Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zippoo87 wrote: ↑06/04/2025 21:32
Da odgovorim na postavljeno pitanje u temi
Isplati se odseliti u novu drzavu,kada ti dosadi stara
Drzave su kao zene, cim ti dosadi mjenjas.
Ne znam za druge ali meni sve u zivotuu nakon izvjesnog vremena dosadi i ja mijenjam. Ne bojim se izazova i novina. Ali to je takva energija kod mene i sto bi rekli horoskop
Ne smetaju mi ni oni drugi,sto ne bi nista mijenjali ali ne moze se napredovati ni u cemu,ako stalno radis jedno te isto.
zippoo87 wrote: ↑06/04/2025 21:32
Da odgovorim na postavljeno pitanje u temi
Isplati se odseliti u novu drzavu,kada ti dosadi stara
Drzave su kao zene, cim ti dosadi mjenjas.
Ne znam za druge ali meni sve u zivotuu nakon izvjesnog vremena dosadi i ja mijenjam. Ne bojim se izazova i novina. Ali to je takva energija kod mene i sto bi rekli horoskop
Ne smetaju mi ni oni drugi,sto ne bi nista mijenjali ali ne moze se napredovati ni u cemu,ako stalno radis jedno te isto.
U 9 godina meni je ovo 6ti grad(1 Bosna, 4 DE, 1CG)
3 super dobra posla napustio jer sam se zasitio dosadno i ovaj trenutni je na granici. Do kraja godine mozda plivamo preko Atlantika
3 super dobra posla napustio jer sam se zasitio dosadno i ovaj trenutni je na granici. Do kraja godine mozda plivamo preko Atlantika
Haha ti si legenda,svaka cast.
Nije ni meni strano tako nesto i nastavljamo u tom tonu i dalje
Nema nista od cahurenja na jednom mjestu...dobrih poslova i zivota ima u svakom kutku planete,ako ga napravis sebi takvim i ko je sposoban da se svugdje snadje.
Bolje preko Pacifika
Ima i ta opcija samo mi Japanski haos tezak za skontat a ja star
Pa da...ko ima djecu...mozda ce se dva puta max za zivota preseliti iz jednog mjesta u drugo...jer ne gledas samo na sebe,nego i na djecu.
Ali eto,vecina raje sto je vani i nema porodice ali opet se zacahure. A neki nakon sto se oni skuce,povedu gore i porodicu...sto je po meni jako dobra investicija u buducnost djece.
Najgora opcija je da su bracni partneri razdvojeni...tu je najvise problema i neuredjen brak,koji obicno se i raspadne ...varanje,spletke,kurvanje...nema od tog velikog hajra.
Moram polagati testove i vožnju, ne moram ići na časove. BiH ne priznaju, dok npr. Hrvatsku VD priznaju.
Trenutno vozim na internacionalnoj, i imam pravo 6 mjeseci od dolaska na to, ali već ću krajem aprila da započnem proceduru za ovu njihovu, da i to riješim.
Moram polagati testove i vožnju, ne moram ići na časove. BiH ne priznaju, dok npr. Hrvatsku VD priznaju.
Trenutno vozim na internacionalnoj, i imam pravo 6 mjeseci od dolaska na to, ali već ću krajem aprila da započnem proceduru za ovu njihovu, da i to riješim.
Sveukupno nekih 160 NZD košta, nije pljačka
Dobro je onda.
A profi kategorije? Jel ista procedura? Meni u DE nisu priznali C uopste, morao bih sve ponovo, ali realno mi i ne treba, nisam kamion 2x vozio u zivotu.
EDIT: evo našao sam "truck" na ovom tvom linku dole.
zippoo87 wrote: ↑06/04/2025 23:30
Pa da...ko ima djecu...mozda ce se dva puta max za zivota preseliti iz jednog mjesta u drugo...jer ne gledas samo na sebe,nego i na djecu.
Ali eto,vecina raje sto je vani i nema porodice ali opet se zacahure. A neki nakon sto se oni skuce,povedu gore i porodicu...sto je po meni jako dobra investicija u buducnost djece.
Najgora opcija je da su bracni partneri razdvojeni...tu je najvise problema i neuredjen brak,koji obicno se i raspadne ...varanje,spletke,kurvanje...nema od tog velikog hajra.
Vidis ja bas mislim da posve grijesis... treba se nekad malo i razdvojit bolje se pozeli. Ja sam u 23 godine braka 5 bio odvojen. Brak ako ne valja raspasce se svakako. A precesto mjenjanje nekome ne pase, neki ljudi vole da imaju svoje mjesto... stvar karaktera valjda. Nisam ni ja ucahuren ali da nije bila situacija kakva jest lijepo je raditi tu gdje su ti svi i kuca na svom.
Merima Šemić–Prguda: Ma meni je ovdje sve prekrasno. Sve je drugačije od Balkana, i sve je izuzetno čisto, uredno, sve je na svom mjestu i s razlogom. Za noćni zivot, sa dvoje djece od godinu i po i četiri godine, nemate prostora. Ali bit će nekad. Ali je lijepo zaista, grad je živ u svakom trenu dana, lokali, restorani sve radi sve je puno, ljudi se druže, izlaze. Ljudi su srdačni, vrlo su pristupačni, otvoreni.. Ne osjećate se kao stranac. Zaista je lijepo i osvježavajuće. A zrak - uvijek to kažem, pošto se u Sarajevu u ovo doba godine ne može disati - ovdje je zrak stalno kao da ste na Bjelašnici.
Koliko sam shvatio, ova firma se nalazi u Eindhovenu. To je sve, samo nije čist i zanimljiv grad.
Ali dobro, ako je bila vječno nadrkana, super da je otišla. Sreća njena pa ne mora rađati, ali moraće plaćati vrtić i produženi boravak ako želi raditi. Kad joj za to ode milja i po, i to nakon što dobije subvenciju, neka nam se onda opet javi A plata joj dvije milje, i to ako Bog da, zato što će moći raditi u Starbucksu na aerodromu, i nigdje više jer ne zna holandski. Pa kad ga nauči, opet neće moći naći ozbiljan posao jer u njenoj struci ga moraš znati kao da ti je maternji, čak i ako nisi u novinarstvu, nego negdje u marketingu ili komunikacijama.
Dotad će se već prekvalifikovati da radi s pokrivenim Marokankama u apoteci. Cirkus.
Izgleda da se Merima vratila, vidim da radi na BHRT-u?