Dobro tetka
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- Rothmans
- skupljac_zeljeza
#24877 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Šarović. Sinoć. Akter svih onih kao i ovih događanja.Škobo Habu wrote: ↑06/04/2025 15:07Ko kaže da nismo imali krizu poput ove?skupljac_zeljeza wrote: ↑06/04/2025 13:29
Ja ne vidim ništa da su bolji ovi danas što se slomeći radeći, a nismo od rata imali ovakve krize kao što je trenutna. Jedino ako im je filozofija ...ne može biti bolje dok ne bude gore. Kakve veze ima Dodik sa neradnom nedjeljom, minimalcima, niskim penzijama, haosom u zdravstvu, obrazovanju.....? Bar u federaciji ili nekom kantonu? Meni su najbolji primjer penzioneri jer mi imamo ljudi koji su prošlu zimu išli deset puta na razne destinacije da skijaju i sada će najmanje tri puta preko ljeta ili do Španije ili do Turske ili do Italije...i ok. Snašli se. A šta ćemo sa pola miliona penzionera koji ne mogu više da se 'snađu' i od kojih dvije trećine ne mogu sebi priuštiti normalno liječenje, hodaju bez zuba, a o moru jednom godišnje su prestali i da maštaju. Nije bilo posla i čučao na birou, skupio jedva staža za pravo na penziju i sada na 570 KM cijeli mjesec. Umjetnost preživljavanja.
-
Škobo Habu
#24878 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dobro je pa nas ima još uvijek koji dobro pamtimo hronologiju iz rata, pa nam ne mogu podvaljivati muda pod bubrege kao što to podvaljivale seoske hodže generacijama iza nas. Te generacije danas, potpuno pogrešno, smatraju da nije bilo Alije - ne bi bilo ni Bošnjaka.palermo wrote: ↑06/04/2025 13:16
Naravno, zaboravlja se da je Alija otisao u Dejtton a da je iza sebe imao opkoljeno Sarajevo,. Gorazde, da smo bili pod embargo.. ...insistirati.....ja se sjecam da je Alija nakon Dejtona rekao da su iznenadje I kako su Srbi uopste pristali na zajednicku valutu, centralnu vladu...
Dajeton je bio dobar, u dayom trenutku nas maksimum, to sto smo mi u prethodnih trideset godina nista nismo uradili na jacanju nacionalne svijesti, na samopostovanju, obtazo anju itd je jedna druga prica.
Uosyalom, hajde da poredimo Dejton, Aliju, njegovu poziciju I ovu sadasnju politicku garnituru...njihovu poziciju I njihove uspjehe...
Neki dan gledam intervju sa Selimom Bešlagićem, koji iznosi činjenicu kako je tadašnji tuzlanski okrug digao kredit pa kupio oružje.
Alijini medijski talibani su cio rat istog tog Bešlagića proglašavali za "petokolonaša", švercera, "jugoslovena" i šta više ne. Takvih, koji su smetali Alijinim zelenim termitima u njihovim prljavim rabotama ima dosta.
Vratimo se na hronologiju. Alija odlazi u Dayton u momentu kada ARBiH nikad nije bolje stajala na bojištu. U sptembru 1995 godine pada Vozuća, već su započete operacije na proboju vanjskog prstena oko Sarajeva, na Treskavici i dalje prema Goraždu se stvaraju preduslovu za njegovu deblokadu.
Anyway, Goražde je bilo pred padom 1994. godine, i taj pad spriječava NATO avijacija. 1995. godina je nešto sasvim drugo.
Ti, valjda kao neki Mostarac i Hercegovac, bi trebao nekada spomenuti slanje pripadnika 4. Korpusa direktno u smrt od strane komande i postaviti pitanje zašto Alija nikada nije pokrenuo komandnu i krivičnu odgovornost za onakav masakr pripadnika ARBiH, koji je sigurno jedan od najvećih vojnih neuspjeha u cijelom ratu. Tad je više Alijinih zeleni termita trebalo popiti metak u čelo.
Danas drže "časove historije".
- skrbavi-admin
#24879 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Covjek bi iso u proboj sa puskama protiv oklopno-mehanizovanih snaga
u sadejstvu sa ukopanom artiljerijom PATova i PAMova..... nista eskadron tenkova i napad na Otes i Doglode.... to je trebalo da 20 vikicevaca rijesi. Naci X-men i Avengersi nula bodova.... Vikicu kukavico 
-
JovicSA
#24880 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma stipu, provokator ili neka dilajla u glavi koja dana nije vidjela rata niti poznaje činjenice.skrbavi-admin wrote: ↑06/04/2025 15:25 Covjek bi iso u proboj sa puskama protiv oklopno-mehanizovanih jedinica. u sadejstvu sa ukopanom artiljerijom PATova i PAMova..... nista eskadron tenkova i napad na Otes i Doglode.... to je trebalo da 20 vikicevaca rijesi. Naci X-men i Avengersi nula bodova.... Vikicu kukavico![]()
-
Škobo Habu
#24881 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovo Šarović iz svog iskustva kada je bio pod sankcijama kao jatak Radovanu Karadžiću?
- Rothmans
#24882 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nemoj tako. Ipak je B Luku oslobodio pa se sad u sve moze mjesat
- skrbavi-admin
#24883 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
porazna je cinjenica da takvo misljenje ima neko sa "nase" strane...... Ademovic vise puta ranjavan kao zamjenik komandanta SPJ RBIH i eto nije valjo..... strasnim ljudima strasnom vremenu svjedocimo....JovicSA wrote: ↑06/04/2025 15:26Ma stipu, provokator ili neka dilajla u glavi koja dana nije vidjela rata niti poznaje činjenice.skrbavi-admin wrote: ↑06/04/2025 15:25 Covjek bi iso u proboj sa puskama protiv oklopno-mehanizovanih jedinica. u sadejstvu sa ukopanom artiljerijom PATova i PAMova..... nista eskadron tenkova i napad na Otes i Doglode.... to je trebalo da 20 vikicevaca rijesi. Naci X-men i Avengersi nula bodova.... Vikicu kukavico![]()
-
KraljicaIzJajca
#24884 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
GuglajJovicSA wrote: ↑06/04/2025 15:11Pa ti se pozivaš na izvore kako treba postaviti pa budi dosljedna toga. Usput, vladam solidno Njemačkim i na ZDF ništa od toga. Toliko o tvojoj vjerodostojnosti.![]()
- skrbavi-admin
#24885 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
JovicSA
#24886 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zaguglam tiKraljicaIzJajca wrote: ↑06/04/2025 15:32Guglaj![]()
-
JovicSA
#24887 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vukanović isprozivao Čovića: Šta "prvi europejac u BiH" misli o Dodikovom protjerivanju njemačke ministrice
https://www.klix.ba/vijesti/bih/vukanov ... /250406057
https://www.klix.ba/vijesti/bih/vukanov ... /250406057
- skrbavi-admin
#24888 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mogu samo pretpostavit sta bi bilo da se mi dignemo na oruzje aktivno.... zvao bi NATO pakt jer islamski dzhihad pod dozom rakije i mezeta hoce oruzano da preotme vlast u GRSHu
- skupljac_zeljeza
#24889 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dobro onda. Ti znaš bolje od onoga koji je sjedio blizu Radovana, a sutra hoće na ministarsku fotelju zajedno sa Trojkom i zna šta se dešavalo i dešava u backstageu što se ne priča na tv: "Što se mene tiče, u slučaju da izbor bude Mirko, gdje god dođem – želim biti najbolji!"Škobo Habu wrote: ↑06/04/2025 15:26Ovo Šarović iz svog iskustva kada je bio pod sankcijama kao jatak Radovanu Karadžiću?skupljac_zeljeza wrote: ↑06/04/2025 15:20
Šarović. Sinoć. Akter svih onih kao i ovih događanja.
SpoilerShow
- Rothmans
#24890 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
To je nebitno , sta ja znam, i ne znam. Ako su Vikicu ruke bile svezane , po cemu je bolja pozicija nasih politicara koje kritikuje. Sta to oni mogu realno nego da mjaucu poput Konakovica i zazivaju strane spasioce?skrbavi-admin wrote: ↑06/04/2025 15:34Meni je drago da ti ne znas kako je kad sara PKM, kad sara PAT, kako izgleda zrno topa od 20 mm i 40mm koje ima razorniju moc od rucne granate a leti ispaljeno automatskom vatrom.
-
KraljicaIzJajca
-
Škobo Habu
#24892 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ruku na srce, Šarović jeste bio pod sankcijama, ali, isto tako, treba priznati da nikada nije dokazano da je krio i finansirao Karadžića.skupljac_zeljeza wrote: ↑06/04/2025 15:39
Dobro onda. Ti znaš bolje od onoga koji je sjedio blizu Radovana, a sutra hoće na ministarsku fotelju zajedno sa Trojkom i zna šta se dešavalo i dešava u backstageu što se ne priča na tv: "Što se mene tiče, u slučaju da izbor bude Mirko, gdje god dođem – želim biti najbolji!"
Druga bitna stvar, Šarović, kao bivši državni ministar trgovine, nije ništa radio protivno interesima BiH, iako je okorjeli SDS-ovac.
Treće, dobro je da je zabrinut. Ako jeste, onda je to najmanje zbog bošnjačkih interesa.
- skrbavi-admin
#24893 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ti si momak nedje u putu zaluto....
Nista to sto se covjek samostalno zaputio prema Vrbanji, Vracama, Holidej Inu kad su uhljupi otvorili snajpersku vatru na narod koji je naivno trazio mir....
-
JovicSA
#24894 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Lutko, ja baratam njemačkim i baš sam te tu čekao, ti nisi u stanju ni engleski razumjeti. Evo ti original tog videa ispod i radi se o satiri a dio koji govori o "štovanju nacista" je zvanična i legalna aktivnost na kojoj zvanično prisustvuje i Bundesswehr kao i drugi političari Njemačke. Tu se ne radi o nikakvom štovanju nacista već odavanje pijeteta poginulim vojnica IIWW i Wermachta i/ili vojnicima u I WW.
-
JovicSA
#24895 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
On kada je postao ministar vansjke trgovine pokrenuo masovno izvoz pilećeg mesa i povrća u Tursku za poljoprivrednike iz oba entiteta. Čovjek se dosta promijenio, za 360 stepeni, imao ličnu tragediju prije par godina. Smirena i racionalna ličnost i mogu poštovati nejgove stavove.Škobo Habu wrote: ↑06/04/2025 15:46Ruku na srce, Šarović jeste bio pod sankcijama, ali, isto tako, treba priznati da nikada nije dokazano da je krio i finansirao Karadžića.skupljac_zeljeza wrote: ↑06/04/2025 15:39
Dobro onda. Ti znaš bolje od onoga koji je sjedio blizu Radovana, a sutra hoće na ministarsku fotelju zajedno sa Trojkom i zna šta se dešavalo i dešava u backstageu što se ne priča na tv: "Što se mene tiče, u slučaju da izbor bude Mirko, gdje god dođem – želim biti najbolji!"
Druga bitna stvar, Šarović, kao bivši državni ministar trgovine, nije ništa radio protivno interesima BiH, iako je okorjeli SDS-ovac.
Treće, dobro je da je zabrinut. Ako jeste, onda je to najmanje zbog bošnjačkih interesa.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#24896 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Valjda 180 stepeni
- AliceInChains
#24897 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pusti srpskohrvatske komponente. Zamalo me ne infiltrirase sa SANU pričom Alije i poistovjecavanjem SDA sa strankama, koje su u prošlosti sprovodile genocid i udruženi zločinački poduhvat. Mislim, ni preimenovali se nisu. Ama šta, SDA jeRothmans wrote: ↑06/04/2025 15:42To je nebitno , sta ja znam, i ne znam. Ako su Vikicu ruke bile svezane , po cemu je bolja pozicija nasih politicara koje kritikuje. Sta to oni mogu realno nego da mjaucu poput Konakovica i zazivaju strane spasioce?skrbavi-admin wrote: ↑06/04/2025 15:34Meni je drago da ti ne znas kako je kad sara PKM, kad sara PAT, kako izgleda zrno topa od 20 mm i 40mm koje ima razorniju moc od rucne granate a leti ispaljeno automatskom vatrom.
još gora
Nego, pazi ovog Nevesinjaka uvezi Dodika i MZ:
“ "Za ovo dijelom odgovornost snosi i međunarodna zajednica. Godinama su tolerisali Dodikove napade na institucije, korupciju, izborne krađe, čak ga i nagrađivali. Takvom politikom su mu dali krila da se ponaša kao da je iznad zakona", istakao je Vukanović.”
Još ta ista MZ SDA, SDP i SBIH i sve ostale stranke prisilila da se sa separatistima dogovori i sjedne za stol
….ali, država je u toaletu je je Alija bio u SANU.
Tako ti je to sa ljudima bez kapaciteta
Last edited by AliceInChains on 06/04/2025 16:04, edited 5 times in total.
- drug_profi
#24898 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Šarović je političar za kojeg se nadam da će se mnogi ugledati na njega.
-
JovicSA
-
JovicSA
#24900 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Velika Britanija i Švedska se pripremaju za sankcije Dodiku
Proglašavanje njemačke ministrice nepoželjnom osobom izazvalo je burne reakcije i podcrtalo političku nemoć entiteta
Potez vlasti Republike Srpske da njemačku ministricu Annu Lührmann proglase nepoželjnom osobom, naišao je na osudu i u Njemačkoj i u domaćem stručnom krugu.
Direktor Vijeća stranih investitora BiH Nedim Makarević u svom gostovanju na FTV-u ocijenio je čitav slučaj kao pravno besmislen čin bez efekta.
“Odluka da se ministrica Lurman proglasi nepoželjnom osobom je čista besmislica. To je isključivo nadležnost države, a nikako nižeg nivoa vlasti poput entiteta. Samo država, uz jasne kriterije i razloge, može donijeti takvu odluku”, istakao je Makarević, dodajući da iza svega stoje politički motivi.
Lührmann, članica njemačke stranke Zelenih, dolazi iz političkog bloka koji se već duže vrijeme oštro protivi Dodikovoj politici. Prema riječima Makarevića, reakcija vlasti RS-a predstavlja pokušaj da se odgovori na sankcije, ali i da se entitet predstavi kao nezavisni subjekt, što on nije.
“Vjerovatno su time htjeli pokazati da je nepoželjna, a sve s ciljem da ponovo demonstriraju ideju da je RS neka vrsta države. Međutim, međunarodno to nema nikakvu snagu”, rekao je Makarević.
Govoreći o evropskom odgovoru na Dodikove poteze, naglasio je da unutar EU ne postoji jedinstven stav, jer postoje zemlje poput Mađarske koje blokiraju sankcije. Ipak, prema informacijama koje Makarević ima, neki saveznici BiH pripremaju naredne korake.
“Prema informacijama koje sam dobio preko njemačkih kanala, najmanje dvije zemlje trenutno razmatraju uvođenje sankcija. Radi se o Velikoj Britaniji i Švedskoj. Velika Britanija je već u aprilu 2022. sankcionisala Željku Cvijanović i Milorada Dodika, sada se radi na njihovom proširenju”, otkrio je.
Na pitanje kako sve to utiče na strane investitore, Makarević je pojasnio da se kapital ponaša vrlo osjetljivo i da nestabilnost odbija ulaganja.
“Postoji velika opasnost da imamo problema u tom pravcu. Međutim, tu smo da uvjerimo ljude koji su ukazali povjerenje u Bosnu i Hercegovinu. 73 privredna subjekta koji su uložili 10 milijardi maraka u ovu zemlju vrlo dobro znaju zašto su to uradili. Oni prave dobit ovoj zemlji. Bosna i Hercegovina je plodno investicijsko tlo, bez obzira na ove igrokaze koje imamo”, zaključio je Makarević.