Neka, vidi kako je nama citav zivot sa tim. Cuj sta delati? Idi u apoteku i trazi sve sto imaju, i budi depresivan kad skontas da ti nista ne pomaze, i onda kad popusti, sjetis da ti valja sljedece godine opet svexoklix wrote: ↑06/04/2025 02:04 Nikad za svojih 30 i kusur godina nisam bio alergičan i evo prvo me uhvatilo prije 10ak dana pa prestalo nakon što je kiša pala , sve do jučer (tačnije sad već prekjučer).
Nisam radio alergo test,ali 99% da je alergija. Čim padne kiša prestane ...Danas jedno 60x kihnuo, desna nozdrva malo radi malo ne radi. Patnja živa...Helem, nosi curi ko da si česmu otvorio, a oči crvene kao da konjunktivitis bolujem. Iako me oči ne svrbe toliko koliko me nos muči , ne mogu zaspati već par sati od ovog sranja... Kratkotrajno pomaže inhaliranje iznad vruće šolje kamilice. Također malo i uši svrbe,ali podnošljivo.
I da, kod starog ista situacija kao kod mene(ne živimo zajedno)...ni on nikad nije osjetio alergije za života do jučer.
Šta delati ? Prvo uraditi alergo test u ponedjeljak ili da kupim na svoju ruku lijekove sutra ? Da napomenem, niko mi u porodici ni na šta nije bio alergičan.
Al nije to najgore, vec ono pocelo lijepo vrijeme raja organizuje rostilje u prirodi na vikendica, ne mozes da ne ides, a kad odes izgledas ko neki freak sa crvenim ocima, balavim nosom, kises ko nenormalan, i milion maramica po dzepovima
Al hajde, nisi imao aldrgiju tokom korona ludila, da vidis kako tek tad bjeze od tebe sto kises ko mahnit..
Kod mene sve vrste trave citav zivot i kravlje mlijeko od skora