Ja ne idem vise ovuda radnim danom u spici.
Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- drug_profi
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#23502 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
A ne bih ni ja da ne moram
1h breka - otoka
1h breka - otoka
-
Naslovnica
#23503 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ide to lagano, ide...

- drug_profi
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#23505 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
kreni te ranie pavam ne ce bit guyva pajel 
- Mate_Miso_Kovac
#23506 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kruzni kod energoinvesta je rijesio sve probleme i najbolja je napravljena stvar ikad jos od izuma cokoladnog mlijeka
Peak performance se tek ocekuje kad se napravi Green City za novu gracku raju 
- mk ultra
#23507 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kudadrug_profi wrote: ↑04/04/2025 17:08Ma na glavnu i za 5-10 minuta max si na Pofalicima. Odatle biraj gdje je brze.
Mislim za nevolju je sa posjete u bolnici
Ali jucer krenuo kroz tunel, kolona od arhitekture, vratim se na alipasinu i na glavnu i cic mic, jucer do otoke 50min
Prekjucer krenuo niz kosevo
5 autobusa na sutjesci stoji nema.micanja
20min od kcus do silajdzica
Danas se probio niz odobasinu, i dodjes opet do ambasade i game over
- drug_profi
#23508 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kad idem iz Vogosce u spici, prvo jukiceva pa skrenem nusreta sisica, pa prema kalemovoj, tesanjskoj pored avaza.
Tu uhvatim kad je zgodno da preskocim kolonu koja ceka za desno jer ja cu lijevo.
Lijevo niz HKajtaza, pravo prema tehnickoj, opet prekrsaj iz trake za desno idem pravo jer debili zacepe raskrsce pa se iz trake za pravo i lijevo niko ne pomjeri.
Zatim kod tehnicke iz srednje skrecem desno (prekrsaj). I na glavnoj sam. Vozim lijevom ili desnom nikad srednjom.
Cca do 15 minuta je ovako od avaza do pofalica.
Tu uhvatim kad je zgodno da preskocim kolonu koja ceka za desno jer ja cu lijevo.
Lijevo niz HKajtaza, pravo prema tehnickoj, opet prekrsaj iz trake za desno idem pravo jer debili zacepe raskrsce pa se iz trake za pravo i lijevo niko ne pomjeri.
Zatim kod tehnicke iz srednje skrecem desno (prekrsaj). I na glavnoj sam. Vozim lijevom ili desnom nikad srednjom.
Cca do 15 minuta je ovako od avaza do pofalica.
Last edited by drug_profi on 04/04/2025 20:21, edited 1 time in total.
- drug_profi
#23509 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Odatle idem glavnom ako nije mic po mic. Ako jest, onda Envera Sehovica, paromlinska,dz bijedica kraj merkatora i capital towera na semafor otoka. Na toj etapi ne pravim prekrsaje.
Stignem prilicno brzo sve zajedno.
- mk ultra
#23510 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Zaglavi to izgleda sve...
Ali jeste najbolje glavnom
Mada evo maloprije bilo je proslo 18h i dalje guzva do asa auta jbt
Fkt je previse kola u transportu, previse je sve zbijeno a i ovo sto je odmaknuto, odmaknuto je bez infrastrukture
Ala industrijske zone po vogsoci sa milion firmi, i jednom trakom u prilazu
Debilizam
Ali jeste najbolje glavnom
Mada evo maloprije bilo je proslo 18h i dalje guzva do asa auta jbt
Fkt je previse kola u transportu, previse je sve zbijeno a i ovo sto je odmaknuto, odmaknuto je bez infrastrukture
Ala industrijske zone po vogsoci sa milion firmi, i jednom trakom u prilazu
Debilizam
- bitanga_sa_otesa
#23511 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
samo treba pravit zgrade uz glavnu

-
Hakiz
#23512 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ova priča isto kao kada ode turista negdje i kaže "Ne sviđa mi se, puno je turista."
- mayab
#23513 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Na Alipašinom, nakon što je prošlo ljeto renovirana Majdanska ,
a istovremeno bila planirana i Sulejmana Efendije Musića ,pa ništa ne bi od nje,
evo prije dva dana počeli i nju raskopavati, vala i red je bio , ta ulica mislim da nije dirnuta nakon prvog asfaltiranja negdje u osamdesetima , osim par raskopina preko cijele ulice , koje su katastrofalno pokrpane
a istovremeno bila planirana i Sulejmana Efendije Musića ,pa ništa ne bi od nje,
evo prije dva dana počeli i nju raskopavati, vala i red je bio , ta ulica mislim da nije dirnuta nakon prvog asfaltiranja negdje u osamdesetima , osim par raskopina preko cijele ulice , koje su katastrofalno pokrpane
-
last mohicans
#23514 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
To je i moja ruta, samo sto ja iz grada smotam kod PIA u EŠ ili Paromlinsku, onda kod KP Rad ili motam između zgrada pa kod Mercatora i towera se vratim na čvilu ako začepi. Razmisljao sam, da se kroz kampus i kod američke ambasade moze do EŠ, puno bi se rasteretila glavna. A KT kod EG je usporivač samo takvi. Nikad nisu bili čepovi kad je bila raskrsnica.drug_profi wrote: ↑04/04/2025 20:19 Odatle idem glavnom ako nije mic po mic. Ako jest, onda Envera Sehovica, paromlinska,dz bijedica kraj merkatora i capital towera na semafor otoka. Na toj etapi ne pravim prekrsaje.
-
mistek
#23515 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
U situaciji kada ne postoji alternativa, podvožnjak kod Energoinvesta će uvijek biti grlo. Odnosno, cijela ta relacija zaključno s raskrsnicom kod FDS. Iznad je ogromno naselje, a Drinska ima strahovito veliki promet također. Jedna izlazna traka iz kružnog toga i jedna traka do raskrsnice kod FDS je vazda pretromo. Druga stvar je UŽASNA raskrsnica kod FDS (ni nakon 5 godina nikome nije palo na pamet da reguliše granap na sred raskrsnice, nedavanje žmigavca, skretanje u zabranu, a Boga mi ni da makar presvuče aslfalt na istoj, jer i to usporava sve). Da ne kažem da nikome nije palo na pamet da makar pokuša skontati rješenje da se napravi isključna traka iz pravca željezničke stanice prema podvožnjaku. Čak i najsmješnija traka od 5m koja je odvojena bi ubrzala stvari.
Iako ne toliko, ali slično je i na 6. transverzali, Otoka-Buća Potok. Da postoji trun mozga, na sve načine bi se gledalo da se proširi na 2+2, da se Džemala Bijedića adekvatno spoji (sjeverna makar na tom dijelu od Avenije do Nafake).
Da riješe ova dva smiješna parčeta ceste, da riješe nultu na Vrbanji (50m u vrh glave), dvanaestu aerodrom-petlja i eto da ne kažem zgradu na Grbavici, grad bi prodisao koliko-toliko.
Alternativno, hiljadu puta sam pisao, dio gradskog autoputa, ili saobraćajnica, ili kako god to nazvati, na relaciji FDS-hotel Grand, sa završetkom prve samo do Pennya, bi napravili bum.
Iako ne toliko, ali slično je i na 6. transverzali, Otoka-Buća Potok. Da postoji trun mozga, na sve načine bi se gledalo da se proširi na 2+2, da se Džemala Bijedića adekvatno spoji (sjeverna makar na tom dijelu od Avenije do Nafake).
Da riješe ova dva smiješna parčeta ceste, da riješe nultu na Vrbanji (50m u vrh glave), dvanaestu aerodrom-petlja i eto da ne kažem zgradu na Grbavici, grad bi prodisao koliko-toliko.
Alternativno, hiljadu puta sam pisao, dio gradskog autoputa, ili saobraćajnica, ili kako god to nazvati, na relaciji FDS-hotel Grand, sa završetkom prve samo do Pennya, bi napravili bum.
- drug_profi
#23516 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ja bih izbio jednu mozda na prvi pogled suludu i blesavu ideju.
Semafor na kružnom kod kvadranta.
Radio bi samo u vrijeme špice i sprječavao blokiranje kružnog.
Semafor na kružnom kod kvadranta.
Radio bi samo u vrijeme špice i sprječavao blokiranje kružnog.
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#23517 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Zna li se sta kad se nastavlja "rekonstrukcija" obale i ovog prstena do Vjecne vatre.
-
Zla_Horde
#23518 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Spoiler
Show
mayab wrote: ↑04/04/2025 21:54 Na Alipašinom, nakon što je prošlo ljeto renovirana Majdanska ,
-
El_comadante
#23519 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
I to će praviti, vjerovatno ove godine.Zla_Horde wrote: ↑05/04/2025 12:50također ulica ive andrica koja vodi sa glavne do mojmila ona cesta bubrege izvaljuje koliko hangova i rupa ima i ona sigurno nije rekosntruisana od kako su je napravili hahahhahaSpoilerShowmayab wrote: ↑04/04/2025 21:54 Na Alipašinom, nakon što je prošlo ljeto renovirana Majdanska ,
- bitanga_sa_otesa
#23520 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
cim uhapse dodika krecu radovi 
- mayab
#23521 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
pa naravno, dodik nas jebe glede ulica u Sarajevu
-
BadBoy
#23522 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Milorad svaku noć dođe i krišom raskopa M.M. Bašeskije nakon što vrijedni Mibral zatrpa
-
laik1981
#23523 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ono sve sto su raskopali po SG i Centru nece asfaltirati ni za pet godina. Mozda bolje onako i ostaviti. I onako sve sto asfaltiraju za par dana opet raskopaju.
-
Naslovnica
-
Trappist
#23525 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ceste prema izletištima barice, pa javorov do pa tamo prema umoljanima, sve razrovljeno, krateri na cesti, a nijednog radnika. Kad to planiraju završavati, pred sljedeće izbore?

[/url]