Utakmice.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- GandalfSivi
#45026 Re: Utakmice.
Vala tegoba nakva, pogotovo prvo…
-
mond
#45027 Re: Utakmice.
Od prvog poluvremena i ovo malo mozga mi je oboljelo. Drugo sa više energije i bez puno nervoze relativno ranim golom.
Oporavi se Đorđeviću i vrati se Begane.
Oporavi se Đorđeviću i vrati se Begane.
-
Awakened
#45028 Re: Utakmice.
Vazna pobjeda. Trude se, bi oni, ali kad se igra sablon koji je tako lako procitati i parirati mu. Nemamo igraca koji izlazi iz sablona da zbuni protivnika. Jedini Kera kojem ne znas sta ce sljedece uraditi, ali avaj, on sjedi na klupi.
-
last mohicans
#45029 Re: Utakmice.
Guli 3 sedmice out, reče šef.
-
last mohicans
#45030 Re: Utakmice.
Pa to je ono sto muha govori, nema vic igrača, ala Stojcev, Velkoski iz najboljih dana. Većina ovih igrača igra alibi igru, dodaj prvom do sebe, bez prevelikog rizika. Zato Guli, Keri djeluju opasnije. Mali Mujkić ima grešaka, ali je hrabar i ne boji se proigrati.
-
Awakened
#45031 Re: Utakmice.
Ma to svi trubimo vec dugo, ali ko je kriv? Je li Zekic (vidim da mu nije ni do cega) ili vlasnik koji ne dovede igrace za proljece. I Oliveira je bio zajeban za skontati, cije je maslo njegova posudba? Gdje onaj Turkes, je li ziv, ko ga dovede?last mohicans wrote: ↑05/04/2025 23:46Pa to je ono sto muha govori, nema vic igrača, ala Stojcev, Velkoski iz najboljih dana. Većina ovih igrača igra alibi igru, dodaj prvom do sebe, bez prevelikog rizika. Zato Guli, Keri djeluju opasnije. Mali Mujkić ima grešaka, ali je hrabar i ne boji se proigrati.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#45032 Re: Utakmice.
Turkesa je sef otpisao jer ga nije on doveo, nema procenat od njega...Awakened wrote: ↑05/04/2025 23:53Ma to svi trubimo vec dugo, ali ko je kriv? Je li Zekic (vidim da mu nije ni do cega) ili vlasnik koji ne dovede igrace za proljece. I Oliveira je bio zajeban za skontati, cije je maslo njegova posudba? Gdje onaj Turkes, je li ziv, ko ga dovede?last mohicans wrote: ↑05/04/2025 23:46Pa to je ono sto muha govori, nema vic igrača, ala Stojcev, Velkoski iz najboljih dana. Većina ovih igrača igra alibi igru, dodaj prvom do sebe, bez prevelikog rizika. Zato Guli, Keri djeluju opasnije. Mali Mujkić ima grešaka, ali je hrabar i ne boji se proigrati.
- ZonFon
#45033 Re: Utakmice.
Da je Turkses bio u igri kod prvog gola on bi loptu cekao na 16m u kosarkaskom stavu i polu rasirenih ruku. Lik je totalno ispao iz forme, nema osjecaj za igru.
-
Labirint
- ZonFon
#45035 Re: Utakmice.
Nekad u Svici prije dolaska kod nas
-
svi u napad
#45036 Re: Utakmice.
Sve vam je lijepo objasnio nas dobri Muha. Nema tu igraca da valja. Vezna linija ne moze 3 pasa odigrati. Lulic svaku pogresno doda a najsmjesniji bio kapiten Mustafic koji se vrati da preuzme loptu i kad mu je Soldo doda on je brze bolje vrati Soldi. Moram priznati da me i Zekic puno zivcira u zadnje vrijeme sa svojom taktikom. Nemas Gulija al i dalje duboke lopte koje niko ne moze ustopat a kamo li stici. Kako smo dali golove? Pa na klasicni nacin ubacaj sa krila u peterac i onda se nesto i moze da se desi. Jucer je prvi gol bio autogol. Cini mi se Kresic igrao rukom i eto nama bodova. E sad opet ja o Zekicu. Zasto na klupi sjede Pavicic (jedini u sadasnjoj postavi koji moze dati neki pas) i Keremeh koji bez obzira na neefikasnost je jedini brzi i opasni nas igrac (posto nema Gulija).
No muka me spopadne kad vidim ko igra za nas klub. Imas 10-ak veznih i nekakvih bekova a niko ne zna primit, predat loptu ili centrirat. Ove zadnje 2-3 tekme su me podsjetile na Rozmana i nacin igranja. Sad ce kraj sezone i objektivno trebas otjerati najmanje 10 igraca i sta ces onda. Opet kupuj polovnjake ili dovedi na posudbu one koji su daleko i od klupe svog tima a kamo li da zaigra za isti i onda opet cekaj i nadaj se da ce biti bolje. Jucer gledam Salcina naseg bivse igraca nista posebno kao igrac al barem jucer bolji za klasu od sve i jednog naseg veznog.
Sarajevo kao najveci klub mora imati svoju napadacku igru i mora imati 2-3 igraca iz svoje skole koji ce igrati 4-5 sezona za klub kako bi se mi vratili na stare pozicije.
Izvinite moram prekinuti jer me huja spopada i ponovo mi se vraca slika jucerasnje tekme sto nije dobro za zdravlje. Zivjeli.
No muka me spopadne kad vidim ko igra za nas klub. Imas 10-ak veznih i nekakvih bekova a niko ne zna primit, predat loptu ili centrirat. Ove zadnje 2-3 tekme su me podsjetile na Rozmana i nacin igranja. Sad ce kraj sezone i objektivno trebas otjerati najmanje 10 igraca i sta ces onda. Opet kupuj polovnjake ili dovedi na posudbu one koji su daleko i od klupe svog tima a kamo li da zaigra za isti i onda opet cekaj i nadaj se da ce biti bolje. Jucer gledam Salcina naseg bivse igraca nista posebno kao igrac al barem jucer bolji za klasu od sve i jednog naseg veznog.
Sarajevo kao najveci klub mora imati svoju napadacku igru i mora imati 2-3 igraca iz svoje skole koji ce igrati 4-5 sezona za klub kako bi se mi vratili na stare pozicije.
Izvinite moram prekinuti jer me huja spopada i ponovo mi se vraca slika jucerasnje tekme sto nije dobro za zdravlje. Zivjeli.
-
gold'n'brown
#45037 Re: Utakmice.
Jedina pozitivna stvar sinoc je sto se vidi da Kupresak potencijalno moze biti koristan na desnom krilu, daleko od toga da je odigrao nesto maestralno, ali moze centrirati desnom i ulaziti u sredinu i namjestati se na sut lijevom nogom. Uz malo vise vremena provedenog na toj poziciji mogao bi biti ok.
- ZonFon
#45038 Re: Utakmice.
Bez Gulija u ovih par tekmi sad smo prisiljeni da trazimo rjesenje. Najvise me brine svaki put kad smo izmisljali "toplu vodu" to je bilo krticno.
-
Awakened
#45039 Re: Utakmice.
Jesu juce bili bolji ubacaji sa strane od prethodnih utakmica. Tuga je da to moramo i spominjati na profesionalnom nivou.gold'n'brown wrote: ↑06/04/2025 14:25 Jedina pozitivna stvar sinoc je sto se vidi da Kupresak potencijalno moze biti koristan na desnom krilu, daleko od toga da je odigrao nesto maestralno, ali moze centrirati desnom i ulaziti u sredinu i namjestati se na sut lijevom nogom. Uz malo vise vremena provedenog na toj poziciji mogao bi biti ok.
- vicious
#45040 Re: Utakmice.
Kupresak ima dobre ubacaje fakat, i iz prekida iz igre. I to je otprilike sve. Pasovi katastrofa, u defanzivi slab užasno.
- muha_sa
#45041 Re: Utakmice.
Sarajevo je uvijek imalo igrace velemajstore i nikad nije zavisilo od jednog igraca kao što sad svi kukaju za Gulijem
Kad smo prvu titulu osvojili 1966/67 ostadosmo bez Haseta (teško povrijedjen na Kantridi)--Muftic i Vujovic otišli u vojsku.
Predvidjali nam ispadanje mi titulu uzesmo
Uz Pelea i Maradonu najbolji igrac na kugli zemaljsko Pape ode u PSG a mi nakon dvije godine uzmemo opet titulu prvaka Juge
Eeeeeeeeeeeeee--lijepa vremena kad smo i bolesni išli na utakmice da gledamo majstorije velemajstora sa loptom
Ne zamjerite mi tako vam svega--ja sam teški ljubitelj fudbalera koji znaju igrat lopte
PS.
Ovi sadašnji se drže savjeta Brace sa Vrbanjuše "što lopta dalje od tvog gola veci si gospodin"
Kad smo prvu titulu osvojili 1966/67 ostadosmo bez Haseta (teško povrijedjen na Kantridi)--Muftic i Vujovic otišli u vojsku.
Predvidjali nam ispadanje mi titulu uzesmo
Uz Pelea i Maradonu najbolji igrac na kugli zemaljsko Pape ode u PSG a mi nakon dvije godine uzmemo opet titulu prvaka Juge
Eeeeeeeeeeeeee--lijepa vremena kad smo i bolesni išli na utakmice da gledamo majstorije velemajstora sa loptom
Ne zamjerite mi tako vam svega--ja sam teški ljubitelj fudbalera koji znaju igrat lopte
PS.
Ovi sadašnji se drže savjeta Brace sa Vrbanjuše "što lopta dalje od tvog gola veci si gospodin"
-
svi u napad
#45042 Re: Utakmice.
Dragi moj Muha hvala ti sto si me podsjetio na neke od zlatnih trenutaka naseg kluba (pomalo me demens hvata a i u zadnje vrijeme visim na forumu o politici tako ne mislim o ovim lijepim trenutcima).
Jedino si uz ova tri kralja fudbala zaboravio na cetvrtog Zidana
Nego meni je zaista jako zao danasnje omladine koja za razliku od nas starijih nije imala priliku evo za 30 godina vidjeti nekog pravog igraca. Guli je dobar ali tesko da bi imao mjesta u prvoj postavi nekadasnjeg Sarajeva. Znam da ce mnogi sad skociti na mene (staracka zalost za mladosti ili nostalgija i slicne gluposti) al nemoj te se ljutiti sto cu uzeti par primjera za usporedbu kako bi vi draga omladino bar malo shvatili kolika je razlika u kvalitetu i zasto ja i Muha pisemo o nekim stvarima. Evo npr. Celik nas proizvod kapiten bio i sad on ili Hadzibegic ili Jozic. Menso ili Benko ni blizu braci Musemic. Pa Husref je glavom sa vrha sesnaesterca pucao jace nego pola sadasnje ekipe nogom. Hajd da ne idem dalje ali samo reci Paja ili Janjos i ustati na noge.
Problem je sto sada mi nemamo ni kvalitetne trenere prve momcadi a kamo li trenere omladinske skole tako da ne izlaze pravi skolovani igraci vec polu fabrikati. No hajd da ne tugujem previse dovoljno sam napisao. Volim te Saraj´vo i nadam se da ces se vratiti na prave staze. Zivi i zdravi mi bili
Problem je sto sada mi nemamo ni kvalitetne trenere prve momcadi a kamo li trenere omladinske skole tako da ne izlaze pravi skolovani igraci vec polu fabrikati. No hajd da ne tugujem previse dovoljno sam napisao. Volim te Saraj´vo i nadam se da ces se vratiti na prave staze. Zivi i zdravi mi bili
-
sencobih
#45043 Re: Utakmice.
jeste , ali tada je bio kontinuitet, nisi mogao vani otići prije 27 godine, mogao si jedino unutar bivše jugoslavije se kretati. sad odlaze ljudi sa 16 godina, da ne govorimo dalje, sa 27 je već star i istrošen
- Logovan
#45044 Re: Utakmice.
Utakmica protiv Zrinjskog u petak u 18:00.
- muha_sa
#45045 Re: Utakmice.
Tako je
Al-jebeš to
Guli jest dobar igrac--al sebican
Pape ih naniže trojicu i umjesto da dadne go--a mogo je--on doda Savicu i ovaj se ušeta u go
Volim ja svoje Sarajevo a volio bi da ga vole i današnji igraci kako su ga nekadašnji voljeli. Živjeli su za bordo boju.
-
svi u napad
#45046 Re: Utakmice.
Alkar Muha u sridu. Ljubi brat pametnog i iskusnog penzionera/dedu naseg.
- vicious
#45047 Re: Utakmice.
A nema toga više moj @muha_sa
Današnji igrači su samo plaćenici koji odrađuju što moraju, dolaze na posao jbg, čast rijetkim izuzecima. Malo koji se zadrži više od sezonu-dvije u klubu, ko ostane 3 već dobije status legende
Današnji igrači su samo plaćenici koji odrađuju što moraju, dolaze na posao jbg, čast rijetkim izuzecima. Malo koji se zadrži više od sezonu-dvije u klubu, ko ostane 3 već dobije status legende
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#45048 Re: Utakmice.
Ma vala sto se mene tice ne mora ga niti jedan voljeti. Ali nek budu profesionalci u pravom smislu te rijeci, kao sto su bili Vldan, Jajalo, Cimirot, Djokanovic, Ahmetovic...
Nije ni Merso odmah zavolio Sarajevo. Ali je od 1. tekme pokazao da je profesionalac.
Ni Guliashvili ne voli Sarajevo ali je profesionalac...
Daj nam dobrih i kvalitetnih fudbalera, profesionalaca, a ljubav to nek ostane na tribinama. Ako slucajno ko zavoli klub dobro i jest.
Ta prica o ljubavi vise ne stanuje nigdje na svijetu. Samo mi i propali splicani i rimljani vjerujemo u tu suplju o ljubavi igraca spram kluba.
Nije ni Merso odmah zavolio Sarajevo. Ali je od 1. tekme pokazao da je profesionalac.
Ni Guliashvili ne voli Sarajevo ali je profesionalac...
Daj nam dobrih i kvalitetnih fudbalera, profesionalaca, a ljubav to nek ostane na tribinama. Ako slucajno ko zavoli klub dobro i jest.
Ta prica o ljubavi vise ne stanuje nigdje na svijetu. Samo mi i propali splicani i rimljani vjerujemo u tu suplju o ljubavi igraca spram kluba.
- Logovan
#45050 Re: Utakmice.
Hajde Saraj'vo