Gledali ste, ne preporučujete

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Tito_i_Partija

#7026 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by Tito_i_Partija »

_BataZiv_0809 wrote: 07/04/2025 21:11
Tito_i_Partija wrote: 19/02/2025 18:52
karanana wrote: 19/02/2025 06:05 Dzordze.
Prvi sat haj i nekako. Drugi sat odron nad odronima u svakom pogledu.
Pogled'o trailer za ovaj film i rek'o "neka hvala".

Oboje su mladi, dobri, i jako traženi glumci, i fakat ne kontam koji im je klinac ovo trebalo.
Koji film
Onaj gdje njih dvoje stražare nad onom rupačom jer tu živi neka prikaza. Mislim sama premisa je k'o da je pisalo neko dijete iz trećeg razreda.

https://m.imdb.com/title/tt13654226/?re ... _1_cdt_t_1
dale cooper

#7027 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by dale cooper »

Tito_i_Partija wrote: 07/04/2025 21:28
Tito_i_Partija wrote: 19/02/2025 18:52

Pogled'o trailer za ovaj film i rek'o "neka hvala".

Oboje su mladi, dobri, i jako traženi glumci, i fakat ne kontam koji im je klinac ovo trebalo.
Koji film
Onaj gdje njih dvoje stražare nad onom rupačom jer tu živi neka prikaza. Mislim sama premisa je k'o da je pisalo neko dijete iz trećeg razreda.

Meni se Teller uvijek činio glumcem koji ima više potencijala nego li filmovi koje bira da snima. Daleko najbolji je bio u Whiplashu.
Tito_i_Partija

#7028 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote: 07/04/2025 21:49

Koji film

Meni se Teller uvijek činio glumcem koji ima više potencijala nego li filmovi koje bira da snima. Daleko najbolji je bio u Whiplashu.
Dobar je bio i u Top Gun 2, i meni je sasvim solidan glumac. Međutim, ono što ga najviše koči je on sam: po mnogim izvorima je navodno teški šupak i rijetko ko može sa njim da radi, i zbog toga mu karijera nije ni blizu onoga što je mogla bit'.
dale cooper

#7029 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by dale cooper »

Tito_i_Partija wrote: 07/04/2025 22:08

Dobar je bio i u Top Gun 2, i meni je sasvim solidan glumac. Međutim, ono što ga najviše koči je on sam: po mnogim izvorima je navodno teški šupak i rijetko ko može sa njim da radi, i zbog toga mu karijera nije ni blizu onoga što je mogla bit'.
Moguće...iako filmska istorija je puna šupaka i teških likova koji su izgradili jake glumačke karijere bez obzira na to.
Osmi Socrates

#7030 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by Osmi Socrates »

U Whiplashu je profitirao od genijalnosti J.K. Simmonsa, po mom mišljenju.

Što se mene tiče, i nije neki glumac. Jer kad smo već kod šupaka glumaca koji su (donekle) ostali nedorečeni, Edward Norton je Marlon Brando za Tellera. Ali težak što se tiče saradnje sa režiserima. Pa je imao primirje u karijeri. Do ovog filma o Dylanu.
Tito_i_Partija

#7031 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote: 07/04/2025 22:11

Moguće...iako filmska istorija je puna šupaka i teških likova koji su izgradili jake glumačke karijere bez obzira na to.
Pa ne znam, svi ti glumci teškog karaktera su napravili neku karijeru, nije da su nepoznati, al' po meni ipak daleko od onoga šta su sve mogli. Edward Norton, Val Kilmer, Mickey Rourke, Tom Hardy, Russell Crowe, Shia Labeouf...svi su oni veliki talenti koji su ostvarili ogromne rane uspjehe i generirali veliki entuzijazam kod publike, sve dok nisu ubrzo dokurčili jakim ljudima iz industrije i počeli snimat' svakakav šund jer druge ponude nisu pristizale.

A sa druge strane imaš talentovane glumce sa kojima jeste lahko radit', i takvi sačinjavaju A listu čak i danas u poznijim godinama. Pitt, Cruise, Damon, DiCaprio, Hanks itd itd.

Da si ne znam kakav talent, neće tebe svako trpit' jarane. Te zajebancije lakše prolaze u muzici. :D
omar little

#7032 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by omar little »

slazem se i ja. ja ga rado pogledam. bio je dobar i u spectacular now, dobar coming of age film. meni je tako dosao na radar. on i shailen woodley, bas se vidjelo tu da imaju talenta oboje. (plus kyle chandler kontra stereotipa.) on je bio dobar i u war dogs, samo sto film nije realizirao svoj potencijal. ima i serija smjestena u la gdje je on policajac, zaboravila sam ime, pocela sam gledati, ali mi nekako spala sa liste. osjeti se linchovski, twin peakish neki utjecaj u toj seriji. trebala bih se tome vratiti da zavrsim.

edit: nadjoh ime serije. too old to die young https://www.imdb.com/title/tt6517320
Rothmans

#7033 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by Rothmans »

shape of despair wrote: 07/04/2025 17:15 Ne pustajte djeci pederski film, mislim doslovno
https://m.imdb.com/title/tt19500164/
Dva pedera, zaljubljena, na kraju se i puljube.
Najebem vam se mame
Katastrofa :(
dale cooper

#7034 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by dale cooper »

omar little wrote: 08/04/2025 00:43
slazem se i ja. ja ga rado pogledam. bio je dobar i u spectacular now, dobar coming of age film. meni je tako dosao na radar. on i shailen woodley, bas se vidjelo tu da imaju talenta oboje. (plus kyle chandler kontra stereotipa.) on je bio dobar i u war dogs, samo sto film nije realizirao svoj potencijal. ima i serija smjestena u la gdje je on policajac, zaboravila sam ime, pocela sam gledati, ali mi nekako spala sa liste. osjeti se linchovski, twin peakish neki utjecaj u toj seriji. trebala bih se tome vratiti da zavrsim.

edit: nadjoh ime serije. too old to die young https://www.imdb.com/title/tt6517320
Da, počeo sam gledati tu seriju i istina da ima lynchovskog vibea, ali ima i dosta predugog i nepotrebnog arty izdrkavanja Winding Refna koje
ubijaju pacing, a i priča je poprilično nefokusirana. Nekako je all surface, no substance. Mislim da sam pogledao 3-4 epizode prije nego sam
prekinuo.
Tito_i_Partija

#7035 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by Tito_i_Partija »

Pa to ti je klasični Refn: all style, no substance. :-D

Taj se ne zamara plaho sa pričom, čak štaviše, što manje priče to bolje. Al' lik ima taj neki svoj audio-vizuelno-atmosferni šmek što ja lično volim. Nisam gled'o sve njegove filmove, al' Bronson, Drive, i Neon Demon su mi bili top.
dale cooper

#7036 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by dale cooper »

Tito_i_Partija wrote: 08/04/2025 19:41 Pa to ti je klasični Refn: all style, no substance. :-D

Taj se ne zamara plaho sa pričom, čak štaviše, što manje priče to bolje. Al' lik ima taj neki svoj audio-vizuelno-atmosferni šmek što ja lično volim. Nisam gled'o sve njegove filmove, al' Bronson, Drive, i Neon Demon su mi bili top.
Da, ali generalno to radi na način da je sve smoothly ukomponovano, dok u ovoj seriji to nije baš tako, previše se stvari čini nabacano na gomilu
koja nije uvijek koherentna. I meni su pojedini njegovi filmovi dragi. Čak to all style, no substance mi i nije nužno negativan opis, ali u Too Old Too
Die Young naginje na tu stranu.
billy organ

#7037 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by billy organ »

Tito_i_Partija wrote: 07/04/2025 22:37

Pa ne znam, svi ti glumci teškog karaktera su napravili neku karijeru, nije da su nepoznati, al' po meni ipak daleko od onoga šta su sve mogli. Edward Norton, Val Kilmer, Mickey Rourke, Tom Hardy, Russell Crowe, Shia Labeouf...svi su oni veliki talenti koji su ostvarili ogromne rane uspjehe i generirali veliki entuzijazam kod publike, sve dok nisu ubrzo dokurčili jakim ljudima iz industrije i počeli snimat' svakakav šund jer druge ponude nisu pristizale.

A sa druge strane imaš talentovane glumce sa kojima jeste lahko radit', i takvi sačinjavaju A listu čak i danas u poznijim godinama. Pitt, Cruise, Damon, DiCaprio, Hanks itd itd.

Da si ne znam kakav talent, neće tebe svako trpit' jarane. Te zajebancije lakše prolaze u muzici. :D

Za Hardyja sam jedino citao da je Charlize Theron imala sa njim problema tokom snimanja Mad Maxa jer su iz nekog razloga mrzili jedno drugo. Nisam cuo da sa njim imaju problema. Norton zadaje glavobolje scenaristima, uvijek moraju prepravljati prema njegovim zeljama, ali kazu da je privatno kao osoba down to earth. Shia Lebouf ekscentricna dalabu, Tom Hardy ga spuco stosem kad su snimali Fury, isao na na onu stvar svima svojim ponasanjem + nije se nikako kupao dok su snimali film htio kako kaze da se na taj nacin uzivi u ulogu.
benki2

#7038 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by benki2 »

billy organ wrote: 08/04/2025 22:34
Tito_i_Partija wrote: 07/04/2025 22:37

Za Hardyja sam jedino citao da je Charlize Theron imala sa njim problema tokom snimanja Mad Maxa jer su iz nekog razloga mrzili jedno drugo. Nisam cuo da sa njim imaju problema. Norton zadaje glavobolje scenaristima, uvijek moraju prepravljati prema njegovim zeljama, ali kazu da je privatno kao osoba down to earth. Shia Lebouf ekscentricna dalabu, Tom Hardy ga spuco stosem kad su snimali Fury, isao na na onu stvar svima svojim ponasanjem + nije se nikako kupao dok su snimali film htio kako kaze da se na taj nacin uzivi u ulogu.
Taj Leboeuf da nije zidov, radio bi u mcdonaldsu. Nesto slicno kao Jack Black, za kojega vazi isto
glitch

#7039 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by glitch »

benki2 wrote: 09/04/2025 11:18

Taj Leboeuf da nije zidov, radio bi u mcdonaldsu.
preso je na katolicanstvo
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7040 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by Truba »

opasan je taj biskup baron što ga je obratio na katoličanstvo
ali opet on je nacionalno židov :mrgreen:
Tito_i_Partija

#7041 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by Tito_i_Partija »

Za Hardyja sam jedino citao da je Charlize Theron imala sa njim problema tokom snimanja Mad Maxa jer su iz nekog razloga mrzili jedno drugo. Nisam cuo da sa njim imaju problema.
Im'o je i Patrick Stewart s njim problema.

https://faroutmagazine.co.uk/patrick-st ... allenging/

Takođe je izjavio da ne vidi zašto filmovima trebaju režiseri.

https://www.laineygossip.com/Tom-Hardy- ... ture/40737

I onda sa takvim pristupom nije čudo što dolazi u konflikte.
Norton zadaje glavobolje scenaristima, uvijek moraju prepravljati prema njegovim zeljama, ali kazu da je privatno kao osoba down to earth.
Pa nije bitno kakav je privatno. Troškovi prepravljanja scenarija mogu postat' itekako visoki, jer studija mjesecima unaprijed vrše pripreme za scene, vade dozvole, kupuju materijale, unajmljuju određene ljude itd. I kad imaš zvijezdu koja onda kaže "e neću ja ovako, hoću onako", ima veze da neće više da rade s njim.

A gledam mu filmografiju, i može se komotno reć' da ga više od deset godina Wes Anderson drži u životu. Sve ostalo bezveze.
Shia Lebouf ekscentricna dalabu, Tom Hardy ga spuco stosem kad su snimali Fury, isao na na onu stvar svima svojim ponasanjem + nije se nikako kupao dok su snimali film htio kako kaze da se na taj nacin uzivi u ulogu.
Da nisi mislio možda na Lawless? Tom Hardy nije glumio u Fury.

Nema sumnje da Shia ima psihičkih problema, al' meni lično je tip izuzetno talentovan. Kupio me je kad sam ga vidio u A Guide To Recognizing Your Saints.

https://m.imdb.com/title/tt0473488/?ref ... o%2520reco
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#7042 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by _BataZiv_0809 »

There can be only one reason :per:
Tito_i_Partija

#7043 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by Tito_i_Partija »

_BataZiv_0809 wrote: 09/04/2025 17:19
Tip je šupak, that's the reason. :lol:
The movie’s camera operator Mark Goellnicht said in the oral history book that there was one “explosive” encounter that really ignited the tension between the performers.

“The call on set was eight o’clock. Charlize got there right at eight o’clock, sat in the War Rig, knowing that Tom’s never going to be there at eight even though they made a special request for him to be there on time,” Goellnicht said. “He was notorious for never being on time in the morning. If the call time was in the morning, forget it — he didn’t show up.”

First assistant camera Ricky Schamburg noted, “Whether that was some kind of power play or not, I don’t know, but it felt deliberately provocative. If you ask me, he kind of knew that it was really pissing Charlize off, because she’s professional and she turns up really early.”

Hardy allegedly showed up to set three hours late, all while Theron waited in the War Rig with full costume and makeup on. Goellnicht remembered Hardy finally showing up to set and Theron cursing him out for being disrespectful. After this confrontation, Theron got producer Denise Di Novi to come down to the film’s set in the Namibia desert to shadow her and ensure there would be no further conflicts.
Tri sata frajer kasnio na set, i to u po' jebene pustinje gdje nemaš šta drugo radit' nego snimat' film. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#7044 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by _BataZiv_0809 »

A prije toga su se trosili :D
Tito_i_Partija

#7045 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by Tito_i_Partija »

_BataZiv_0809 wrote: 09/04/2025 18:56 A prije toga su se trosili :D
Tebi u zadnje vrijeme k'o da karanana piše postove. :-D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#7046 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by _BataZiv_0809 »

Tito_i_Partija wrote: 09/04/2025 19:34
_BataZiv_0809 wrote: 09/04/2025 18:56 A prije toga su se trosili :D
Tebi u zadnje vrijeme k'o da karanana piše postove. :-D
Nas dvojica smo jedno.
Hapsburg Lotaringen.
Tito_i_Partija

#7047 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by Tito_i_Partija »

Kad smo već kod Hardija, izabran je za glumca kojeg je najteže razumit' kad priča. :-D

https://screenrant.com/tom-hardy-accent ... tand-vote/

I fakat je tako, pogotovo u Revenant i Dark Knight Rises nisam im'o pojma šta govori. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#7048 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by _BataZiv_0809 »

Pa gledas li sa nasim titlovima
Tito_i_Partija

#7049 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by Tito_i_Partija »

_BataZiv_0809 wrote: 09/04/2025 22:39 Pa gledas li sa nasim titlovima
Obično sa engleskim, al' su bile neke piratske verzije gdje titlovi nisu bili dostupni. :)
billy organ

#7050 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by billy organ »

Tito_i_Partija wrote: 09/04/2025 18:54
_BataZiv_0809 wrote: 09/04/2025 17:19
Tip je šupak, that's the reason. :lol:
The movie’s camera operator Mark Goellnicht said in the oral history book that there was one “explosive” encounter that really ignited the tension between the performers.

“The call on set was eight o’clock. Charlize got there right at eight o’clock, sat in the War Rig, knowing that Tom’s never going to be there at eight even though they made a special request for him to be there on time,” Goellnicht said. “He was notorious for never being on time in the morning. If the call time was in the morning, forget it — he didn’t show up.”

First assistant camera Ricky Schamburg noted, “Whether that was some kind of power play or not, I don’t know, but it felt deliberately provocative. If you ask me, he kind of knew that it was really pissing Charlize off, because she’s professional and she turns up really early.”

Hardy allegedly showed up to set three hours late, all while Theron waited in the War Rig with full costume and makeup on. Goellnicht remembered Hardy finally showing up to set and Theron cursing him out for being disrespectful. After this confrontation, Theron got producer Denise Di Novi to come down to the film’s set in the Namibia desert to shadow her and ensure there would be no further conflicts.
Tri sata frajer kasnio na set, i to u po' jebene pustinje gdje nemaš šta drugo radit' nego snimat' film. :D

A meni djelovao da je cool lik. I da dodam na listu - Chevy Chase, kazu UZASAN ko osoba i privatno i na snimanju.
Post Reply