odgovori: kako imaju?
navedi ime politicara da je Bosnjak - i onda navedi zakon po kojem taj politicar ima ovlasti da uhapsi Dodika.
trojka je uz pomoc marfija krenula na dodika bez plana B,marfi otisao i ostavio trojku na cijedilu
Zasto je HDZ brze-bolje ponovo stavila izbroni zakon u Dom Naroda?
I ja ću otići u Bosnu i Hercegovinu i tamo se sastati sa svim stranama kako bismo tamo smirili situaciju
jel treba da sve stane u drzavi zbog dodikavee-jay wrote: ↑08/04/2025 13:09Zasto je HDZ brze-bolje ponovo stavila izbroni zakon u Dom Naroda?
Zato sto je znala da ce Bosnjaci biti protiv toga.
Da bi Hrvatska onda mogla u EU da pogura pricu o "dvije zaracene/destruktivne strane u BiH" - jedna strana je separatizam a druga strana je majoriziranje/unitarizam.
To je nacin kako je Hrvatska krenula u spasavanje Dodika.
Hrvatska spasava Dodika praveci od Bosnjaka "drugu stranu".
I izgleda da uspjeva u tome jer je Kalas danas izjavila:
I ja ću otići u Bosnu i Hercegovinu i tamo se sastati sa svim stranama kako bismo tamo smirili situaciju
to je jedan od scenarija, ja ne vjerujem da je politika tako jednostavna, ali danas imamo ludog klauna na prijestolju najjace drzave svijeta, tako da je sve moguce.
ja shvatam navijacku orijentisanost forumasa prema strankama, ali ovo sto se sada u BiH desava je puno iznad stranaka - ovo je 92.a i EU ili ce stati iza BiH ili ce stati iza onih koji zele unistiti BiH.
navedi ime politicara da je Bosnjak - i onda navedi zakon po kojem taj politicar ima ovlasti da uhapsi Dodika.
ko to kaze?gozila555 wrote: ↑08/04/2025 13:11jel treba da sve stane u drzavi zbog dodikavee-jay wrote: ↑08/04/2025 13:09Zasto je HDZ brze-bolje ponovo stavila izbroni zakon u Dom Naroda?
Da bi Hrvatska onda mogla u EU da pogura pricu o "dvije zaracene/destruktivne strane u BiH" - jedna strana je separatizam a druga strana je majoriziranje/unitarizam.
I ja ću otići u Bosnu i Hercegovinu i tamo se sastati sa svim stranama kako bismo tamo smirili situacijunovi izborni se mora donjet
svi normalni i razumni kazu,jel treba da bosnjaci hrvatima opet birajuvee-jay wrote: ↑08/04/2025 13:18ko to kaze?gozila555 wrote: ↑08/04/2025 13:11jel treba da sve stane u drzavi zbog dodikavee-jay wrote: ↑08/04/2025 13:09
Zasto je HDZ brze-bolje ponovo stavila izbroni zakon u Dom Naroda?
novi izborni se mora donjet
hajde normalni, prvo mi odgovori na pitanje
btw. ja sam ostali, ja nemam nikakva prava.odgovori: kako imaju?
Eto, a jutros ste drugačije reagirali.skupljac_zeljeza wrote: ↑08/04/2025 13:17Arnaut: bitno je da sankcije donesu najmoćnije zemlje Unije, Hrvatska to nije
Ja tu priču guram od početka i zato pitam što se guraju kada Zovko uvijek ispuši?KraljicaIzJajca wrote: ↑08/04/2025 13:37Eto, a jutros ste drugačije reagirali.skupljac_zeljeza wrote: ↑08/04/2025 13:17Arnaut: bitno je da sankcije donesu najmoćnije zemlje Unije, Hrvatska to nije
On je upozorio da hrvatska politika, kako se čini, u Dodiku vidi zaštitnika interesa Hrvata u Bosni i Hercegovini, što smatra veoma opasnim pristupom.
"Bojim se da hrvatska politika u Dodiku gleda zaštitnika interesa Hrvata u BiH, iako Dodik Oluju naziva zločinačkom, a Hrvate ustašama. Uz takav pristup i politiku otvaraju se brojna pitanja i dodatno produbljuje nestabilnost", istakao je Hodžić.
Podsjetimo, hrvatski premijer Andrej Plenković boravio je jučer u Mostaru, gdje se uoči otvaranja Mostarskog sajma sastao s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, te drugim dužnosnicima te stranke, uključujući i predsjedavajuću Vijeća ministara BiH Borjanu Krišto.
Tom prilikom, u izjavi za medije, Plenković je jasno odbacio mogućnost da Hrvatska uvede sankcije Miloradu Dodiku.
“Hrvatska neće uvoditi sankcije Dodiku. Mi nismo u istoj poziciji kao druge zemlje koje nisu susjedi. Banja Luka je od Zagreba udaljena sat i pol vožnje,” poručio je Plenković, ističući da Hrvatska želi “slati umirujuće poruke, poticati dijalog i vraćati političke aktere u BiH u ustavne okvire.”
Prema njegovim riječima, uvođenje sankcija ne bi doprinijelo stabilnosti, već bi imalo suprotan efekat. “Sankcije bi samo dodatno destabilizirale političku situaciju u BiH i usporile njen evropski put, što nije u interesu građana BiH niti same Hrvatske,” zaključio je Plenković.
Ako ovako nastave dogurat će i do hrenovke
Hrvatska kao država nema problema.skupljac_zeljeza wrote: ↑08/04/2025 13:39Ja tu priču guram od početka i zato pitam što se guraju kada Zovko uvijek ispuši?KraljicaIzJajca wrote: ↑08/04/2025 13:37Eto, a jutros ste drugačije reagirali.skupljac_zeljeza wrote: ↑08/04/2025 13:17
Arnaut: bitno je da sankcije donesu najmoćnije zemlje Unije, Hrvatska to nije
Hrvatska se mora tretirati kao neprijatelji ove drzave, a bh katolici kao rusilacki faktor u njoj.DonieBrasco wrote: ↑08/04/2025 11:53 Tema razgovora muslimani koji su uzeli plin katolickim hrvatima, a sad im ne daju izborni zakon koji je mimo svih pravila i normi, ljudskih prava, presuda, EU.
Dobro je rekla Zovko, nije problem Dodik u BiH nego muslimani.
Rijeci nece biti o stvarnim problemima, Dodiku, sta sam Covic radi, nego samo sto se njima katolicima ne da sta zele iako je nakaradno a to im ne daju muslimani tj. bosnjaci. I naravno da ce to da popuse u EU a onda ce im Šmit dati tj. nametnuti sta zele, isto kao za Dodika vjecito tolerisanje.