Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
dek
#25376 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Čak i kad kao izjave neku osudu ''secesionističkih aktivnosti'' nikad neće kroz žvalje izustiti imenom i prezimenom Dodika već opet nešto uvijeno, maglovito, ''neki koji'' ''oni koji''...
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#25377 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Govorimo li o Žepču ili o Stocu?
Last edited by PreWiBa on 08/04/2025 13:49, edited 1 time in total.
- PreWiBa
#25378 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
EU onda neka plati Dini advokate.
-
made_in_sarajevo
#25379 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

kad kazu "policija treba da ode i ispuca sviju", jel sad kontate nije to samo policija na policiju i nije to samo hapsenje dodika. ti pored hapsenja najvece politicke funkciju u entitetu imas i rat sa mafijom u isto vrijeme. nije to samo otidji i povali ga, ali dzaba ja to pisem vise puta kad su policajci picke koji ovo svaki dan gledaju,slusaju,citaju i ne mogu nista uraditi po tom pitanju. mnogi policajci po raznim agencijama ovo mogu i spremni su zavrsiti da je normalan sistem i drzava. posto nismo normalni i nema drzave sad oni trebaju vjerovati bilo kome da idu samo uhapsiti nekog tamo jer ne jebe sud ni 2%, a zna odlicno i vise od ovoga sto Natasa pise stalno.
- PreWiBa
#25380 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovo Andrejovo što je rekao i dovođenje PlinCroa znači da žele južnu interkonekciju PLUS izborni zakon da se odmaknu od Dodika.
Za ulazak u EU će vjerovatno tražiti treći entitet.
Za ulazak u EU će vjerovatno tražiti treći entitet.
-
dek
#25381 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Naši prijatelji sa Zapada pozivaju na dijalog svih strana a ne na hapšenje:thumbup:zavrzlama wrote: ↑08/04/2025 13:45 Rjesenje pitanja dodik i secesionizma istog...
"AKO" zapad da zeleno svjetlo da se trojac hapsi,po meni bi trebalo uraditeli sledece stvari...
Kao prvo poslati zahtjev MUP manjeg entiteta da uhapse trojac i sprovedu iste u Sud BIH,jer MUP manjeg entiteta je Ustavom BIH dio bezbjednonosnih snaga BIH,a posto je trojac na tetitoriju koju kontrolise taj MUP ono su duzni izvrsiti hapsenje....
Posto znamo da ce odgovor biti negativan,jer MUP manjeg entiteta = dodik tad tuzilastvo BIH pokrece krivicnu prijavu protiv vrha MUP i proglasava doticne za pobunjenike ..
Tad se daje naredba SIPA,Sudskoj policiji i MUP federacije da eliminisu pobunjenike i privedu pravdi....
Neko ce reci pa to je rat...pa nek je..jel cemo branit drzavu ili necemo...kad sam ja mogao i par mojih jarana docekivat 4 tenka sa dvije zolje,sto je tesko navedenim sluzbama hvatat dodika i suprostavljat se sa odmetnutim pripadnicima MUP manjeg entiteta...sta bi rekli danas,oni heroji BIH koji leze u grobovima i mezarovima,koji nisu imali nista a odbranili drzavu,a ovi danas imaju sve na raspoplaganju...
Ako zapad da zeleno svjetlo,trojac se hapsi jer u pitanju je drzava,ako se ne bude odlucno , unistiti ce se i veliki momentum kod sve veceg broja srba koji istinski zele odlazak dodika i njegove politike. ..ITS TIME.
Tako da ti je ovo sci fi nažalost, volio bih da griješim.
-
KraljicaIzJajca
#25382 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dino ima pet savjetnika, tri su pravnici, ili nisu, ne znam,ali on ih je birao.sehohari wrote: ↑08/04/2025 13:49EU onda neka plati Dini advokate.
-
doktor78
#25383 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovo će biti ovako sve dok ne imenuju USA ambasadora i dok se ne vidi ko će to biti.
-
KraljicaIzJajca
- vee-jay
#25385 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
EU ne daje zeleno svjetlo.zavrzlama wrote: ↑08/04/2025 13:45 Rjesenje pitanja dodik i secesionizma istog...
"AKO" zapad da zeleno svjetlo da se trojac hapsi,po meni bi trebalo uraditeli sledece stvari...
Kao prvo poslati zahtjev MUP manjeg entiteta da uhapse trojac i sprovedu iste u Sud BIH,jer MUP manjeg entiteta je Ustavom BIH dio bezbjednonosnih snaga BIH,a posto je trojac na tetitoriju koju kontrolise taj MUP ono su duzni izvrsiti hapsenje....
Posto znamo da ce odgovor biti negativan,jer MUP manjeg entiteta = dodik tad tuzilastvo BIH pokrece krivicnu prijavu protiv vrha MUP i proglasava doticne za pobunjenike ..
Tad se daje naredba SIPA,Sudskoj policiji i MUP federacije da eliminisu pobunjenike i privedu pravdi....
Neko ce reci pa to je rat...pa nek je..jel cemo branit drzavu ili necemo...kad sam ja mogao i par mojih jarana docekivat 4 tenka sa dvije zolje,sto je tesko navedenim sluzbama hvatat dodika i suprostavljat se sa odmetnutim pripadnicima MUP manjeg entiteta...sta bi rekli danas,oni heroji BIH koji leze u grobovima i mezarovima,koji nisu imali nista a odbranili drzavu,a ovi danas imaju sve na raspoplaganju...
Ako zapad da zeleno svjetlo,trojac se hapsi jer u pitanju je drzava,ako se ne bude odlucno , unistiti ce se i veliki momentum kod sve veceg broja srba koji istinski zele odlazak dodika i njegove politike. ..ITS TIME.
EU trenutno unistava opoziciju u RSu, Trojku i .... hajde da se ne lazemo ... na kraju krajeva BiH.
-
LSD
#25386 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A Dejtonski sporazum je nastao u Briselu garant, a ne u Americi
-
ljubijankic
#25387 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Da, u ovom trenutku ni opozicija u RS-u a ni trojka fakticki ne postoje među narodom.vee-jay wrote: ↑08/04/2025 13:56EU ne daje zeleno svjetlo.zavrzlama wrote: ↑08/04/2025 13:45 Rjesenje pitanja dodik i secesionizma istog...
EU trenutno unistava opoziciju u RSu, Trojku i .... hajde da se ne lazemo ... na kraju krajeva BiH.
-
zavrzlama
#25388 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kad napisem zapad,mislim na UK,USA.....evropa je nemocna niti funkcionise...vee-jay wrote: ↑08/04/2025 13:56EU ne daje zeleno svjetlo.zavrzlama wrote: ↑08/04/2025 13:45 Rjesenje pitanja dodik i secesionizma istog...
-
Novak20
#25389 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Evo malo lakšeg i veselijeg članka u Mlakićevoj kolumni.
https://bljesak.info/kolumna/josip-mlak ... -22/511851
https://bljesak.info/kolumna/josip-mlak ... -22/511851
Je li Konaković uistinu mislio da će banjolučki igrokaz i njegovo pismo čelnicima Europske unije izazvati bilo kakvu reakciju? Naravno da nije. Jesu li, po bošnjačkim političarima, EUFOR i Borjana Krišto posljednja nada za Bosnu i Hercegovinu? Konaković se, po uzusima kvake 22, naprosto pravi lud, što znači da je savršeno svjestan uzaludnosti svoje misije. Cijela ova priča namijenjena je bošnjačkom biračkom korpusu. "Snažno potičem Europsku uniju i njezine države članice da djeluju bez odgode", navodi se na kraju Konakovićeva pisma. Što će za to vrijeme raditi perjanice bošnjačkog "građanluka", uključujući i samog Konakovića, koji za nešto slično dobivaju enormne plaće, a kojima je dječje kmečanje i prenemaganje jedini modus operandi, Konaković ne navodi.
U ovom slučaju bosanskohercegovačka "kvaka 22" glasi: Borjana Krišto i HDZ riješit će bosanskohercegovačku kvadraturu kruga po naputcima Nermina Nikšića i Elmedina Konakovića samo ukoliko su ludi. Međutim, nikada ne treba isključiti da će "pragmatični" Čović u jednom trenutku izići u susret Trojki, što bi značilo da je lud. A dobro znamo da Čović nije lud. Pritom ne treba zaboraviti glavnu strategiju naših političara, uključujući gore spomenute čelnike Trojke, Nikšića i Konakovića, kao i sve druge ključne aktere naše političke farse, koji se već više od dva desetljeća prave ludim, što automatski znači da su savršeno pametni. Stavite na olovku samo njihove plaće, pa to pomnožite s dvanaest, pa s godinama koliko obnašaju vlast i "sve će vam se samo kazati".
Last edited by Novak20 on 08/04/2025 14:09, edited 1 time in total.
-
KraljicaIzJajca
#25390 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dejtonski sporazum je napisan u SAD, ali potpisan i usvojen u Parizu.LSD wrote: ↑08/04/2025 13:58![]()
dobro su im jenkiji suknuli sa tim
![]()
A Dejtonski sporazum je nastao u Briselu garant, a ne u Americi![]()
-
gozila555
#25391 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
takvi poput tebe su neprijatelji ove drzave,pa kakav je to neprijatelj,da ti nakon poplava upacuje 10 miliona euraLSD wrote: ↑08/04/2025 13:45Hrvatska se mora tretirati kao neprijatelji ove drzave, a bh katolici kao rusilacki faktor u njoj.DonieBrasco wrote: ↑08/04/2025 11:53 Tema razgovora muslimani koji su uzeli plin katolickim hrvatima, a sad im ne daju izborni zakon koji je mimo svih pravila i normi, ljudskih prava, presuda, EU.
Dobro je rekla Zovko, nije problem Dodik u BiH nego muslimani.
Rijeci nece biti o stvarnim problemima, Dodiku, sta sam Covic radi, nego samo sto se njima katolicima ne da sta zele iako je nakaradno a to im ne daju muslimani tj. bosnjaci. I naravno da ce to da popuse u EU a onda ce im Šmit dati tj. nametnuti sta zele, isto kao za Dodika vjecito tolerisanje.
- vee-jay
#25392 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
UK nece nista uraditi bez USA a USA sada ima mnogo vece probleme.zavrzlama wrote: ↑08/04/2025 14:02Kad napisem zapad,mislim na UK,USA.....evropa je nemocna niti funkcionise...vee-jay wrote: ↑08/04/2025 13:56EU ne daje zeleno svjetlo.zavrzlama wrote: ↑08/04/2025 13:45 Rjesenje pitanja dodik i secesionizma istog...
Definitivno se dogodio scenario na kojem su Dodik -- a sada znamo -- i Covic zajedno radili.
Bukvalno se vidi da Srbija i Hrvatska ovo koordinirano rade.
-
LSD
#25393 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Majorizirani, miran budigozila555 wrote: ↑08/04/2025 14:10takvi poput tebe su neprijatelji ove drzave,pa kakav je to neprijatelj,da ti nakon poplava upacuje 10 miliona euraLSD wrote: ↑08/04/2025 13:45Hrvatska se mora tretirati kao neprijatelji ove drzave, a bh katolici kao rusilacki faktor u njoj.DonieBrasco wrote: ↑08/04/2025 11:53 Tema razgovora muslimani koji su uzeli plin katolickim hrvatima, a sad im ne daju izborni zakon koji je mimo svih pravila i normi, ljudskih prava, presuda, EU.
Dobro je rekla Zovko, nije problem Dodik u BiH nego muslimani.
Rijeci nece biti o stvarnim problemima, Dodiku, sta sam Covic radi, nego samo sto se njima katolicima ne da sta zele iako je nakaradno a to im ne daju muslimani tj. bosnjaci. I naravno da ce to da popuse u EU a onda ce im Šmit dati tj. nametnuti sta zele, isto kao za Dodika vjecito tolerisanje.![]()
- skupljac_zeljeza
#25394 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Tamam toliko. Opet nova instrukcija iz Brisela.
Za razliku od izjava nakon sinoćnjeg sastanka sa predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, gdje je kategorično odbio mogućnost da Hrvatska uvede sankcije bjeguncu od bh. pravosuđa Miloradu Dodiku, u Plenkovića danas kao da je ušao "novi čovjek".
Iako je sinoć izbjegao osuditi Dodikove poteze, danas je dao bitno drugačiju izjavu gdje je osudio sve one koji imaju secesionističke tendencije.
- U političkom pogledu smo zainteresirani za stabilnost BiH, poštovanje institucija i zakona BiH, ne želimo vidjeti bilo kakvu političku krizu koja bi dovela do destabilizacije zemlje, naprotiv. Osuđujemo sve koji imaju ambiciju za destabilizaciju BiH ili nekakve secesionističke tendencije, želimo da BiH funkcionira skladno kao jedinstvena država, na dejtonskim temeljima, kazao je.
-
Nisamsdaali
#25395 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pretpostavljam Žepče, Stolac je sve “hrvatskiji” sudeci po etničkoj pripadnosti novorodjenčadi
Last edited by Nisamsdaali on 08/04/2025 14:24, edited 1 time in total.
-
Email83
#25396 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sve i da se RS odvoji, najveci gubitnik bi bili Hrvati, odbaci odmah i Zepce, Kiseljak, Vitez, Busovacu, Kresevo, Jajce, Posavinu, i Mostar je upitan, tako da njima bilo kakav nered ne odgovara, ostaju bez vecine teritorija koju svojom zovuKraljicaIzJajca wrote: ↑08/04/2025 13:43Hrvatska kao država nema problema.skupljac_zeljeza wrote: ↑08/04/2025 13:39Ja tu priču guram od početka i zato pitam što se guraju kada Zovko uvijek ispuši?
Rekli su svoj stav. EU insistira da se unutar BiH odrade razgovori. Hrvati i Srbi komuniciraju, ali Bošnjaci ne komuniciraju sa tim istim Dodikom. EU to ne doživljava blagonaklono.
- skupljac_zeljeza
#25397 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
I da uspiju u tome najveći gubitnici bi bili Srbi i Hrvati iz Bosne. Koliko bi ih bilo ministara u maticama, a ovdje biraju između 148 fotelja, da ne nabrajam dalje u diplomatiji, odborima, direktorskim funkcijama.... ali oni više vole Bajinu Baštu i Zvornik dati Srbiji i Buško Hrvatskoj, nego sebi.
-
zavrzlama
#25398 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sve znam....ali podjela BIH je nemoguca bez rata,a mirnim putem je ponovna teritorijalna prekompenzacija gdje bi srbi izgubili toliko puno da bi odustali od podjele...da ne pricamo sto je zapadu rak rana stvaranje bosnjacke drzavice...
Problem srba i hrvata je u tome sto neznaju stvarno politicko,moralno i eticko stanje bosnjackog naroda...oni ne mogu da shvate da je bosnjacima preca drzava od vjere,da im ne smeta zivot sa dojucerasnjim dzelatima,da im ne smeta zivot sa drugim i drugacijim i da ne zele drzavu u kojoj ce zivjeti samo jedan narod..dok svo navedeno je ono prema cemu oni teze.
BIH cuva bosnjacki sabur,politicko neznanje i srpska glupost..
- vee-jay
#25399 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ideje Velike Srbije i Velike Hrvatske NIKADA nece umrijeti.skupljac_zeljeza wrote: ↑08/04/2025 14:28I da uspiju u tome najveći gubitnici bi bili Srbi i Hrvati iz Bosne. Koliko bi ih bilo ministara u maticama, a ovdje biraju između 148 fotelja, da ne nabrajam dalje u diplomatiji, odborima, direktorskim funkcijama.... ali oni više vole Bajinu Baštu i Zvornik dati Srbiji i Buško Hrvatskoj, nego sebi.
- madesa
#25400 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
najjaci su ovi politicari kad kazu dodik ce biti uhapsen kad-tad
Kakvo gubljenje vremena i ubijanje u mozak obicnih gradjana
Kakvo gubljenje vremena i ubijanje u mozak obicnih gradjana