Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
Phia

#24626 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Phia »

klaki wrote: 05/04/2025 10:48 Da ga hoće neko uhapsit pa makar pod cijenu rata m**er mu j**em ja vise ne mogu trpiti ove njegove izjave
Izgleda da je to jedini nacin da se pokrenu svi ovi ublehaski zastinici, koji nam pjevaju uspavanke - kad im zasmrdi barut pod nogama.
Pa oni rade ono sto su najbolje naucili kroz svoju bogatu kolonijalisticku historiju - zakuhaju pa su kao sokirani i glume univerzalne pravednike - ali uvijek gledaju svoju licnu korist.
demagog

#24627 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by demagog »

Izbrisano
:-)
Last edited by demagog on 05/04/2025 11:20, edited 3 times in total.
Bosanski_kralj

#24628 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Bosanski_kralj »

512MB wrote: 05/04/2025 10:00 Trojka je glasala u korist ljudi na američkoj crnoj listi i KONTRA javnim opomenama US administracije..

Toliko o sankcijama.
I SDA je glasala
Prpa.ba

#24629 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

klaki wrote: 05/04/2025 11:06 To im je sva prica i drugacije ne bi ni dosli na vlast. Ali nemoj to spominjati da ne budes SDFA bot ili sta vec. Cekaj da prodje jos neki 12 godina pa mozda onda promijene plocu :lol:
U KS suvereno vladaju vec 6 godina, i i dalje se kuka na SDA. :zzzz:
duh_sa_sjekirom

#24630 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by duh_sa_sjekirom »

Kakva je ovo bolest i pohlepa....
Otvoriš klix i tri udarne vijesti o bjeguncima iz RSa. I tako svaki dan...
Samo daj klikova...
Bosanski_kralj

#24631 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Bosanski_kralj »

Prpa.ba wrote: 05/04/2025 11:12
klaki wrote: 05/04/2025 11:06 To im je sva prica i drugacije ne bi ni dosli na vlast. Ali nemoj to spominjati da ne budes SDFA bot ili sta vec. Cekaj da prodje jos neki 12 godina pa mozda onda promijene plocu :lol:
U KS suvereno vladaju vec 6 godina, i i dalje se kuka na SDA. :zzzz:
Jel tebi SDA bolja od Trojke?
Prpa.ba

#24632 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Bosanski_kralj wrote: 05/04/2025 11:21 Jel tebi SDA bolja od Trojke?
Trojka mi je par deka bolji izbor za lokalne poslove u jednonacionalnim sredinama, a SDA mi je par deka manje stetna od Trojke na federalnom i drzavnom nivou.

Kad bi se odrzali sljedeci izbori, glasao bih sa odredjenim gadjenjem za Trojku u KS, i sa odredjenim gadjenjem za DF i SDA na federalnom i drzavnom nivou. :oops:
Ludzak

#24633 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ludzak »

Ovdje nema ni manje štetnih, ni više štetnih. Ovdje su svi štetni.
Škobo Habu

#24634 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Škobo Habu »

skrbavi-admin wrote: 05/04/2025 00:09

Ma dlago moje zahiragicko.... vidim da si upucen u opus doticnog a ja sam cuo vidio samo par ispada tog majmuna da me vise nije ni interesovo.... no eto, sta cojk da ti kae a da te ne smatra jadnim i prizemnim. U Svakom slucaju kao i mnogi debili, stavljas vehbije (koji i nisu neki briljant politicke i narodne pameti) u ravan sa cetnicima.... Bravo jebo te evo ti medalja :lol:

Image

PS jesi i ti neki nivo...... :run:
Nema svrhe raspravljati sa tobom. Rezon ti je, kako već rekoh, na nivou Zahiragićevog.

Vehabije = četnici. To nisam uopšte nigdje napisao.

Stim da bi te iste vehabije, da su imale priliku, već davno "očistile" Bošnjake od raznih "štetni elemenata". Isto onako kao i ISIS u Siriji.

Ljevičari, pederi, ateisti, agnostici, građanski aktivisti itd.

Al', kako već rekoh, logika malih zahiragića je nešto na što ne treba trošiti snagu.
Škobo Habu

#24635 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Škobo Habu »

milib988 wrote: 05/04/2025 09:48 Zar stvarno još neko vjeruje da će Dodik mirno i legalno izvesti RS iz BiH – i to do ljeta? Hajde da jednom za svagda skinemo taj mit sa dnevnog reda. Dodik to neće, ne može i ne smije učiniti – iz najmanje sedam presudnih razloga.

1. Međunarodne sankcije:
Dodik i njegovi ljudi su pod konstantnim pritiskom. Sankcije im stižu u serijama – američke, britanske, evropske. Svaki novi pokušaj rušenja ustavnog poretka znači nove mjere. Imovina se zamrzava, računi se blokiraju, kretanje se ograničava. To nije simbolika – to su prave posljedice. On to zna.

2. Lührmann incident – crvena linija za EU:
Izbacivanje Annalene Lührmann nije samo diplomatski skandal, nego otvorena poruka EU. A Dodik podcjenjuje koliko EU ima strpljenja – ali i granica. BiH je na evropskom putu, a RS se tim potezima sama isključuje. EU će uzvratiti – možda tiho, ali precizno i sistematski.

3. Ogromni dugovi RS-a:
RS je faktički prezadužena. U 2025. dolaze na naplatu stotine miliona maraka. Plate i penzije zavise od zaduživanja. Kreditni rejting je nikakav. Poreski prihodi nisu dovoljni. Zaduživanje kod domaćih banaka dosegnulo je plafon. Bez pomoći FBiH i stranih sredstava – RS ne može preživjeti. A ko će ulagati u entitet koji prijeti secesijom?

4. Brčko distrikt – ključni čvor:
Bez Brčkog nema teritorijalne povezanosti RS-a. A Brčko nije pod kontrolom RS-a – ono je direktno pod suverenitetom BiH i pod nadzorom međunarodne zajednice. Dodikov plan ne može proći ni mapu, a kamoli stvarnost. Svaki pokušaj "odvajanja" uključuje Brčko – i tu pada čitava priča.

5. Carine, granice, kontrola:
RS nema vlastiti carinski sistem. Nema vojsku. Nema međunarodne priznate granice. Sve to kontroliše država BiH. Od izvoza do uvoza – RS ovisi o BiH institucijama. Ne postoji scenarij gdje se mirno "odvajaju", a da ne dođe do pravnog i ekonomskog haosa.

6. Ustav i Ustavni sud BiH:
Ustav BiH ne poznaje pravo na secesiju. Ustavni sud BiH već je presudio da entiteti nemaju pravo da jednostrano odlučuju o budućnosti države. Svako ignorisanje tog suda je direktan napad na Dejton i na pravni poredak. A to je linija koju OHR i međunarodna zajednica ne puštaju da se pređe.

7. OHR i EUFOR – nevidljiva, ali stvarna moć:
Možemo mi sumnjati u odlučnost EUFOR-a, ali činjenica je: njihova prisutnost znači da svaki nasilni pokušaj može biti zaustavljen silom. OHR ima ovlasti da smijeni zvaničnike i poništi nezakonite odluke. I kad je visoki predstavnik šutio, nije spavao. Dodik to zna – zato stalno testira granice, ali ne ide preko.

8. SAD i stav o granicama:
Sjedinjene Američke Države su više puta jasno rekle: granice u BiH su nepromjenjive. Ako iko misli da će SAD stajati po strani dok neko pokušava razbiti ono što su gradili poslije rata – vara se. A to važi i za Rusiju i Kinu – nijedna od njih neće investirati u nešto što je pravno i politički nestabilno.

9. Unutrašnja opozicija – puca sistem iznutra:
RS više nije jedinstvena. Opozicija jasno pokazuje da ne želi biti saučesnik u avanturama koje vode entitet u propast. Stanivuković, Vukanović i drugi sve glasnije govore da je narodu dosta prijetnji, praznih priča i ekonomskog propadanja. I sve više građana to vidi – jer prazna plata ne laže.

10. Propaganda vs. stvarnost:
Dodik može stavljati 100 bilborda dnevno, može galamiti u svakoj emisiji – ali narod u RS-u zna da benzinske poskupljuju, da posla nema, da krediti stižu, da djeca odlaze. Nema propagande koja to može sakriti.

Zaključak:
Neće biti nikakve nezavisnosti RS-a. Ne do ljeta. Ne ove godine. Ne nikada – na ovaj način. Dodik ne traži državu – on traži izlaz iz političke i finansijske propasti. A što je narod svjesniji toga, to mu se više urušava tlo pod nogama.

Vrijeme je da prestanemo paničariti – i da počnemo jasno govoriti: ovo nije 1992. I nikada više neće biti.
Sve navedeno su činjenice. Kompletna situacija ide u korist pro-bosanskim snagama, samo je pitanje da li imamo dovoljno pameti i iskustva da Srbima više zadugo ne padne na um riječ referendum, secesija ili Velika Srbija.

Opozicija u RS je potpuno svjesna da poslije ove krize tog entiteta, u okviru BiH, može biti samo manje, nikako više u smislu dosadašnje vidljivosti. Opozicija spašava ono što se da spasiti, dok je Dodik otkočio rusko-srpski plan destabilizacije BiH.
Čekali su se samo rezultati izbora u USA.

Sa druge strane, SDA, skupa sa gomilom svojih ratnih profitera i demagoga tipa Komšića, nikako ne može prežaliti da su oni, u ovakvom bitnom trenutku, na marginama.

To je bolan udarac za SDA, jer su oni trideset godina uvjeravali Bošnjake da su bez te stranke oni sami obezglavljeni i dezorijentisani. Situacija je takva da se SDA ništa ne pita, niti ima značajnu političku zaslugu u svemu.

Ja sam već napisao prije - efikasnije u u ovoj situaciji ekonomske blokade RS-u, nego li hapšenje samog Dodika.
Iz bezbroj razloga. Pametnom dosta, alijićima sabur.
mishic

#24636 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mishic »

klaki wrote: 05/04/2025 10:57 Ti isto pokvarena ploca jarane dje se gasis.
Pronađi i ukucaj moj nick na foe i problem riješen.
Bbby

#24637 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Bbby »

Škobo Habu wrote: 05/04/2025 12:23
milib988 wrote: 05/04/2025 09:48

Ja sam već napisao prije - efikasnije u u ovoj situaciji ekonomske blokade RS-u, nego li hapšenje samog Dodika.
Kakve blokade? Pa ova njemacka ministrica sto su je istjerali iz RSa sama kaze nema nikakvih sankcija prema Republici Srpskoj i narodima koji tu zive nego isključivo trojci s potjernice.
Ne budite ludi, stalno zivite u laznoj nadi da. Ce RS propasti sto zbog nekih nevidljivih sankcija, sto zbog "prezaduzenosti" iako im je omjer duga i BDPa na nekih 35-40% sto je znacajno vise nego li u Federaciji ali i dalje vrlo nisko
last mohicans

#24638 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by last mohicans »

Ljudi, oglasio se Forto, ne da ministricu duginih boja. Skandal, a nesto mi se slabo angažuje po pitanju državnog udara.
mishic

#24639 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mishic »

Škobo Habu wrote: 05/04/2025 12:02 Stim da bi te iste vehabije, da su imale priliku, već davno "očistile" Bošnjake od raznih "štetni elemenata". Isto onako kao i ISIS u Siriji.

Ljevičari, pederi, ateisti, agnostici, građanski aktivisti itd.
Ova svijest veoma slična njihovoj očistila bi njih i sve tako u krug. Problem i jeste u toj isključivosti, netoleranciji, mržnji i želji za dominacijom, jednoumljem i unificiranosti svega po želji i diktatu aktivnih, aktuelnih i čučećih diktatora i diktatorčića.

Bavljenje drugim i drugačijim umjesto da se krene od sebe i svoga doprinosa boljitku svijeta i poretka u njemu bilo bi daleko efikasnije i preče.
Casual's

#24640 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Casual's »

Evo ga, probudio se i ljut je. Ne da na svoju drugaricu duginih boja https://www.klix.ba/vijesti/bih/edin-fo ... /250405036 Jos da joj se i drzava izvinjava.

Ma materi se izvinjavaj.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#24641 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mk ultra »

Proslo 20d, jel se ista desilo?
Ili samo fejk njuz i landahanje medija
Fkt sam gledao da izbjegnem temu do danas cisto da ispratim sta ce se izdesavati, a ovdje su me napadali da je drzava sigurno na strani zakona i da ce uhapsiti i privesti sve pravdi :lol:

Mediji su zlo, pocevsi sa Avdom i Klixom.

Ovako ce i ostati u nekom limpu, ko fol sankcije i sl sranja

Uskrs/Vaskrs
1. Maj
9. Maj
Kraj skole idu odmori
Bajram
Dakle novi krug sranja ocekujemo sredinom septembra :bih:
gozila555

#24642 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by gozila555 »

mk ultra wrote: 05/04/2025 12:43 Proslo 20d, jel se ista desilo?
Fkt sam gledao da izbjegnem temu do danas cisto da ispratim sta ce se izdesavati, a ovdje su me napadali da je drzava sigurno na strani zakona i da ce uhapsiti i privesti sve pravdi :lol:

Uskrs/Vaskrs
1. Maj
9. Maj
Kraj skole idu odmori
Bajram
tacno tako,ma cekace se izbori 2026,ako u rs opozicija pobjedi,oni ce ga tamo i uhapsit.
Dr Arsla

#24643 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dr Arsla »

Uskrs/Vaskrs
1. Maj
9. Maj
Kraj skole idu odmori
Bajram
Ako ga do tada SIPA, GP, ili ko već treba, ne uhapse a MZ i dalje bude samo iskazivala zabrinutost i ponavljali da domaće institucije trebaju raditi svoj posao, šta ga sprječava da proglasi neovisnost ?
mk ultra

#24644 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mk ultra »

Dr Arsla wrote: 05/04/2025 12:52

Uskrs/Vaskrs
1. Maj
9. Maj
Kraj skole idu odmori
Bajram
Ako ga do tada SIPA, GP, ili ko već treba, ne uhapse a MZ i dalje bude samo iskazivala zabrinutost i ponavljali da domaće institucije trebaju raditi svoj posao, šta ga sprječava da proglasi neovisnost ?
Sve ga sprjecava, nece on to nikad uraditi
Mediji su placeni da ovoliko bombarduju tim vijestima
Vlast iskreno ne znam sta je uopce htjela svim ovim, jer samo od sebe prave maskote

Kad plati jebenog advokata 800k USD sta moze dobiti za 100k lokalno :lol:
Styling

#24645 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

last mohicans wrote: 05/04/2025 12:30 Ljudi, oglasio se Forto, ne da ministricu duginih boja. Skandal, a nesto mi se slabo angažuje po pitanju državnog udara.
A, šta bi, po tvom mišljenju, Forto trebao uraditi?
MMM1977

#24646 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by MMM1977 »

Ako sam koga sinoć uvrijedio izvinjavam se :|
KraljicaIzJajca

#24647 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by KraljicaIzJajca »

Casual's wrote: 05/04/2025 12:42 Evo ga, probudio se i ljut je. Ne da na svoju drugaricu duginih boja https://www.klix.ba/vijesti/bih/edin-fo ... /250405036 Jos da joj se i drzava izvinjava.

Ma materi se izvinjavaj.
Da li ona zna da srpska opozicija jednako želi secesiju RS, samo ne primjenom Dodikovih metoda. :lol:
mk ultra

#24648 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mk ultra »

Styling wrote: 05/04/2025 12:55
last mohicans wrote: 05/04/2025 12:30 Ljudi, oglasio se Forto, ne da ministricu duginih boja. Skandal, a nesto mi se slabo angažuje po pitanju državnog udara.
Naravno da posalje dopis :mrgreen:

"Van njegovog djelokruga"

Ako nisu znali sta ce poslije presude, zasto su ga uopce presudili?

Ozbiljno pitam

I ozbiljno pitam na temelju cega je sada bilo ko ista duzan prema drzavi ili bilo kojem drugom stepenu vlasti?
mishic

#24649 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mishic »

Zapad ne razumije da sankcije koje oni donose u ovome nacionalističko-šovinističkom toru nisu i ne mogu biti efikasne. Društvo koje je do skora bilo u sferi dogovorne ekonomije i dalje može funkcionirati sličnim metodama gdje umjesto sankcioniranog pojedinca neko u dogovoru sa njim i u njegovo ime preuzima i vodi niz njegovih finansijskih poslova. A uz to vidjeli smo da je Dodik sebi obezbijedio pozamašan budžet kojim neograničeno raspolaže uz pomoć klike koja mu ga je namakla i koja ne odvaja njegove privatne od entitetskih poslova. Sve će pravdati i sve će biti "po zakonu".
last mohicans

#24650 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by last mohicans »

Styling wrote: 05/04/2025 12:55
Nisam ja taj koji bi trebao da ga savjetuje, zato ima savjetnike,prima veliku plaću, na kraju krajeva, predsjednik je stranke. Barem bi mogao diplomatskim kanalima, konekcijama koje je valjda stekao u SAD kad se ispalio, itd. Ne mora nas izvijestiti o svemu, ali barem nesto, ovo je ništa. Lik se ne oglašava uopće, kao ni kreštalica Sabina koja je smijenila SNSD ministre. Malo si infatilna sa kontra pitanjem u pokušaju odbrane mlitave borbe trojke protiv krmka i rušenja države. Sve su prebacili na tvog šefa koji se sam mariše, pa često napravi korak naprijed, nazad dva.
Post Reply