Srpska opozicija:Thorgerson wrote: ↑07/04/2025 11:58Tebi je jasno valjda kako funkcionise federacija? Znas da je sistem mnogo komplikovaniji i da je takav upravo zbog hrvata, koji vecinski zive u federaciji.
Hocu da kazem, politicare u rs boli apsolutno qrac za hrvate. Ili za bosnjake. Jer se ne pitaju ni za sta.
U federaciji se pitaju hrvati. Itekako.
Tako smo dogovorili, ko nam je kriv. Tako da vukana apsolutno boli qrac i moze laprdati sta mu je volja, jer u konacnici nece on morati dogovarati sa covicem nista. Nego se mi moramo dogovoriti, a onda da opozicija dodje na gotov kolac. Pa zna to vukan.
Druga stvar, nemojte da radite istu gresku kao sa stanivukovicem, pa i sa dodikom kad je tek dosao na vlast. Vukanovic slatkorjecivo prica, ali imajte na umu da ce doci hladno trijeznjenje i tus, kada on bude pitan i kad bude rekao sta stvarno misli o pojedinim stvarima.
- on za borbu VRS smatra da je casna. Pazi. Govorimo o paravojjoj formaciji koja je pocinila najgnusnije zlocine jos od 2 svjetskog rata.
- ne priznaje genocid
- pod pojmom drzava misli na rs, ne na Bosnu
Svejedno, ja ne kazem da ne treba gurati ovu pricu s njim. Nego samo napominjem njegova stajalista, jer vidim po komentarima da ga ljudi dizu u nebesa. I znam da ce doci ubrzo taj hladan tus. Samo je pitanje vremena.
"Slaźemo se sa Dodikom vezano za rs, ali je izabrao pogrešan trenutak i može nam samo naškoditi i da izgubimo sve. Treba čekati pravi trenutak za ostvarenje ciljeva."
Zaro još nikome nije poszalo dovoljno jasno!