Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Možda je izolovan slučaj.
U svakom slučaju neka ugrade Fire Fly motore iz FCA.
Svakako idu i u PSA modele u Južnoj Americi.
Ok, nisu predviđeni sa STLA MED modele, ali u modele A i B segmenta idu bez problema.
Stellantis: the new 1.2 PureTech engine (EB2 Gen 3) has reported problems with the camshaft
Available in petrol (100 hp) and micro-hybrid (136 hp) versions, the new 1.2 PureTech engine from Stellantis equips around thirty Citroën, DS, Fiat, Jeep, Opel and Peugeot models. According to the famous French site L’Argus, internal technical notes reveal anomalies in the camshaft. For owners, this fault causes the diagnostic light to comeon the dashboard and can be accompanied by a loss of power. According to the technical notes (the latest date back to March 2025), the problem is due to the incorrect positioning of the camshaft sprocket screws.
The consequences can gradually worsen, ranging from abnormal noises in the engine compartment to misfires. A displacement of the timing chain can also occur, caused by premature wear of the camshaft due to poor timing.
ElRe wrote: ↑08/04/2025 13:56
Možda je izolovan slučaj.
U svakom slučaju neka ugrade Fire Fly motore iz FCA.
Svakako idu i u PSA modele u Južnoj Americi.
Ok, nisu predviđeni sa STLA MED modele, ali u modele A i B segmenta idu bez problema.
Meni je neobjašnjivo zašto ove firefly motor ne uvode u EU
FCA ih je koristio i proizvodili su se u Evropi. 1.0 i 1.5 se još proizvode.
Koristenje 1.2 PT i 1.6 THP je vjerovatno dogovoreno pri kreiranju Stellantisa. Posao za francuske dobavljače, radnike...i najbitnije jeftinije rješenje za Stellantis.
Ali 1.0 i 1.3 su trebali zamijeniti 1.2 PT.
A consultancy firm was hired to assess things with the struggling brands
O jebem ti, znaci onim hohstaplerima u odijelima sto su zaduzeni za ovakve stvari je i ovo previse pa se masno placaju eksterni hohstapleri u odijelima koji ce zaduziti nekog studenta na praksi koji ce to sve provuci kroz chatgpt
sime_cipol wrote: ↑11/04/2025 08:15
Sa Sanderom se mislim desila zavrzlama oko EUR1 pa je poskupio abnormalno kod nas. Jeftiniji je u EU nego kod nas par hiljada.
Mislim da se Stepway pravi u Rumuniji, a ovaj obični Sandero u Maroku, pa i zbog toga ima nekih caka oko cijena i carine.
U svakom slučaju preskup je Sandero, puno je bolja ponuda Logan limuzina, sa istim motorom 1.0 benzin / lpg mislim da ide oko 33-34 hiljade i trenutno je jedan od best buy auta na BH tržištu.
Mjerkao sam ja Joggera sa 7 sjedišta ali mi je sa cijenom oko 40 hiljada KM ili čak više, preskup za Daciu. Da košta cca 35 hiljada, mislim da bi čuda napravio