Legalna manipulacija trzista
#buydip

Ma trebamo da izmirimo dugove, nego stara mi bila hasta itd pa nismo, jos stala, ne vrti se vise nikako vise, ali eto skoro smo se izglavili iz tih dugova, bio je u pitanju krov nad glavom, prijetilo zapljenom istoga.
AI fast trading, sa dovoljno love i uhom u visokoj politici. Ko li bi to mogao biti?GandalfSivi wrote: ↑07/04/2025 16:23 Zadnjih 15 minuta je bukvalno pomelo bilo kakvu ideju da znam ista o trzistu. Ovo je neko uletio milijarde i milijarde misleci da moze preokrenuti trziste, i onda opet tonemo...
Sta ovo treba da predstavlja?
Problem je sto niko sem Warren Buffetta nije izvlacio ovolike cifre sa trzista. 1500 poena su trilioni, ne milijarde. Ali sta god da se desilo, eksperiment nije uspio, trziste i dalje tone...zilog wrote: ↑07/04/2025 16:32AI fast trading, sa dovoljno love i uhom u visokoj politici. Ko li bi to mogao biti?GandalfSivi wrote: ↑07/04/2025 16:23 Zadnjih 15 minuta je bukvalno pomelo bilo kakvu ideju da znam ista o trzistu. Ovo je neko uletio milijarde i milijarde misleci da moze preokrenuti trziste, i onda opet tonemo...![]()
vruće hladno igra
Ovo je bukvalno mogao biti eksperiment, da su pustili bubicu o pauzi i da su svi krenuli kupovati ko ludi, da bi nakon deset minuta opovrgnuli to. Ocekujem talas samoubistava na Wall Streetu
Kupio. Al ozbiljno. Ne zezam. Jos jutros. Evo sam vec u finom plusu. Doduse nisam kupio dionice nego ETF s polugom al bazira se na dionicama.
hvala ti. twitter promijenio ime ima dvije godine, forum zaglavljen u korovu.necko_hz wrote: ↑07/04/2025 16:15Stavljaj 'twitter' umjesto 'x'.omar little wrote: ↑07/04/2025 16:05 http://x.com/Acyn/status/1908895079928123421
sada vise nema poslova u proizvodnji, to ce biti roboti, sada su poslovi u ventilaciji, elektrici i tako to.
edit: koji je kurac ovom sajtu, ne dozvoljava najobicniji embed![]()
News trgovanje po pricipu ko brže reaguje više profita je uvijek bilo popularnu, radi se doslovno o djelićima sekunde.GandalfSivi wrote: ↑07/04/2025 16:34Problem je sto niko sem Warren Buffetta nije izvlacio ovolike cifre sa trzista. 1500 poena su trilioni, ne milijarde. Ali sta god da se desilo, eksperiment nije uspio, trziste i dalje tone...zilog wrote: ↑07/04/2025 16:32AI fast trading, sa dovoljno love i uhom u visokoj politici. Ko li bi to mogao biti?GandalfSivi wrote: ↑07/04/2025 16:23 Zadnjih 15 minuta je bukvalno pomelo bilo kakvu ideju da znam ista o trzistu. Ovo je neko uletio milijarde i milijarde misleci da moze preokrenuti trziste, i onda opet tonemo...![]()
Ne znam ni odakle bih poceo koliko je ovdje sve pogresno...apsidejzi wrote: ↑07/04/2025 16:38Kupio. Al ozbiljno. Ne zezam. Jos jutros. Evo sam vec u finom plusu. Doduse nisam kupio dionice nego ETF s polugom al bazira se na dionicama.
ovo je jedna obicna finansijska kriza. Nije ekonomska kriza. Ekonomija ide veoma dobro. I u americi i u evropi. Nista se nije promijenilo i nista se vjerovatno nece promijeniti. Ljudi pricaju o velikoj ekonomskoj krizi i porede pad sa njom. No tada je ekonomija bila usrana. sad je ekonomija odlicna. Finansije su usrane. Energija jeftina, nikad jeftinija nije bila. Ima svega u izobilju. Pa evo su ti u Sarajevu uveli avionsku liniju da mozes letiti u Pariz jeftino. Znas koliko se kockica mora posloziti da bi to imao. Samo ljudi ne cijene kad je ekonomija dobra. Navikli valjda kukati.
Nemoj da te mrznja prema Trumpu zaslijepi i da padnes u paniku. Ni ja ga ne volim. Ne volim njegov stil uopste. Kontam sta hoce, ali se definitivno ne slazem sa nacinom na koji to radi. A mozda se ispostavi da je to dobar nacin samo ja nemam muda za takav potez. Lik hoce da sjebe Kinu i hoce svima jasno da kaze da se moraju odreci Kine. Kad to urade padaju tarife. I evo 50 zemalja vec zvalo Trumpa da se dogovore.
PS: Ovo sa dionicama ce padati i rasti narednih mjesec dana nekontrolisano. Imaces +5% pa -5% na random osnovi. No to utice samo na one koji imaju dionice. Oni koji nemaju, zive zivot normala.

ne mogu bas detaljno sve razlagati ovdje, ali, ako nista drugo, trebao bi znati da burza oslikava buducost, a ne proslost i sadasnjost. danasnje stanje ekonomije je vec bilo priced in mjesecima unazad. ovo sto se trenutno desava na burzama pokazuje sta se misli kako ce izgledati buducnost ekonomije, amerike i svijeta. ova trumpova politika nema nikakvo ekonomsko uporiste ni logiku i stoga burze, koje su inace inherentno sklone histerisanju, sada divljaju u overdrive. sto znaci da se contagion moze prosiriti na rizicne sektore i na debt market.apsidejzi wrote: ↑07/04/2025 16:38Kupio. Al ozbiljno. Ne zezam. Jos jutros. Evo sam vec u finom plusu. Doduse nisam kupio dionice nego ETF s polugom al bazira se na dionicama.
ovo je jedna obicna finansijska kriza. Nije ekonomska kriza. Ekonomija ide veoma dobro. I u americi i u evropi. Nista se nije promijenilo i nista se vjerovatno nece promijeniti. Ljudi pricaju o velikoj ekonomskoj krizi i porede pad sa njom. No tada je ekonomija bila usrana. sad je ekonomija odlicna. Finansije su usrane. Energija jeftina, nikad jeftinija nije bila. Ima svega u izobilju. Pa evo su ti u Sarajevu uveli avionsku liniju da mozes letiti u Pariz jeftino. Znas koliko se kockica mora posloziti da bi to imao. Samo ljudi ne cijene kad je ekonomija dobra. Navikli valjda kukati.
Nemoj da te mrznja prema Trumpu zaslijepi i da padnes u paniku. Ni ja ga ne volim. Ne volim njegov stil uopste. Kontam sta hoce, ali se definitivno ne slazem sa nacinom na koji to radi. A mozda se ispostavi da je to dobar nacin samo ja nemam muda za takav potez. Lik hoce da sjebe Kinu i hoce svima jasno da kaze da se moraju odreci Kine. Kad to urade padaju tarife. I evo 50 zemalja vec zvalo Trumpa da se dogovore.
PS: Ovo sa dionicama ce padati i rasti narednih mjesec dana nekontrolisano. Imaces +5% pa -5% na random osnovi. No to utice samo na one koji imaju dionice. Oni koji nemaju, zive zivot normala.
Upravo. Niko nece donijeti odluku o pravljenju eventualne nove fabrike u Americi radi carina kojih ce za mjesec mozda biti, mozda nece, mozda ce biti 10%, a mozda i 100%.