Eno mu ispred BCCa,nek parkira. Ako se on nije na moj post kačio za ćunere i branio ih ispred BCCa.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
last mohicans
#89951 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Last edited by last mohicans on 07/04/2025 20:20, edited 1 time in total.
-
Naslovnica
-
last mohicans
#89953 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Najbolji primjer ti je kod HP,pola sata dzaba, stoka stane po trotoaru. Valjda sto ide u HP ga amnestira da regularno parkira. Ja bih non stop tu kažnjavao. Jebo ga marka, kao da je cener minimalno. Garaza cvijetni u ZG 2.6 eura sat, puna.Naslovnica wrote: ↑07/04/2025 20:17Napravljeno je itekako parkinga.
Što podzemnih što nadzemnih.
Bar u Sarajevu.
- Logovan
#89954 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Valjda zato što je opština oduzela parking Muliću pa se sad čeka na ponovno korištenje.DonieBrasco wrote: ↑07/04/2025 20:05 Sta je sa ovim parkingom kod Narodnog pozorista dugo ne radi, nemojte mi reci da je nelo zapikao zemiljiste da se tu dize zgrada ?
-
1Dante1
#89955 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa nisam ja niko, ali fizicki NEMA MJESTA a ne radi se na tome. Zato policija i ne kaznjava.
Prodji nekim ulicama i upitaj policiju zasto ne kaci kazne kada parkiraju npr u desnoj traci i to nije jednosmjerna ulica? Nit radim, nit opravdavam nit imam problem s parkingom, ima dosta bezobraznih, ali je i evidentno da NEMA plana i programa kada je parking u pitanju.
Nemoj biti takav. Nisam ja branio nikakve cune, vec sam rekao da NEMA NISTA LOSE ako se osobe okupljaju na XY mjestu ako ne krse nikakve zakone. Meni je PAPANSKI za moj zivot vidjeti nekoga da cuga ispred trgovine, ili da se okuplja na benzinskoj uz mirise oktana, no nemam nista protiv, jer je to njihov zivot i mozda im odgovara! Sve dok nikoga ne diraju, sve ok.last mohicans wrote: ↑07/04/2025 20:15 Eno mu ispred BCCa,nek parkira. Ako se on nije na moj post kačio za ćunere i branio ih ispred BCCa.
-
last mohicans
#89956 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zatvore ... /240927039Logovan wrote: ↑07/04/2025 20:28Valjda zato što je opština oduzela parking Muliću pa se sad čeka na ponovno korištenje.DonieBrasco wrote: ↑07/04/2025 20:05 Sta je sa ovim parkingom kod Narodnog pozorista dugo ne radi, nemojte mi reci da je nelo zapikao zemiljiste da se tu dize zgrada ?
Prema ovome gospoda iz NiPa htijela umanjiti kiriju za duplo, sa 440000, na 220000 godišnje, što je smiješno. Čengić je neki dan naveo koliko su realne mogućnosti parkinga ispred Doma armije, a garaza kod Vijećnice ja izašla na milion zarade. Hoće Mulić za 220000, a zet mu zbriso u Dubai, valjda Tito pozvao ili je kriminal zakucao na vrata nakon sto je izvarao hiljade ljudi.
-
DonieBrasco
#89957 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne znam koja prica iza toga i o cemu se radi.Logovan wrote: ↑07/04/2025 20:28Valjda zato što je opština oduzela parking Muliću pa se sad čeka na ponovno korištenje.DonieBrasco wrote: ↑07/04/2025 20:05 Sta je sa ovim parkingom kod Narodnog pozorista dugo ne radi, nemojte mi reci da je nelo zapikao zemiljiste da se tu dize zgrada ?
- nepass1
#89958 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ima se uvjek kupiti ili zakupiti. Mozda ne pred ulazom ali se nadje.1Dante1 wrote: ↑07/04/2025 20:43Pa nisam ja niko, ali fizicki NEMA MJESTA a ne radi se na tome. Zato policija i ne kaznjava.
Prodji nekim ulicama i upitaj policiju zasto ne kaci kazne kada parkiraju npr u desnoj traci i to nije jednosmjerna ulica? Nit radim, nit opravdavam nit imam problem s parkingom, ima dosta bezobraznih, ali je i evidentno da NEMA plana i programa kada je parking u pitanju.
Nemoj biti takav. Nisam ja branio nikakve cune, vec sam rekao da NEMA NISTA LOSE ako se osobe okupljaju na XY mjestu ako ne krse nikakve zakone. Meni je PAPANSKI za moj zivot vidjeti nekoga da cuga ispred trgovine, ili da se okuplja na benzinskoj uz mirise oktana, no nemam nista protiv, jer je to njihov zivot i mozda im odgovara! Sve dok nikoga ne diraju, sve ok.last mohicans wrote: ↑07/04/2025 20:15 Eno mu ispred BCCa,nek parkira. Ako se on nije na moj post kačio za ćunere i branio ih ispred BCCa.
To ista prica kao kod mene pred zgradom. Ja platio garazno mjesto 10k, lole pred garazu ostave jer nema mjesta oko zgrade. Jos se ljute kad policiju zovnes, a policija poletna od pet poziva jednom dodju i tad samo najvecem parking papku napisu ostalo zazmire. Cak me zvali da im kazem kome ce pisati, ljudi ocigledno ne znaju osnove svog posla.
I ja budala iskiho 10k a mogao po sred ulice ostavljati auto.
-
Messier
#89959 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Katastrofa je sa parkingom.
Vise uopste nije prica o centru grada.
Znas koliko i gdje kosta.
Havarija je po obodima centra.
Ne znam jel to genetika hunska , da parkiras tovarna kola gdje pozelis?
Parkiras automobil na parking, ako ima.
Nema parkinga, trazis parking.
Nema dovoljno parkinga, opstina napravi 500 parking mjesta po 100 eura mjesecno.
Nemas para, parkiraces po travi il po ulazima pred lift, murija za 3 minute stize i plasis ih se kolko ce te oderati.
Vise uopste nije prica o centru grada.
Znas koliko i gdje kosta.
Havarija je po obodima centra.
Ne znam jel to genetika hunska , da parkiras tovarna kola gdje pozelis?
Parkiras automobil na parking, ako ima.
Nema parkinga, trazis parking.
Nema dovoljno parkinga, opstina napravi 500 parking mjesta po 100 eura mjesecno.
Nemas para, parkiraces po travi il po ulazima pred lift, murija za 3 minute stize i plasis ih se kolko ce te oderati.
-
Messier
#89960 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Il ta opcija, il da neka gradska opstina uvali 100 miliona eura u garazu, pa da imas opciju umjesto komercijalnih 100 eura, placas 12 eura jer si ucenik, student, izbjeglica, sehidsko dijete sa kvadom, radnik, povlasteni sluzbenik kantonalnih institucija, nezaposleni tip sa biroa koji prometuje 15 milja eura brutto mjesecno.
I onda valja sve skinuti sa sise.
Doci ce i taj dan, nama treba 50 godina, ocito za to
I onda valja sve skinuti sa sise.
Doci ce i taj dan, nama treba 50 godina, ocito za to
- Pandakonda
#89961 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ljudi su svojim kupovinama dali do znanja da su im auta bitna stvar i drzava treba da obezbjedi adekvatno parking. Jer alternativa tome je da će ljudi parkirati gdje stignu i stvar ce biti samo gora s vremenom jer ocigledno ljudi ne prestaju kupovati auta a i naravno doseljavanje u Sarajevo će samo s vremenom biti veće. Evo i pored unapređenja javnog saobraćaja problem ostaje isti jer dosta ljudi ocigledno ne preferira taj vid transporta i svima je auto najveca kupovina u zivotu nakon stambenog pitanja. Pogotovo jer Sarajevo nema Metro pa je onda i javni prevoz opterećen autima. Tramvaj malo manje radi vlastite trake ali i tu zna biti zastoja kad se zaguzva na par mjesta.
Parking infrastruktura trenutno odgovara periodu jugoslavije gdje nisi ocekivao da ce svaka porodica i imati auto, a sada prosjecna ima po 2, a neka cak i 3. Dok ce gradnja svakog novog parking prostora doci u konflikt sa zelenom agendom jer ce se uvijek naci neki ljudi koji bi umjesto parkinga pravili parkove ili sadili drveca. Sto razumijem ali onda se ne mozes zaliti kad ti ljudi parkiraju na nasumicnim mjestima, pogotovo brdski dio starog grada ili brdski dio novog grada
Da se razumijemo postoji posebna sorta ljudi koju ne podrzavam i koju treba kaznjavati, a to su oni koji su kupili auto a htjeli bi da je svaki parking dzabe i da im drzava dzabe pravi. Kupio si auto i znas da to kosta. Po meni rijesenje je u podzemnim parking prostorima ili onim kao parking zgradama:

Realno nesto ovako bi se moglo napraviti za sve opstine da ima barem jedna da se olaksa teret parkinga iz starijih zgrada. Mislim da kod novogradnje nema problema sa parkingom jer su tu direktno prodaje mjesto i veže se za vlasnika stana. Ali ako vec nema to pravilo sigurno bi trebalo zakonski propisati da svaka nova zgrada mora imati 2x parking mjesta po stanu. Pa ko hoce nek izvoli pa neka plati investitoru 2 mjesta za svoja 2 auta. Za goste je vec malo pretjerivanje a i mislim da dosta novogradnje ima upravo u tu svrhu ogranicen broj dzabnih parkinga okolo zgrade
Parking infrastruktura trenutno odgovara periodu jugoslavije gdje nisi ocekivao da ce svaka porodica i imati auto, a sada prosjecna ima po 2, a neka cak i 3. Dok ce gradnja svakog novog parking prostora doci u konflikt sa zelenom agendom jer ce se uvijek naci neki ljudi koji bi umjesto parkinga pravili parkove ili sadili drveca. Sto razumijem ali onda se ne mozes zaliti kad ti ljudi parkiraju na nasumicnim mjestima, pogotovo brdski dio starog grada ili brdski dio novog grada
Da se razumijemo postoji posebna sorta ljudi koju ne podrzavam i koju treba kaznjavati, a to su oni koji su kupili auto a htjeli bi da je svaki parking dzabe i da im drzava dzabe pravi. Kupio si auto i znas da to kosta. Po meni rijesenje je u podzemnim parking prostorima ili onim kao parking zgradama:

Realno nesto ovako bi se moglo napraviti za sve opstine da ima barem jedna da se olaksa teret parkinga iz starijih zgrada. Mislim da kod novogradnje nema problema sa parkingom jer su tu direktno prodaje mjesto i veže se za vlasnika stana. Ali ako vec nema to pravilo sigurno bi trebalo zakonski propisati da svaka nova zgrada mora imati 2x parking mjesta po stanu. Pa ko hoce nek izvoli pa neka plati investitoru 2 mjesta za svoja 2 auta. Za goste je vec malo pretjerivanje a i mislim da dosta novogradnje ima upravo u tu svrhu ogranicen broj dzabnih parkinga okolo zgrade
- Haris.ba
#89962 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja sam vise sam sebi dosadan. Garaza kod hitne sa 165 mjesta je kostala skoro 6 miliona KM.Messier wrote: ↑07/04/2025 23:09 Il ta opcija, il da neka gradska opstina uvali 100 miliona eura u garazu, pa da imas opciju umjesto komercijalnih 100 eura, placas 12 eura jer si ucenik, student, izbjeglica, sehidsko dijete sa kvadom, radnik, povlasteni sluzbenik kantonalnih institucija, nezaposleni tip sa biroa koji prometuje 15 milja eura brutto mjesecno.
Za sto miliona mozes napraviti 2000 parking mjesta.
Eno, Benjamina hoce kod Lorisa garazu. Pratite koliko mjesta i koliko ce biti love.
- kabal1337
#89963 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Haris.ba wrote: ↑07/04/2025 23:51Ja sam vise sam sebi dosadan. Garaza kod hitne sa 165 mjesta je kostala skoro 6 miliona KM.Messier wrote: ↑07/04/2025 23:09 Il ta opcija, il da neka gradska opstina uvali 100 miliona eura u garazu, pa da imas opciju umjesto komercijalnih 100 eura, placas 12 eura jer si ucenik, student, izbjeglica, sehidsko dijete sa kvadom, radnik, povlasteni sluzbenik kantonalnih institucija, nezaposleni tip sa biroa koji prometuje 15 milja eura brutto mjesecno.
Eno, Benjamina hoce kod Lorisa garazu. Pratite koliko mjesta i koliko ce biti love.
Hoce da oduzme besplatni parking, za to se i Kalamujic zalagao.
Kako je bilo parking mjesta za vrijeme Tite? Jesu li se placala parking mjesta ispred zgrada na Alipasinom, na Dobrinji?
Last edited by kabal1337 on 08/04/2025 00:03, edited 1 time in total.
-
Messier
#89964 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Gledaj, po meni..nikakve pare nisu prevelike.Haris.ba wrote: ↑07/04/2025 23:51Ja sam vise sam sebi dosadan. Garaza kod hitne sa 165 mjesta je kostala skoro 6 miliona KM.Messier wrote: ↑07/04/2025 23:09 Il ta opcija, il da neka gradska opstina uvali 100 miliona eura u garazu, pa da imas opciju umjesto komercijalnih 100 eura, placas 12 eura jer si ucenik, student, izbjeglica, sehidsko dijete sa kvadom, radnik, povlasteni sluzbenik kantonalnih institucija, nezaposleni tip sa biroa koji prometuje 15 milja eura brutto mjesecno.
Lova gubi vrijednost, sedmicno.
Sta je jebenih 6 miliona sad?
Samo kineze, 9 lokacija im das po 1500 mjesta.
Za 2 godine rastereceno.
Gras. 80 kombija novih koji idu iz svih brdskih dijelova grada svakih 15 minuta.
2/3 grada je u brdu.
Glavni grad europske drzave, nana do granapa ima kilometar setnje
Imas mogucnosti da radis nesto, da gledas kako ce grad izgledati 2035te, a ne samo opcinsko vijece mi drug, pa dobijem bastu na Vilsu preko ljeta.
Ne razumijem
-
Messier
#89965 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nemam pojma ko je Kalamujic, za Titu sam cuo, a ne znam ko si ti?kabal1337 wrote: ↑08/04/2025 00:01Haris.ba wrote: ↑07/04/2025 23:51Ja sam vise sam sebi dosadan. Garaza kod hitne sa 165 mjesta je kostala skoro 6 miliona KM.Messier wrote: ↑07/04/2025 23:09 Il ta opcija, il da neka gradska opstina uvali 100 miliona eura u garazu, pa da imas opciju umjesto komercijalnih 100 eura, placas 12 eura jer si ucenik, student, izbjeglica, sehidsko dijete sa kvadom, radnik, povlasteni sluzbenik kantonalnih institucija, nezaposleni tip sa biroa koji prometuje 15 milja eura brutto mjesecno.
Hoce da oduzme besplatni parking, za to se i Kalamujic zalagao.
Kako je bilo parking mjesta za vrijeme Tite? Jesu li se placala parking mjesta ispred zgrada na Alipasinom, na Dobrinji?
Sve vas bijesne treba porezima opteretiti toliko da vam samo dusnik ostane viriti, na svu vasu dobit, to usmjeriti na socijalno ugrozene skupine.
I placati parking mjesto 100 eura mjesecno, svako.
- kabal1337
-
Messier
- kabal1337
#89968 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Grad treba da se siri, a ne da se proguscava ako mene pitas.
Meni je suludo dopustiti novu gradnju zgrada u blizini stadiona Grbavica.
Svi gradski KT su suvise mali ( sleper, trola zauzmu 2 trake)
-
Messier
#89969 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Evo da pitam gpt, kako covjek sa Pogledina ili Brijesca dodje do centra grada.
Prevoz karina.
Sjajan novi prevoz tramvajski, do Hrasnice grad jbt.
Uvezite brdska podrucja sa centrom grada, kombi svakih 15 minuta do tramvaja/ trole.
S Brajkovca zimi 45 minuta idem do Vrbanje
Ubrzajte kretanje ljudi, brze kretanje, vise para u budzet.
Vise para u budzet, vise investicija.
Vise investicija, vama osobno vise para
Prevoz karina.
Sjajan novi prevoz tramvajski, do Hrasnice grad jbt.
Uvezite brdska podrucja sa centrom grada, kombi svakih 15 minuta do tramvaja/ trole.
S Brajkovca zimi 45 minuta idem do Vrbanje
Ubrzajte kretanje ljudi, brze kretanje, vise para u budzet.
Vise para u budzet, vise investicija.
Vise investicija, vama osobno vise para
-
Messier
#89970 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A kako da se siri?
Naravno da je suludo natrpavati zgradu na zgradu.
Za 20 godina tvoj ce klinac skupo placati kvadrat u centru Hrasnice.
To je sve normala.
Al i tamo kad dodje, nek ne bude bahat, ovdje babo kupio, mogu parkirati gdje hocu.
To bi bio neki napredak
- Pandakonda
#89971 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Grad se moze siriti u pravcu hadzica, vogosce, kolonije, lukavice itd. Ali nedo bog da se u narodu procuje da se zivi mimo 4 gradske opstineMessier wrote: ↑08/04/2025 00:30A kako da se siri?
To je sve normala.
Al i tamo kad dodje, nek ne bude bahat, ovdje babo kupio, mogu parkirati gdje hocu.
To bi bio neki napredak
Ali kod nas bi ljudi da kako zivi u centru, a da mu kvadrat bude 2 milje uz parking i zelenilo okolo
-
Messier
#89972 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Grad ce se siriti.Pandakonda wrote: ↑08/04/2025 00:58Grad se moze siriti u pravcu hadzica, vogosce, kolonije, lukavice itd. Ali nedo bog da se u narodu procuje da se zivi mimo 4 gradske opstineKad se pogledaju cijene kvadrata, stanje sa parkingom itd. situacija u ovim mjestima je super.
Ali kod nas bi ljudi da kako zivi u centru, a da mu kvadrat bude 2 milje uz parking i zelenilo okolo
To sto Sarajevo nije pljeskavica, kao Zagreb.
Ili nije na dvije strasne rijeke ko Beograd...to nema veze.
Sarajevo kad izadje prema Hrasnici i Igmanu, i prosiri se na Visoko, napravi krug tramvajem sa stanicom Visoko 18 ka ide za Kiseljak,, 24 za Ilijas.
Onda ce se probuditi
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#89973 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nedavno je Vuk Zec u nekom podkastu objasnjavao da grad treba da se širi na ŽučMessier wrote: ↑08/04/2025 00:30A kako da se siri?
To je sve normala.
To bi bio neki napredak
Mislim da je u pravu jer taj covjek u glavi svasta nesto razradi
Objasnio je zasto je to tako, jer se onda stvara prsten oko grada, a mijenja se longitudinakna pozicija guzve
-
mali_balon
#89974 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Srediti gradski prevoz, napraviti parking garaze na rubnim djelovima grada evo halilovici stup nedzarici...zaraslih podivljalih opstinskih sikara koliko hoces.....e kad to sredis onda uvedes taksu voznje po gradu 500km mjesecno....izuzeti stanovnike sa jednim autom opstine centar i stari grad, drugo auto 100km, firmw 200km po autu itd.....takodje dici registraciju za drugo auto, na isto ime, za 50 posto....itd itd ima mjera ali su nepopularne i kostaju glasova
- kabal1337
#89975 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Cuj izuzet, krsit jednim licna prava a drugima ne. Hoces li tako sutra reci stanovnici SG imaju pravo da se lijece, a ovi sa Ilidze nemaju? SG-u cemo zavrnuti vodu, Ilidzi necemo?
Pored takvih ideja, cetnici su bili bolji veci prijatelji.
Pa nije ni Zagreb, Graz duzine od Ilidze do Carsije.
Cijenu kvadrata to ce da diktira kupovna moc i trziste potraznje. Ako budale budu placale 4 000 kvadrat, a hoce i vise onda ne znam zasto se zaliti.
Vi ipak tezite vrijednostima u Njemackoj, tamo rijetko ko kupuje Stanove itd... - renta do smrti kod vecine.
U svijetu prebacujes tablice sa auta na auto, ti bi ovdje dodatne namete kao da nam je zivotni standard Monte Carlo.
Smstram da nam je infrastruktura odavno preopterecena za ovu kolicinu ljudi naspram povrsine. Taj problem su nam napravili ovi sto su rodjenu mater za pare prodali.
Pored takvih ideja, cetnici su bili bolji veci prijatelji.
Pa nije ni Zagreb, Graz duzine od Ilidze do Carsije.
Cijenu kvadrata to ce da diktira kupovna moc i trziste potraznje. Ako budale budu placale 4 000 kvadrat, a hoce i vise onda ne znam zasto se zaliti.
Vi ipak tezite vrijednostima u Njemackoj, tamo rijetko ko kupuje Stanove itd... - renta do smrti kod vecine.
U svijetu prebacujes tablice sa auta na auto, ti bi ovdje dodatne namete kao da nam je zivotni standard Monte Carlo.
Smstram da nam je infrastruktura odavno preopterecena za ovu kolicinu ljudi naspram povrsine. Taj problem su nam napravili ovi sto su rodjenu mater za pare prodali.