Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Enough said, vidi se koliko je neuporedivo bolji vozač Ver od Nor koliko je više rizika uzeo, meni je najfascinantnije da je Ver 25 m kasnije pred triangle krivinu kočio i uspio skrenuti u istu.
Opet realno možda izdrži Ver 10 krugova ispred, jer po meni jedina prava prilka za preteći je u T1. Nakon toga Ver će pojesti gume i Mcl idu ispred, dobro će biti ako Ver spasi P3 od Russella.
shalla wrote: ↑05/04/2025 14:40
Meni nema poente praviti bolid isključivo po potrebama jednog vozača, bez obzira što je najbolji...
Zar im nije bolje malo probati prilagoditi taj drugi bolid, da ne bude toliko neupravljiv majku mu, ko da je space shuttle...
Šta će biti ako Max danas sutra ode u drugu ekipu, a hoće, ide totalni preokret u konstrukciji bolida dok se gospodin ne navikne?
Meni se sve ovo poklapa sa pričom da je karina po pitanju razvijanja bolida...
Ljudi nisu najbolje shvatili tu pricu oko bolida. Nije da sad Red Bull kaze hajmo napraviti bolid koji samo Max zna voziti i koji njemu godi. Nego naprave najbrzi moguci bolid sa svojim znanjem i igrom slucaja Max je taj koji ga moze voziti u tom sklopu. Alternativa je da naprave sporiji bolid da bi i za drugog vozaca bio malo vise predvidljiv. Ali su shvatili da im je bolje barem WDC uzeti, nego ništa ako bi ga usporili
Meni nema poente praviti bolid isključivo po potrebama jednog vozača, bez obzira što je najbolji...
Zar im nije bolje malo probati prilagoditi taj drugi bolid, da ne bude toliko neupravljiv majku mu, ko da je space shuttle...
Šta će biti ako Max danas sutra ode u drugu ekipu, a hoće, ide totalni preokret u konstrukciji bolida dok se gospodin ne navikne?
A Boga ti, ko to zeli voziti neupravljiv bolid? Je li stvarno mislis da Max to potencira, takav bolid, i takvu voznju sa stalnom borbom da ga odrzi na stazi?!
Hebote vi ko da ste iz obdanista izasli.
Jel simptomatično da se evo treću godinu svi vozači koji su bili tu toliko muče sa tim bolidom?
Ljudi nisu najbolje shvatili tu pricu oko bolida. Nije da sad Red Bull kaze hajmo napraviti bolid koji samo Max zna voziti i koji njemu godi. Nego naprave najbrzi moguci bolid sa svojim znanjem i igrom slucaja Max je taj koji ga moze voziti u tom sklopu. Alternativa je da naprave sporiji bolid da bi i za drugog vozaca bio malo vise predvidljiv. Ali su shvatili da im je bolje barem WDC uzeti, nego ništa ako bi ga usporili
Nisam ni mislio da ga namjerno prave zajebanim da bi upropaštavali karijere drugih vozača ali evo ja nakon 2021 i donekle 2022 vidim da Perez, Lawson, Tsunoda, izgledaju kao Bortoleto u Sauberu
Ocekujem komentare tipa.......kolko je max najbolji...:ima najsporiji bolid jos pokvaren,problem sa saltanjem......i sa takvim sporim i pokvarenim odmice najbrzem meklarenu
rovac13 wrote: ↑06/04/2025 07:25
Ocekujem komentare tipa.......kolko je max najbolji...:ima najsporiji bolid jos pokvaren,problem sa saltanjem......i sa takvim sporim i pokvarenim odmice najbrzem meklarenu
Na pravcima je RB ponovo brzi od Mcl. Rekao bih da su bolidi sad tu negdje, ako nije RB trenutno i jaci
rovac13 wrote: ↑06/04/2025 07:25
Na pravcima je RB ponovo brzi od Mcl. Rekao bih da su bolidi sad tu negdje, ako nije RB trenutno i jaci
Nije brzi, da jeste lako bi se odljepio od Meklarena...staza jednostavno ne dopusta prestizanje barem za ove bolide. Skoro pa ih nije ni bilo na trci.
Meklaren je i dalje najbolji bolid, samo sto biti prvi i drugi na ovakvim stazama je ko dan i noc.
Ovo je ova trka, brzi zavoji a i mala potrosnja guma nije bas staza na kojok Meklaren moze iskorisiti svoje glavne adute
McLaren je dosta brži pogotovo na suhom + danas je bilo i hladno + preveliki su ovi bolidi za Suzuku.
Je li prethodnih godina bila još jedna DRS zona? Na onom pravcu iza Spoon krivine i ispred 130R? Suzuka je premoćna staza samo old school i teška za preteći.
Max je GOAT, prvo quali pa sad utrka, još uvijek mislim da su bili uslovi kao na quali da bi Mcl uzeo, pojeo bio RB gume, tu je puno pomoglo što je danas hladno bilo. Kad je nakon prvog stinta na medium gumama Max bio prvi (koje su rak rana RB), poslije toga sve se znalo.
A Mcl je već u problemima sa vozačima trebali su Pia dati šansu da napadne Max, pa ako ne ide nek vrati mjesto. Predviđam da na kraju ove sezone Nor i Pia više neće pričati. I loša taktika McLaren imaju 2 na 1 i oba vozača imaju istu taktiku, trebali su podijeliti jedan undercut jedan overcut, barem bi Maxa stavili pod pritisak da pokriva.
Svaka čast da Max/RB su nakon 3 utrke sa ovako slabim bolidom su samo 1 poen iza Nor. Ekpni šampionat je gotov to se zna.