su ti količinski kWh iskazani sa zarezom, tj. u decimali onda si na daljinskom, ako je količinski kWh cijeli broj onda je ručno očitanje, provjeri račun.Ci-Nick wrote: ↑27/02/2025 21:31Pa ako mi je obračunato do 25. a ja dobio račun 26. ne mogu da vjerujem da su u jednom danu od zapisa u tefteru stigli unijeti u sistem i dostaviti mi račun.nauticamid wrote: ↑27/02/2025 19:34Na osnovu cega si uopste zakljucio da si na daljinskom ocitanju?Ci-Nick wrote: ↑27/02/2025 09:18 I meni kao vječnom branitelju Elektroprivrede obračunato pogrešno.![]()
Došao račun i kaže novo stanje MT 6696, obračunato sa 25.02. pogledam brojilo stanje trenutno 6619, tako neko je umjesto 5 upisao 6 i obračunaše 100 KWh više. Nije problem, račun sam već platio i prije provjere ali očito da ima grešaka u očitanju. Još sam bio ubjeđen da je u mojoj zgradi daljinsko očitanje, sad više nisam siguran.
A mislim da je neko nekad spomenuo da smo na daljinskom.
Vjerovatno nisi primjetio da im očitači hodaju po terenu sa mobitelima - nema nikakvih teftera, ono što ručno očitaju i upišu u neku aplikaciju u mobitelima automatski se šalje u sistem na obračun, eto otkud realizacija obračuna dan poslije, sve sistemi rade.
-
nauticamid
#4404 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Ti govoriš o obračunu, ali on govori o isporuci računa. Nema šanse da je dobio račun dan poslije očitanja u papirnatoj formi.gidra wrote: ↑28/02/2025 09:23Nema to veze informatizirana su i ručna očitanja, ali ako su ti količinski kWh iskazani sa zarezom, tj. u decimali onda si na daljinskom, ako je količinski kWh cijeli broj onda je ručno očitanje, provjeri račun.Ci-Nick wrote: ↑27/02/2025 21:31Pa ako mi je obračunato do 25. a ja dobio račun 26. ne mogu da vjerujem da su u jednom danu od zapisa u tefteru stigli unijeti u sistem i dostaviti mi račun.nauticamid wrote: ↑27/02/2025 19:34
Na osnovu cega si uopste zakljucio da si na daljinskom ocitanju?
A mislim da je neko nekad spomenuo da smo na daljinskom.
Vjerovatno nisi primjetio da im očitači hodaju po terenu sa mobitelima - nema nikakvih teftera, ono što ručno očitaju i upišu u neku aplikaciju u mobitelima automatski se šalje u sistem na obračun, eto otkud realizacija obračuna dan poslije, sve sistemi rade.
-
Ci-Nick
#4405 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Nisam dobio račun u pisanoj formi nego na mail.nauticamid wrote: ↑28/02/2025 17:13Ti govoriš o obračunu, ali on govori o isporuci računa. Nema šanse da je dobio račun dan poslije očitanja u papirnatoj formi.gidra wrote: ↑28/02/2025 09:23Nema to veze informatizirana su i ručna očitanja, ali ako su ti količinski kWh iskazani sa zarezom, tj. u decimali onda si na daljinskom, ako je količinski kWh cijeli broj onda je ručno očitanje, provjeri račun.
I ako je to kako gidra kaže onda nije daljinsko očitavanje, nema zareza iza broja KWh.
Išao sam onom socijalističkom logikom da ne može od očitanja do računa u manje od dva ili tri dana.
Očito da ide brže.
-
zippoo87
#4406 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Jeste...sada ocitavaju uredjajem nekim,samo uslika brojilo.
Neki dan pas mi poludio,hoce da podere nekog i agresivno laje,ja izadjem na vrata,kada taj iz EP ocitava brojilo pa sam vidio.
Neki dan pas mi poludio,hoce da podere nekog i agresivno laje,ja izadjem na vrata,kada taj iz EP ocitava brojilo pa sam vidio.
- Copper
- kabal1337
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#4409 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Pošto uvijek zaokružujem račun "na više" kad plaćam (ne više od par maraka sam u pretplati) , posljednji put sam kod plaćanja napravio grešku , platio sam 5 KM manje
To vidim kod novog računa za struju , da li da odmah platim račun ili mogu sačekati kraj mjeseca , da li će sjeći zbog "petaka" ?
Hvala.
To vidim kod novog računa za struju , da li da odmah platim račun ili mogu sačekati kraj mjeseca , da li će sjeći zbog "petaka" ?
Hvala.
-
vanjki
#4410 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Nisam jos uvijek potpisao ugovor sa EP.Danas mi stigao na adresu.Ima li nesto sto ne ide u prilog korisniku i da li ga potpisati.Kada cemo moci kupovati struju od drugih?
-
bumerangss
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4412 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Imal struje u centru i starom gradu
- shape of despair
#4413 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Ciglane nemaju, Marin dvor ima, što znam.
- insaneinthebrain
#4414 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
jucer kod mene dva puta nestajalo po 10-15 minuta
- Truba
#4415 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Ne javljaju se ublehasi
Sto je razlog?
Sto je razlog?
- Truba
#4416 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
skonto sam da nocu cesto nestaje struje po alarmu
i danas je nije bilo pol sata
mislim meni super odem u grad
ali smiješno jbt
zovu nas sa sela kazes nema struje
upsovi izdrze 3 minute
a i nema ruter ups
komedija sve skupa
i danas je nije bilo pol sata
mislim meni super odem u grad
ali smiješno jbt
zovu nas sa sela kazes nema struje
upsovi izdrze 3 minute
a i nema ruter ups
komedija sve skupa
- skupljac_zeljeza
#4417 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Pa kako neće ići u minuse kada....
-
Hakiz
#4418 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Nisam bio 6 dana u stanu. Upravo došao račun.
Nisu korišteni šporet, bojler, kuhalo, TV, modemi itd. Sve iskluičeno na utikačima, samo frižider bio uključen.
Račun Veći za 2 feninga od računa za prošli mjesec. I skoro 1 KM veći nego za mart. Za mjesece u kojima sam svaki dan koristio sve uređaje koje nisam ovih 6 dana, računi manji. Malo, ali ipak manji.
Elektroprivreda vara i pljačka, nasitno, ali pljačka. Sad sam se uvjerio.
Nisu korišteni šporet, bojler, kuhalo, TV, modemi itd. Sve iskluičeno na utikačima, samo frižider bio uključen.
Račun Veći za 2 feninga od računa za prošli mjesec. I skoro 1 KM veći nego za mart. Za mjesece u kojima sam svaki dan koristio sve uređaje koje nisam ovih 6 dana, računi manji. Malo, ali ipak manji.
-
gidra
#4419 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Pogledaj stanje na brojilu, možda si prečitan? I da si prečitan, dobices iduci mjesec manji račun, upravo za iznos za koji misliš da te neko zajebao.Hakiz wrote: ↑30/05/2025 12:46 Nisam bio 6 dana u stanu. Upravo došao račun.
Ne postoji način da te mogu zajebati niti opljačkati upravo zbog sistema mjerenja.
Brojilo se ne resetuje, nego se brojilo nastavlja okretati i i povećavati vrijednosti od popisanog stanja.
- dječak sa šibicama
#4420 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Citam da u Srbiji u nekim dijelovima vec 4 mjeseca ne ocitavaju brojila, salju racune po osnovu proslogodisnjih, ono kao "koliko si potrosio prosle godine u aprilu, toliko cemo ti i ove zaracunati".Hakiz wrote: ↑30/05/2025 12:46 Nisam bio 6 dana u stanu. Upravo došao račun.
Pausalno, pa sto ne bi i ovi nasi. Sad, da li kradu ili samo dzabalabere, ko to zna.
-
Hakiz
#4421 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Pa, meni je dovoljno to da nisam koristio velike potrošače, a dobio veći račun nego za period kada sam velike potrošače koristio.gidra wrote: ↑30/05/2025 12:49Pogledaj stanje na brojilu, možda si prečitan? I da si prečitan, dobices iduci mjesec manji račun, upravo za iznos za koji misliš da te neko zajebao.Hakiz wrote: ↑30/05/2025 12:46 Nisam bio 6 dana u stanu. Upravo došao račun.
Ne postoji način da te mogu zajebati niti opljačkati upravo zbog sistema mjerenja.
Brojilo se ne resetuje, nego se brojilo nastavlja okretati i i povećavati vrijednosti od popisanog stanja.
Možda su se brojilo i očitač navikli na jedan broj, zakucali se na njega, pa ne mijenjaju. Ko zna, sve je moguće u ovoj dolini suza koju zovemo Zemljom
Vidjet ću, mogu otići i ljubazno pitati da mi objasne kako je to moguće. Siguran sam da će izmisliti neki izgovor.
Neka, ako je elektroprivreda u takvoj bijedi da se mora služiti tim metodama da bi uposlenicima, menadžmentu nadasve, navukla visoke plate, halal joj. Jeste da sam nezaposlen, ali imam toliko da direktoru udijelim koji fening za njegovu nekolilo hiljada (ili desetina hiljada?) visoku platu od koje ne može živjeti. Jadan.
Nekoliko miliona korisnika, od svakog nekoliko feninga, korisnici ne osjete, a nabere se. Moralno i pošteno, nadasve lukavo.
- drug_profi
#4422 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
U Srbiji nema plata na univerzitetima već nekoliko mjeseci.
Raspad sistema, samo još uvijek dobro zamaskiran.
Doduše i naši šalju paušale, pa na svakih 3-4 mjeseca sravne očitanja.
Valjda kako su počeli uvoditi telemetrijska očitanja, tako su prestali i redovno obilaziti brojila.
Raspad sistema, samo još uvijek dobro zamaskiran.
Doduše i naši šalju paušale, pa na svakih 3-4 mjeseca sravne očitanja.
Valjda kako su počeli uvoditi telemetrijska očitanja, tako su prestali i redovno obilaziti brojila.
- Mea_parvitas
-
Hakiz
#4424 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Neću.Mea_parvitas wrote: ↑30/05/2025 13:23![]()
Procitaj sa razumijevanjem sta ti je covjek napisao. Imas brojilo i imas brojeve na njemu, procitaj...
Da se ti nisi javio, možda i bih. Sada neću.
Često se ti meni ovako javiš. Džaba ti, ne sviđaš mi se. Idi negog drugog zavodi.
-
neki
#4425 Re: ELEKTROPRIVREDA - Pljacka
Mani se patetike, nikog ti ne finansiraš niti EP krade na tako glup način...nisu ti očitali brojilo ovaj mjesec i unijeli su iznos kao i za prethodni, to se zove paušal, i nerijetko preskoče mjesec ili više, zavisno od lokacije i mogućnosti pristupa brojilu. Zato će ti, nakon što očitaju, račun biti manji.Hakiz wrote: ↑30/05/2025 13:03Pa, meni je dovoljno to da nisam koristio velike potrošače, a dobio veći račun nego za period kada sam velike potrošače koristio.gidra wrote: ↑30/05/2025 12:49Pogledaj stanje na brojilu, možda si prečitan? I da si prečitan, dobices iduci mjesec manji račun, upravo za iznos za koji misliš da te neko zajebao.Hakiz wrote: ↑30/05/2025 12:46 Nisam bio 6 dana u stanu. Upravo došao račun.
Možda su se brojilo i očitač navikli na jedan broj, zakucali se na njega, pa ne mijenjaju. Ko zna, sve je moguće u ovoj dolini suza koju zovemo Zemljom![]()
Vidjet ću, mogu otići i ljubazno pitati da mi objasne kako je to moguće. Siguran sam da će izmisliti neki izgovor.
Neka, ako je elektroprivreda u takvoj bijedi da se mora služiti tim metodama da bi uposlenicima, menadžmentu nadasve, navukla visoke plate, halal joj. Jeste da sam nezaposlen, ali imam toliko da direktoru udijelim koji fening za njegovu nekolilo hiljada (ili desetina hiljada?) visoku platu od koje ne može živjeti. Jadan.
Nekoliko miliona korisnika, od svakog nekoliko feninga, korisnici ne osjete, a nabere se. Moralno i pošteno, nadasve lukavo.
![]()
![]()
Tako je svuda u svijetu, posebno u našem okruženju. Imam kuću u Dalmaciji, HEP mi struju očita jednom godišnje, i šalju paušalni obračun za narednih 12 mjeseci. Nekad mi računi budu toliki da, nakon očitanja, narednih 5-6 mjeseci mi dolaze računi sa 0,00€ jer sam u preplati.
Mene čudi da kod nas još uvijek jadnici svaki mjesec hodaju od brojila do brojila i popisuju potrošnju. To se više nigdje ne radi gdje su ostala ova analogna brojila