U Mercatoru na Pofalićima pusto sve, ramazan, pa bajram, niđe zive duše. Cijene žara, bueno 2km, zvake 1.55, ima lafo nekih akcija, ova deluxe 30,45. Baš pitam one tete kupuje li svijet, kaze i one su kontale past će prodaja, vjerujte komšija, govore one meni, uzimaju hađije. Ne bih je uzeo da je za lijeka.
INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Moderator: anex
-
last mohicans
#24651 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
-
Hakiz
#24652 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
U Mercatoru Č. Vila prije neki dan Meggle mlijeko 2 % mm sniženje sa 1.95 na 1,75. Pakovanje nema čep.
Mercator je skup sa redovnim cijenama, ali kada napravi sniženja, isti proizvodi na sniženju u Mercatoru budu jeftiniji nego na sniženju u drugim trgovinama.
Mercator je skup sa redovnim cijenama, ali kada napravi sniženja, isti proizvodi na sniženju u Mercatoru budu jeftiniji nego na sniženju u drugim trgovinama.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#24653 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Amko, akcija pileci fileti 14.65 KM.
Mislim da sam vidio reklamu robot, 11.50 KM.
Mislim da sam vidio reklamu robot, 11.50 KM.
-
sumirprimus
#24654 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
-
ibizza
#24655 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Zato sto Mercator smanjuje svoju marzu, plus dodatni rabat od dobavljaca, dok drugi(npr Bingo), ne dira svoju marzu, samo u akciju ukljuci dodatni rabat od dobavljaca(u 90% slucajeva).
- nepass1
#24656 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ja imao priliku kupiti osam domacih pilica. Poslije njih od vindije batake pravili. Ne moze se jesti. Tacno se osjete, imaju smek.
Valjda covjek navikne na taj smek pa i ne primjeti dok ne proba bolje
Valjda covjek navikne na taj smek pa i ne primjeti dok ne proba bolje
-
Hakiz
#24657 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Moguće, ali to me, u suštini, ne interesuje. Stvar je u tome da se u Mercatoru na sniženju više isplati kupovati nego u Bingu na sniženju.
- dječak sa šibicama
#24658 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Konzum/Mercator ima najbolja snizenja, samo pratiti kad je sta snizeno i kupiti kod njih. Inace su skuplji od Binga u redovnim cijenama, neznatno, ali na snizenjima ih deru zestoko.
-
Naslovnica
#24659 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Očito da nisi probao Madi piletinu.
Vindija je Chanel N°5 za Madi, kunem ti se
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#24660 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Madi je smetljeNaslovnica wrote: ↑03/04/2025 14:29Očito da nisi probao Madi piletinu.
- dječak sa šibicama
#24661 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Domaci pilici, jos ako je pouzdan covjek ili zena odnosno da ih hrani "ko sebi", ne moze se to mjeriti.
Imao neku zenu u Vojkovicima, bivsa komsinica, uzgajala pilice pa prodavala. Pilici masni sa zutom masnocom, ukusni ko san snova, hranjeni kukuruzom i psenicom.
Dosta "domacih prizvodjaca" krka galofag pa piletina ista kao u granapu, kupio jednom u Lepenici poskupe pilice, a okus isti kao Madi.
Kad ih hrane galofagom, narastu u 13 dana od zutog pileta do kokoske spremne za ulogu u terminatoru. Ne znam sta se daje u toj hrani, valjda nuklearni otpad.
Imao neku zenu u Vojkovicima, bivsa komsinica, uzgajala pilice pa prodavala. Pilici masni sa zutom masnocom, ukusni ko san snova, hranjeni kukuruzom i psenicom.
Dosta "domacih prizvodjaca" krka galofag pa piletina ista kao u granapu, kupio jednom u Lepenici poskupe pilice, a okus isti kao Madi.
Kad ih hrane galofagom, narastu u 13 dana od zutog pileta do kokoske spremne za ulogu u terminatoru. Ne znam sta se daje u toj hrani, valjda nuklearni otpad.
- shape of despair
#24662 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Imam u porodici veterinarskog inspektora. Od Madija bježite ko đavo od krsta. Može proći Ovako piletina. Također i mlijeko isti rezon. Bingova mlijeka i manje poznata izbjegavati, Meggle donekle bolje.
Jednom nam žena sa sela zaklala staru kokoš, kaže stara, hoćete je vi, haj reko daj. Iskuhavali je podugo ovako nešto, ma reko ništa od ovoga nema.
Ja kad smo mi to probali, jarane. Ima tome 15 godina i sad se sjećam onog mesa i one supe. Supa žuta ko da smo kurkume nakrhali, a meso potpuno drugog okusa od kupovnog. Od tad izbjegavam kupovnu piletinu.
Nas samo u porodici sjeba što kupimo veće pile, kontaš imaš nešto, ispečeš ga ono se smanji za 40%.
Nijedna ta koka ne vidi sunca, pa ni krava, ovca i sl.
Na temu:
Odem u Montanu, ne mislim o cijenama, nisam bio 100 godina, žena i ja hoćemo po pileći sendvič. Gledam na ekranima kao da stoji 8KM. Znam koliki je sendvič, znam da se neću plaho najesti i da dam 16KM, okrenemo se lagano nazad i skontamo drugu opciju.
Jednom nam žena sa sela zaklala staru kokoš, kaže stara, hoćete je vi, haj reko daj. Iskuhavali je podugo ovako nešto, ma reko ništa od ovoga nema.
Ja kad smo mi to probali, jarane. Ima tome 15 godina i sad se sjećam onog mesa i one supe. Supa žuta ko da smo kurkume nakrhali, a meso potpuno drugog okusa od kupovnog. Od tad izbjegavam kupovnu piletinu.
Nas samo u porodici sjeba što kupimo veće pile, kontaš imaš nešto, ispečeš ga ono se smanji za 40%.
Na temu:
Odem u Montanu, ne mislim o cijenama, nisam bio 100 godina, žena i ja hoćemo po pileći sendvič. Gledam na ekranima kao da stoji 8KM. Znam koliki je sendvič, znam da se neću plaho najesti i da dam 16KM, okrenemo se lagano nazad i skontamo drugu opciju.
-
HelaS
#24663 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Pa i nije baš... MADI je firma sa postignutim certifikatima proizvodnje mesa peradi i ima dozvolu za promet u EU. AKOVA isto tako, PERUTNINA iz Breze, ali njihov problem su farmeri pod ugovorima, peradari koji uzgajaju brojlere. Od MADI i sličnih dobiju piliće i hranu, ali mnogi peradari muljaju, brojlerima daju dodatnu drugu hranu sumnjivog kvaliteta koja se odrazi na kvalitet pilećeg mesa. Brezanska PERUTNINA ima najlošije pileće meso, firma BROJLER takođe. Od proizvodnje brojlera na farmama do tržišta skoro da i nema kvalitetne kontrole nadležnih inspekcija. Formalno postoje, daju one pečate i papire, ali suštnski ne. Inspekcije u BiH su generatori tržišnih problema skoro u svakom području._BataZiv_0809 wrote: ↑03/04/2025 14:32Madi je smetljeNaslovnica wrote: ↑03/04/2025 14:29Očito da nisi probao Madi piletinu.
-
HelaS
#24664 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
40 danadječak sa šibicama wrote: ↑03/04/2025 14:35 Domaci pilici, jos ako je pouzdan covjek ili zena odnosno da ih hrani "ko sebi", ne moze se to mjeriti.
- ElRe
#24665 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Mi smo pola godine kupovali fol domaća pilad od jednog lika iz Rakovice (supruga našla kontakt na nekoj fb grupi) a onda smo kod prijatelja u Brezi probali istinsko domaće pile. Nebo i zemlja razlika.
-
last mohicans
#24666 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Jučer uzeo Madi pile, ukusno je bilo, nije smrdilo, ali poslije nadimanje i prdez da crknes. Kupujmo domaće..
-
Hakiz
#24667 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ja ne očekujem više bilo gdje da nije tretirano hemijom. Ni u prodavnici, ni kod "domaćina".
Ili ga je prao hlorom prije pakovanja za prodavnicu, ili ga je kljukao antibioticima na "farmi", ili nešta treće. Ili sve zajedno
Ili ga je prao hlorom prije pakovanja za prodavnicu, ili ga je kljukao antibioticima na "farmi", ili nešta treće. Ili sve zajedno
- nepass1
#24668 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ma puco i madi, perutnina, ovako, brojler, sve sam mogao. Nego u vindiji kupim puretine i usput one male batake.Naslovnica wrote: ↑03/04/2025 14:29Očito da nisi probao Madi piletinu.
- nepass1
#24669 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ja kad sam jeo ove domace nisam ni skontao koliko je bolje, ali valjda nakon par mjeseci samo domaceg nepce se promjenilo. Jos je kod mene okus i miris od cigara skroz otisao.shape of despair wrote: ↑03/04/2025 15:26 Imam u porodici veterinarskog inspektora. Od Madija bježite ko đavo od krsta. Može proći Ovako piletina. Također i mlijeko isti rezon. Bingova mlijeka i manje poznata izbjegavati, Meggle donekle bolje.
Na temu:
Samo fazon kurko sad domace pile kupiti, nema kod zene dok ne porastu valjda.
Moram 10 naruciti a nemam ih gdje smjestiti
-
Nokian808
#24670 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Jeste gospoda
Ja kupujem pile i file koji je u tom trenutku najjeftiniji.
Ali razumjem moja mama ima zahtjevnu macku bukvalno jede samo file i to bira. Madi i PP nece, Ovako hoce da jede. Bukvalno ce ostati gladna ali nece pojesti Madi i PP. Ja ne vidim razlike jedem jeftinije....
Ali razumjem moja mama ima zahtjevnu macku bukvalno jede samo file i to bira. Madi i PP nece, Ovako hoce da jede. Bukvalno ce ostati gladna ali nece pojesti Madi i PP. Ja ne vidim razlike jedem jeftinije....
- ElRe
- nepass1
#24672 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Ne mogu vala kupiti ako ne valja. Radije necu pojesti. Isto tako necu platiti crne banane 1KM kad ih nikako ne bih jeo.Nokian808 wrote: ↑03/04/2025 20:08 Jeste gospoda![]()
Penny radi sa madi piletinom, kupis ono naka sluz i slajm cjedi sa onog filea, radije cu samog krompira u rernu i umakati u pavlaku...
- xoklix
#24673 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Zanimljivo, meni Akova piletina najlošijeg okusa, dok mi je PP najbolji
Lažem, Cekin najbolja,ali preskupa. Doduše u tacni, ne znam ima li je gdje kupiti u rinfuzi.
Jedino se oko Madija slažem.
Jedino se oko Madija slažem.
-
Naslovnica
#24674 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Nisam gospoda ba.Nokian808 wrote: ↑03/04/2025 20:08 Jeste gospoda![]()
Probao Madi jednom, pa još jednom i to je to.
Usmrdila se kuća nakon pečenja, bacili krilca. Nisu smrdila prije pečenja, svježa.
Bježi ba, bogtepito kakvim govnima hrane kokoške.
Tešanjske varalice
- Casual's
#24675 Re: INFLACIJA-poskupljenja, divljanje na tržištu BiH
Direktno iz jednog trgovackog lanca info. Doslo je do nivelacije jednog mlijecnog proizvoda koji je trebao pojeftiniti 20-30 kf, i zbog debilne odluke vlade, obzirom da je na zakljucanoj cijeni, to nije moguce.