Alergičari, na šta ste alergični?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
ami8

#726 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by ami8 »

konektovan wrote: 01/04/2025 22:39
ami8 wrote: 01/04/2025 21:21
stubrijez wrote: 01/04/2025 20:29 Mene ubi danima, ne znam sta je... bio sam se izlijecio, nikakve alergije 15 godina evo polako se vraca, ili novi alergen ili je do mene.
Moguće je da ti je oslabio imunitet pa se vraća. Mada ovih dana ne bi trebalo biti problema sa alergenima iz vazduha, kiša pada danima.

Ja sam alergičan na polen većine trava tako da igranka počinje kada trave počnu ispuštati polen. Počnem sa terapijom preventivno već sredinom marta(Lordes, jedna tableta dnevno) a kada pojačaju alergeni ulijeće Avamis i poslije Opatanol kapi za oči.
Ko ima mogućnost nije loše pobjeći na more kada vegetacija dostigne maksimum.
Ja bi po simptomima na moru vec bio u martu, i zavrsio u julu. :mrgreen:
Meni je najgore krajem maja i početkom juna pa nekako maj preguram a onda početkom juna odem na more desetak dana i bukvalno mi ne trebaju nikakve terapije dok sam tamo.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#727 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by konektovan »

ami8 wrote: 03/04/2025 10:33
konektovan wrote: 01/04/2025 22:39
ami8 wrote: 01/04/2025 21:21
Moguće je da ti je oslabio imunitet pa se vraća. Mada ovih dana ne bi trebalo biti problema sa alergenima iz vazduha, kiša pada danima.

Ja sam alergičan na polen većine trava tako da igranka počinje kada trave počnu ispuštati polen. Počnem sa terapijom preventivno već sredinom marta(Lordes, jedna tableta dnevno) a kada pojačaju alergeni ulijeće Avamis i poslije Opatanol kapi za oči.
Ko ima mogućnost nije loše pobjeći na more kada vegetacija dostigne maksimum.
Ja bi po simptomima na moru vec bio u martu, i zavrsio u julu. :mrgreen:
Meni je najgore krajem maja i početkom juna pa nekako maj preguram a onda početkom juna odem na more desetak dana i bukvalno mi ne trebaju nikakve terapije dok sam tamo.
Ma jedino na moru disem punim plucima. Sve respiratorne tegobe nestanu odmah!
shape of despair

#728 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by shape of despair »

ami8 wrote: 03/04/2025 10:32
shape of despair wrote: 01/04/2025 22:46 Mene uvijek pomalo svrbe leđa,ali neki dan mi se vrati urtikarija,svrbež po cijelom tijelu,taknem ispupci se. Uradim nalaze sve skoro zive,sve ok potpuno. Prvo sam posumnjao na e cigarete jer hoce od njih pa na dodatak magnezij+vitamin e. Sve sam ukinuo i smirilo se
Moguće je da nije alergija u pitanju nego ti je suha koža. Sličan problem je imala moja majka, ljekar opšte prakse joj dao tablete za alergije međutim kada sam je odveo dermatologu utvrđeno je da je suha koža i uz korištenje atopi kontrol krema stanje se smirilo.
Hvala, probam neko rješenje
Rejhana

#729 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by Rejhana »

MarshalDodik wrote: 09/02/2025 09:23
madesa wrote: 09/02/2025 09:12 Je li ikog ufatilo vec ? Ja nikad gori ,kihanje,nos ko da je april ,maj. Ni alerix ne pomaze. Ima li neko preporuku za druge tablete
Prije 10 godina uhvati me krajem marta pa do pocetka maja.
Sad se vec pomjerilo na pocetak februar pa do kraja marta.
Brzina globalnog zatopljenja odlicno se ogleda u sve ranijem pocetku vegetacije.

Mene bi alergija obično hvatala od sredine i kraja aprila pa do početka juna. Maj bi bio najgori, svrbe sluznice, začepljen nos, kihanje. Najgora je čini mi se bila 2022. godina.

Pretprošle godine nisam ni osjetila, a prošle godine samo dva puta popila xados. Znači alergija kao da je nestala.

Evo danas prošla pored pokošene trave, osjetim večeras tek blagi svrab po glavi, rukama i oko nosa, ranije bi sigurno imala napad kihanja i začepljen nos.
banjaluka078
Moderator

#730 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by banjaluka078 »

shape of despair wrote: 03/04/2025 15:26
ami8 wrote: 03/04/2025 10:32
shape of despair wrote: 01/04/2025 22:46 Mene uvijek pomalo svrbe leđa,ali neki dan mi se vrati urtikarija,svrbež po cijelom tijelu,taknem ispupci se. Uradim nalaze sve skoro zive,sve ok potpuno. Prvo sam posumnjao na e cigarete jer hoce od njih pa na dodatak magnezij+vitamin e. Sve sam ukinuo i smirilo se
Moguće je da nije alergija u pitanju nego ti je suha koža. Sličan problem je imala moja majka, ljekar opšte prakse joj dao tablete za alergije međutim kada sam je odveo dermatologu utvrđeno je da je suha koža i uz korištenje atopi kontrol krema stanje se smirilo.
Hvala, probam neko rješenje
Raspitaj se kod svog dermatologa radi li terapiju autologne krvi. Bukvalno izvadi krv iz vene i odmah ti tu injekciju da u debelo meso. Mene spasilo. Jedino peglanje je bilo što se prima jednom sedmično 12 sedmica, ali poboljšanje se osjeti poslije prvih par tretmana.
Kod nas to rade za urtikarije, ja je nisam imala, samo nesnosan svrab bez razloga vidljivog u analizama krvi. Pa mi je dr predložila injekcije kortikosteroida ili autologne. Kontam, manja šteta da prvo probam bez kortikosteroida. I pomoglo.
Za kupanje obavezno neku uljnu kupku, mlaku vodu i bez trljanja kad se brišeš, pusti kožu da upije vlagu i namaži nekim emolijentnim atopijskim losionom, da "zatvori" vodu u koži, smanjiće iritaciju.

Moje polenske alergije su odjednom nestale. Prošle godine ništa. Ove, do sad, ništa, vidjeću šta će mi donijeti maj.
xoklix

#731 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by xoklix »

Nikad za svojih 30 i kusur godina nisam bio alergičan i evo prvo me uhvatilo prije 10ak dana pa prestalo nakon što je kiša pala , sve do jučer (tačnije sad već prekjučer).
Nisam radio alergo test,ali 99% da je alergija. Čim padne kiša prestane ...Danas jedno 60x kihnuo, desna nozdrva malo radi malo ne radi. Patnja živa...Helem, nosi curi ko da si česmu otvorio, a oči crvene kao da konjunktivitis bolujem. Iako me oči ne svrbe toliko koliko me nos muči , ne mogu zaspati već par sati od ovog sranja... Kratkotrajno pomaže inhaliranje iznad vruće šolje kamilice. Također malo i uši svrbe,ali podnošljivo.

I da, kod starog ista situacija kao kod mene(ne živimo zajedno)...ni on nikad nije osjetio alergije za života do jučer.

Šta delati ? Prvo uraditi alergo test u ponedjeljak ili da kupim na svoju ruku lijekove sutra ? Da napomenem, niko mi u porodici ni na šta nije bio alergičan.
nivla

#732 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by nivla »

xoklix wrote: 06/04/2025 02:04 Nikad za svojih 30 i kusur godina nisam bio alergičan i evo prvo me uhvatilo prije 10ak dana pa prestalo nakon što je kiša pala , sve do jučer (tačnije sad već prekjučer).
Nisam radio alergo test,ali 99% da je alergija. Čim padne kiša prestane ...Danas jedno 60x kihnuo, desna nozdrva malo radi malo ne radi. Patnja živa...Helem, nosi curi ko da si česmu otvorio, a oči crvene kao da konjunktivitis bolujem. Iako me oči ne svrbe toliko koliko me nos muči , ne mogu zaspati već par sati od ovog sranja... Kratkotrajno pomaže inhaliranje iznad vruće šolje kamilice. Također malo i uši svrbe,ali podnošljivo.

I da, kod starog ista situacija kao kod mene(ne živimo zajedno)...ni on nikad nije osjetio alergije za života do jučer.

Šta delati ? Prvo uraditi alergo test u ponedjeljak ili da kupim na svoju ruku lijekove sutra ? Da napomenem, niko mi u porodici ni na šta nije bio alergičan.
ako je nos, alergodill sprej, ima u sebi i antihistaminik(azelastin), djeluje lokalno tj ne uspavljuje, daje dobre rezultate kod ovih alergijskih rinitisa

od ove nove generacije antihistaminika meni se top pokazala lavrena, mada i obicni flonidan cini cuda kad ga sazvaces (tako se i treba koristiti- ne piti vec sazvakati)
xoklix

#733 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by xoklix »

nivla wrote: 06/04/2025 02:17
xoklix wrote: 06/04/2025 02:04 Nikad za svojih 30 i kusur godina nisam bio alergičan i evo prvo me uhvatilo prije 10ak dana pa prestalo nakon što je kiša pala , sve do jučer (tačnije sad već prekjučer).

ako je nos, alergodill sprej, ima u sebi i antihistaminik(azelastin), djeluje lokalno tj ne uspavljuje, daje dobre rezultate kod ovih alergijskih rinitisa

od ove nove generacije antihistaminika meni se top pokazala lavrena, mada i obicni flonidan cini cuda kad ga sazvaces (tako se i treba koristiti- ne piti vec sazvakati)
Smijem koristiti ako nemam testom potvrđenu alergiju? Da ne čekam ponedjeljak i sutra trknem do dežurne...
Praetorious

#734 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by Praetorious »

Alergičan na:
1) prašinu, najjaču reakciju izaziva kućna prašina, ali i biber u zraku ili druge čestice veće koncentracije će odraditi posao. Simptomi kao kao jake nahlade: kihanje, kašljanje, peckanje u grlu, curenje nosa. Prolazi samo od sebe za 5 minuta.
2) ljudsku glupost. Simptomi: povišenje krvnog pritiska i jaka akutna želja za udaranje nečijom glavom o najbližu tvrdu površinu. Prolazi samo od sebe brzo, ovisno o jačini alergena :D
Inače drugih poznatih alergija, bogu hvala, nemam. Polen mi ne smeta pa mogu njuškati cvijeće kol'ko želim. Nije da to baš radim, al' eto...
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#735 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by PreWiBa »

Ja sam prošle godine imao (zapravo, taj problem imam već više godina, ali tek prošle je baš došlo do izražaja) neke promjene kože na nogama, a donekle i na jednom laktu. Tada sam bio otišao kod dermatologinje. Ona me je pogledala tačno 120 sekundi i rekla da je psorioza, dok mi je moj doktor opće prakse rekao da i nije baš 100% sigurno to.

Tada sam, jer sam imao svakako neko prijašnje znanje, i sam se bojao psorioze, pa sam kontao "ok, to je to", ali je dio mene ipak mislio na nešto drugo, ali jednostavno nisam imao vremena da baš provjerim. Dobio sam kortikosteriodnu kremu, aplicirao, otišlo sve nakon 2 dana.
No, nekako mi je i tada već bilo sumnjivo što to uvijek počinje negdje oko februara do aprila i onda nestane, i što oblik npr. na laktu nije baš izgledao kao pravi psoriozni plaque.

Onda mi je se javilo ponovo sad u januaru, i skontam šta je: Svaki put kada koristim jednu vrstu šampona nekako mi se cijelo tijelo "naježe", i izbacio sam ga, i poslije toga i bez kreme sve je polahko stalo. No, problem je onda, poslije nekoliko problema sa spavanjem, počeo da se pojavi u licu, oko nosa. No, ovaj put sam baš bio skeptičan jer je samo bilo crveno, bez neke jasne granice i tkd, još krema ne pomaže. Odem kod doktora i dođu mi rezultati za povišen IgE. Još moram da provjerim da li je stvarno alergija, ali mislim da sam otkrio šta je:
Poslije pojavljivanja problema sa kožom na nozi, počeo sam da koristim kreme za lice, više stavljao after-shavea sa balzamom i tkd, no problem je što su svi ti produkti istog proizvođaća kao i moj šampon.

Imam veoma senzibilnu kožu jbg, na primjer isto tako prije par godina u bolnici gdje sam radio nisam mogao nositi određenu vrstu rukavica jer bi odmah fasovao crvenilo na rukama.
nivla

#736 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by nivla »

xoklix wrote: 06/04/2025 02:27

Smijem koristiti ako nemam testom potvrđenu alergiju? Da ne čekam ponedjeljak i sutra trknem do dežurne...
smijes, antihistaminici ne idu na recept, operil je “opasniji” pa ga ljudi koriste
konektovan

#737 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by konektovan »

Flonidan obicni ide sa vodom, a flonidan direkt je topljiiva tableta,..logy.
nivla

#738 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by nivla »

moze se i obicni sazvakati, djelovace
xoklix

#739 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by xoklix »

nivla wrote: 06/04/2025 09:35
xoklix wrote: 06/04/2025 02:27

smijes, antihistaminici ne idu na recept, operil je “opasniji” pa ga ljudi koriste
Uzeh, još mi neke tablete za dizanje imuniteta uvališe. U apoteci mi rekoše da ima dosta slučajeva gdje su ljudi prvi put ove godine dobili alergiju.
banjaluka078
Moderator

#740 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by banjaluka078 »

xoklix wrote: 06/04/2025 22:26
Uzeh, još mi neke tablete za dizanje imuniteta uvališe. U apoteci mi rekoše da ima dosta slučajeva gdje su ljudi prvi put ove godine dobili alergiju.
Klasika. Kao što uz antibiotik uvijek uvale probiotik. Za imunitet treba dobar san, vježba, svježe voće i povrće i bez junk-food.

Ja sam svoju prvu alergiju "fasovala" s 21. Krenula prečicom preko cvjetne livade, iznijeli me iz nje...a čitav život u dvorištu s cvijećem, travkama, park u blizini kuće, nikad kihnula. Par godina tako "kuburila", naviše s cvijetom lipe. Onda skoro decenijama ništa, do 2020. 2-3 godine imala alergije maj-jun. I sad opet mirna. Nemam pojma zašto nekad reagujem, nekad ne.
nivla

#741 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by nivla »

banjaluka078 wrote: 06/04/2025 22:33
xoklix wrote: 06/04/2025 22:26
Klasika. Kao što uz antibiotik uvijek uvale probiotik. Za imunitet treba dobar san, vježba, svježe voće i povrće i bez junk-food.

Ja sam svoju prvu alergiju "fasovala" s 21. Krenula prečicom preko cvjetne livade, iznijeli me iz nje...a čitav život u dvorištu s cvijećem, travkama, park u blizini kuće, nikad kihnula. Par godina tako "kuburila", naviše s cvijetom lipe. Onda skoro decenijama ništa, do 2020. 2-3 godine imala alergije maj-jun. I sad opet mirna. Nemam pojma zašto nekad reagujem, nekad ne.
pa alergija ti se i javila jer ti je imunitet jak, histamin se luci zato, antihistaminik sluzi da ti smanji odgovor imunog sistema
ukratko u apotekama vole prodat muda pod bubrege, tj uvaliti nepotrebne stvari
https://www.plivazdravlje.hr/aktualno/c ... rgija.html
konektovan

#742 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by konektovan »

Ja bih preporucio querzetin phospholipid kome nije skupo,za imunitet uz antihistaminik. Meni evo uz antihistaminik, pomaze zadnja 4 meseca...alergija na macku (jos je u kuci) plus polen svega zivog. :mrgreen:
ami8

#743 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by ami8 »

konektovan wrote: 07/04/2025 16:59 Ja bih preporucio querzetin phospholipid kome nije skupo,za imunitet uz antihistaminik. Meni evo uz antihistaminik, pomaze zadnja 4 meseca...alergija na macku (jos je u kuci) plus polen svega zivog. :mrgreen:
Jel' to ovaj od proizvođača BiVits, pakovanje 60 tableta u pitanju? To je koliko vidim dovoljno za mjesec i dodatak je ishrani a ne klasični lijek. Nije baš tako strašno skupo ako će stvarno pomoći, bolje je to nego kortikosteroidi. Znaš li koliko dugo se može piti pa pauzirati? Kontam da uzmem za dva mjeseca.
konektovan

#744 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by konektovan »

ami8 wrote: 09/04/2025 07:11
konektovan wrote: 07/04/2025 16:59 Ja bih preporucio querzetin phospholipid kome nije skupo,za imunitet uz antihistaminik. Meni evo uz antihistaminik, pomaze zadnja 4 meseca...alergija na macku (jos je u kuci) plus polen svega zivog. :mrgreen:
Jel' to ovaj od proizvođača BiVits, pakovanje 60 tableta u pitanju? To je koliko vidim dovoljno za mjesec i dodatak je ishrani a ne klasični lijek. Nije baš tako strašno skupo ako će stvarno pomoći, bolje je to nego kortikosteroidi. Znaš li koliko dugo se može piti pa pauzirati? Kontam da uzmem za dva mjeseca.
Jeste, bivits. Meni je doktorica propisala 1x1 dva mjeseca, ali mislim da se moze piti i duze. Kutija 60 kom je za dva mjeseca.
ami8

#745 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by ami8 »

Sinoć sam malo proguglao, oni u principu preporučuju 500 mg dnevno, to je ujutro i naveče ali nije loše početi sa po jednom dnevno, kada se pojačaju alergeni dići na dvije. Hvala na sugestiji, trudim se koliko mogu da izbjegnem kortikosteroide, za sada pijem Lordes(desloratadin) i tako će biti bar do kraja juna a ostalo zavisi od godine do godine. Ovo sada mi djeluje da će za par dana kada otopli vegetacija da podivlja.
konektovan

#746 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by konektovan »

ami8 wrote: 09/04/2025 07:27 Sinoć sam malo proguglao, oni u principu preporučuju 500 mg dnevno, to je ujutro i naveče ali nije loše početi sa po jednom dnevno, kada se pojačaju alergeni dići na dvije. Hvala na sugestiji, trudim se koliko mogu da izbjegnem kortikosteroide, za sada pijem Lordes(desloratadin) i tako će biti bar do kraja juna a ostalo zavisi od godine do godine. Ovo sada mi djeluje da će za par dana kada otopli vegetacija da podivlja.
Ja vec 30 ak godina vodim borbu sa alergijom. Probao sve i svasta sto se tice lijekova, sto u tabletama, spreju za nos i drugo..ali najbolji terapijski efekat sam imso od infuzija i injekcija kod prof. Zehre Dizdarevic koje su kombinacija svega i svacega, antihistaminici, kortikosteroidi, vitamini, itd..cijelu sezonu budem bez simptoma. E sad, koliko je zdravo, dugorocno..to je upitno.
Nisam nikad probao sa alergenskom imunoterapijom svih ovih godina, ali cu definitivno krajem ove godine i to uraditi, ako bude moguce. Znam da se jedno vrijeme kod nas nije radilo na ukc..
Rodjak u Njrmackoj radio, i rezultati toga su da gotovo i nema simptoma u najjacoj fazi cvjetanja.
ami8

#747 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by ami8 »

konektovan wrote: 09/04/2025 17:08
ami8 wrote: 09/04/2025 07:27 Sinoć sam malo proguglao, oni u principu preporučuju 500 mg dnevno, to je ujutro i naveče ali nije loše početi sa po jednom dnevno, kada se pojačaju alergeni dići na dvije. Hvala na sugestiji, trudim se koliko mogu da izbjegnem kortikosteroide, za sada pijem Lordes(desloratadin) i tako će biti bar do kraja juna a ostalo zavisi od godine do godine. Ovo sada mi djeluje da će za par dana kada otopli vegetacija da podivlja.
Ja vec 30 ak godina vodim borbu sa alergijom. Probao sve i svasta sto se tice lijekova, sto u tabletama, spreju za nos i drugo..ali najbolji terapijski efekat sam imso od infuzija i injekcija kod prof. Zehre Dizdarevic koje su kombinacija svega i svacega, antihistaminici, kortikosteroidi, vitamini, itd..cijelu sezonu budem bez simptoma. E sad, koliko je zdravo, dugorocno..to je upitno.
Nisam nikad probao sa alergenskom imunoterapijom svih ovih godina, ali cu definitivno krajem ove godine i to uraditi, ako bude moguce. Znam da se jedno vrijeme kod nas nije radilo na ukc..
Rodjak u Njrmackoj radio, i rezultati toga su da gotovo i nema simptoma u najjacoj fazi cvjetanja.
Ja sa alergijama kuburim i duže, preko 50 godina :) , jedino u ratu nisam imao nikakvih simptoma, kontam bar mi rat za nešto valjao, prestale alergije. Jest' đavola, kako rat prođe tako se alergije vratiše.
Što se tiče imunoterapije mislim da je u pitanju nešto što su mi radili u bolnici Jezero, nekad davno, početkom osamdesetih. Tada su to zvali hiposenzibilizacija. Krenu sa ubrizgavanjem malih doza alergena prije sezone pa postupno povećavaju do pred sezonu alergija da bi se organizam navikao na alergene. Kod mene to na žalost nije imalo nekog specijalnog uspjeha odnosno sezona bi nešto blaže prošla ali problem sa alergijom nije trajno riješen. A bilo je jako stresno ubadanje tih igala za mene kao desetogodišnje dijete. Pretpostavljam da se sada koriste savremenije i bezbolnije metode.

Treba imunitet pokušati ojačati prije sezone alergija prirodnim preparatima, ishranom, vježbanjem, to je jedino rješenje. Ali u današnje vrijeme brzog života, zagađenja i stresa to je za većinu alergičara jako teško tako da većina kada postane nesnosno mora pribjegavati lijekovima koji ublaže simptome ali su dugoročno štetni za organizam a o tome malo ko razmišlja.
okanomalo

#748 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by okanomalo »

bordo gandalf wrote: 30/03/2025 08:25 Neki dan radio alergo test. Koristim Xados i dymista kapi. Moram pulmologu otici da mi pumpicu propise, prosle godine me uhvatilo gusenje u noci pa ne smijem zaspati

Image
gdje ste radili alergo test? ja sam radila na kosevu i nisu nista nasli. kazu da jedino u sloveniji mozes uraditi kvalitetan test. od alergijskog rinitisa sam izgubila sluh, zbog problema u srednjem uhu gubim ravnotezu, glavobolje i da ne nabrajam vise. strasno je biti alergican a ne znati na sta.moji mjeseci sa izrazenijim problemima su april,maj,juni.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#749 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by bordo gandalf »

okanomalo wrote: 10/04/2025 18:27
bordo gandalf wrote: 30/03/2025 08:25 Neki dan radio alergo test. Koristim Xados i dymista kapi. Moram pulmologu otici da mi pumpicu propise, prosle godine me uhvatilo gusenje u noci pa ne smijem zaspati

Image
gdje ste radili alergo test? ja sam radila na kosevu i nisu nista nasli. kazu da jedino u sloveniji mozes uraditi kvalitetan test. od alergijskog rinitisa sam izgubila sluh, zbog problema u srednjem uhu gubim ravnotezu, glavobolje i da ne nabrajam vise. strasno je biti alergican a ne znati na sta.moji mjeseci sa izrazenijim problemima su april,maj,juni.
U sinlabu radio. Bila neka akcija pa iskoristio
okanomalo

#750 Re: Alergičari, na šta ste alergični?

Post by okanomalo »

bordo gandalf wrote: 10/04/2025 20:52
okanomalo wrote: 10/04/2025 18:27

Image
U sinlabu radio. Bila neka akcija pa iskoristio
hvala.
Post Reply