Sto se tice tvog posta, ipak je cherry upravu izgledaDimu1927 wrote: ↑03/04/2025 09:12Znamo samo da hocemo na silu da zivimo zajedno sa njima, pa im dajemo sve samo da ostanu tuCherry-Cherry wrote: ↑03/04/2025 08:39 Jednostavno, nismo dovoljno inteligentni da bi znali šta i kako treba da radimo.![]()
Stokholmski sindrom
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- dr_Evil
#23726 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
mishic
#23727 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Politikantsko politiziranje teških oblika organiziranog kriminala, rušenje dejtonskog sporazuma i napad na ustavni poredak jedne zemlje kao i čitav niz drugih nezakonitih aktivnosti od strane Dodika i njegove kriminalno-političke mafije postali su novi oblik "političkih aktivnosti" što ozbiljno ugrožava ne samo unutarnji mir, stabilnost i zakonitost nego se posredstvom Interpola i internacionalizira. Doprinos Orbana i Vučića u tome nije zanemariv.
Zdravom logikom u poređenju svega ovoga sa slučajem da sutra neki kriminalac pljačku banke proglasi "političkim djelovanjem" ili da neki diler rasturanje narkotika zaogrne "političkim ciljem", kao što Dodikov režim već radi samo "ispod žita" više ga se zakonski neće moći goniti jer to je tek samo puko političko sredstvo za ostvarenje političkih ciljeva.
Od Srbije i srpske politike već smo se nagledali mnogo toga, otvorenu agresiju na RBiH i činjenje genocida u njoj već su uspjeli zamaskirati, prihvatanje i zaštitu ratnim zločincima i bezbroj drugih aktivnosti među kojima i otvorene terorističke atake na Kosovo pa i terorističke aktivnosti unutar svoje zemlje protiv vlastitih građana, zbog čega je neophodno da se sve te zakulisne radnje od jednog tima pravnika "stave na papir" i predoćžče međunarodnoj zajednici.
U suprotnom ovo svjedočenje urušavanju prava i pravnog poretka na lokalnoj i globalnoj razini postati će stalna praksa kako ovih kriminalnih despotskih režima tako i sve većeg broja zemalja (kao Rusija, Mađarska i dr.) koje se služe ovakvim i sličnim zloupotrebama prava. BiH vlast (Konaković) se poziva na to da oni pravnim sredstvima uspijevaju obuzdati Dodika ali ove činjenice govore da potpuno drugačije. On i njegovi pomagaći postaju uspješniji.
Zdravom logikom u poređenju svega ovoga sa slučajem da sutra neki kriminalac pljačku banke proglasi "političkim djelovanjem" ili da neki diler rasturanje narkotika zaogrne "političkim ciljem", kao što Dodikov režim već radi samo "ispod žita" više ga se zakonski neće moći goniti jer to je tek samo puko političko sredstvo za ostvarenje političkih ciljeva.
Od Srbije i srpske politike već smo se nagledali mnogo toga, otvorenu agresiju na RBiH i činjenje genocida u njoj već su uspjeli zamaskirati, prihvatanje i zaštitu ratnim zločincima i bezbroj drugih aktivnosti među kojima i otvorene terorističke atake na Kosovo pa i terorističke aktivnosti unutar svoje zemlje protiv vlastitih građana, zbog čega je neophodno da se sve te zakulisne radnje od jednog tima pravnika "stave na papir" i predoćžče međunarodnoj zajednici.
U suprotnom ovo svjedočenje urušavanju prava i pravnog poretka na lokalnoj i globalnoj razini postati će stalna praksa kako ovih kriminalnih despotskih režima tako i sve većeg broja zemalja (kao Rusija, Mađarska i dr.) koje se služe ovakvim i sličnim zloupotrebama prava. BiH vlast (Konaković) se poziva na to da oni pravnim sredstvima uspijevaju obuzdati Dodika ali ove činjenice govore da potpuno drugačije. On i njegovi pomagaći postaju uspješniji.
- dr_Evil
#23728 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma nije to nista neobicno. Nije to samo kod njih nego i kod nas. Misljenje se okrene za sekundu, nismo u tome razliciti od ostatka svijeta, kako mediji sajbaju vijesti tako narod zaboravlja sta je bilo jucer i oblikuje misljenje prema onome kako se vijest plasira i kakva je. S druge strane zaista smo zlatne ribice nismo u stanju sedmicu pratiti, a kamoli par godina sta se pricalo i sta se radilo.banjaluka078 wrote: ↑03/04/2025 09:16I kod običnog svijeta opet pozitiva prema vođi. Nekih 7 dana nisam bila na poslu i po gradu i primjetna je promjena priče od "ko ga..." i "vrijeme da ga se riješi" do simpatije prema njemu u smislu "ipak je dobacio do Putina, jak je on, ne trebamo se lako predavati strancima...".made_in_sarajevo wrote: ↑03/04/2025 08:39
pisao sam već, pogledaj i ti i drugi profil na instagramu i facebok Natasa Zubac, bit ce ti jasnije dosta toga. Ne ginu oni za dodika kao dodika, nego za dodika kao sistem, jer im taj sistem omogucuje sverc, dilanje droge, prebacivanje migranata i tako dalje i tako dalje. dakle ljudi policajci,specijalci oko dodika ginu za sistem koji im omogucuje da rade sta hoce bez da ih iko dira.
Kad su izdali potjernicu za Dodom vladalo je "gotov je", 2 sedmice kasnije "nema drzave, raspad sistema". "U" tome ti govorim.
-
KraljicaIzJajca
#23729 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovo me uopće ne iznenađuje ( zemljakinje smo BL). Znam kako razmišljaju.banjaluka078 wrote: ↑03/04/2025 09:16I kod običnog svijeta opet pozitiva prema vođi. Nekih 7 dana nisam bila na poslu i po gradu i primjetna je promjena priče od "ko ga..." i "vrijeme da ga se riješi" do simpatije prema njemu u smislu "ipak je dobacio do Putina, jak je on, ne trebamo se lako predavati strancima...".made_in_sarajevo wrote: ↑03/04/2025 08:39
pisao sam već, pogledaj i ti i drugi profil na instagramu i facebok Natasa Zubac, bit ce ti jasnije dosta toga. Ne ginu oni za dodika kao dodika, nego za dodika kao sistem, jer im taj sistem omogucuje sverc, dilanje droge, prebacivanje migranata i tako dalje i tako dalje. dakle ljudi policajci,specijalci oko dodika ginu za sistem koji im omogucuje da rade sta hoce bez da ih iko dira.
-
dek
#23730 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vidim još neki zabijaju glavu u pijesak:lol: Evo moj post od prije nekoliko dana, neki su se smijali.
Mada sam ovdje bio i preoptimističan, Vukan možda i neće bit ministar naravno da će lažljivi Čović do opstruirati.
Inače idioti iz Trojke glasaju za Krešića a u isto vrijeme im Čović uvali sazada neusaglašeni maksimalistički prijedlog za IZ
''Partneri''
Ali da ne budem kritičan samo prema Trojanerima, i SDA je pokazala monumentalnu nesposobnost u svojim mandatima, pa i sad kao opozicija pokazuju neviđenu pasivnost i pogubljenost pa je i Bakir preuzeo narativ Kifle kako ne treba hapsit, kako je MZ uz nas, kako je Dodik izolovan
Idioti, prestanite sa lažima i radite nešto.
Da sumiramo situaciju:
1. Hapšenja neće biti, nikad se nije ni ozbiljno razmatralo. Pa to javno govore Konaković , Nikšić, ali i Bakir. Nema se želje ni muda a ni ljudi koji bi to trebali.
2. Bjegunci uredno prelaze granicu, nema sankcija, nema odgovornosti, direktor Granične službe je HDZ, a njega naravno boli đon, ne odgovara na upite novinara
3. Na pola države su suspendovani državni zakoni i institucije. Malo ko' i rade, ali više ne rade.
4. Pregovori sa opzicijom su smjehotresni, ovo reklamiranje Vukanovića je tragikomično. Njihov cilj je da se dokopaju pozicija, u konačnici će biti ministri Bošnji i Federaciji
5. Čović nije pustio Dodika niz vodu, zaboravlja se da je već jednom ušao u vlast bez njega. On, kao i hrvatska politika će nastaviti neprijateljski djelovati prema BiH i Bošnjacima
6. Vezano za prednje, nastojat će isposlovati Izborni zakon a naši će se navući kao mladi majmuni
7. Znači Srbi će dobiti nadležnosti, Hrvati IZ a Bošnjaci Vukana za ministra
8. Btw, imaju li Bošnjaci ikakvih zahtjeva, išta? Nama dobro?
9. Bošnji je bitno samo da ne puca
10. Vučić nije pustio Dodika niz vodu
11. Vučić neće pasti, možemo li napokon prestati pratiti studente i proteste u drugoj državi, none of our f business. Sve i da dođe nova vlast, neće imati drugačiju politiku prema nama
12. Lažljivi stranci nas prcaju godinama, nikakvu mi podršku njihovu nemamo, njima je bitno samo da ne puca, za njih smo tri plemena
13. Nevladine organizacije, stručna i naučna javnost, ima li ih igdje?
14. Je li ko vidio Fortu?
Mada sam ovdje bio i preoptimističan, Vukan možda i neće bit ministar naravno da će lažljivi Čović do opstruirati.
Inače idioti iz Trojke glasaju za Krešića a u isto vrijeme im Čović uvali sazada neusaglašeni maksimalistički prijedlog za IZ
Ali da ne budem kritičan samo prema Trojanerima, i SDA je pokazala monumentalnu nesposobnost u svojim mandatima, pa i sad kao opozicija pokazuju neviđenu pasivnost i pogubljenost pa je i Bakir preuzeo narativ Kifle kako ne treba hapsit, kako je MZ uz nas, kako je Dodik izolovan
Idioti, prestanite sa lažima i radite nešto.
Da sumiramo situaciju:
1. Hapšenja neće biti, nikad se nije ni ozbiljno razmatralo. Pa to javno govore Konaković , Nikšić, ali i Bakir. Nema se želje ni muda a ni ljudi koji bi to trebali.
2. Bjegunci uredno prelaze granicu, nema sankcija, nema odgovornosti, direktor Granične službe je HDZ, a njega naravno boli đon, ne odgovara na upite novinara
3. Na pola države su suspendovani državni zakoni i institucije. Malo ko' i rade, ali više ne rade.
4. Pregovori sa opzicijom su smjehotresni, ovo reklamiranje Vukanovića je tragikomično. Njihov cilj je da se dokopaju pozicija, u konačnici će biti ministri Bošnji i Federaciji
5. Čović nije pustio Dodika niz vodu, zaboravlja se da je već jednom ušao u vlast bez njega. On, kao i hrvatska politika će nastaviti neprijateljski djelovati prema BiH i Bošnjacima
6. Vezano za prednje, nastojat će isposlovati Izborni zakon a naši će se navući kao mladi majmuni
7. Znači Srbi će dobiti nadležnosti, Hrvati IZ a Bošnjaci Vukana za ministra
8. Btw, imaju li Bošnjaci ikakvih zahtjeva, išta? Nama dobro?
9. Bošnji je bitno samo da ne puca
10. Vučić nije pustio Dodika niz vodu
11. Vučić neće pasti, možemo li napokon prestati pratiti studente i proteste u drugoj državi, none of our f business. Sve i da dođe nova vlast, neće imati drugačiju politiku prema nama
12. Lažljivi stranci nas prcaju godinama, nikakvu mi podršku njihovu nemamo, njima je bitno samo da ne puca, za njih smo tri plemena
13. Nevladine organizacije, stručna i naučna javnost, ima li ih igdje?
14. Je li ko vidio Fortu?
Last edited by dek on 03/04/2025 09:28, edited 1 time in total.
-
dek
#23731 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A o INTERPOLu sam pisao, naravno i četnici sad ovo spinuju.
Nema veze sa žalbama Srbije i političkim progonima, jednostavno INTERPOL za ova krivična djela nikad ne raspisuje potjernice, nema to veze ima li neko podršku MZ ili ne. Da je jedna Francuska to tražila, odbili bi.
Dovoljno je 5 minuta provjere na internetu da se to zna, e sad zašto su Konaković, Isak, Bakir i ostali javno govorili suprotno, može samo značiti da su totalni idioti ili nas smatraju totalnim idiotima.
Nema veze sa žalbama Srbije i političkim progonima, jednostavno INTERPOL za ova krivična djela nikad ne raspisuje potjernice, nema to veze ima li neko podršku MZ ili ne. Da je jedna Francuska to tražila, odbili bi.
Dovoljno je 5 minuta provjere na internetu da se to zna, e sad zašto su Konaković, Isak, Bakir i ostali javno govorili suprotno, može samo značiti da su totalni idioti ili nas smatraju totalnim idiotima.
-
ReymondReddington
#23732 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
sljedeci korak je dodikova zalba se uvazava i prvostepena presuda se ukida i ponovo se postupak vraca na pocetak a mozda i skroz obustavlja.
Dodik se onda javlja tuzilastvu na razgovor i tuzilastvo ce reci da nema dokaza da je napao ustvani poredak.
Ove zakone koje je rs usvojila ce mozda povuci a mozda i nece.
Dodik se onda javlja tuzilastvu na razgovor i tuzilastvo ce reci da nema dokaza da je napao ustvani poredak.
Ove zakone koje je rs usvojila ce mozda povuci a mozda i nece.
- moa
#23733 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mene samo tuga hvata jer pokušavaš sve pošteno a onda vidiš da je to besmisleno jer država ne radi svoj posao do kraja. Iživljava se na malim ljudima dok vladare niko ne smije ružno ni pogledati. Tuga i čemer.
-
DonieBrasco
#23734 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Novi dan nova izdaja Trojke, samo nas Sdfa moze spasiti - zagrijavali se 30. godina vlasti sa ovim istim Dodikom i Covicem. 
-
iz zadnje klupe
#23735 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nazalost slažem se sa kolegom, što bi Trump rekao, nemamo karte.
Prva i osnovna stvar koja nas je u osnovi uništila, ja ŠTO UOPŠTE NE POSTOJI SVIJEST. KOD BOŠNJAKA, da mi nemamo luksuz da se ponašamo ko BH Srbi i Hrvati, biramo gore od gorih, podobne, nesposobne, nepoštene, ja sam lično malo proučavao slične situacije u svijetu, i nisam nigfje vidio ovakav slučaj da je neko u goroj geografski geopolitičkoj situaciji od nas, tj. da je u potpunosti okružen narodima sa svih strana koji žele njegovo uništenje i da nema slobodan zilaz u svijet.
Često sam razmišljao o mogućim rješenjima, i kako god složim, ne može.
koju god politiku probaš, ne ide. Relaksacija odnosa je bila govra ideja, ali se pokazala potpuno pogrešnoj, jer se svela na ispunjavanja svih zelja Srba i Hrvata, koje su postajale sve samo sve vece i vece do našeg konačnog iseljenja u Tursku, to je po njima konačno relaksiranje odnosa.
Da i mi postanemo bahati, možemo probati, ali to bi bio početak hibridnog rata, koji možda možemo dobiti, ali vjerovatnije je da bi bili donji, jer nemamo niti jedan džoker u rukavu ( npr mi sad realno imamo snagu da HDZ svedemo da se ne pita ništa sjevernije od Rasštana u Mostaru, u Jajcu i Busovači smo debela većina, a tamo i dalje vlada iskuljučivo zakoni HZHB, to bi mogli riješiti preko noći, i šta onda, krene Koks Iz lukavca ili ćelik iz Zenice za Ploče, vraćaj nazad.
Da je postojala svijest u kojim dubokim geografski geoploitičkom teškom stanju se nalazimo, da da je formiran neki think thank za strateške studije odmah poslije rata koji bi kupio najumnije ljude koji bi probavali naći neko rješenje, ali nismo mi ta pamet i liga, i daleko pametniji narodi su nestali
Prva i osnovna stvar koja nas je u osnovi uništila, ja ŠTO UOPŠTE NE POSTOJI SVIJEST. KOD BOŠNJAKA, da mi nemamo luksuz da se ponašamo ko BH Srbi i Hrvati, biramo gore od gorih, podobne, nesposobne, nepoštene, ja sam lično malo proučavao slične situacije u svijetu, i nisam nigfje vidio ovakav slučaj da je neko u goroj geografski geopolitičkoj situaciji od nas, tj. da je u potpunosti okružen narodima sa svih strana koji žele njegovo uništenje i da nema slobodan zilaz u svijet.
Često sam razmišljao o mogućim rješenjima, i kako god složim, ne može.
koju god politiku probaš, ne ide. Relaksacija odnosa je bila govra ideja, ali se pokazala potpuno pogrešnoj, jer se svela na ispunjavanja svih zelja Srba i Hrvata, koje su postajale sve samo sve vece i vece do našeg konačnog iseljenja u Tursku, to je po njima konačno relaksiranje odnosa.
Da i mi postanemo bahati, možemo probati, ali to bi bio početak hibridnog rata, koji možda možemo dobiti, ali vjerovatnije je da bi bili donji, jer nemamo niti jedan džoker u rukavu ( npr mi sad realno imamo snagu da HDZ svedemo da se ne pita ništa sjevernije od Rasštana u Mostaru, u Jajcu i Busovači smo debela većina, a tamo i dalje vlada iskuljučivo zakoni HZHB, to bi mogli riješiti preko noći, i šta onda, krene Koks Iz lukavca ili ćelik iz Zenice za Ploče, vraćaj nazad.
Da je postojala svijest u kojim dubokim geografski geoploitičkom teškom stanju se nalazimo, da da je formiran neki think thank za strateške studije odmah poslije rata koji bi kupio najumnije ljude koji bi probavali naći neko rješenje, ali nismo mi ta pamet i liga, i daleko pametniji narodi su nestali
-
DonieBrasco
#23736 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jednostavno sve i jedna institucija je kompromitovana, a vecina ih je pod ocigledno jacim utjecajem Dodika i Covica sto je rezultat gluposti bosnjaka i pohlepe za foteljama i parama uz korupciju naravno.kudrilo wrote: ↑03/04/2025 08:40 Da razjasnimo, nisam SDA, čak sam dobro anti SDA, ko ne vjeruje - ima moje postove prije situacije.
Ja samo pitam kako državi BiH odgovara svakodnevno pišanje po njenim institucijama i dokazivanje da su one slabe? Ustavni sud rekao ovo, Tužilaštvo reklo ovo, ovi rekli ovo... Sve je to papir i sve mi to ko dječija igra izgleda ako nema nikakvih posljedica po onog po kojeg treba biti.
Last edited by DonieBrasco on 03/04/2025 09:35, edited 1 time in total.
-
dek
#23737 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
I btw, sve sam više mišljenja da apsolutno treba prestati pričati o Dodiku, Čoviću, Vučiću i ostalima, srbočetnička genocidna i velikohrvatska uzp politika je nešto za šta već znamo, ništa novo već desetljećima.
Umjesto toga, fokus i obračun treba biti sa domaćim izdajnicima, lažovima, političkim kalkulantima i nesposobnjakovićima (i Trojka i SDA), jer ako oni ne shvate ozbiljno da im narod neće tolerisati izdaju i laganje, i dalje ćemo biti samo pasivni posmatrači kraja Bosne i Hercegovine
Umjesto toga, fokus i obračun treba biti sa domaćim izdajnicima, lažovima, političkim kalkulantima i nesposobnjakovićima (i Trojka i SDA), jer ako oni ne shvate ozbiljno da im narod neće tolerisati izdaju i laganje, i dalje ćemo biti samo pasivni posmatrači kraja Bosne i Hercegovine
-
BAK-eV
#23738 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja to govorim vec odavno.dek wrote: ↑03/04/2025 09:35 I btw, sve sam više mišljenja da apsolutno treba prestati pričati o Dodiku, Čoviću, Vučiću i ostalima, srbočetnička genocidna i velikohrvatska uzp politika je nešto za šta već znamo, ništa novo već desetljećima.
Ali ljudima je stranka iznad drzave.
Pogotovo je kriticna situacija ljudi iz Sarajeva, Zenica i Tuzle.
Njima je dobro i oni sve probleme Bosnjaka tamo gdje smo manjina guraju pod tepih zbog svog komformizma.
-
benki2
#23739 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bogati i mocni se svugdje izvlace, tako je i u puno uredjenijim zemljama, a ne kod nas. Zapadu je bitno da se ovdje ne "puca" i da se ne izlazi iz dejtonskih okvira. To oni mogu odrzavati uz minimalni napor jos sto godina. Sve je to jos odluceno 90tih, biti ce RS unutar Bosne, zauzvrat ce uzeti Srbiji Kosovo i to je to.
Dodik je odradio golemi dio posla za ove silne godine sto je na vlasti, pogledajte sta je samo nadleznosti preneseno na drzavu i drzavnih agencija osnovano. Zauzvrat zapad mu je zazmirio na kriminal i korupciju, i on je svoju misiju zavrsio.
Na kraju cemu biti potvrdjena presuda i on ce se lagano povuci, a vjerovatno i prije toga. Tako je i dogovorio, inace ne bi se on upustao u ovu avanturu.
Jedino gdje zapad sve ove silne godine nije se puno mjesao, to su odnosi unutar federacije, i nisu ni blizu izlazili u susret hrvatima, kao sto su srbima. To su iskljucivo prepustili da se dogovorimo izmedju sebe, prvenstveno jer se vode onom da nece dodatne podjele. Tu treba probati naci neko rijesenje, bez maksimalistickih zahtjeva i jednih i drugih.
Dodik je odradio golemi dio posla za ove silne godine sto je na vlasti, pogledajte sta je samo nadleznosti preneseno na drzavu i drzavnih agencija osnovano. Zauzvrat zapad mu je zazmirio na kriminal i korupciju, i on je svoju misiju zavrsio.
Na kraju cemu biti potvrdjena presuda i on ce se lagano povuci, a vjerovatno i prije toga. Tako je i dogovorio, inace ne bi se on upustao u ovu avanturu.
Jedino gdje zapad sve ove silne godine nije se puno mjesao, to su odnosi unutar federacije, i nisu ni blizu izlazili u susret hrvatima, kao sto su srbima. To su iskljucivo prepustili da se dogovorimo izmedju sebe, prvenstveno jer se vode onom da nece dodatne podjele. Tu treba probati naci neko rijesenje, bez maksimalistickih zahtjeva i jednih i drugih.
- SmokingMan
#23740 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mediji žive od moje i tvoje nesreće, sutra bi Avaz prestao sa štampanjem novina jer bi se morao usmjreniti ka nekim realnim drštvenim stvarima.
Nađi mi nekoga ko bi čitao 3-4 stranice jednog članka o koirsnim stvarima, ili filozofski esej? Zašto zvijezde u našoj galaksije ne slijede strogo gravitaciono privlačenje i sl.
Nađi mi nekoga ko bi čitao 3-4 stranice jednog članka o koirsnim stvarima, ili filozofski esej? Zašto zvijezde u našoj galaksije ne slijede strogo gravitaciono privlačenje i sl.
Last edited by SmokingMan on 03/04/2025 09:45, edited 1 time in total.
-
BAK-eV
#23741 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa isto vazi i SDP i evo sada vidimo i NIP i NS ali njih ne spomnjes!
Danas bukvalno nemas niti jednu stranu u Bosnjaka, koja nije nesto izdala i nastavlja to raditi i dalje zbog par fototelja.
Narod ih uopste ne interesuje!
Povratnike svjesno presucuju!
Paradrzavu HercegBosnu i ne spominju iako tamo imas diskiminaciju Bosnjaak i Srba na svakom koraku!
-
DonieBrasco
#23742 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Doslovno u medijima nigdje ne mozes procitati da Trojka nesto trazi od Covica ili opozicje RS sad u ovim pregovorima, sve je doslovce svedeno da Trojka isporuci sve sto hoce Covic ili ostaje on sa Dodikom bez posljedica, sto je Vukan sinoc potvrdio.
Ovo sa Dodikom je vise suvisno pricati, "instiucije da rade posao" je smijurija postalo, valjda je to zaista cijena fotelja i para kod svih bosnjackih da ne napisem pro-BiH stranaka.
Ovo sa Dodikom je vise suvisno pricati, "instiucije da rade posao" je smijurija postalo, valjda je to zaista cijena fotelja i para kod svih bosnjackih da ne napisem pro-BiH stranaka.
- Rockefeller
#23743 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ima li drzave?
institucije rade posao?
institucije rade posao?
- sinuhe
#23744 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Može trakavica potrajati do izbora i gledati hoće li ga Vukan i Trivićka hapsiti.
A win-win situacija:
"Ne mogu mi ništa."
-"Hihi šunja se ko zadnji lopov"
A win-win situacija:
"Ne mogu mi ništa."
-"Hihi šunja se ko zadnji lopov"
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#23745 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Toliko pratis politicke teme, ne silazis odavdje a ne znas da Trojka NEMA RUKU da isporuci Izborni zakon taman kad bi i htjela.DonieBrasco wrote: ↑03/04/2025 09:49 Doslovno u medijima nigdje ne mozes procitati da Trojka nesto trazi od Covica ili opozicje RS sad u ovim pregovorima, sve je doslovce svedeno da Trojka isporuci sve sto hoce Covic ili ostaje on sa Dodikom bez posljedica, sto je Vukan sinoc potvrdio.
I Kifla i Nermin kazu nema nista od IZ na ovaj nacin, ne moras cak ni otvoriti vijest, naslov je takav i ti opet guslas li guslas.
A ja frajera ja ne vjerujem Senade
- Styling
#23746 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Onaj kome je stranka iznad drzave se javno deklarisao i potvrdio SMS-ovima.BAK-eV wrote: ↑03/04/2025 09:39Ja to govorim vec odavno.dek wrote: ↑03/04/2025 09:35 I btw, sve sam više mišljenja da apsolutno treba prestati pričati o Dodiku, Čoviću, Vučiću i ostalima, srbočetnička genocidna i velikohrvatska uzp politika je nešto za šta već znamo, ništa novo već desetljećima.
Njima je dobro i oni sve probleme Bosnjaka tamo gdje smo manjina guraju pod tepih zbog svog komformizma.
Ovi ostali, da im je strnaka iznad drzave nikada ne bi pokretali pitnaje Miletove smjene vec bi sutili, radili sve da ostanu na vlasti i ne talasaj.
Prema tome, taj hinjski pokusaj da ih svedes sve na istu ravan ne prolazi.
- Styling
#23747 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
AV AV je juce sat vremena prije nego sto j zvanicno objavljeno nazvao jednu sudinicu Suda BiH da joj saopsti da je dobio info iz MUP RS da nema nista od potjernice.
-
BAK-eV
#23748 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne trazi ni SDA, ni reis, ni Preporod, ni NES/SBIH....DonieBrasco wrote: ↑03/04/2025 09:49 Doslovno u medijima nigdje ne mozes procitati da Trojka nesto trazi od Covica ili opozicje RS sad u ovim pregovorima, sve je doslovce svedeno da Trojka isporuci sve sto hoce Covic ili ostaje on sa Dodikom bez posljedica, sto je Vukan sinoc potvrdio.
Svi mutavi!
-
BAK-eV
#23749 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma je li.Styling wrote: ↑03/04/2025 09:55Onaj kome je stranka iznad drzave se javno deklarisao i potvrdio SMS-ovima.BAK-eV wrote: ↑03/04/2025 09:39Ja to govorim vec odavno.dek wrote: ↑03/04/2025 09:35 I btw, sve sam više mišljenja da apsolutno treba prestati pričati o Dodiku, Čoviću, Vučiću i ostalima, srbočetnička genocidna i velikohrvatska uzp politika je nešto za šta već znamo, ništa novo već desetljećima.
Ovi ostali, da im je strnaka iznad drzave nikada ne bi pokretali pitnaje Miletove smjene vec bi sutili, radili sve da ostanu na vlasti i ne talasaj.
Prema tome, taj hinjski pokusaj da ih svedes sve na istu ravan ne prolazi.
A Konakovic otvoreno odbija da kaze, da je Hrvatska uradila UZP, kad gostuje na tamo. Nece on da dodatno otezava situaciju....
Cak koristi i neustavni termin zupanija.
Kad je to Konakovic otisao u zapadnu Hercegovinu i rekao, nije u redu, da ovdje nema zastave Bosnjaka ako vec stoji sahovnica?
Kad je Niksic otisao u Stolac i rekao, da nije u redu to sto nema skoro niti jedan Bosnjak zaposlen u javnoj upravi.
Kojovic bi asimetricna rjesenja....
-
Dimu1927
#23750 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vidimo se u capljini da bodrimo repkudr_Evil wrote: ↑03/04/2025 09:17Sto se tice tvog posta, ipak je cherry upravu izgledaDimu1927 wrote: ↑03/04/2025 09:12Znamo samo da hocemo na silu da zivimo zajedno sa njima, pa im dajemo sve samo da ostanu tuCherry-Cherry wrote: ↑03/04/2025 08:39 Jednostavno, nismo dovoljno inteligentni da bi znali šta i kako treba da radimo.![]()
Stokholmski sindrom![]()