skrbavi-admin wrote: ↑05/04/2025 21:36
hatemondays wrote: ↑05/04/2025 21:25
Tetak dojavio a vi po svom, od sada svaki petak javi se tetak ako ima ista bitno za nasu domovinu. I da odgovorim na pitanje ko je tetak, nije nas covjek ali je nas veliki prijatelj, moj ppsebno.
Dakle rezime od proslog petka, ovo je golemo sto kaze Senad, Amerii Rusi rade zajednicki u BiH sve u cilju destabilizacije EU. Na rastakanju EU I njene ekonomske moci ruje I samovci rade od prvog narandzastog mandata. Ogroman napredak je bio izlazak brita iz iste. Posto su samovci uradili taj dio posla onda je bio red na ruje da urade svoj dio posla. Jednostavno Evropa je kolac koji ce biti podijeljen.
Nasa uloga je da strasimo EU od potencijalnog influxa izbjeglica u slucaju rata.
Iznenadjuje li vas iznenadna navala u posjetu nasoj domovini od raznoraznih EU politicara. Ovo protjerivanje njemacke ministrice je samar EU , suti americka ambasada i OHR. Komentar je hmmmm.
Za kraj Dodik je 100% samov igrac , sav novac koji je zaradio je uz njihovu pomoc, kompanije su mu otvarane uz njihovu pomoc, ugovori istih sa drzavom uz njihovu pomoc. Sankcije i presuda Suda su samo paravan i sarena laza za obicnu raju.
Da vas utjesim, nismo mi jedini zetoni u ovoj prici, puna ih Azija , bice rastaljivanja u sesnaest.
svo ponasanje amera i indolencija to je pokazala sama od sebe........
mi cemo se aktivirat samo onda kada bude kama nad glavom opet....
a to je uvijek kasno.....
evo svjedocimo da je palestina najobicniji kusur vise nema nikakvih poziva za pregovore, pricu o palestinskoj drzavi... ceka se samo da smetljari pociste sta su krenuli...... fasizam je uvijek bio odlika elita "uber alles" ideja, stvaranja jaza izmedju ultrabogatih i ultra siromasnih, sada je jos izrazeniji jer "elitama" smeta stanovnistvo, smeta im stanovnistvo i narodi koji prave probleme, a po postavci stvari opet su bosnjaci muslimani tacka spoticanja i pravi ih se takvima tako da mozemo samo zahvalit bogu da hadaljima preko une i drine nedostaje vojne sile da ostvaruju prljave namjere..... mi smo historijska telad i politicka i mentalna i intelektualna..... zato nas zavrse vazda u hiljadama jer nam prodaju foru, prodaju suplju, pricu.... i onda budemo "sokirani" posljedicama..... ceka nas isto zao mi je to reci, kako evo vidimo nema vise ratova puskama, nego jarane leteci IED pa ti raznese i tenk od par miliona sa 500 dolara u zraku.... defetisticki nego sta al ja ne vidim nacionalnog napretka ni nacionalne svijesti kad vidim da Prijovicka napuni salu u Sarajevu par puta zaredom.....
Ne pretjerujete. Priča koja me podjesca na moju rodicu. Sve zna, iz njoj znanog izvora, ali u osnovu sve je pogriješila. Vjerovatno tvoj tetak je iz nekih, slobodno rečeno, cetnickih krugova, koji priča ono sto oni žele i sanjaju. Tetak me podsjeća na likove sa twitera, jer im se priča poklapa. Naravno, ti likovi sa twitera su pročetnička gamad. Sa druge strane, priča se svodi, Amerikanci i Ruse žele to da ostvare. Ispadne, da druga strana ne postoji, kao sto je sama EU i države EU kao sto je Njemačka,Francuska, Švedska….što bi se reklo pašće šapatom. Nigdje, nijednim aktom ni djelom, Amerikanci nisu podržali ono sto radi Dodik, baš naprotiv imali smo vise puta osudu od samog Rubia. Neka malo tetak ide loviti ribu, a i ti sa njim. I reci svom tetku, tvom dobrom prijatelju, da ponekad skine šajkača sa glave, jer muti mu pogled i razum.