Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
drug_profi wrote: ↑05/04/2025 02:47
Ja bih izbio jednu mozda na prvi pogled suludu i blesavu ideju.
Semafor na kružnom kod kvadranta.
Radio bi samo u vrijeme špice i sprječavao blokiranje kružnog.
Jeftinije staviti policajca u spicama da pise kazne.
Govna smo u saobracaju postali samo takva. Udji u raskrsnicu i kruzni i zablokiraj. Samo nek je meni dobro.
Najbolji semafo ikad je onaj Energoinvest na Stupu. Jebem ja onog debila koji ga stima. U sred dana u 12h cep od Izvora. Popdne ako policije ima ubrza se, inace prodje 10-15 auta i to je to
mk ultra wrote: ↑06/04/2025 21:03
Namjerno je tako urađeno
Jel mi neko moze objasniti idiotsku logiku nekog majmuna da pravi guzvu?
sporije i sigurnije se vozi,svjetla rade po danu,vise se goriva trosi,zagadjenje je vece,trose se disk plocice,crkavaju sijalice,ekonomija cvate,ljudi su nervozni
made_in_sarajevo wrote: ↑06/04/2025 20:48
Najbolji semafo ikad je onaj Energoinvest na Stupu. Jebem ja onog debila koji ga stima. U sred dana u 12h cep od Izvora. Popdne ako policije ima ubrza se, inace prodje 10-15 auta i to je to
mk ultra wrote: ↑06/04/2025 21:03
Namjerno je tako urađeno
Jel mi neko moze objasniti idiotsku logiku nekog majmuna da pravi guzvu?
Dodik se šunja po noći i štima te semafore, namjerno razjebava zeleni val/talas
Logovan wrote: ↑06/04/2025 21:09
Možda zato što još nisu završili pa samim mijenjanjem dolazi do poremećaja zelenog vala. Mi bi da se promijeni, a da ne dolazi do slabijeg protoka
Ja to laicki gledam.
Skidas stari semafor i postavis novi. Podesis novi semafor na postavke starog. Je li to nemoguce uraditi?
Kada se zamjene svi semafori, onda ukljuci taj adaptivni sistem.
To isto ko kad mjenjas bateriju na satu, i ne podesis ga na tacno vrijeme vec pustis da radi.
Je li ja nesta pogresno shvacam?
Pa trebali bi preko racunara moci namjestiti raskrsnicu za 5 minuta. Zato valjda i rade ovo sto rade.
Last edited by Haris.ba on 06/04/2025 21:26, edited 1 time in total.
Haris.ba wrote: ↑06/04/2025 21:23
Ja to laicki gledam.
Skidas stari semafor i postavis novi. Podesis novi semafor na postavke starog. Je li to nemoguce uraditi?
Kada se zamjene svi semafori, onda ukljuci taj adaptivni sistem.
To isto ko kad mjenjas bateriju na satu, i ne podesis ga na tacno vrijeme vec pustis da radi.
Je li ja nesta pogresno shvacam?
Pa trebali bi preko racunara moci namjestiti raskrsnicu za 5 minuta. Zato valjda i rade ovo sto rade.
Pa i ja isto laički gledam. Mislim da je to nemoguće. Više mi ima logike da moraš više njih promijeniti (ili možda čak sve ), recimo ako je četiri, pet raskrsnica povezano, onda tek namještati postavke. Nema mi logike da podesiš postavke na samo jednom semaforu jer možda je drugačiji sistem. Možda funkcionišu kao cjelina, više njih ili svi.
LikeLike wrote: ↑06/04/2025 21:28
Vidim zadnjih par dana da su poceli raditi raskrsnicu kod bulevara. Zna li se kad bi moglo biti gotovo?
Ma imaju realno 3 sedmice posla da se zalete zavrsiti. Sad tramvajske stanice betoniraju, pripremili su za semafore, pripremili su preko pruge asfalt da stave. Kad bi se zaletili 3 sedmice plafon i gotovo
Step uređuje semafore, barem jesu ranije. Sad taj operativni centar sto ima ne znam koliko je u stanju. Fakat treba pitati Štetu koji kurac je sa semaforima. Sjetite se onog nestanka struje, ja nikad brze kući nisam došao, još petak iza dzume, špica. Auta ima dosta više, ali ne toliko da je stalno krkljanac. KT na nekim dijelovima vise štete prave, a evo vidimo da ne mozes proci u valu kao što se nekad moglo. Mislim da se to pojebalo i prije ovih radova na adaptivnom.
LikeLike wrote: ↑06/04/2025 21:28
Vidim zadnjih par dana da su poceli raditi raskrsnicu kod bulevara. Zna li se kad bi moglo biti gotovo?
Ma imaju realno 3 sedmice posla da se zalete zavrsiti. Sad tramvajske stanice betoniraju, pripremili su za semafore, pripremili su preko pruge asfalt da stave. Kad bi se zaletili 3 sedmice plafon i gotovo
Ma hajde valjda ce do ljeta zavrsiti. Stvarno je bezveze kruziti svaki dan ko blesav. Ona raskrsnica je prijeko potrebna.
Nedelja 7:35 ujutro nisam uspio uhvatiti zeleni val od rtv do cengic vile. Haman sam na cesti, svaki put prvi krenuo sa semafora. Gras i otoka su skroz raspar