I ja tebe svasta nesto pitam, a ti pricas sasvim druge stvari, tako da mozes nastaviti monolog kao i obicno. Tu si svakako da razvodnis bilo kakav problem.sajber87 wrote: ↑09/04/2025 23:18Ja sam te pitao da li je ok odnos 3 trojka 1 hdz i da li treba da tkz probosanska strana bira i hdz ovog kandidata ili da postoje samo 4 "nasa" kandidata. Da si se ti pitao kako bi izabrao 4 kandidata upravnog odbora ftv anauticamid wrote: ↑09/04/2025 23:05Nije stvar samo u Kresicu, stvar je sto ce isto ponoviti i na puno bitnijim pitanjima. Kresic je svakako dobio samo na godinu, jel de, ko biva nista, ali produzicemo mu nakon godine jer su svi vec navikli na njega. Ko se jos sjeca Sandija, a desio se samo prije par dana.sajber87 wrote: ↑09/04/2025 23:00
Zadnje sto ocekujem je da ce pristalica sdfa priznati gresku svojih pulena.![]()
Kad smo kod kresica, on je jedan od 4, realno tri trojkina kandidata jedan hdz ov to je cetvrtina. Mislis li da je to ok odnos ili da biramo i hdz ovog. Kako ti vidis izbor 4 clana upravnog odbora sdfaovskog javnog servisa dok izbor ne potvrdi dom naroda, nadam se ne jos dugo.![]()
Nacin rada trojke...Sve do jednom.
A evo nam i akcije![]()
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
nauticamid
#25851 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
kakabanja213
#25852 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bezveze komplikujes, ali hajde. Ali generalno kad ovi zaseru, a ti pozelis da ih branis odgovori su ti uglavnom isti. Prvo se samarom ogradis, pa onda par dilema i na kraju osjecajem zavrsis. Uglavnom shvatio sam da ti je ok prepraviti ovaj zakon prema zeljama legitomnog, uz jedan samar "socijaldemokrati" los osjecaj u stomaku.Chmoljo wrote: ↑09/04/2025 23:07oh, kako je lijepo biti na moralnoj uzvisini i sa nje gledati bijednike koji se bore sa realnošću.kakabanja213 wrote: ↑09/04/2025 22:59
Osim samara Nerki, i toga da ti nije leglo ovo danas, po tebi je sasvim normalno prepraviti ovaj zakon po mjeri legitimnih, jer eto milion je problema i mogucih opstrukcija od strane partnera i prijatelja.
jel normalno da dva od tri naroda slavi politike koje su dovele do fašističkih politika prema drugim?
jel normalno da dva od tri naroda nastavlja ove politike?
jel normalno da se haške presude biraju kao u samoposluzi?
jel normalno da separatisti imaju poluge odlučivanja?
jel normalno da separatisti imaju poluge ucjene?
jel normalno... možemo ovako do zore...
i onda dođeš ti, onako, s rukama u džepovima, preko oka me gledaš, važno pogledaš u svoje ulaštene cipele, bez trunke govneta i prašine na njima i veliš: a jel tebi normalno nešto u ovom kazanu nenormalnosti?
a ja ti, naravno, odgovorim: šta ti kog kurca misliš jel mi normalno?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#25853 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Je li to znaci da je i ovaj lazni Aluminij sad tropa?
-
belfy
#25854 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#25855 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ne komplikujem nego si me upalio sa realno glupim pitanjem, je l ti normalno? normalno da mi nije normalno. ali je tako oko mnogo stvari, čak i mnogo banalnijih.kakabanja213 wrote: ↑09/04/2025 23:23
Bezveze komplikujes, ali hajde. Ali generalno kad ovi zaseru, a ti pozelis da ih branis odgovori su ti uglavnom isti. Prvo se samarom ogradis, pa onda par dilema i na kraju osjecajem zavrsis. Uglavnom shvatio sam da ti je ok prepraviti ovaj zakon prema zeljama legitomnog, uz jedan samar "socijaldemokrati" los osjecaj u stomaku.
a kako se to tačno brane ljudi za koje kažeš da su za šamara? nisam za SDP ali?
nema ali. shvatam da ti je možda primjećivije ako vrištim izdaja, ko miki manojlović u ranama. nema potrebe za narativima i performansima osmišljenim u mehmeda spahe.
ko mi prouzrokuje bol u stomaku nema glasa od mene.
- Chmoljo
#25856 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- Chmoljo
#25857 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kabiri je lik koji nije čist ni pred zakonima Izraela. to što je guzni haver sa ocvalom amabasadoricom ništa ne znači. ako je otišo, ili je došo zor guzici, ili je skonto da se dole više ništa nema uzeti pa ih je otreso.
više bih volio da je ovo drugo. čisto da se malo osjete ko kurton. fino napunjen.
-
palermo
#25858 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#25859 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dodik i Covic nisu skontali da Izraelci (da ne kazem Jevreji) nista ne daju. Oni samo uzimaju. Ako sta i usicaris to je kratkotrajno, na kraju opet ispadnes kurton. Veci problem im moze biti ako su sta obećali, a ne mogu ispuniti ili ih izradils. Onda si jarane najebo.Chmoljo wrote: ↑09/04/2025 23:31Kabiri je lik koji nije čist ni pred zakonima Izraela. to što je guzni haver sa ocvalom amabasadoricom ništa ne znači. ako je otišo, ili je došo zor guzici, ili je skonto da se dole više ništa nema uzeti pa ih je otreso.
više bih volio da je ovo drugo. čisto da se malo osjete ko kurton. fino napunjen.
-
kakabanja213
#25860 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Opet "izdaja". Kakva crna izdaja. Sta se izdaje?? Ko se izdaje??? To sto lazne socojademokrate, lazni socijalliberali i lazni SDAovci rade je cisti kriminal. Isto kao i kod pravih SDAovaca i njihovih satelita.Chmoljo wrote: ↑09/04/2025 23:29ne komplikujem nego si me upalio sa realno glupim pitanjem, je l ti normalno? normalno da mi nije normalno. ali je tako oko mnogo stvari, čak i mnogo banalnijih.kakabanja213 wrote: ↑09/04/2025 23:23
Bezveze komplikujes, ali hajde. Ali generalno kad ovi zaseru, a ti pozelis da ih branis odgovori su ti uglavnom isti. Prvo se samarom ogradis, pa onda par dilema i na kraju osjecajem zavrsis. Uglavnom shvatio sam da ti je ok prepraviti ovaj zakon prema zeljama legitomnog, uz jedan samar "socijaldemokrati" los osjecaj u stomaku.
a kako se to tačno brane ljudi za koje kažeš da su za šamara? nisam za SDP ali?
nema ali. shvatam da ti je možda primjećivije ako vrištim izdaja, ko miki manojlović u ranama. nema potrebe za narativima i performansima osmišljenim u mehmeda spahe.
ko mi prouzrokuje bol u stomaku nema glasa od mene.
Sad sto ce drzava, koju neki od nas koliko toliko i volimo, malo biti jebana eeeeee jebiga.
-
last mohicans
#25861 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Velkoski je pisao da se ćifut i od Zrinjskog distancirao, ali je baji pravio društvo u Izraelu. Konekciju tog angazmana pretpostavljamo.sime_cipol wrote: ↑09/04/2025 23:38Dodik i Covic nisu skontali da Izraelci (da ne kazem Jevreji) nista ne daju. Oni samo uzimaju. Ako sta i usicaris to je kratkotrajno, na kraju opet ispadnes kurton. Veci problem im moze biti ako su sta obećali, a ne mogu ispuniti ili ih izradils. Onda si jarane najebo.Chmoljo wrote: ↑09/04/2025 23:31Kabiri je lik koji nije čist ni pred zakonima Izraela. to što je guzni haver sa ocvalom amabasadoricom ništa ne znači. ako je otišo, ili je došo zor guzici, ili je skonto da se dole više ništa nema uzeti pa ih je otreso.
- Haris.ba
#25862 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Fazon sa Aluminijem je uvijek bila struja. Te firme nema bez jeftine do dzabne struje. Kao i ostale fabrike aluminija.
Ono, dobro je skontao. Uvozi gas iz jedne blikoistocne drzave preko Krka, prodaje Bosnji gas po cijeni koja ce pokriti gas i za elektranu i ima haman dzabnu struju za fabriku.
- hatemondays
#25863 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bato sacekaj petak , tetak se javio bice shokova ovdje. Ko sta trazi, ko je sta obecao, za Kabirija ima isto nesto. Cekajmo petak.
-
last mohicans
#25864 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dobar ovaj brat hate..podsjeca ma na jednog s fudbalskih tema. Tzv. analitičar, uvijek je imao insajderske. Zabavan lik bio.
-
kakabanja213
#25865 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kabiri je tu skoro pa nebitan. On je "izvodjac radova" kao sto je bio Fadil, a sad "socijaldemokrata".Haris.ba wrote: ↑10/04/2025 00:05Fazon sa Aluminijem je uvijek bila struja. Te firme nema bez jeftine do dzabne struje. Kao i ostale fabrike aluminija.
Ono, dobro je skontao. Uvozi gas iz jedne blikoistocne drzave preko Krka, prodaje Bosnji gas po cijeni koja ce pokriti gas i za elektranu i ima haman dzabnu struju za fabriku.
Prvo su muzli drzavne elektroprivrede do iznemoglosti, pa su je doveli do propasti da bi je neki izvodjac mogao uzeti za, po mogucnosti 0KM, pa pravi auto put Bijaca Pocitelj, sad ce i do Bune (opet narodnim parama), pa sad plin (cjevovod opet narodnim parama).
Oni i SDA i trojku dozivljavaju isto, kao izvodjace radova. Boli njih neka stvar da li ce se Mujo u Sarajevu grijati na ruski ili americki plin. Bitno je da Mujo taj plin finasira svojom mukom. Takodjer im je nebitno hoce li Muju prevariti Fadil ili Nermin.
- hatemondays
#25866 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vjeruj mi nije ovo zajebancija, mada sam ja zajebant u privatnom zivotu. Da me pratis znao bi da sam dosta zivota proveo sa i oko obavjestajnih igraca, takav mi grah pao. Uglavnom na stolu smo nazalost ali nije tako crno, karte su se pomijesale ali imamo dobre karte. Zato se ovaj dvojac protiv drzave otima, dobili su oni hint samo je pitanje koliko ce skupo prodati svoju kozu.I mi cemo morati dati nesto ali mokri snovi o otimanju teritorije su proslost.last mohicans wrote: ↑10/04/2025 00:26 Dobar ovaj brat hate..podsjeca ma na jednog s fudbalskih tema. Tzv. analitičar, uvijek je imao insajderske. Zabavan lik bio.
-
Novak20
#25867 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Južna interkonekcija nije vitalno pitanje Bošnjaka ali jeste Hrvata.Prpa.ba wrote: ↑09/04/2025 23:12 Ovdje se predstavlja juznu interkonekciju kao vitalno pitanje samo za Bosnjake, pa kao treba raditi kompromis, sta cemo ako politike na krscanskim osnovama ne odobrovoljimo.
Samo sto to ovdje nije slucaj. Kabiriju treba elektrana na plin na krscanskim osnovama, a plina nema ako se krscanske politike ne dogovore sa Bosnjacima.
Dakle, nuzan je kompromis, ali ne ovaj trojkaski, na stetu Bosnjaka, nego bome i na stetu krscanskih politika. Dato im je i previse sa osnivanjem jebene podruznice i cinjenicom da ce krscanin u BH Gasu vjerovatno moci blokirati sve procese u firmi.
Ako im se ne svidja, neka Kabiri kupuje struju kao i do sad i eto tako. Sta ces.
Ako dogovor sa Bošnjacima propadne, napraviti će Hrvati plinovod u svom interesu kao što su napravili i onaj plinovod ispod Save do Bosanskog Broda.
Ameriku i Trumpa nije briga hoće li dozvole izdati općina, kanton/županija, F BiH ili BiH ako su Hrvati spremni uložiti u Južnu interkonekciju i dvije elektrane na plin.
Što ćeš, tako je to u novom poretku.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#25868 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vidi nam HDZ govornika, sad znamo o čemu je se danas raspravljalo na sastanku.Novak20 wrote: ↑10/04/2025 00:55Južna interkonekcija nije vitalno pitanje Bošnjaka ali jeste Hrvata.Prpa.ba wrote: ↑09/04/2025 23:12 Ovdje se predstavlja juznu interkonekciju kao vitalno pitanje samo za Bosnjake, pa kao treba raditi kompromis, sta cemo ako politike na krscanskim osnovama ne odobrovoljimo.
Samo sto to ovdje nije slucaj. Kabiriju treba elektrana na plin na krscanskim osnovama, a plina nema ako se krscanske politike ne dogovore sa Bosnjacima.
Dakle, nuzan je kompromis, ali ne ovaj trojkaski, na stetu Bosnjaka, nego bome i na stetu krscanskih politika. Dato im je i previse sa osnivanjem jebene podruznice i cinjenicom da ce krscanin u BH Gasu vjerovatno moci blokirati sve procese u firmi.
Ako im se ne svidja, neka Kabiri kupuje struju kao i do sad i eto tako. Sta ces.
Ako dogovor sa Bošnjacima propadne, napraviti će Hrvati plinovod u svom interesu kao što su napravili i onaj plinovod ispod Save do Bosanskog Broda.
Ameriku i Trumpa nije briga hoće li dozvole izdati općina, kanton/županija, F BiH ili BiH ako su Hrvati spremni uložiti u Južnu interkonekciju i dvije elektrane na plin.
![]()
"Nemiri na jugu" kao i uvijek i podrivanje države.
Mora se priznati, za nekoga ko tvrdi da je konstituvni narod BiH, fakat se ponaša kao ove grupe što ih raznorazni Le Pen-ovci i AfD-ovci spominju, a baš sad imamo primjer gdje se ako ništa ne laže...
- Chmoljo
#25869 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
samo ih još moraju i platiti.Novak20 wrote: ↑10/04/2025 00:55Južna interkonekcija nije vitalno pitanje Bošnjaka ali jeste Hrvata.Prpa.ba wrote: ↑09/04/2025 23:12 Ovdje se predstavlja juznu interkonekciju kao vitalno pitanje samo za Bosnjake, pa kao treba raditi kompromis, sta cemo ako politike na krscanskim osnovama ne odobrovoljimo.
![]()
al siguran sam da je to ništa za privredni motor federacije.
-
kakabanja213
#25870 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Novak20 wrote: ↑10/04/2025 00:55Južna interkonekcija nije vitalno pitanje Bošnjaka ali jeste Hrvata.Prpa.ba wrote: ↑09/04/2025 23:12 Ovdje se predstavlja juznu interkonekciju kao vitalno pitanje samo za Bosnjake, pa kao treba raditi kompromis, sta cemo ako politike na krscanskim osnovama ne odobrovoljimo.
Ipak mislim da ce napraviti 7-10 elektrana na plin.
- drug_profi
#25871 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pobrko si nesto.dr_Evil wrote: ↑09/04/2025 16:13 Aman zaman, nesto citam ovo oko Ukrajine, i sve si kontam, kad je ovo ludilo i agresija na Ukrajinu krenula, pa poslije krenuo genocid u Gazi, ovdje su nas forumasi uvjeravali da moramo samo nosati ukrajinske zastave, jer je vazna samo Bosna. Da moramo biti protiv Palestinaca i Gaze jer je vazna samo Bosna.
Helem, nesto kontam, naravno da se nece desiti jer smo mi normalni inKsani, ali sto nas sad forumasi ne uvjeravaju da moramo biti protiv Ukrajine i traziti podjelu kako bi se svidili Velikom Bratu, jer je samo Bosna vazna i ona je prva. Pa meni rekose ovdje da moramo hodati preko leseva i gledati samo svoje interese, nesto su mi se v'oma usutili sada.
Bosna jeste prvi interes. A Ukrajina brani Bosnu fakticki. Ako treba da ti objasnjavam kako, onda jebiga.
Palestina je ne brani. Koliko nam se god gadio Izrael, ne bi trebali bas ici klizeci prema njima. Vrlo oprezno startati.
-
MAha
#25872 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Znal se kad je odlucivanje o tuzbi "Kovacevic" u eszljp? Cemu zurba? Sacekat i tu presudu, pa onda sve zajedno rjesavat, sve presude se moraju ispostovat u buducim izmjenama izbornog zakona i ustava. To je jedino ispravno, ostalo je udovoljavanje pojedinacnim zeljama. Svi imaju pojedinacne zelje, ali imaju i presude i ustavnog naseg suda i eszljp koje su za nas obavezujuce.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#25873 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sta ce Hrvatima elektrane na plin,
Ugalj je opet in.
Ovo se cak i rimuje
Trump rekao
Ugalj je opet in.
Ovo se cak i rimuje
Trump rekao
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#25874 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sta ce biti u petak?hatemondays wrote: ↑10/04/2025 00:13Bato sacekaj petak , tetak se javio bice shokova ovdje. Ko sta trazi, ko je sta obecao, za Kabirija ima isto nesto. Cekajmo petak.
- Point.
#25875 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Možda je uljudba iz HDZ dobila naznaku da će biti donji što se tiče presude Kovačević pa sad užurbano guraju svoj ublehaški, diskriminirajući IZ kao pod hitno.MAha wrote: ↑10/04/2025 01:37 Znal se kad je odlucivanje o tuzbi "Kovacevic" u eszljp? Cemu zurba? Sacekat i tu presudu, pa onda sve zajedno rjesavat, sve presude se moraju ispostovat u buducim izmjenama izbornog zakona i ustava. To je jedino ispravno, ostalo je udovoljavanje pojedinacnim zeljama. Svi imaju pojedinacne zelje, ali imaju i presude i ustavnog naseg suda i eszljp koje su za nas obavezujuce.