Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Karikaturist wrote: ↑10/04/2025 11:12Misli na PSG, Arsenal, Inter vjerovatno mada su plavo crni znali zalutati daleko. Ne znam koja je cetvrta ekipa.
Ono što je mislio, to je i napisao
ultima_palabra wrote: ↑10/04/2025 00:10Interesantna sezona, cetiri ekipe koje rijetko dolaze u polufinale. Svi sigurno misle da je ovo njihova godina.
S tim da, po meni, Arsenal još nije prošao, a posebno ne Inter.
Znači ostaje samo jedan sigurna ekipa koja rijetko dolazi u finale (PSG), i jedna koja ima dobre šanse (Arsenal).
Eh sad sta on misli to je ocito i tema ove emisije.
Na razdoblje se nije referisao, djeluje kao generalna ocjena kroz historiju takmicenje a tu je u vezi Barcelone definitivno pogrijesio. Ako se gleda posljednjih 10 godina onda nisu cini mi se 2-3 puta igrali polufinale. Ako se gleda prije toga onda su igrali svako malo sa tom cuvenom generacijom.
skank wrote: ↑10/04/2025 12:23Misli covjek na zadnjih par godina. Koliko puta je Barcelona bila u polufinalu u zadnjih 10 godina?
Još ovo i neću više.
ultima_palabra wrote: ↑10/04/2025 00:10Interesantna sezona, cetiri ekipe koje rijetko dolaze u polufinale. Svi sigurno misle da je ovo njihova godina.
Nigdje ne piše "zadnjih par godina", ili "posljednjih 10 godina", ili bilo kakav vremenski interval.
Moras malo citati izmedju redova
A za kolegu iznad: Od titule 2015 igrali su samo jedno polufinale, protiv liverpula 2019te. Iskreno kao navijacu Reala drago mi je da se vracaju u zavrsnicu ovog takmicenja, sanjam el clasico u finalu lp od kad pratim fudbal i nikako se ne da, mislio sam bice ove godine, evo izgleda nece.
gozila555 wrote: ↑10/04/2025 12:32
po svemu ovom vidjenom,barca najvise imas sansi za osvajanje lige prvaka.sad su usli u momentum mljevenja protivnika.tesko im se ima ko suprostavit.
Ne bih se bas slozio. Barcelona nije imala dosad ozbiljnog protivnika u LP osim Bayerna kuci, a odbrana im je vrlo upitna. Napad im je savrsen, veza, ali odbrana i golman klimavi.
Tako da ja bih ipak bio oprezan s tim prognozama oko osvajanja. Boga mi ono sto sam od PSG-a vidio, u kakvoj su formi trenutno - meni su prvi favorit.
Rekao sam to negdje, mislim da su gledano ekipno, svih 11 igraca - najkompletnija ekipa Evrope trenutno. Strasno igraju, a za razliku od Barcelone recimo, imaju kvalitetniju odbranu i golmana.
po svemu ovom vidjenom,barca najvise imas sansi za osvajanje lige prvaka.sad su usli u momentum mljevenja protivnika.tesko im se ima ko suprostavit.
Ne bih se bas slozio. Barcelona nije imala dosad ozbiljnog protivnika u LP osim Bayerna kuci, a odbrana im je vrlo upitna. Napad im je savrsen, veza, ali odbrana i golman klimavi.
Tako da ja bih ipak bio oprezan s tim prognozama oko osvajanja. Boga mi ono sto sam od PSG-a vidio, u kakvoj su formi trenutno - meni su prvi favorit.
Rekao sam to negdje, mislim da su gledano ekipno, svih 11 igraca - najkompletnija ekipa Evrope trenutno. Strasno igraju, a za razliku od Barcelone recimo, imaju kvalitetniju odbranu i golmana.
Barca -PSG ce biti finale prije finala
???
Pa ne krizaju se oni u polufinalu uopste. Barcelona ide na pobjednika Inter-Bayern, a PSG na pobjednika Arsenal-Real.
Barca -PSG ce biti finale prije finala
???
Pa ne krizaju se oni u polufinalu uopste. Barcelona ide na pobjednika Inter-Bayern, a PSG na pobjednika Arsenal-Real.
Najveći problem za PSG u slučaju susreta s Barcelonom je Dembele.
On bi se iz petnih žila trudio da ih sam pobijedi, jer mu i dan danas smeta što su tražili da ne igra plejke po čitavu noć, nego da trenira...
Ovo za odbranu, mislim da Barca ne brine toliko koliko će primiti, nego koliko će dati (iako začuđujuće malo primaju, čini mi se).
A ofanzivno su koplja ispred PSG-a.
PSG i Atletico su tu negdje, a znamo da se Barca zna nositi s takvim ekipama.
Barcelona igra skoro sa istim timom kojeg je Xavi imao proslu sezonu uz dodatak Olma i Victora (koji sjedi na klupi) i naravno golman koji je zbog povrede Ter Stegena dosao.
Uz silne finansijske probleme i opterecenja registracije igraca ovo je zasad vrh. Barca je dosad u ligi prvaka najvise pokazala i ovu prvu utakmicu su odigrali odlicno. Ok, moze se reci da neki protivnici nisu bili baš jaki ali nisu ni bezveze ekipe Atalanta, Benfica i sl.
Barca igra rizicno sa visoko postavljenom zadnjom linijom i navijaci s pravom strahuju zbog tog. U 2025 godini Barca nema poraz a u april je mjesec. U jednoj sezoni dobiti Real Madrid 1:2 2:5 0:4 nije slucajno.
Cinjenica je da fali iskustva i da je ekipa mlada a greske se mogu desiti.
Treba pomenuti i uticaj Xavija. On je forsirao i izgurao ovu mlađariju iz La Masije...tipa Yamal, Gavi, Balde, Cubarsi, Fermin. Napravio od njih prvotimce za narednih 10,15 godina.
Flick je to podigao na jos veci nivo. Podigao kondiciju, izdrzljivost, fokusiranost.
Last edited by LSD on 10/04/2025 17:48, edited 1 time in total.
Ne znam odakle izroni PSG kao neki favorit, izbacili Liverpool koji je realno tad bio u nekoj kurcevoj formi i to je to. Ok, dobili jos i Citija koji je u takvoj formi cijelu sezonu. Izgubili od Arsenala, Bayerna i Atletica.
Ono, lijepo ih je vidjeti da su prodali sve te prepumpane zvijezde i imaju mlad tim ali nicim oni nisu se istaknuli kao favoriti.
Arsenal je ovog istog PSG-a dobio 2:0 ove sezone sa pola snage. Tako je djelovalo tokom svih 90 minuta kao da su muškarci igrali protv djece. PSG-ov problem je što nemaju baš neke fizikanere u ekipi i tu ih je Arsenal ubio. Gotovo svaki duel je išao na stranu Arsenalovih igrača u toj utakmici. Doduše, sad su u još boljoj formi mada ipak mislim da im je to jedina slabost. Kao ekipa su baš strašni nema šta.
Vidjeli smo kako su se Mbappe, Vini i Rodrygo proveli. Slično je i PSG mada su tad bili bez Kvaradone.
Tadasnji PSG i sadasnji ne mogu se poredit, formom.
Isto kao sto bi ih Liverpool glat izbacio da se igralo prije 4 mjeseca.
Tako da gledati sta je bilo prije pola godine - nije relevantno.
Distortion wrote: ↑10/04/2025 17:28
Barcelona igra skoro sa istim timom kojeg je Xavi imao proslu sezonu uz dodatak Olma i Victora (koji sjedi na klupi) i naravno golman koji je zbog povrede Ter Stegena dosao.
Uz silne finansijske probleme i opterecenja registracije igraca ovo je zasad vrh. Barca je dosad u ligi prvaka najvise pokazala i ovu prvu utakmicu su odigrali odlicno. Ok, moze se reci da neki protivnici nisu bili baš jaki ali nisu ni bezveze ekipe Atalanta, Benfica i sl.
Barca igra rizicno sa visoko postavljenom zadnjom linijom i navijaci s pravom strahuju zbog tog. U 2025 godini Barca nema poraz a u april je mjesec. U jednoj sezoni dobiti Real Madrid 1:2 2:5 0:4 nije slucajno.
Cinjenica je da fali iskustva i da je ekipa mlada a greske se mogu desiti.
Eee jest neko mjerilo Real. Real ne može da se sastavi s loptom.
gozila555 wrote: ↑10/04/2025 19:28
prebrzo se real otpisuje,zaboravljaju mnogi da je realu liga prvaka u dnk-a,pogotovo stari lisac anceloti, koji je sinonim za ligu prvaka.