Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

dek

#25376 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dek »

Čak i kad kao izjave neku osudu ''secesionističkih aktivnosti'' nikad neće kroz žvalje izustiti imenom i prezimenom Dodika već opet nešto uvijeno, maglovito, ''neki koji'' ''oni koji''...
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#25377 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

Sociolog wrote: 08/04/2025 13:47
sehohari wrote: 08/04/2025 13:42 Valjda je sada svima jasno da i od onog kiparskog scenarija nema ništa.

Sutra da se RS odvoji, ovi bi treći dan nakon toga proglasili Herceg-Bosnu i trpali Bošnjake Stoca ili Žepča u autobuse ili logore.
Bošnjaci su od 2023. većina u gradiću i u opštini :wink:
Govorimo li o Žepču ili o Stocu?
Last edited by PreWiBa on 08/04/2025 13:49, edited 1 time in total.
PreWiBa

#25378 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

KraljicaIzJajca wrote: 08/04/2025 13:48
sehohari wrote: 08/04/2025 13:46 Mi itekako razgovaramo sa Srbima.

Sa ljudima sa potjernice ne može biti razgovora, dovodiš se u opasnost da zato moraš da pravdaš krivično.

Ja razumijem da je za bh., prije svega hercegovačke, Hrvate zakon samo sugestija.
:-)

EU se ne slaže sa tvojim stavom.
EU onda neka plati Dini advokate.
made_in_sarajevo

#25379 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by made_in_sarajevo »

Image

kad kazu "policija treba da ode i ispuca sviju", jel sad kontate nije to samo policija na policiju i nije to samo hapsenje dodika. ti pored hapsenja najvece politicke funkciju u entitetu imas i rat sa mafijom u isto vrijeme. nije to samo otidji i povali ga, ali dzaba ja to pisem vise puta kad su policajci picke koji ovo svaki dan gledaju,slusaju,citaju i ne mogu nista uraditi po tom pitanju. mnogi policajci po raznim agencijama ovo mogu i spremni su zavrsiti da je normalan sistem i drzava. posto nismo normalni i nema drzave sad oni trebaju vjerovati bilo kome da idu samo uhapsiti nekog tamo jer ne jebe sud ni 2%, a zna odlicno i vise od ovoga sto Natasa pise stalno.
PreWiBa

#25380 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

Ovo Andrejovo što je rekao i dovođenje PlinCroa znači da žele južnu interkonekciju PLUS izborni zakon da se odmaknu od Dodika.

Za ulazak u EU će vjerovatno tražiti treći entitet.
dek

#25381 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dek »

zavrzlama wrote: 08/04/2025 13:45 Rjesenje pitanja dodik i secesionizma istog...

"AKO" zapad da zeleno svjetlo da se trojac hapsi,po meni bi trebalo uraditeli sledece stvari...

Kao prvo poslati zahtjev MUP manjeg entiteta da uhapse trojac i sprovedu iste u Sud BIH,jer MUP manjeg entiteta je Ustavom BIH dio bezbjednonosnih snaga BIH,a posto je trojac na tetitoriju koju kontrolise taj MUP ono su duzni izvrsiti hapsenje....

Posto znamo da ce odgovor biti negativan,jer MUP manjeg entiteta = dodik tad tuzilastvo BIH pokrece krivicnu prijavu protiv vrha MUP i proglasava doticne za pobunjenike ..

Tad se daje naredba SIPA,Sudskoj policiji i MUP federacije da eliminisu pobunjenike i privedu pravdi....

Neko ce reci pa to je rat...pa nek je..jel cemo branit drzavu ili necemo...kad sam ja mogao i par mojih jarana docekivat 4 tenka sa dvije zolje,sto je tesko navedenim sluzbama hvatat dodika i suprostavljat se sa odmetnutim pripadnicima MUP manjeg entiteta...sta bi rekli danas,oni heroji BIH koji leze u grobovima i mezarovima,koji nisu imali nista a odbranili drzavu,a ovi danas imaju sve na raspoplaganju...

Ako zapad da zeleno svjetlo,trojac se hapsi jer u pitanju je drzava,ako se ne bude odlucno , unistiti ce se i veliki momentum kod sve veceg broja srba koji istinski zele odlazak dodika i njegove politike. ..ITS TIME.
Naši prijatelji sa Zapada pozivaju na dijalog svih strana a ne na hapšenje:thumbup:

Tako da ti je ovo sci fi nažalost, volio bih da griješim.
KraljicaIzJajca

#25382 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by KraljicaIzJajca »

sehohari wrote: 08/04/2025 13:49
KraljicaIzJajca wrote: 08/04/2025 13:48
sehohari wrote: 08/04/2025 13:46 Mi itekako razgovaramo sa Srbima.

Sa ljudima sa potjernice ne može biti razgovora, dovodiš se u opasnost da zato moraš da pravdaš krivično.

Ja razumijem da je za bh., prije svega hercegovačke, Hrvate zakon samo sugestija.
:-)

EU se ne slaže sa tvojim stavom.
EU onda neka plati Dini advokate.
Dino ima pet savjetnika, tri su pravnici, ili nisu, ne znam,ali on ih je birao. :)
doktor78

#25383 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by doktor78 »

Ovo će biti ovako sve dok ne imenuju USA ambasadora i dok se ne vidi ko će to biti.
KraljicaIzJajca

#25384 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

doktor78 wrote: 08/04/2025 13:52 Ovo će biti ovako sve dok ne imenuju USA ambasadora i dok se ne vidi ko će to biti.
SAD su rekli EU da je BiH njihov problem!
vee-jay

#25385 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

zavrzlama wrote: 08/04/2025 13:45 Rjesenje pitanja dodik i secesionizma istog...

"AKO" zapad da zeleno svjetlo da se trojac hapsi,po meni bi trebalo uraditeli sledece stvari...

Kao prvo poslati zahtjev MUP manjeg entiteta da uhapse trojac i sprovedu iste u Sud BIH,jer MUP manjeg entiteta je Ustavom BIH dio bezbjednonosnih snaga BIH,a posto je trojac na tetitoriju koju kontrolise taj MUP ono su duzni izvrsiti hapsenje....

Posto znamo da ce odgovor biti negativan,jer MUP manjeg entiteta = dodik tad tuzilastvo BIH pokrece krivicnu prijavu protiv vrha MUP i proglasava doticne za pobunjenike ..

Tad se daje naredba SIPA,Sudskoj policiji i MUP federacije da eliminisu pobunjenike i privedu pravdi....

Neko ce reci pa to je rat...pa nek je..jel cemo branit drzavu ili necemo...kad sam ja mogao i par mojih jarana docekivat 4 tenka sa dvije zolje,sto je tesko navedenim sluzbama hvatat dodika i suprostavljat se sa odmetnutim pripadnicima MUP manjeg entiteta...sta bi rekli danas,oni heroji BIH koji leze u grobovima i mezarovima,koji nisu imali nista a odbranili drzavu,a ovi danas imaju sve na raspoplaganju...

Ako zapad da zeleno svjetlo,trojac se hapsi jer u pitanju je drzava,ako se ne bude odlucno , unistiti ce se i veliki momentum kod sve veceg broja srba koji istinski zele odlazak dodika i njegove politike. ..ITS TIME.
EU ne daje zeleno svjetlo.

EU trenutno unistava opoziciju u RSu, Trojku i .... hajde da se ne lazemo ... na kraju krajeva BiH.
LSD

#25386 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

KraljicaIzJajca wrote: 08/04/2025 13:55
doktor78 wrote: 08/04/2025 13:52 Ovo će biti ovako sve dok ne imenuju USA ambasadora i dok se ne vidi ko će to biti.
:lol: :lol: dobro su im jenkiji suknuli sa tim :izet:

A Dejtonski sporazum je nastao u Briselu garant, a ne u Americi :-)
ljubijankic

#25387 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

vee-jay wrote: 08/04/2025 13:56

EU trenutno unistava opoziciju u RSu, Trojku i .... hajde da se ne lazemo ... na kraju krajeva BiH.
Da, u ovom trenutku ni opozicija u RS-u a ni trojka fakticki ne postoje među narodom.
zavrzlama

#25388 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zavrzlama »

Kad napisem zapad,mislim na UK,USA.....evropa je nemocna niti funkcionise...
Novak20

#25389 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

Evo malo lakšeg i veselijeg članka u Mlakićevoj kolumni.

https://bljesak.info/kolumna/josip-mlak ... -22/511851
Je li Konaković uistinu mislio da će banjolučki igrokaz i njegovo pismo čelnicima Europske unije izazvati bilo kakvu reakciju? Naravno da nije. Jesu li, po bošnjačkim političarima, EUFOR i Borjana Krišto posljednja nada za Bosnu i Hercegovinu? Konaković se, po uzusima kvake 22, naprosto pravi lud, što znači da je savršeno svjestan uzaludnosti svoje misije. Cijela ova priča namijenjena je bošnjačkom biračkom korpusu. "Snažno potičem Europsku uniju i njezine države članice da djeluju bez odgode", navodi se na kraju Konakovićeva pisma. Što će za to vrijeme raditi perjanice bošnjačkog "građanluka", uključujući i samog Konakovića, koji za nešto slično dobivaju enormne plaće, a kojima je dječje kmečanje i prenemaganje jedini modus operandi, Konaković ne navodi.

U ovom slučaju bosanskohercegovačka "kvaka 22" glasi: Borjana Krišto i HDZ riješit će bosanskohercegovačku kvadraturu kruga po naputcima Nermina Nikšića i Elmedina Konakovića samo ukoliko su ludi. Međutim, nikada ne treba isključiti da će "pragmatični" Čović u jednom trenutku izići u susret Trojki, što bi značilo da je lud. A dobro znamo da Čović nije lud. Pritom ne treba zaboraviti glavnu strategiju naših političara, uključujući gore spomenute čelnike Trojke, Nikšića i Konakovića, kao i sve druge ključne aktere naše političke farse, koji se već više od dva desetljeća prave ludim, što automatski znači da su savršeno pametni. Stavite na olovku samo njihove plaće, pa to pomnožite s dvanaest, pa s godinama koliko obnašaju vlast i "sve će vam se samo kazati".
Last edited by Novak20 on 08/04/2025 14:09, edited 1 time in total.
KraljicaIzJajca

#25390 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

LSD wrote: 08/04/2025 13:58
KraljicaIzJajca wrote: 08/04/2025 13:55
:lol: :lol: dobro su im jenkiji suknuli sa tim :izet:

A Dejtonski sporazum je nastao u Briselu garant, a ne u Americi :-)
Dejtonski sporazum je napisan u SAD, ali potpisan i usvojen u Parizu.
gozila555

#25391 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by gozila555 »

LSD wrote: 08/04/2025 13:45
DonieBrasco wrote: 08/04/2025 11:53 Tema razgovora muslimani koji su uzeli plin katolickim hrvatima, a sad im ne daju izborni zakon koji je mimo svih pravila i normi, ljudskih prava, presuda, EU.

Dobro je rekla Zovko, nije problem Dodik u BiH nego muslimani.

Rijeci nece biti o stvarnim problemima, Dodiku, sta sam Covic radi, nego samo sto se njima katolicima ne da sta zele iako je nakaradno a to im ne daju muslimani tj. bosnjaci. I naravno da ce to da popuse u EU a onda ce im Šmit dati tj. nametnuti sta zele, isto kao za Dodika vjecito tolerisanje.
Hrvatska se mora tretirati kao neprijatelji ove drzave, a bh katolici kao rusilacki faktor u njoj.
takvi poput tebe su neprijatelji ove drzave,pa kakav je to neprijatelj,da ti nakon poplava upacuje 10 miliona eura :?
vee-jay

#25392 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

zavrzlama wrote: 08/04/2025 14:02

UK nece nista uraditi bez USA a USA sada ima mnogo vece probleme.

Definitivno se dogodio scenario na kojem su Dodik -- a sada znamo -- i Covic zajedno radili.

Bukvalno se vidi da Srbija i Hrvatska ovo koordinirano rade.
LSD

#25393 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

gozila555 wrote: 08/04/2025 14:10
LSD wrote: 08/04/2025 13:45
DonieBrasco wrote: 08/04/2025 11:53 Tema razgovora muslimani koji su uzeli plin katolickim hrvatima, a sad im ne daju izborni zakon koji je mimo svih pravila i normi, ljudskih prava, presuda, EU.

Dobro je rekla Zovko, nije problem Dodik u BiH nego muslimani.

Rijeci nece biti o stvarnim problemima, Dodiku, sta sam Covic radi, nego samo sto se njima katolicima ne da sta zele iako je nakaradno a to im ne daju muslimani tj. bosnjaci. I naravno da ce to da popuse u EU a onda ce im Šmit dati tj. nametnuti sta zele, isto kao za Dodika vjecito tolerisanje.
Hrvatska se mora tretirati kao neprijatelji ove drzave, a bh katolici kao rusilacki faktor u njoj.
takvi poput tebe su neprijatelji ove drzave,pa kakav je to neprijatelj,da ti nakon poplava upacuje 10 miliona eura :?
Majorizirani, miran budi :maca:
skupljac_zeljeza

#25394 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skupljac_zeljeza »

sehohari wrote: 08/04/2025 13:51
Za ulazak u EU će vjerovatno tražiti treći entitet.
Tamam toliko. Opet nova instrukcija iz Brisela.
Za razliku od izjava nakon sinoćnjeg sastanka sa predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, gdje je kategorično odbio mogućnost da Hrvatska uvede sankcije bjeguncu od bh. pravosuđa Miloradu Dodiku, u Plenkovića danas kao da je ušao "novi čovjek".

Iako je sinoć izbjegao osuditi Dodikove poteze, danas je dao bitno drugačiju izjavu gdje je osudio sve one koji imaju secesionističke tendencije.

- U političkom pogledu smo zainteresirani za stabilnost BiH, poštovanje institucija i zakona BiH, ne želimo vidjeti bilo kakvu političku krizu koja bi dovela do destabilizacije zemlje, naprotiv. Osuđujemo sve koji imaju ambiciju za destabilizaciju BiH ili nekakve secesionističke tendencije, želimo da BiH funkcionira skladno kao jedinstvena država, na dejtonskim temeljima, kazao je.

Nisamsdaali

#25395 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Nisamsdaali »

sehohari wrote: 08/04/2025 13:48
Sociolog wrote: 08/04/2025 13:47
sehohari wrote: 08/04/2025 13:42 Valjda je sada svima jasno da i od onog kiparskog scenarija nema ništa.

Sutra da se RS odvoji, ovi bi treći dan nakon toga proglasili Herceg-Bosnu i trpali Bošnjake Stoca ili Žepča u autobuse ili logore.
Bošnjaci su od 2023. većina u gradiću i u opštini :wink:
Govorimo li o Žepču ili o Stocu?
Pretpostavljam Žepče, Stolac je sve “hrvatskiji” sudeci po etničkoj pripadnosti novorodjenčadi
Last edited by Nisamsdaali on 08/04/2025 14:24, edited 1 time in total.
Email83

#25396 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Email83 »

KraljicaIzJajca wrote: 08/04/2025 13:43
skupljac_zeljeza wrote: 08/04/2025 13:39
KraljicaIzJajca wrote: 08/04/2025 13:37

Eto, a jutros ste drugačije reagirali.
Ja tu priču guram od početka i zato pitam što se guraju kada Zovko uvijek ispuši?
Hrvatska kao država nema problema.

Rekli su svoj stav. EU insistira da se unutar BiH odrade razgovori. Hrvati i Srbi komuniciraju, ali Bošnjaci ne komuniciraju sa tim istim Dodikom. EU to ne doživljava blagonaklono.
Sve i da se RS odvoji, najveci gubitnik bi bili Hrvati, odbaci odmah i Zepce, Kiseljak, Vitez, Busovacu, Kresevo, Jajce, Posavinu, i Mostar je upitan, tako da njima bilo kakav nered ne odgovara, ostaju bez vecine teritorija koju svojom zovu
skupljac_zeljeza

#25397 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skupljac_zeljeza »

vee-jay wrote: 08/04/2025 14:13

I da uspiju u tome najveći gubitnici bi bili Srbi i Hrvati iz Bosne. Koliko bi ih bilo ministara u maticama, a ovdje biraju između 148 fotelja, da ne nabrajam dalje u diplomatiji, odborima, direktorskim funkcijama.... ali oni više vole Bajinu Baštu i Zvornik dati Srbiji i Buško Hrvatskoj, nego sebi.
zavrzlama

#25398 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zavrzlama »

zavrzlama wrote: 08/04/2025 14:02

UK nece nista uraditi bez USA a USA sada ima mnogo vece probleme.

Definitivno se dogodio scenario na kojem su Dodik -- a sada znamo -- i Covic zajedno radili.

Sve znam....ali podjela BIH je nemoguca bez rata,a mirnim putem je ponovna teritorijalna prekompenzacija gdje bi srbi izgubili toliko puno da bi odustali od podjele...da ne pricamo sto je zapadu rak rana stvaranje bosnjacke drzavice...

Problem srba i hrvata je u tome sto neznaju stvarno politicko,moralno i eticko stanje bosnjackog naroda...oni ne mogu da shvate da je bosnjacima preca drzava od vjere,da im ne smeta zivot sa dojucerasnjim dzelatima,da im ne smeta zivot sa drugim i drugacijim i da ne zele drzavu u kojoj ce zivjeti samo jedan narod..dok svo navedeno je ono prema cemu oni teze.

BIH cuva bosnjacki sabur,politicko neznanje i srpska glupost..
vee-jay

#25399 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

skupljac_zeljeza wrote: 08/04/2025 14:28

I da uspiju u tome najveći gubitnici bi bili Srbi i Hrvati iz Bosne. Koliko bi ih bilo ministara u maticama, a ovdje biraju između 148 fotelja, da ne nabrajam dalje u diplomatiji, odborima, direktorskim funkcijama.... ali oni više vole Bajinu Baštu i Zvornik dati Srbiji i Buško Hrvatskoj, nego sebi.
Ideje Velike Srbije i Velike Hrvatske NIKADA nece umrijeti.
madesa

#25400 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by madesa »

najjaci su ovi politicari kad kazu dodik ce biti uhapsen kad-tad :lol: :lol: :lol:

Kakvo gubljenje vremena i ubijanje u mozak obicnih gradjana
Post Reply